Přejít na obsah


Fotka

Pozitivni proces a mereni


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
42 odpovědí na toto téma

#1 Popmar

Popmar

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 333 příspěvků(y)
  • LocationLitomyšl
Reputace: 52

Publikováno 3 listopad 2018 - 00:34:50

Zdravim vsechny temnokomorniky ... hlavne ty, kteri jsou tak trochu analitici.

 

Mam snahu kalibrovat pozitivni proces. Od doby, co pouzivam Fstop hodiny se mi prace o hodne zjednodusila (co se tyka osvitu) a ted bych chtel jeste tak trochu "vedecky" zmensit usili pri hledani spravne filtrace pro multigrade papiry.

 

Mam merak, ktery meri v EV a jde mi o to jak ho maximalne vyuzit pri zvetsovani. Pouzivam barevnou hlavu a jeden typ papiru. Chtel bych najit system mereni, abych alespon zhruba odhadnul jakou filtraci pouzit. Zabyva se tim tady nekdo?

 

Diky Pop

 

 


  • 0

#2 Pentaxista

Pentaxista

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 260 příspěvků(y)
Reputace: 271

Publikováno 3 listopad 2018 - 06:57:55

Rád poradím, ale musíte říci, jak chápete "správnou filtraci".
Filtrací se řídí kontrast a stupeň kontrastu určuje každý tvůrce fotografie podle svého výtvarného záměru (a též technických možností - z pérovkového negativu zasněný dívčí portrét neuděláte). Asi opravdu nelze říct, že ten a ten kontrast (a další parametry) jsou "jedině správné".
  • 1

#3 Popmar

Popmar

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 333 příspěvků(y)
  • LocationLitomyšl
Reputace: 52

Publikováno 3 listopad 2018 - 08:23:34

... jisteze ne!

 

Ale muzu si nakalibrovat papir pro ruznou filtraci. Grade stupne jsou dost zavadejici, ale muzu zjistit, ze pri tom a tom filtru ma papir takove a takove ISOR. Pak promerim svetlo pres negativ a budu vedet jaky ma rozsah. Dle toho bych chtel rychleji odhadnout kterou filtraci pouzit. Samozrejme s prihlednutim k zameru. 

A ted trochu vedy:

Rozsah expozicnich hodnot papiru (u multigradacniho pri prislusne filtraci) je "maximalni expozice (90% Dmax) minus minimalni expozice (0,04 nad podlozku). Kdyz se to vynasobi 100 vyjde mi ISO R. 

Papiry maji roszah cca od 160 do 50, samozrejme zalezi na vyrobci ... ale nejmekci kontrast je nekde kolem 160, tzn. rozsah expozice 1,6. Negativ ma mnohem vetsi rozsah, resp. i kdyz ho nepouziju a ridim jen intenzitu osvetleni tak, abych dostal "bilou a cernou", tak me vychazi mnohem vetsi rozsah expozice. Co je spatne? Je tam nejakej prepocet nebo proc mi to nevychazi?

 

Dik


  • 0

#4 bzencak

bzencak

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 993 příspěvků(y)
Reputace: 472

Publikováno 3 listopad 2018 - 10:09:24

Jobo Comparator 2.


  • 0

#5 milosm

milosm

    Tlampač (grafoman)

  • Předplatitel
  • 1 583 příspěvků(y)
  • LocationBratislava, Bzenec
Reputace: 1 693

Publikováno 3 listopad 2018 - 10:28:44

.

rh designs


  • 0

#6 Popmar

Popmar

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 333 příspěvků(y)
  • LocationLitomyšl
Reputace: 52

Publikováno 3 listopad 2018 - 10:31:36

Vim, ktery masiny to meri .. me jde o vypocet.

 

Ale uz jsem na to prisel .. pomichal jsem jen hrusky s jablkama ... ISO R range je v density a ja to potrebuju ve stopach .. tak jeste jeden prepocet a bude to.


  • 0

#7 keko

keko

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 565 příspěvků(y)
  • LocationSlovakia, Alžbetin Dvor 130
Reputace: 780

Publikováno 3 listopad 2018 - 14:36:23

Vim, ktery masiny to meri .. me jde o vypocet.

 

Ale uz jsem na to prisel .. pomichal jsem jen hrusky s jablkama ... ISO R range je v density a ja to potrebuju ve stopach .. tak jeste jeden prepocet a bude to.

