Přejít na obsah

Fotka

Nikonos alebo iny podvodnik

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
9 odpovědí na toto téma

#1 duuri

duuri

Dost toho nakecá

• Předplatitel
  • 879 příspěvků(y)
  • LocationBratislava, SK
Reputace: 307

Publikováno 17 duben 2025 - 11:48:59

ahojte, blizi sa leto, cas vyletov k vode a rad by som doplnil lomo fisheye niecim profesionalnejsim..

Ma niekto tipy alebo skusenosti s podvodnim fotoaparatom? pripadne vie o nieco na predaj ? 

• 0

#2 Orfanic

Orfanic

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 254 příspěvků(y)
Reputace: 90

Publikováno 17 duben 2025 - 13:11:02

Do jaký hloubky to má být?

Já mám na letošní léto Snap Sights. Sehnal jsem to asi za 50 Kč na takové to moje bazénové focení do 2m hloubky.

1233052117_476072.jpg

https://www.lomograp...p-sights/photos

• 1

#3 duuri

duuri

Dost toho nakecá

• Předplatitel
  • 879 příspěvků(y)
  • LocationBratislava, SK

Publikováno 18 duben 2025 - 15:36:57

to vyzera fajn ale asi by som chcel nieco viac moznostou nastavenia

• 0

#4 Spachal

Spachal

Nováček

• Předplatitel
  • 70 příspěvků(y)
Reputace: 22

Publikováno 18 duben 2025 - 20:57:24

Předpokládám, že dotaz je na analog. To už dnes bude asi vážně oříšek, najít něco stále funkčního, utěsněného a profi. O jaké maximální hloubce se zde bavíme?
Pokud byl dotaz na obecné focení pod vodou, teda v dnešní době už digitál, dej vědět, několik pětiletek s focením pod vodou mám za sebou.

• 0

#5 duuri

duuri

Dost toho nakecá

• Předplatitel
  • 879 příspěvků(y)
  • LocationBratislava, SK

Publikováno 18 duben 2025 - 21:12:11

par metrov, nic vazne.. Viem ze na nikonos sa daju zohnat tesnenia..

• 0

#6 Halka

Halka

Nováček

• Předplatitel
  • 230 příspěvků(y)
  • LocationDevínska Nová Ves
Reputace: 73

Publikováno 22 duben 2025 - 14:57:26

Ak by si našiel Nikonos IV-A, niekde by sa mi mal povaľovať set náhradných tesnení a mazania (dostal som ich k môjmu, ktorému kľakla elektronika po vyfotení prvého filmu, ani prvého fotenia v daždi sa chudák nedožil).

• 0

#7 Spachal

Spachal

Nováček

• Předplatitel
  • 70 příspěvků(y)
Reputace: 22

Publikováno 23 duben 2025 - 09:20:17

Je to jen můj subjektivní názor, ale cpát v dnešní době analog pod vodu není dobrý nápad. A to hlavně z důvodu toho, že utěsnit case bude problém. Nový futrál se už dá těžko sehnat, staré materiály se mění, křehnou, prostě ta pravděpodobnost vytopení je dle mého názoru vysoká. 
Já už dlouho zastávám názor, že pod vodou není otázka zda někdo vyplaví fototechniku, ale kdy ji vyplaví. Já jsem na tohle vcelku pečlivý a stejně jsem už těch toťáků zlikvidoval více, než milé bylo ;]. Za mě je ideální foťák pod vodu takový, který už má sám o sobě nějakou voděodolnost a ten zavřít do pevného futrálu. Nejčastěji totiž 'zateče jen trochu', což třeba ve slané vodě ale stačí ve většině případů ke spolehlivé likvidaci toho, co je uvnitř. Pokud je foťák alespoň trochu odolný, stačí jen voděodolnost a ne vodotěsnost, je šance na záchranu rapidně vyšší.
Leč to se už zase (fuj!) bavíme o těch digitálech .. Nu, hodně štěstí! :]

• 0

#8 duuri

duuri

Dost toho nakecá

• Předplatitel
  • 879 příspěvků(y)
  • LocationBratislava, SK

Publikováno 23 duben 2025 - 09:30:02

Je to jen můj subjektivní názor, ale cpát v dnešní době analog pod vodu není dobrý nápad. A to hlavně z důvodu toho, že utěsnit case bude problém. Nový futrál se už dá těžko sehnat, staré materiály se mění, křehnou, prostě ta pravděpodobnost vytopení je dle mého názoru vysoká. 
Já už dlouho zastávám názor, že pod vodou není otázka zda někdo vyplaví fototechniku, ale kdy ji vyplaví. Já jsem na tohle vcelku pečlivý a stejně jsem už těch toťáků zlikvidoval více, než milé bylo ;]. Za mě je ideální foťák pod vodu takový, který už má sám o sobě nějakou voděodolnost a ten zavřít do pevného futrálu. Nejčastěji totiž 'zateče jen trochu', což třeba ve slané vodě ale stačí ve většině případů ke spolehlivé likvidaci toho, co je uvnitř. Pokud je foťák alespoň trochu odolný, stačí jen voděodolnost a ne vodotěsnost, je šance na záchranu rapidně vyšší.
Leč to se už zase (fuj!) bavíme o těch digitálech .. Nu, hodně štěstí! :]

kupil som nikonos IVa, tesnenia som tiez nasiel..

Ak by si našiel Nikonos IV-A, niekde by sa mi mal povaľovať set náhradných tesnení a mazania (dostal som ich k môjmu, ktorému kľakla elektronika po vyfotení prvého filmu, ani prvého fotenia v daždi sa chudák nedožil).

zohnal veru :) nasiel som tesenie okrem zadneho ale to mi jeden pan pozrie v zasobach..ale rad ta tych tesneni zbavim :)

zohnal veru :) nasiel som tesenie okrem zadneho ale to mi jeden pan pozrie v zasobach..ale rad ta tych tesneni zbavim :)

• 0

#9 duuri

duuri

Dost toho nakecá

• Předplatitel
  • 879 příspěvků(y)
  • LocationBratislava, SK

Publikováno 8 květen 2025 - 11:56:48

tak nikonos dorazil, cestu prezil aj napriek pokusu predajcu a amaterske zabalenie..tesnenie objektivu a dvierok vymene. a napriek tomu voda sa dostala dnu v kyblovej skuske:( po vysuseni funguje, ale podvodna kariera skoncila:( 

Přiložený soubor  IMG_9143.jpeg   53,91K   2 Počet stažení

• 0

#10 JirkaM

JirkaM

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 388 příspěvků(y)
  • LocationMoravská Chrastová
Reputace: 1 125

Publikováno 12 květen 2025 - 10:16:35

Tuším, že to asi není tebou uvažovaná cesta, ale co takhle Olympus TG-7?

• 0

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 členů, 0 návštěvníků, 0 anonymních