Přejít na obsah


Fotka

LightMeter - expozimetr pro Android

expozimetr

  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
45 odpovědí na toto téma

#1 Karfik

Karfik

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 482 příspěvků(y)
  • LocationOstrožská Nová Ves
Reputace: 53

Publikováno 12 leden 2015 - 16:15:10

Koupil jsem Flexaret VI a tudíš potřebuji expozimetr. Ten nyní nemám, tak jsem hledal řešení. Tahat se s DSLR a měřit si expozici pomocí ní asi není správná cesta. Ale mám s sebou stále telefon s Androidem, tak jsem hledal na play.google.com a našel chválený expozimetr LightMeter. Je free či s dalšími funkcemi za peníze.

https://play.google....om.dq.fotometro

https://play.google.....dq.fotometroNa

Má dvě možnosti měření. Přes foťák, tedy vyfotíte scénu a on ukáže clonu vs čas při nastaveném ISO. Popřípadě kdo má v telefonu měření okolního světla, já nemám, tak může využít i toto a měřit dopadající světlo.

Používáte někdo tuto aplikaci? Když jsem to porovníval s DSLR, tak to měří +- stejně.

Díky.


  • -1

#2 samusko

samusko

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 435 příspěvků(y)
Reputace: 131

Publikováno 12 leden 2015 - 16:44:16

skus, podaj hlasenie.


  • 0

#3 Pavel_P

Pavel_P

    Hrabě kydoň

  • Moderátoři
  • 4 203 příspěvků(y)
Reputace: 462

Publikováno 12 leden 2015 - 17:10:36

Pro nouzové případy používám tohle https://itunes.apple...d381698089?mt=8 hlavně jako zálohu klasického expozimetru

Třeba to mají i pro android

Naprosto bez mučení musím přiznat, že to je velmi funkční. Ale asi to také záleží na hw telefonu. 

A teď to schytám.... V naprosté většině případů mi to dalo stejné výsledky jako ultraspot za moc peněz od sekonicu po důkladném proměření scény.


  • 0

#4 martinsustek

martinsustek

    Nováček

  • Předplatitel
  • 126 příspěvků(y)
  • LocationOstrava
Reputace: 19

Publikováno 12 leden 2015 - 17:28:16

Taky to používám s Flexaretou, na lowendovém androidu. Minimálně do doby, než rozchodím weimarlux. Ukazuje vesměs to samé, co TTL expozimetr v Praktice.

 

Nemá to ten analogový styl, ale funguje to. Fotil jsem zatím na fomapan 100 - venku po mém soudu v pohodě, vevnitř bez blesku trošku podexponované, ale to může být charakterem světla z úsporek, špantou citlivostí foťáku v mobilu, mojí snahou o kratší čas, kvůli pohybové neostrosti, nebo líným kvedláním při vyvolávání. Ale s Flexaretou jsem zatím udělal jen 2 filmy, takže těžko dělat nějaké konečné soudy.


  • 0

#5 keko

keko

    Tlampač (grafoman)

  • Předplatitel
  • 2 247 příspěvků(y)
  • LocationSlovakia, Alžbetin Dvor 130
Reputace: 681

Publikováno 12 leden 2015 - 17:45:00

Tomuto sa vravi zneuzivanie digitalnych technologii pre analogove ucely.

Toto je vykrocenie spravnym krokom.

Pre zaciatky staci. Ale moc by som sa na to nespoliehal.

Ja expoziciu casto ibe odahdujem, toto je mozno presnejsie.


  • 0

#6 Me2d

Me2d

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 567 příspěvků(y)
  • Locationcelakovice
Reputace: 33

Publikováno 12 leden 2015 - 20:41:02

Mam ten 1. A meri rozhodne spolehliveji nez weimarlux zmereno s pristrojem od minolty a stejne udaje typ nevim.
  • 0

#7 borda

borda
  • Guests
Reputace: 0

Publikováno 17 leden 2015 - 00:08:07

Tiny light meter. Až na velmi špatné světelné podmínky funguje velmi spolehlivě. Používá to hlavní foťák (zdá se mi, že ostatní aplikace, co jsem zkoušel používali buď přední foťák, nebo čidlo pro regulaci jasu - nevím, co z toho). Měření je s tím jistě pohotovější než s exposimetrem a je to opravdu poměrně přesné.