Mas moje sympatie.
Ked si dokazes odpovedat sam :)


  • 0

#8 Popmar

Popmar

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 333 příspěvků(y)
  • LocationLitomyšl
Reputace: 52

Publikováno 5 listopad 2018 - 16:26:17

 

Vim, ktery masiny to meri .. me jde o vypocet.

 

Ale uz jsem na to prisel .. pomichal jsem jen hrusky s jablkama ... ISO R range je v density a ja to potrebuju ve stopach .. tak jeste jeden prepocet a bude to.

Mas moje sympatie.
Ked si dokazes odpovedat sam :)

 

To jsem rad! :)


  • 1

#9 Lubajs

Lubajs

    Nováček

  • Předplatitel
  • 254 příspěvků(y)
Reputace: 41

Publikováno 9 leden 2019 - 17:05:56

Přátelé, máte prosím někdo praktickou zkušenost s tímhle udělátkem (RH Designs Analyzer Pro)? :shock:

 

 

 

Přiložený soubor (y)


  • 0

#10 duuri

duuri

    Dost toho nakecá

  • Předplatitel
  • 538 příspěvků(y)
  • LocationBratislava, SK
Reputace: 128

Publikováno 11 leden 2019 - 13:33:59

Přátelé, máte prosím někdo praktickou zkušenost s tímhle udělátkem (RH Designs Analyzer Pro)? :shock:

milosm


  • 0

#11 oteccasu

oteccasu

    Tlampač (grafoman)

  • Předplatitel
  • 2 622 příspěvků(y)
  • LocationTrutnov
Reputace: 803

Publikováno 11 leden 2019 - 13:49:06

Za ta léta v komoře považuji za nejlepší měřák udělat si s kontrastním negativem ( v mém případě parní lokomotiva s párou na nádraží) 7 malých fotografií se změněnou osvitu po 2 osvitových číslech a totéž při změně gradace. Tedy asi 28 fotek o velikosti  4,5 x 6 cm, dány do tabulky po 7 v řádcích. Na světle vidíte po zkoušce co a jak opravit.

 Funguje to bezvadně. JEN TO CHCE PÁNI TEMNOKOMORNÍCI OPUSTIT STOPKY A PŘEJÍT KONEČNĚ NA OSVITOVÁ ČÍSLA!!!!


  • 0

#12 jirin_ol

jirin_ol

    Hrabě kydoň

  • Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 3 338 příspěvků(y)
  • LocationLobkovice
Reputace: 1 048

Publikováno 11 leden 2019 - 13:54:01

Otčečasu,  pan podplukovník Murdzík  říkával:   "Oko není pi.a,  oko vidí."  


  • 2

#13 matobabetak

matobabetak

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 20 příspěvků(y)
Reputace: 1

Publikováno 13 únor 2019 - 13:53:30

zdravim som tu novy. tiez som si zohnal rh desing a podarilo sa mi nastavit iso paieru foma. mam pevnu gradaciu zatial a po zmerani vychadzaju pekne vysledky len neviem ako sa robi kalibracia. navod mam ale je tam vela odbornych vyrazov. robil ju niekdo a vie mi poradit ?
  • 0

#14 Popmar

Popmar

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 333 příspěvků(y)
  • LocationLitomyšl
Reputace: 52

Publikováno 14 únor 2019 - 07:48:00

Nevim, jestli to pujde bez "odbornych" vyrazu. Nicmene na pevnou gradaci kalibrovat netreba, ISO je v tomto pripade nepodstatne. Kalibruje se az multigradacni papir, aby se zjistilo jaky rozsah ISOR odpovida jake filtraci svetelneho zdroje.

JInak tady je spousta videi, ze kterych je vse patrne: 

http://www.beyondmon...rt/Archive.html


  • 0

#15 matobabetak

matobabetak

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 20 příspěvků(y)
Reputace: 1

Publikováno 14 únor 2019 - 14:39:36

vdaka, presne take nieco som hladal pretoze na stanke vyrobcu rh desing uz niesu tie videa dostupne.


  • 0

#16 Lubajs

Lubajs

    Nováček

  • Předplatitel
  • 254 příspěvků(y)
Reputace: 41

Publikováno 11 březen 2019 - 22:01:51

Přátelé, máte prosím někdo praktickou zkušenost s tímhle udělátkem (RH Designs Analyzer Pro)? :shock:

 

Přátelé funguje to až překvapivě dobře, vyzkoušel jsem v praxi.

