Přejít na obsah


Fotka
- - - - -

Minolta Dimage Scan Elite 5400


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
18 odpovědí na toto téma

#1 OndrasLB

OndrasLB

    Nováček

  • Předplatitel
  • 288 příspěvků(y)
  • LocationLiberec, Mladá Boleslav
Reputace: 49

Publikováno 19 květen 2018 - 13:09:48

Zdravím kolegové, nebyl by zde někdo, kdo by byl schopen a ochoten se podívat na tenhle skener, kterej nechodí? Díky moc za jakýkoliv info...


  • 0

#2 Halka

Halka

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 108 příspěvků(y)
  • LocationBratislava
Reputace: 11

Publikováno 19 květen 2018 - 23:44:56

Tomuto by Amici povedali "long shot", ale:

Ako sa to chova? Odvisne na kalibracii po zapnuti skeneru? Zistil som (po niekolkych dnoch paniky a smutku), ze Minolta je velmi prieberciva co sa tyka USB kablov - pri upratovani kabelaze som jej vymenil kabel za taky, s ktorym odmietla spolupracovat (ale ostatnym periferiam nevadil). Po par dnoch ma napadlo vymenit ho nazad a skener odvtedy funguje dalej.


  • 1

#3 OndrasLB

OndrasLB

    Nováček

  • Předplatitel
  • 288 příspěvků(y)
  • LocationLiberec, Mladá Boleslav
Reputace: 49

Publikováno 19 květen 2018 - 23:51:55

Díky za info, ale obávám se, že to bude horší. Při zapnutí se mi nechce spojit s PC - error 1. Každopádně zkusím ještě nějakej jinej kabel, díky za tip. Zlatá komora, dneska jsem si musel spravit náladu pár zvětšeninama. Diáky bohužel nenazvětšuju.


  • 0

#4 Clouds

Clouds

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 287 příspěvků(y)
Reputace: 12

Publikováno 20 květen 2018 - 05:38:44

Měl jsem totéž s Dimage Scan Dual III, pořád error, zkoušel jsem měnit vstupy USB, snad týden jsem to rozhýbával a pak si ta mrcha nějak sama našla cestu... Pak už to naskakovalo dobře. Ale čím to je, to ti fakt nepovím. Jedno je jistý - fotokomora je stejně nejlepší, i když to zdánlivě není taková pohodička jako u pc. Jenže nezavadit o pixel je zázrak!!


  • 0

#5 ďuroT

ďuroT

    Tlampač (grafoman)

  • Předplatitel
  • 1 607 příspěvků(y)
  • LocationBA, SK
Reputace: 290

Publikováno 21 květen 2018 - 09:32:24

Tomuto by Amici povedali "long shot", ale:

Ako sa to chova? Odvisne na kalibracii po zapnuti skeneru? Zistil som (po niekolkych dnoch paniky a smutku), ze Minolta je velmi prieberciva co sa tyka USB kablov - pri upratovani kabelaze som jej vymenil kabel za taky, s ktorym odmietla spolupracovat (ale ostatnym periferiam nevadil). Po par dnoch ma napadlo vymenit ho nazad a skener odvtedy funguje dalej.

 

Dík,

mám jednu 5400 doma (dík Evla), s podobnými syndrómami - skúšal som tri káble, skúsim VŠETKY čo nájdem.

(síce sa mi zdá, že sa na doske jedna strana trochu príliš hreje ale o tom potom...)


  • 0

#6 jirin_ol

jirin_ol

    Hrabě kydoň

  • Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 3 247 příspěvků(y)
  • LocationLobkovice
Reputace: 1 011

Publikováno 21 květen 2018 - 10:24:50

zlatý win98SE


  • 0

#7 Evla

Evla

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 951 příspěvků(y)
  • LocationVajnory
Reputace: 964

Publikováno 21 květen 2018 - 15:14:48

Duri, a nejde?
Nevyznam sa v tom, ale nemoze byt tym, ze stare zariadenie a nove pocitace? Mne sla, no tiez som pouzivala najprv 98 a potom vista (vlastne tu pouzivam dodnes).
  • 0

#8 Clouds

Clouds

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 287 příspěvků(y)
Reputace: 12

Publikováno 21 květen 2018 - 15:36:46

No já mám pořád XP, mám dojem, že mi tehdy prodávající říkal, že na nových vymyšlenostech už to nejede.