Používám ale sverdlovsk, protože... Prostě chci :-)

To bych mohl zrovna nasadit na nexe nějaký malý dálkoměrný sklo a nebylo by to o mnoho větší, než exposimetr a exposimetr by to byl velmi slušný.

Jenže to bych pak mohl zrovna tím nexem i fotit, že jo...


  • 0

#8 mahonny

mahonny

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 150 příspěvků(y)
  • LocationKarlovy Vary
Reputace: 593

Publikováno 17 leden 2015 - 10:49:28

Ano, Tiny Light meter také někdy používám a s mým bodovým Soligorem se téměř nerozchází. Na takové to rychlé změření úplně v pohodě. Plusem jsou další volitelné vychytávky... (použití ND filtru, zaznamenání jednotlivých expozic atp. )

Tiny light meter. Až na velmi špatné světelné podmínky funguje velmi spolehlivě. Používá to hlavní foťák (zdá se mi, že ostatní aplikace, co jsem zkoušel používali buď přední foťák, nebo čidlo pro regulaci jasu - nevím, co z toho). Měření je s tím jistě pohotovější než s exposimetrem a je to opravdu poměrně přesné.

Používám ale sverdlovsk, protože... Prostě chci :smile:

To bych mohl zrovna nasadit na nexe nějaký malý dálkoměrný sklo a nebylo by to o mnoho větší, než exposimetr a exposimetr by to byl velmi slušný.

Jenže to bych pak mohl zrovna tím nexem i fotit, že jo...


  • 0

#9 Tada

Tada

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 1 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 15 únor 2015 - 02:46:29

Používám pocket light meter v iPhone 4 a pracuje to velmi spolehlivě a výsledky jsou konzistentní, jen to docela trvá, než aplikace "naběhne" a expozimetr do ruky by byl možná rychlejší.


  • 0

#10 oteccasu

oteccasu

    Tlampač (grafoman)

  • Předplatitel
  • 2 360 příspěvků(y)
Reputace: 474

Publikováno 19 květen 2015 - 15:19:08

No a jak to udělat na Nokia 630?????
  • 0

#11 Bob van Sikorski

Bob van Sikorski

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 442 příspěvků(y)
  • LocationPoděbrady
Reputace: 67

Publikováno 19 květen 2015 - 15:26:37

tak ono obecne merit pomoci nejakeho fosilniho digi kompaktu s M rezimem, je dobra cesta. je to lhke, u flexarety to prekazet nebude, clovek na tom nastavi hodnoty clony a citlivosti jako na flexe/filmu a podle toho mu to slizne cas a ukaze, kde bude prepaleno/podsmahnuto. osobne resim expozici pomoci digi kramu uz nejakou dobu, jen clovek nesmi furt zapominat zapocitat schwarzschilda, kterej je u F100 nedobrej.


  • 0

#12 borda

borda
  • Guests
Reputace: 0

Publikováno 19 květen 2015 - 19:08:36

Napiste ve vyhledavani v "obchode" s aplikacemi "light meter". Ono Vam to neco vyhodi. Snad :)
  • 0

#13 borda

borda
  • Guests
Reputace: 0

Publikováno 19 květen 2015 - 19:12:41

tak ono obecne merit pomoci nejakeho fosilniho digi kompaktu s M rezimem, je dobra cesta. je to lhke, u flexarety to prekazet nebude, clovek na tom nastavi hodnoty clony a citlivosti jako na flexe/filmu a podle toho mu to slizne cas a ukaze, kde bude prepaleno/podsmahnuto. osobne resim expozici pomoci digi kramu uz nejakou dobu, jen clovek nesmi furt zapominat zapocitat schwarzschilda, kterej je u F100 nedobrej.

Digi kompakt je mozna dobrej, ale mobil je vetsinou posledni vec, co clovek zapomene doma.
A to je asi jediny duvod, proc ma smysl se tim zabyvat.
  • 0

#14 borda

borda
  • Guests
Reputace: 0

Publikováno 19 květen 2015 - 19:18:53

No a jak to udělat na Nokia 630?????