 

Má to jen jednu "vadu", jako osvětlení v komoře mám LEDKy, jenomže když zapnu na Analyzeru měření, má se vypnout osvětlení, což nastane, ale protože LEDKy, po odpojení napájecího zdroj  žijí ještě drahnou dobu, tak to jaksi nefunguje. :shock: 

 

Ale to je jen malá vada na kráse...


  • 0

#17 jirin_ol

jirin_ol

    Hrabě kydoň

  • Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 3 338 příspěvků(y)
  • LocationLobkovice
Reputace: 1 048

Publikováno 12 březen 2019 - 15:54:29

 

Má to jen jednu "vadu", jako osvětlení v komoře mám LEDKy, jenomže když zapnu na Analyzeru měření, má se vypnout osvětlení, což nastane, ale protože LEDKy, po odpojení napájecího zdroj  žijí ještě drahnou dobu, tak to jaksi nefunguje. :shock:

 

 

 

Zvláštní.   mám  také  LED (červené) osvětlení komory,   rozsvěcení i  zhasnutí  je  okamžité,  žádné prodlevy.   A to mám  jako  zdroj 12V pro LED pásky  ten nejlevnější  malý zdroj pro  halogen. stropní osvětlení.  (Zhasínat  to  musím  taky  kvůli automatickým  expozičním hodinám,  tudíž  vypínáno taktéž hodinami  v okamžiku rozsvícení lampy v hlavě zvětšováku)


  • 0

#18 Skorec

Skorec

    Nováček

  • Předplatitel
  • 111 příspěvků(y)
  • LocationÚstí nad Labem
Reputace: 9

Publikováno 12 březen 2019 - 17:52:33

To je nějak blbě zapojený. Vypadá to, že to ještě nějakou dobu krmí kondík s velkou kapacitou. Nemáš tam připojené odrušení? Projeď celé zapojení.Bude tam chybka.
  • 0

#19 Lubajs

Lubajs

    Nováček

  • Předplatitel
  • 254 příspěvků(y)
Reputace: 41

Publikováno 13 březen 2019 - 09:56:42

To je nějak blbě zapojený. Vypadá to, že to ještě nějakou dobu krmí kondík s velkou kapacitou. Nemáš tam připojené odrušení? Projeď celé zapojení.Bude tam chybka.

 

 

To mě také napadlo, že tam bude kondík, který to ještě těch pár vteřin, pardon sekund, živí, ale moje elektroznalosti bohužel zamrzly na úrovní ploché baterie 4,5Vé, takže jsem trochu v koncích. :shock:

Přiložený soubor (y)


  • 0

#20 Ivanovicz

Ivanovicz

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 147 příspěvků(y)
  • LocationLiberecko
Reputace: 9

Publikováno 13 březen 2019 - 13:35:28

Lubajs: Filtrační kondenzátor na výstupu zdroje ještě nějakou chvíli ledky "živí". To je normální a chyba to není.

Pokud nelze vypínat přímo ledky, možná by pomohlo pro rychlejší vybití kondenzátoru dát paralelně k ledkám rezistor, zkusil bych 200 ohmů/1Watt.


  • 0

#21 Lubajs

Lubajs

    Nováček

  • Předplatitel
  • 254 příspěvků(y)
Reputace: 41

Publikováno 13 březen 2019 - 14:39:38

Lubajs: Filtrační kondenzátor na výstupu zdroje ještě nějakou chvíli ledky "živí". To je normální a chyba to není.

Pokud nelze vypínat přímo ledky, možná by pomohlo pro rychlejší vybití kondenzátoru dát paralelně k ledkám rezistor, zkusil bych 200 ohmů/1Watt.

 

A ten to "šlusne", po vypnutí napájení, hned, je to tak?

 

Tož to bych mohl zvládnout, je to na nízkém napětí, brnět to nebude... díky za radu. :-P


  • 0

#22 Ivanovicz

Ivanovicz

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 147 příspěvků(y)
  • LocationLiberecko
Reputace: 9

Publikováno 13 březen 2019 - 16:06:24

No, jak moc "hned" to bude, neumím takhle na dálku říct, neznám kapacitu toho kondenzátoru. Tu hodnotu rezistoru jsem tam dal jako první nástřel, kompromis mezi tím, aby to vybilo kondenzátor co nejrychleji a zároveň aby moc nežral a netopil. Kdyby to nestačilo, dal by se použít 100 ohmů/2 watty. Je třeba to vyzkoušet. Rezistory naštěstí nejsou drahé...