  • 0

#9 Halka

Halka

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 108 příspěvků(y)
  • LocationBratislava
Reputace: 11

Publikováno 21 květen 2018 - 18:36:18

Hm, mne 5400 funguje na Win 10 aj na Linuxe (oboje s VueScanom, bez instalacie ovladacov).


  • 0

#10 Luigi

Luigi

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 772 příspěvků(y)
  • LocationTábor
Reputace: 157

Publikováno 21 květen 2018 - 20:15:17

VuesScan to jistí vždy - to je úžasný, co ten program všechno zvládá. Ten by šel i s kuličkovým počítadlem. Moje stihačka má 4 roky starou laserovou tiskárku HP s integrovaným skenerem    a k ní origo ovladače Win7. Již při přechodu na Win8 jí HP řekli, že nové ovladače (po 3 letech !!!) namají a že ty ke stáhnutí na ofico HP stránkách jí neumožní plnohodnotnou práci se skenerem - ať si vymění tiskárnu. Tak jsem jí nainstaloval můj VuesScan a ono to šlape jak housle - fakt je to dobrý program co se ovladačů týče. Tak ať se zdaří - Luigi :shock: 


  • 0

#11 ďuroT

ďuroT

    Tlampač (grafoman)

  • Předplatitel
  • 1 607 příspěvků(y)
  • LocationBA, SK
Reputace: 290

Publikováno 21 květen 2018 - 20:49:25

Duri, a nejde?
Nevyznam sa v tom, ale nemoze byt tym, ze stare zariadenie a nove pocitace? Mne sla, no tiez som pouzivala najprv 98 a potom vista (vlastne tu pouzivam dodnes).


Evi, no nejde... resp. Tvári sa že ide a potom zmrzne. Možno je tam len nejaká taká blbosť ako kábel, neviem.
Každopádne softom to nebude: ja som rovnakú 5400 mal a tá šla bez problémov aj pod win7 aj win8 (samozrejme vuescan). Dovolím si povedať, že so softami mám už skúsenosti a tam problém nebude (rozbehal som aj scsi skener pod w7).
Tú od teba som aj rozobral a vyčistil, naskenoval som raz 1 políčko, a potom už nič.
Ale skúsim ešte Firewire, a Halka mi dal ešte chrobač do hlavy s tým káblom :)
  • 0

#12 OndrasLB

OndrasLB

    Nováček

  • Předplatitel
  • 288 příspěvků(y)
  • LocationLiberec, Mladá Boleslav
Reputace: 49

Publikováno 22 květen 2018 - 11:18:20

Tak kolega z práce se toho ujal, našli jsme tam dva podezřelý kondenzátory, snad jejich výměna pomůže. Pro mě je teda pohodička spíš ta komora, fotky na PC stejně pořádně upravit neumim, na barytu aspoň vidím hned, jestli je to ok, nebo ne. Takže prostě relax při ruční práci. ;)

 

Měl jsem totéž s Dimage Scan Dual III, pořád error, zkoušel jsem měnit vstupy USB, snad týden jsem to rozhýbával a pak si ta mrcha nějak sama našla cestu... Pak už to naskakovalo dobře. Ale čím to je, to ti fakt nepovím. Jedno je jistý - fotokomora je stejně nejlepší, i když to zdánlivě není taková pohodička jako u pc. Jenže nezavadit o pixel je zázrak!!


  • 0

#13 Clouds

Clouds

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 287 příspěvků(y)
Reputace: 12

Publikováno 22 květen 2018 - 12:08:52

 

Tak kolega z práce se toho ujal, našli jsme tam dva podezřelý kondenzátory, snad jejich výměna pomůže. Pro mě je teda pohodička spíš ta komora, fotky na PC stejně pořádně upravit neumim, na barytu aspoň vidím hned, jestli je to ok, nebo ne. Takže prostě relax při ruční práci. ;)

 

 Jójó, komora je pohodička:)) Vo tom žádná.. Akorát mám nad zvětšovákem zkosený strop a pořád se tluču do lebky:) Baryt je fantazie, dělal jsem nedávno něco z Fomapanu z Flexarety a naprostá nádhera! Kdepak skeny:)

 

Měl jsem totéž s Dimage Scan Dual III, pořád error, zkoušel jsem měnit vstupy USB, snad týden jsem to rozhýbával a pak si ta mrcha nějak sama našla cestu... Pak už to naskakovalo dobře. Ale čím to je, to ti fakt nepovím. Jedno je jistý - fotokomora je stejně nejlepší, i když to zdánlivě není taková pohodička jako u pc. Jenže nezavadit o pixel je zázrak!!