Tak snad toto?

www.windowsphone.com/en-us/store/app/digital-light-meter/26a02936-554d-4a1b-98ff-9a2ed83f05b6

Moc se ale v tech windosphone nevyznam... Zitra mohu zkusit cinknout segre, ta to ma...
  • 1

#15 pasiasty

pasiasty

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 239 příspěvků(y)
  • LocationHoroměřice
Reputace: 38

Publikováno 19 květen 2015 - 19:29:24

Digi kompakt je mozna dobrej, ale mobil je vetsinou posledni vec, co clovek zapomene doma.

A to je asi jediny duvod, proc ma smysl se tim zabyvat.

Právě! Ovšem v případě androidu, kde existuje téměř nekonečné množství hardware'u, přesnost měření záleží hlavně na onom železe, nikoliv na aplikací. Osobně jsem zvolil 'Light Meter' od WBPhoto, https://play.google....are.lightsensor - kvůli pohodlnému rozehraní. Není zdarma, ale cena jednoho svitku nikoho asi nezabije. 


  • 0

#16 jmpetzval

jmpetzval

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 380 příspěvků(y)
Reputace: 544

Publikováno 19 květen 2015 - 19:44:53

ked na pitomy kompakt ci telefon mate prachy tak mate aj na normalny expozimeter. potom ja nechapem nad cim spekulujete: telefon pouzivajte na telefonovanie a expozimeter na meranie expozicie


  • 0

#17 borda

borda
  • Guests
Reputace: 0

Publikováno 19 květen 2015 - 20:07:13

To myslim neni Vase vec ;)
  • 0

#18 berraneck

berraneck

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 981 příspěvků(y)
  • LocationPraha/Vsetín
Reputace: 151

Publikováno 19 květen 2015 - 22:15:12

na Windows phone mám ozkoušen Flitesys exposure meter

http://goo.gl/EdRnza

na Lumii 520 dává výsledky dostačující, nic víc, nic míň. asi bych si s tím musel hrát více, abych prozkoumal jak se to chová a trefoval expozici přesněji. od (měřicí) aplikace v telefonu však čekám jistou blbuvzdornost a jednoduchost, takže tudy pro mne cesta nevede.

na lumii920 jsou výsledky výrazně lepší, ale takový lepší telefon nepotřebuji, a už vůbec ne kvůli měřicí appce :)


  • 0

#19 jmpetzval

jmpetzval

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 380 příspěvků(y)
Reputace: 544

Publikováno 20 květen 2015 - 15:43:48

To myslim neni Vase vec ;)

 

 

jasne, je to vazny a tazky argument


  • 2

#20 HCST

HCST

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 039 příspěvků(y)
  • LocationUherské Hradiště
Reputace: 540

Publikováno 20 květen 2015 - 15:56:08

 

tak ono obecne merit pomoci nejakeho fosilniho digi kompaktu s M rezimem, je dobra cesta. je to lhke, u flexarety to prekazet nebude, clovek na tom nastavi hodnoty clony a citlivosti jako na flexe/filmu a podle toho mu to slizne cas a ukaze, kde bude prepaleno/podsmahnuto. osobne resim expozici pomoci digi kramu uz nejakou dobu, jen clovek nesmi furt zapominat zapocitat schwarzschilda, kterej je u F100 nedobrej.

Digi kompakt je mozna dobrej, ale mobil je vetsinou posledni vec, co clovek zapomene doma.
A to je asi jediny duvod, proc ma smysl se tim zabyvat.

 

Pokud člověk ten mobil vlastní.


  • 2

#21 Standulin

Standulin

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 342 příspěvků(y)
  • LocationPraha
Reputace: 90

Publikováno 20 květen 2015 - 16:08:43

No musím říct, že měření na mobilu kolikrát docela postačuje a je překvapivě přesný (HTC one/tiny lightmeter), ale to určitě záleží na HW telefonu. Jenom podotknu, že kolikrát ho použiju, i když mám v kapse normální expozimetr, protože je prostě po ruce, nehledě na to, že se mi mockrát stalo, že sem si ten expozimetr zapomněl vzít a telefon to potom zachraňuje... 