Nejlepší by bylo zapínat/vypínat přímo ledky, ale to ten přístroj asi neumí (neznám jej)...?


  • 0

#23 Popmar

Popmar

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 333 příspěvků(y)
  • LocationLitomyšl
Reputace: 52

Publikováno 14 březen 2019 - 11:43:54

A co to vypinat az za zdrojem? 


  • 1

#24 jirin_ol

jirin_ol

    Hrabě kydoň

  • Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 3 338 příspěvků(y)
  • LocationLobkovice
Reputace: 1 048

Publikováno 14 březen 2019 - 12:06:52

taky bych to  tak  řešil,   anebo trvalý výstup z  12V zdroje  spínal  pomocí  spínacího/vypínacího relé. 


  • 0

#25 Nakadah

Nakadah

    Dost toho nakecá

  • Předplatitel
  • 794 příspěvků(y)
  • LocationOstrava
Reputace: 123

Publikováno 14 březen 2019 - 14:52:14

Vypínat za zdrojem. Zhasne to okamžitě. A spínané zdroje nemají rády časté zapínání a vypínání.


  • 0

#26 matobabetak

matobabetak

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 20 příspěvků(y)
Reputace: 1

Publikováno 1 duben 2019 - 21:11:15

pridam nejake skusenosti s analyser pro, ak pouzijem pevnu gradaciu tak meranie a osvit ide perfektne aj bez pruzovky. osvit testovacich pruzikov cez analyzer som uz tiez zvladol, dava 7 casom, -3,-2,-1,0,+1,+2,+3 staci iba zakryvat papier 

split grade je tiez ok

a teraz kamen urazu, nemozem prist na to ako vyuzit tento analyzer a multigradacne papiere. akoby dobu osvitu stanovil spravne ale ak potom pouzijem filter tak casu su uplne mimo ...na youtube mu to fungovalo perfektne, mne ani za svet...treba urobit nejaku kalibraciu na konkretnu hlavu, papier, filtre  ?


  • 0

#27 matobabetak

matobabetak

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 20 příspěvků(y)
Reputace: 1

Publikováno 7 duben 2019 - 19:16:28

PROBLEM VYRIESENY !!

tak konecne som nasiel pricinu, vymenil som zvacsovak s farebnou hlavou color3 za axomat 4 s klasickou 75w ziarovkou z fotoskoda. analyser pro meria presne, nastavi sa na stupnici gradacia a cas a presne to iste je aj na papiery /ilford 4/. vo farebnej hlave je halogenova ziarovka 12v a asi aj nieco ine ma to vplyv, to necham na inych ja si idem konecne uzivat pohodovu pracu v komore :D


  • 0

#28 Popmar

Popmar

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 333 příspěvků(y)
  • LocationLitomyšl
Reputace: 52

Publikováno 11 duben 2019 - 03:58:39

pridam nejake skusenosti s analyser pro, ak pouzijem pevnu gradaciu tak meranie a osvit ide perfektne aj bez pruzovky. osvit testovacich pruzikov cez analyzer som uz tiez zvladol, dava 7 casom, -3,-2,-1,0,+1,+2,+3 staci iba zakryvat papier 

split grade je tiez ok

a teraz kamen urazu, nemozem prist na to ako vyuzit tento analyzer a multigradacne papiere. akoby dobu osvitu stanovil spravne ale ak potom pouzijem filter tak casu su uplne mimo ...na youtube mu to fungovalo perfektne, mne ani za svet...treba urobit nejaku kalibraciu na konkretnu hlavu, papier, filtre  ?

 

Pokud si vzpominam, tak se casy kalibruji "na svetla". Nejdrive se na jednotlivych gradacich testuje expozice na bilou (dodavaji k tomu exponovany papir). Do timeru se zadava odchylka a on pak koriguje cas. Neni to moc presne, protoze stouffer, ktery je k tomu dodany ma deleni po 15 ISOR a to je vic nez pul stupne (RH tvrdi, ze je to dostatecne) .. Nicmene s barevnou hlavou to funguje uplne normalne!


