Zdravím všechny. Stal jsem se majitelem objektivu s M42 závitem JUPITER -6-2. Vypadá suprově, je jak novej čistej, s krásně fialovým předním členem. Nikdy jsem nefotil s takovým prasátkem, po třech fotkách to bude chtít odpočinek a chtěl bych SE zeptat zda ten kdo již s ním fotil může dát rady recenze a pod. Velikost clony, aby ksichtík byl ostrej atd. Přeci jen ten film budu fotit asi hodně dlouho, tak ať to vypadá Většinu budu dělat z ruky, protože můj stativ Hama by asi pohořel.

Jupiter- 6-2
Publikováno 30 červen 2015 - 17:21:53
Publikováno 30 červen 2015 - 19:21:59
ladinek, on 30 Jun 2015 - 16:21, said:
Zdravím všechny. Stal jsem se majitelem objektivu s M42 závitem JUPITER -6-2. Vypadá suprově, je jak novej čistej, s krásně fialovým předním členem. Nikdy jsem nefotil s takovým prasátkem, po třech fotkách to bude chtít odpočinek a chtěl bych SE zeptat zda ten kdo již s ním fotil může dát rady recenze a pod. Velikost clony, aby ksichtík byl ostrej atd. Přeci jen ten film budu fotit asi hodně dlouho, tak ať to vypadá
Většinu budu dělat z ruky, protože můj stativ Hama by asi pohořel.
Jupiter 62 neznám. Není to náhodou spíš Industar? Když s ním hodláš fotit hodně, tak poznáš hned po prvním filmu "velikost clony", aby ksichtík byl ostrej, ne? Navíc, tohle závisí i na zaostřovací vzdálenosti...
borda
Publikováno 30 červen 2015 - 19:46:01
Je to jupiter 6-2, ne 62. Ruská "odpověď" na zeissův olypijský sonnar. Poměrně hezká a raritní záležitost.
Publikováno 30 červen 2015 - 19:46:09
Ne je to Jupiter-6-2 180/2,8 jen se ptám zda nevíte, ze zvědavosti, ať vím co mě čeká.
borda
Publikováno 30 červen 2015 - 19:56:02
Je to krásnej objektiv, jeden z nejhezčích, co znám . Takovej je roztomilej bumbrlíček. Obzvlášť původní, stříbrná verze - jupiter 6 - je vyloženě krásná.
Fotí hezky, sonnar, no.
Ale je to prostě ukrutná kráva.
Publikováno 30 červen 2015 - 20:21:47
No je naroubován na Zenita 19. a půjde se testovat, je fakt hezkej a těžkej .-)
Publikováno 8 červenec 2015 - 11:46:11
Tak vyvolány a nazvětšovány fotky z Jupitera a teda super!!! U některých si troufnu tvrdit, že kvalitou jsou jak z Flektogonu na Sixu To rozpatlaný pozadí u portrétu je parádní a člověk si u ostření s tak těžkým objektivem i pěkně zacvičí.
2 uživatel(ů) prochází toto téma
0 členů, 2 návštěvníků, 0 anonymních