  • 2

#22 jmpetzval

jmpetzval

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 380 příspěvků(y)
Reputace: 544

Publikováno 20 květen 2015 - 17:12:14

Ked mate po ruke ten mobil, tak pouzivate ho aj ako expozimeter... Od toho podla Vasho myslenia iba je jeden krok, aby ste pouzivali aj fotidlo co mate tiez v tom istom telefone. Zbytocne mate potom zo sebou ten ozajstny fotoaparat?

Nie je to moja vec... je to v podstate pravda, ale pri vsetkej ucte, podla mna ked niekto sa zaobera s tradicnou fotografiou, tak nech pouziva k tomu aj tradicne postupy a nastroje. Verte mi prosim Vas, ze pouzivat taky expozimeter ako je napr. Gossen Profisix je aspon taka radost, ako fotografovat s Hasselbladom.

 

Dakujem, ze ste precitali moj nazor.


  • 4

#23 Standulin

Standulin

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 342 příspěvků(y)
  • LocationPraha
Reputace: 90

Publikováno 20 květen 2015 - 17:42:09

Ano, používám mobil i na simulování výřezu, na katalogizaci negativů, umím mít v databázi u filmu všechno možné - od camery, ohniska a zpracování, měření kontrastu (zonový systém), používám mobil i místo hodin ke zvětšováku (údaje rovnou do databáze opět).

 

Disponuji celkem drahým expozimetrem i další výbavou a nenapadlo by mě při focení přemejšlet o tom, jak se kterej komponent jmenuje a jestli při měření s ním prožívám nějakou radost - to je skoro úchylné :-) expozimetr je pro mě buď použitelnej, nebo ne. A ten v telefonu (někdy) je použitelnej dobře.

 

Jinak by se mi moc líbilo, kdyby šel spot propojit s obrazovkou, tam by se daly fakt dělat věci... bohužel si nedovedu představit, jak to udělat zaplatitelně, on náčrtek na papíru taky splní oučel :-)


  • 3

#24 borda

borda
  • Guests
Reputace: 0

Publikováno 20 květen 2015 - 17:43:22

Vážený pane, já si Váš "názor" přečetl. Profisix nevlastním, měl jsem mastersix, nevyhovoval mi. Používám sverdlovsk(y), protože mi prostě vyhovují, mám tu tuším lunasix 3, k sixům mám měřicí hranoly, ty používám občas, občas měřím externě.

Pokud Vy by jste četl to, na co reagujete a byl ochoten (schopen?) to pochopit, možná by Vás trkla do očí moje věta, cituji sama sebe o kousek výše:

 

....ale mobil je vetsinou posledni vec, co clovek zapomene doma.
A to je asi jediny duvod, proc ma smysl se tim zabyvat.

 

Pokusím se Vám tedy smysl této věty vyložit polopatě - může se, ve vyjímečných případech stát, že člověk exposimetr zapomene doma. Potom mu může být takové udělátko na pár fotografií dobré. Toto je můj názor, a ač nechci nikomu nic podsouvat, většina zde diskutujících to tak také bere. Já sám tu aplikaci v mobilu mám, zkoušel jsem ji, v reálu jsem ji nepoužil ani jednou. Ale třeba použiji.

 

A otázka na závěr - kde je hranice "tradice" - digitální matersix je OK? Není to už málo tradiční? neměl by jste použíívat lunasix/profisix (bateriové adaptéry samozřejmě existují) (když už jsme u gossenu?)

Nebo splašit něco selenového?

Exposiční tabulky?

Proužkový exposimetr?

 

Dále "argumentovat" nebudu, Váš příspěvěk je zlý výkřik do tmy, bez pochopení... čehokoliv.


  • 1

#25 borda

borda
  • Guests
Reputace: 0

Publikováno 20 květen 2015 - 17:49:14

 

 

tak ono obecne merit pomoci nejakeho fosilniho digi kompaktu s M rezimem, je dobra cesta. je to lhke, u flexarety to prekazet nebude, clovek na tom nastavi hodnoty clony a citlivosti jako na flexe/filmu a podle toho mu to slizne cas a ukaze, kde bude prepaleno/podsmahnuto. osobne resim expozici pomoci digi kramu uz nejakou dobu, jen clovek nesmi furt zapominat zapocitat schwarzschilda, kterej je u F100 nedobrej.