  • 0

#29 daliborwalk

daliborwalk

    Nováček

  • Předplatitel
  • 40 příspěvků(y)
  • LocationHavířov
Reputace: 21

Publikováno 17 prosinec 2019 - 08:54:55

Ahoj, asi to sem nepatří, ale jaký časovač/stopky používáte v komoře na měření času koupání papíru v lázních. Nějaké spolehlivé "minutky"? Paterson dělá triple timer, ale jestli nemáte třeba nějaký lepší tip prosím? Klidně i nedigitální, mechanický, z druhé ruky.


  • 0

#30 jirin_ol

jirin_ol

    Hrabě kydoň

  • Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 3 338 příspěvků(y)
  • LocationLobkovice
Reputace: 1 048

Publikováno 17 prosinec 2019 - 09:47:20

to sem náhodou patří.  :-)

tam,  kde se  čte a píše rozsypaný čaj,   je  obrovský výběr  plně vyhovujících  levných digitálních  časomír  (hledej třeba na íbeji  count-down timer).

pro koupele v ustalovači,  kde  není až tak  nutná  super přesnost,  vyhovuje  jakákoli fuknční  tzv.  kuchyňská minutka.  

A do temné komory patří kromě minutky i  teploměr -   mně  se už pár let osvědčuje  digitální infračervený teploměr.   Necejbrám si roztoky,  což je výhoda.   Např.   GS320 Digital IR Infrared thermometer


  • 2

#31 berraneck

berraneck

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 098 příspěvků(y)
  • LocationPraha/Vsetín
Reputace: 181

Publikováno 17 prosinec 2019 - 09:55:57

Já používám obyčejnou kuchyňskou minutku. Na začátku seance ji pověsim na zeď, zapnu a pak už jen vždycky při vložení papíru do lázně odečtu čas. Ve vývojce se papíru stejně musim věnovat, tak si správný čas pohlídám odečtením a v dalších lázních je odchylka minuta nic. Vlastně tak vyvolávám i filmy. Zvládám přitom poslouchat zajímavé rozhovory a jen málokdy se mi stane, že zapomenu překlopit :D


  • 0

#32 daliborwalk

daliborwalk

    Nováček

  • Předplatitel
  • 40 příspěvků(y)
  • LocationHavířov
Reputace: 21

Publikováno 17 prosinec 2019 - 14:23:39

Chápejte chlopi, já měl v sobotu premiéru a zjistil jsem, že nástěnné hodiny s vteřinovkou musím sledovat a potom nevím jestli minuta tam nebo zpět. Ten ebay to zřejmě jistí. Já chci prostě snadno a rychle nastavit např 80 vteřin, spustit a pak po uplynutí, aby to píplo. A chci přitom i na to vidět v té červené tmě - kvůli orientaci.

 

Díky Vám oběma!


  • 0

#33 jirin_ol

jirin_ol

    Hrabě kydoň

  • Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 3 338 příspěvků(y)
  • LocationLobkovice
Reputace: 1 048

Publikováno 17 prosinec 2019 - 15:53:44

já  ten  timer  nosím v kapse...   a když  mám  tank s filmy  na rotačce a  vylezu si ven zahulit,    tak  to  zpět do komory stihnu za 15s po  zapípání.   To  bych s  hodinama  na  stěně  asi  nezvládl :-D


  • 1

#34 daliborwalk

daliborwalk

    Nováček

  • Předplatitel
  • 40 příspěvků(y)
  • LocationHavířov
Reputace: 21

Publikováno 17 prosinec 2019 - 16:04:44

Filmy vyvolávám v kuchyni a hulím z vokna, takže pohoda včetně převrácení tanku. Zde používám digitálky se stopkama a mobil pro sichr. Jedná se mi hlavně o temnou komoru pozitivní část, kde je fakt hůře vidět - tak si zatím nejsem jistý, zda klasický (digitálkový) LCD display s velkýma číslicema půjde vidět, ale asi ano.