 


  • 0

#14 OndrasLB

OndrasLB

    Nováček

  • Předplatitel
  • 288 příspěvků(y)
  • LocationLiberec, Mladá Boleslav
Reputace: 49

Publikováno 24 květen 2018 - 08:53:08

Ke stažení jsem dal soubor se servisním manuálem, viz sekce Soubory - Manuály, kdybys potřeboval se v tom víc šťourat..

 

Duri, a nejde?
Nevyznam sa v tom, ale nemoze byt tym, ze stare zariadenie a nove pocitace? Mne sla, no tiez som pouzivala najprv 98 a potom vista (vlastne tu pouzivam dodnes).


Evi, no nejde... resp. Tvári sa že ide a potom zmrzne. Možno je tam len nejaká taká blbosť ako kábel, neviem.
Každopádne softom to nebude: ja som rovnakú 5400 mal a tá šla bez problémov aj pod win7 aj win8 (samozrejme vuescan). Dovolím si povedať, že so softami mám už skúsenosti a tam problém nebude (rozbehal som aj scsi skener pod w7).
Tú od teba som aj rozobral a vyčistil, naskenoval som raz 1 políčko, a potom už nič.
Ale skúsim ešte Firewire, a Halka mi dal ešte chrobač do hlavy s tým káblom :)

 


  • 0

#15 ďuroT

ďuroT

    Tlampač (grafoman)

  • Předplatitel
  • 1 607 příspěvků(y)
  • LocationBA, SK
Reputace: 290

Publikováno 24 květen 2018 - 12:04:54

OndrasLB, 

dik - verim ze pomoze, nielen mne. Prosim ta, nevedel som ho tam ale najst (je pravda, ze mam zvysenu teplotu :D), ako sa vola subor?


  • 0

#16 OndrasLB

OndrasLB

    Nováček

  • Předplatitel
  • 288 příspěvků(y)
  • LocationLiberec, Mladá Boleslav
Reputace: 49

Publikováno 24 květen 2018 - 13:50:26

OndrasLB, 

dik - verim ze pomoze, nielen mne. Prosim ta, nevedel som ho tam ale najst (je pravda, ze mam zvysenu teplotu :D), ako sa vola subor?

Tady je odkaz : ;)

http://www.temnakomo...vice-manualpdf/


  • 0

#17 ďuroT

ďuroT

    Tlampač (grafoman)

  • Předplatitel
  • 1 607 příspěvků(y)
  • LocationBA, SK
Reputace: 290

Publikováno 24 květen 2018 - 14:01:06

Aha, asi to nejde ak nie som niečo ( predplatiteľ).
Ani link mi nefunguje. Nevadí pohľadám na webe.
Resp. Ak by si bol ochotný mi to mailnúť?
  • 0

#18 OndrasLB

OndrasLB

    Nováček

  • Předplatitel
  • 288 příspěvků(y)
  • LocationLiberec, Mladá Boleslav
Reputace: 49

Publikováno 25 květen 2018 - 14:17:50

Dá se to najít takhle:
zde na temnakomora.cz - menu nahoře - kliknout na Soubory,
zde v menu vlevo Kategorie - zvolit Manuály.


  • 0

#19 Halka

Halka

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 108 příspěvků(y)
  • LocationBratislava
Reputace: 11

Publikováno 28 květen 2018 - 22:21:08

Niečo bude pototo, pretože mne sa ako najnovší upload v sekcii manuály zobrazuje manuál k Magnifax 4a, uploadnutý ešte v 2015.


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 členů, 0 návštěvníků, 0 anonymních