Digi kompakt je mozna dobrej, ale mobil je vetsinou posledni vec, co clovek zapomene doma.
A to je asi jediny duvod, proc ma smysl se tim zabyvat.

 

Pokud člověk ten mobil vlastní.

 

 

Pokud jej nevlastní, evvidentně padá poslední důvod, proč se tím zabývat. To je celkem logické.

Smysl Vašeho příspěvku mi uniká....


  • 2

#26 borda

borda
  • Guests
Reputace: 0

Publikováno 20 květen 2015 - 18:15:48

Krucipísek, tak jsem se rozčílil, až jsem si zafixoval multisix a zmiňuji "digitální profisix".

Nic, kašlu na to. Nemá to cenu. Pan otec času se zeptá, je to člověk vstřícny, zasoužilý, člověk chce poradit, ale to by v tom byl čert, aby nepřišel někdo chytrej se svojí troškou do mlejna.

Mějte se a mnoho štěstí s rozesíracími moudry.

Já jdu něco pofotit tím mobilem asi :D


  • 1

#27 otik

otik

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 299 příspěvků(y)
Reputace: 122

Publikováno 21 květen 2015 - 05:26:57

tak jsem se zamyslel :) a napadlo mě, proč si do telefonu instalovat expozimetr, když s ním můžu fotografovat


  • 1

#28 HCST

HCST

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 039 příspěvků(y)
  • LocationUherské Hradiště
Reputace: 540

Publikováno 21 květen 2015 - 05:41:07

Mobil je odporné zlo.....vím to...........když se začali objevovat všiml jsem si jak se lidi stali čím dál tím víc neschopnějšími, nespolehlivějšími a línějšími.....v dnešní době už je to v pr.... úplně. Do klasické fotografie bych takové svinstvo určitě netahal. Není to hezké a ještě vám to ozáří kule. Navíc proč když existujou krásné a spolehlivé expozimetry. A při představě že si užívám svoje meditativní fotografování a při proměřování scény mě tento bazmek zadrncá v ruce...bllll....

Sám jsem nikdy žádný telefon nevlastnil. Jedem ná manželka..no občas ho použiju.


  • 2

#29 Karfik

Karfik

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 482 příspěvků(y)
  • LocationOstrožská Nová Ves
Reputace: 53

Publikováno 21 květen 2015 - 07:58:38

Přátelé,

 

už dost debaty zda mít telefon či ne, toto vlákno snad na toto není založeno. Jedná se o to, že když už ten telefon chci mít, tak mohu ho používat i jako expozimetr a to je vše. Samozřejmě používat špičkový expozimetr je lepší, to snad tu nikdo nemůže namítat, ale ve stavu nouze, když ho nemám či zapomenu, tak mohu použít telefon.

Poprosím nakonec ty co nemají telefon či ho nechtějí používat jako expozimetr, aby zde nezakládali zbytečný flame. Díky.

 

Petr


  • 1

#30 HCST

HCST

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 039 příspěvků(y)
  • LocationUherské Hradiště
Reputace: 540

Publikováno 21 květen 2015 - 09:26:26

Přátelé,

 

už dost debaty zda mít telefon či ne, toto vlákno snad na toto není založeno. Jedná se o to, že když už ten telefon chci mít, tak mohu ho používat i jako expozimetr a to je vše. Samozřejmě používat špičkový expozimetr je lepší, to snad tu nikdo nemůže namítat, ale ve stavu nouze, když ho nemám či zapomenu, tak mohu použít telefon.

Poprosím nakonec ty co nemají telefon či ho nechtějí používat jako expozimetr, aby zde nezakládali zbytečný flame. Díky.