  • 0

#35 gjan

gjan

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 18 příspěvků(y)
Reputace: 6

Publikováno 17 prosinec 2019 - 19:50:56

Já používám aplikaci darkroom timer pro android. Jak na pozitivní, tak negativní proces. Lze pro každý typ papíru či filmu uložit sekvenci časů, takže je použití velice pohodlné.
  • 1

#36 salo

salo

    Dost toho nakecá

  • Předplatitel
  • 857 příspěvků(y)
  • LocationZnojmo
Reputace: 138

Publikováno 17 prosinec 2019 - 21:12:11

Pouzivam na vse ten Paterson Triple Timer a dobry. I pod cervenym svetlem je ciselnik citelny.
Akorat me na nich vadi, ze pipaji az moc nahlas. Budu muset nejak utesnit ten otvor, pod kterym je pipak, aby se utlumil.
  • 0

#37 keko

keko

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 565 příspěvků(y)
  • LocationSlovakia, Alžbetin Dvor 130
Reputace: 780

Publikováno 17 prosinec 2019 - 21:40:05

STÄM z IKEA.

Cena 2,50€, tri rozne farby

 

https://www.ikea.com...ducts/20263774/

 

Su na na baterky AAA, daju sa prilepit cez suchy zips na miesto, kde sa dociahne mokrymi rukami, nesvietia, maju tri gombicky, najpodstatnejisa je ta v strede, je umiestnena trosku nizsie v rade a ma cyklicky sa opakujucuce sa funkice. Spustit, zastavit pipanie, spustit, zastavit pipanie ... Pipanie vie ustat aj samo, to ked sa robi nieco ine a nie je zrovna cas obsluhovat vrieskajuce hodinky.
Lava gombicka je na nastavovanie minut, prava na sekundy. Zial iba jednym smerom. Ale ide to rychlo.


  • 1

#38 jkcz

jkcz

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 723 příspěvků(y)
  • LocationValašské království
Reputace: 156

Publikováno 19 prosinec 2019 - 15:35:51

Pozitivni proces? Presypaci hodiny - 3,4,5 minut. Mam rad klid, nepipaji, neprudi, zadne komplikovane nastavovani.  Papir do vyvojky a otocit hodiny.


  • 0

#39 daliborwalk

daliborwalk

    Nováček

  • Předplatitel
  • 40 příspěvků(y)
  • LocationHavířov
Reputace: 21

Publikováno 19 prosinec 2019 - 15:47:06

Taky dobré
  • 0

#40 gjan

gjan

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 18 příspěvků(y)
Reputace: 6

Publikováno 27 prosinec 2019 - 13:51:39

Dobrý den, nemá někdo orientační kalibrační hodnoty pro Analyser Pro pro papíry Foma? Ideálně Fomabrom Variant 111 a také Fomaspeed Variant 311 a 312. Díky.
  • 0

#41 Popmar

Popmar

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 333 příspěvků(y)
  • LocationLitomyšl
Reputace: 52

Publikováno 27 prosinec 2019 - 17:07:27

Toto je v pohode:

https://www.ebay.com...FAAAOSw0c9bh-3t


  • 1

#42 shovax

shovax

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 38 příspěvků(y)
Reputace: 12

Publikováno 6 leden 2020 - 21:35:16

Ahoj, asi to sem nepatří, ale jaký časovač/stopky používáte v komoře na měření času koupání papíru v lázních. Nějaké spolehlivé "minutky"? Paterson dělá triple timer, ale jestli nemáte třeba nějaký lepší tip prosím? Klidně i nedigitální, mechanický, z druhé ruky.

proc nepouzijes telefon? proto se im rika smartphone :D na android je hromada casovacu, mne se osvedcil tenhleten

 

https://play.google....timerfree&hl=cs

 

muzes si nastavit libovolny pocet odpoctu, snadno je pojemnovat, nastavit ruzne typy alarmu, vibraci, dokonce syntezi reci ("konec ustalovani":D), nebo, co je skvela vychytavka, linkovat jeden timer k jinemu (kdyz skonci jeden, po alarmu zacne jiny) coz je skvely pri vyvolavani filmu (hned posobe se nastavi vyvolavani, preruseni, ustaleni, prani).

mega vyhodou je moznost nastavit barvny rezim, cili treba vse do cervena... :) lze nastavit i velikost tlacitek atd atd.....


  • 1

#43 Popmar

Popmar

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 333 příspěvků(y)
  • LocationLitomyšl
Reputace: 52

Publikováno 8 leden 2020 - 21:15:01

.. tak pokud jsme u samrtphonu, tak doporucuju toto: 

 

https://play.google....truth.mdc&hl=cs

 

funguje bezva, pouzivam i na pozitivni proces. Navic je tam ta databaze, kterou hodne lidi beztak pouziva .. 


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 členů, 0 návštěvníků, 0 anonymních