Přejít na obsah


Fotka

Výstava a aukce československých uměleckých fotografií

výstava aukce československá fotografie galerie

  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
Žádné odpovědi

#1 Hanna

Hanna

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 5 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 23 květen 2019 - 12:25:49

Srdečně Vás zvu na specializovanou výstavu a následnou večerní aukci fotografií, prací na papíře a vzácných tisků, kterou pořádá brněnský Aukční dům Zezula se svou partnerskou pražskou Galerií Zezula.

 

Aukce se uskuteční se již ve čtvrtek 30.5.2019 v 19:00 v Praze v Galerii Zezula v Hartigovském paláci na Thunovské ulici 18 na Malé Straně v Praze

Před aukcí se koná také výstava dražených děl v Brně i v Praze. V Brně probíhá výstava již jen do zítřka, tedy pátku 24.5., a poté se přesouvá do Prahy do Galerie Zezula, kde ji můžete navštívit od soboty do čtvrtka, každý den v níže uvedených časech:

25. 5. 2019 od 16 do 19 hod.
26. - 29. 5. 2019 od 12 do 19 hod.
30. 5. 2019 od 10 do 13 hod.

 

Vstupné na výstavu i na aukci je zdarma.

Jedná se o výstavu výjimečných a sběratelsky unikátních československých uměleckých fotografií. Zastoupeni jsou nejvýznamější fotografové jak meziválečné, tak poválečné avantgardy. V kolekci se objeví např. pigmentová fotografie Frnatiška Drtikola z nejoceňovanějšího období 20. let, rané Sudkovy pigmentové fotografie, avantgardní Jaromír Funke či Jaroslav Rössler. Mezi nejvýznamnější poválečná díla patří patrně fotografie Běly Kolářové. Varianta jejího Radiogramu kruhu, který bude na výstavě zastoupen, je taktéž ve sbírkách Museum of Modern Art v New Yorku a byl vystaven na expozici Making Space: Women Artists and Postwar Abstraction. K vidění budou i díla dalších známých i méně známých československých fotografů, např. Přemysla Koblice, Adolfa Schneebergera, Jana Lauschmanna, Jaroslava Kysely, Ladislava Emila Berky, Václava Zykmunda, Josefa Ehma, Jaroslavy Hatlákové, Viléma Reichmanna, Jana Lukase, Jana Reicha, Jana Svobody a mnoha dalších.

 

Aukční katalog je k prohlédnutí zde: https://www.papilio....ction/63/items/


  • 0





Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:výstava, aukce, československá fotografie, galerie

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 členů, 0 návštěvníků, 0 anonymních