 

Petr

Omlouvám se za můj příspěvek. Kombinace klasické fotografie a mobilního telefonu mě příjde natolik zvrácená, že jsem to napsát musel. Už končím. Pardon. :oops: 


  • 1

#31 Notorius

Notorius

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 723 příspěvků(y)
Reputace: 215

Publikováno 21 květen 2015 - 09:53:27

 

Přátelé,

 

už dost debaty zda mít telefon či ne, toto vlákno snad na toto není založeno. Jedná se o to, že když už ten telefon chci mít, tak mohu ho používat i jako expozimetr a to je vše. Samozřejmě používat špičkový expozimetr je lepší, to snad tu nikdo nemůže namítat, ale ve stavu nouze, když ho nemám či zapomenu, tak mohu použít telefon.

Poprosím nakonec ty co nemají telefon či ho nechtějí používat jako expozimetr, aby zde nezakládali zbytečný flame. Díky.

 

Petr

Omlouvám se za můj příspěvek. Kombinace klasické fotografie a mobilního telefonu mě příjde natolik zvrácená, že jsem to napsát musel. Už končím. Pardon. :oops:

 

NIc si z toho nedělej, tady je to holt samej poloviční digitálista.


  • 1

#32 milosm

milosm

    Tlampač (grafoman)

  • Předplatitel
  • 1 434 příspěvků(y)
  • LocationBratislava, Bzenec
Reputace: 1 576

Publikováno 21 květen 2015 - 10:01:44

ne

.

jsou nas tu jenom 4%


  • 3

#33 jmpetzval

jmpetzval

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 380 příspěvků(y)
Reputace: 544

Publikováno 21 květen 2015 - 10:38:45

ja to uz nekomentujem. na to su uz kratke i verse egona bondyho


  • 1

#34 LuzJi

LuzJi

    Tlampač (grafoman)

  • Předplatitel
  • 1 674 příspěvků(y)
  • LocationTábor
Reputace: 484

Publikováno 21 květen 2015 - 13:04:47

...... a nenapadlo by mě při focení přemejšlet o tom, jak se kterej komponent jmenuje a jestli při měření s ním prožívám nějakou radost - to je skoro úchylné :smile: expozimetr je pro mě buď použitelnej, nebo ne.....

Tohle mě trochu zarazilo. Že už se neumíme radovat z drobných věcí ....  :mellow:   No, možná se při takových drobnostech i zaradujeme, ale je dobré mít čas si to i uvědomit.

A možná právě ta rychlá doba (mobily, internet atd....) nás to odnaučuje. Když si třeba zapomenu expozimetr, místo abych se snažil si vzpomenout jaký čas mi obvykle na podobné scény vychází a zkusil o tom třeba jen přemýšlet, vemu holt mobil a ono už to něco ukáže. 

 

Ale tahle úvaha není proti uživatelům aplikací v telefonu, každý ať si to dělá jak chce, že.  Nevyužívat systémově vymyšlenosti doby je také nedobře.


  • 3

#35 HCST

HCST

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 039 příspěvků(y)
  • LocationUherské Hradiště
Reputace: 540

Publikováno 21 květen 2015 - 13:26:16

Jo toto trénuju já. Nakomponuju scénu a než použiju Sverdlovsk 4 (eště se mě nestalo, že bych ho zapoměl) tipnu si...no a odhady sou čím dál tím lepší. Hmm.... v tom by jsme na příštím srazu mohli udělat nějakou soutěž. :-P


  • 1

#36 milosm

milosm

    Tlampač (grafoman)

  • Předplatitel
  • 1 434 příspěvků(y)
  • LocationBratislava, Bzenec
Reputace: 1 576

Publikováno 21 květen 2015 - 13:27:50

:)
.
budeme si navzajem odhadovat
  • 1

#37 Alibaba

Alibaba

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 222 příspěvků(y)
Reputace: 36

Publikováno 21 květen 2015 - 14:13:23

"Tohle mě trochu zarazilo. Že už se neumíme radovat z drobných věcí..."

Třeba se dotyční radují právě z té aplikace.

Nebo z toho, že si nezapomněli mobil, když už expozimetr.

Nebo z toho, že si nezapomněli alespoň mobil, když už fotoaparát i expozimetr...

