Víte...
... ani se mi nechtělo reagovat, už jsem otrávený a už sem ani moc nechodím.
Komunita okolo analogové fotografie je v samotné ČR docela veliká, na poměry malinké ČR. Jsou to vesměs mladí lidé a určitě ví o tomto webu (temnakomora) a o všem týkající se analogové fotografie co se objeví na celém tom "world wide web", na to můžete vzít jed.
Když se podívám sem, není tu ani jeden aktivní člověk pod 30. A přesný důvod proč, je právě tady a teď.
Taky mě nebaví se neustále dohadovat nebo ty dohady číst. Všechno všem neustále obhajovat, tzn. být pořád v defenzivě. A obzvlášť lidem, u kterých je jasné hned, že o to stejně nebudou mít zájem. Evokuje mi to princip prodejce a nakupujícího, ale zde Patrik nic neprodává, nic nevnucuje, jen sem dal odkaz na galerii - nic víc. Ale otázka proč dávat fotky tam, v čem je to lepší, proč a proč a proč by byla na místě, kdyby se Patrik např. zeptal, proč tam ten onen nechce vložit své fotografie.
"Ahoj kamarádi, cestou domů jsem objevil nový servis..."
"Hmm, a v čem je lepší než ty servisy, co tu už máme?"
"Ahoj, viděls moje nové fotky? Hele..." natahujíc ruku se štosem fotografií.
"Ty fotky jsou jen poměrem 1:1? A proč jsou jen černobílé? Proč bych se na ně měl dívat? V čem jsou tvoje fotky lepší než J.Koudelky? A když už fotí Koudelka, proč fotíš tedy ty?"
Nepřijde vám to celé úplně zbytečné a lidově řečeno naho*no už od samého začátku?
Samozřejmě můžete namítnout hned, že je to generace "snowflakes", co se hned sesype ze všeho. Ale možná to není sesypávání se. Možná už mají jen plné zuby tohoto přístupu, této kommunikace, která je typická hlavně pro generaci 50+ (ale i mladší, kteří ji jen převzali). Možná jsou už jen zoufalí, že se nedokáží bavit s celými generacemi, protože mluvit s nimi je jako chodit po minovém poli. A tak se na to vyprdnou hned, nechtějí ztrácet energii s někým, kdo apriori stejně shodí vše, nebo se o to bude alespoň snažit, byť třeba nevědomky (nevěřím, že všichni s tímto typem komunikace jsou primárně špatní - ale jejich komunikace špatná je). A než mě ukamenujete za moje vidle v tomhle vlákně, ruku na srdce, umění komunikace (rétorika, umět mluvit/psát) je dovednost, která se dá cvičit a vylepšovat celý život. Komunikace obecně v naší kotlině je na absurdně ubohé úrovni - mě nevyjímaje.
Nic proti nikomu.