Nebo z toho, že se nezapomněli dívat na svět kolem sebe, když už zapomněli co je podstata fotografie a hašteří se jak idioti o naprosto zbytných, vykonstruovaných a nepodstatných pitomostech - pořád dokola - tady na tý temný! :-(


  • 1

#38 Standulin

Standulin

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 342 příspěvků(y)
  • LocationPraha
Reputace: 90

Publikováno 21 květen 2015 - 21:07:51

... mno... skoro to vypadá, jakože musím doplnit, že prožívám radost při tvorbě fotografie :smile:

 

Obecně se tady v česku přikládá gearu větší význam, než má. Taky mi chvilku trvalo, než jsem pochopil, že Fender je jenom dobře opracovanej kus fošny... Stojí jenom peníze. Je to podle mě prostě zajetá kolej z dob, kdy mít video bylo něco, co člověku dalo životní náplň a sebevědomí... Pamatuju se, jak ona fošna se prodávala za 4.400,- bonů v roce 1985. To už fakt člověk chtěl jenom se toho dotknout a byl v sedmym nebi. Nebojtež - muzikanti vesměs taky takhle snobsky blbnou. Něco jeko ve smyslu, že metalica má parádní zvuk, protože má na každej šavli 8 těch nejdražších kompresorů. 

 

Tohle mě trochu zarazilo: Jak je možné, že někdo na základě toho, že si usnadňuju cestu k fotce (ona je v mém podání složitá až dost), odsoudí člověka? "vemu holt mobil a ono už to něco ukáže" - tohle je povýšené a mentorující prohlášení a musím říci, že mě mrzí. 

 

jmpetzval - to už je čistá arogance a taky mě mrzí.

 

Já vám chlapi nevím, co to s námi je.. se všema, nejenom zde na temnej, to musím alibabovi oponovat - je to všude u nás doma. Bohužel ani když se našinec dostane mimo česko, tak často nabitých zkušenností venku zde použije na vytahování se nad soukmenovce, místo toho, aby si povšiml, jak se k sobě kulturní národové chovají a zkusil to doma napodobit... 

 

Oba dva ty vstupy (jmpetzval, LuzJi) zanesly do celkem poklidné debaty nízké prvky a mě není jasná motivace. Respektive snaha se povyšovat je zřejmá, ale proč je tady podobnej model chování tak rozšířenej? Proč k tomu povyšování se stačí i neuvěřitlená malichernost?


  • 9

#39 Notorius

Notorius

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 723 příspěvků(y)
Reputace: 215

Publikováno 21 květen 2015 - 22:03:24

... mno... skoro to vypadá, jakože musím doplnit, že prožívám radost při tvorbě fotografie :smile:

 

Obecně se tady v česku přikládá gearu větší význam, než má. Taky mi chvilku trvalo, než jsem pochopil, že Fender je jenom dobře opracovanej kus fošny... Stojí jenom peníze. Je to podle mě prostě zajetá kolej z dob, kdy mít video bylo něco, co člověku dalo životní náplň a sebevědomí... Pamatuju se, jak ona fošna se prodávala za 4.400,- bonů v roce 1985. To už fakt člověk chtěl jenom se toho dotknout a byl v sedmym nebi. Nebojtež - muzikanti vesměs taky takhle snobsky blbnou. Něco jeko ve smyslu, že metalica má parádní zvuk, protože má na každej šavli 8 těch nejdražších kompresorů. 

 

Tohle mě trochu zarazilo: Jak je možné, že někdo na základě toho, že si usnadňuju cestu k fotce (ona je v mém podání složitá až dost), odsoudí člověka? "vemu holt mobil a ono už to něco ukáže" - tohle je povýšené a mentorující prohlášení a musím říci, že mě mrzí. 

 

jmpetzval - to už je čistá arogance a taky mě mrzí.

 

Já vám chlapi nevím, co to s námi je.. se všema, nejenom zde na temnej, to musím alibabovi oponovat - je to všude u nás doma. Bohužel ani když se našinec dostane mimo česko, tak často nabitých zkušenností venku zde použije na vytahování se nad soukmenovce, místo toho, aby si povšiml, jak se k sobě kulturní národové chovají a zkusil to doma napodobit... 

 

Oba dva ty vstupy (jmpetzval, LuzJi) zanesly do celkem poklidné debaty nízké prvky a mě není jasná motivace. Respektive snaha se povyšovat je zřejmá, ale proč je tady podobnej model chování tak rozšířenej? Proč k tomu povyšování se stačí i neuvěřitlená malichernost?

Naprostej souhlas, Fender je jen kus blbý fošny! Jedině Gibson Les Paul! :)


  • 0

#40 Standulin

Standulin

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 342 příspěvků(y)
  • LocationPraha
Reputace: 90

Publikováno 21 květen 2015 - 22:07:44

Mno... to je jenom drobet vyboulenější a o to dražší fošna  :grin: Ta stávala 5.500,- bonů a měl na ní jenom Petr Janda :grin: Ale na moje pracky to není, jestli Gibsona, tak jedině SG... jsem halt fošnovej typ... sry za OT, ale to nešlo nekomentovat :grin:


  • 0

#41 oteccasu

oteccasu

    Tlampač (grafoman)

  • Předplatitel
  • 2 360 příspěvků(y)
Reputace: 474

Publikováno 22 květen 2015 - 21:58:33

Prý když nejsem spokojen s windousem, tak mám donést telefon a bude mi vyměněn za ten s androidem. Chci se zeptat. Když chci od tel. jen telefonovat a expozimetr, popřípadě doplňky jako rádio, stačí mi LENOVO A328? Nevyznám se, tak se ptám. Dík.
  • 0

#42 Karfik

Karfik

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 482 příspěvků(y)
  • LocationOstrožská Nová Ves
Reputace: 53

Publikováno 23 květen 2015 - 10:41:03

Otče, vřele doporučuji telefony Samsung níže uvedené. Fungují dobře, expozimetrují spolehlivě oba modely, volají, rádiuí a nejsou moc drahé. Samozřejmě s Androidem verze 4.2. Telefony Lenovo mívají problémy s reálným ukazatelem vybití baterie atd., kolegové je mají a jen brblají.

Tedy na 1 SIM (má manželka):

http://www.samsung.c.../GT-S7580ZKAETL

Na 2 SIM (mám já):

http://www.samsung.c.../GT-S7582ZKAETL

LENOVO A328 - ano, měl by fungovat dle přání. Zda tam pojede aplikace expozimetru nevím a display bych kvůli velikosti volil spíše 4", ten se ještě vleze do kapsy.


  • 0

#43 Karfik

Karfik

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 482 příspěvků(y)
  • LocationOstrožská Nová Ves
Reputace: 53

Publikováno 23 květen 2015 - 19:01:39

Dnes jsem vyvolal druhý svitek exponovaný pomocí Lightmeter a všechny snímky vyšly perfektně.


  • 0

#44 samusko

samusko

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 435 příspěvků(y)
Reputace: 131

Publikováno 24 květen 2015 - 05:36:20

Dnes jsem vyvolal druhý svitek exponovaný pomocí Lightmeter a všechny snímky vyšly perfektně.

perfektne na 18% sedu...


  • 0

#45 Karfik

Karfik

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 482 příspěvků(y)
  • LocationOstrožská Nová Ves
Reputace: 53

Publikováno 24 květen 2015 - 09:40:57

On ten program umí měřit i dopadající světlo, ale je nutný telefon s čidlem, což můj levný telefon nemá, má jen kameru, takže jsem odkázán na 18% šedou. Jen doplním, že si dělám takovou malou korekci expozice dle světla tím, že nezaberu třeba celou fotografovanou scénu, ale dle požadavku si namířím více do stínů či naopak. Dělám to tak stejně i s klasickým expozimetrem, ale tam mám i dopadající měření.


  • 0

#46 pasiasty

pasiasty

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 239 příspěvků(y)
  • LocationHoroměřice
Reputace: 38

Publikováno 24 květen 2015 - 10:31:11

On ten program umí měřit i dopadající světlo, ale je nutný telefon s čidlem, což můj levný telefon nemá, má jen kameru, takže jsem odkázán na 18% šedou. [...]

Ono to chci to čidlo nejdřív odzkoušet - v předchozím mobilu mělo tak asi a 2-bitový AD převaděč (4 hodnoty), ve stávajícím (Xiaomi Redmi 2) měří do 50000 lx, na sluncí bývává víc. 


  • 1





Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:expozimetr

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 členů, 0 návštěvníků, 0 anonymních