Přejít na obsah


Fotka

Tolerance okolí k našemu koníčku


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
48 odpovědí na toto téma

#1 zajda

zajda

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 888 příspěvků(y)
Reputace: 5

Publikováno 31 březen 2007 - 09:27:35

vážení kolegové,
fotografování a následné činnosti s tímto koníčkem,- vlastně koněm, vyžadují alespoň částečnou míru schovívavosti vašeho blízkého okolí.
tam tedy směřuje tento příspěvěk.
kam až jsou ochotny zejména vaše polovičky zajít v toleranci k vaší zálibě?
lze najít uspokojivý kompromis mezi časem stráveným s rodinou a časem stráveným "s rodinou", ale v komoře?
a co teprve vaše fotografické výlety?

-příští týden odjíždíme na několik dní do paříže. přítelkyně tak nějak zvláštně sleduje moji péči o filmový materiál, batolící syn se snaží dosáhnout na kazety s filmem, aby se mohl přesvědčit kolik že jsem toho filmu založil.
to, že s rodinkou vůkol kolem se přemýšlet o záběru, kompozici atd. nedá, to už vím dávno, přesto moje báječná žena tu větu řekne: -doufám, že sebou vezmeš i digitál, aby jsme z toho výletu aspoň něco měli.
přišel jsem tedy na to, že nejlepší bude ji tu spoušť naučit mačkat na tom přístroji, ze kterého určitě "něco" bude.
otázkou ale zůstává, co za spoušť mezitím vytvoří synek :wink:


upravil jsem trochu název
ypres_bass

  • 0

#2 Goro

Goro

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 800 příspěvků(y)
  • LocationHradec Králové
Reputace: 11

Publikováno 31 březen 2007 - 10:28:06

To je nádherné téma.
Já tedy musím říci že na ženskou mám v tomto ohledu docela štěstí. Chápe, že do fotokomory chodím, že v materiálu mizí finanční prostředky, a myslím že si už zvykla i na to, že občas se dostame do záběru. V případě zajímavých událostí mě dokonce i ponouká k tvorbě. Bere moje fotosrazy s kámošema jako běžnou součást života. Nicméně stále ještě protestuje, že se mi v obýváku válí misky v nichž jsem přinesl fotky na vpínání. Protestuje, že se různě po bytě nacházejí kupičky fotografií, fotopřístroje, objektivy, lampa, kazetky od filmů........
Za pár měsíců bude běhat Toníček a to už budu muset bejt mnohem pořádnější, nebo mi z toho všeho udělá fašírku.
  • 0

#3 zahradnik

zahradnik

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 214 příspěvků(y)
Reputace: 6

Publikováno 31 březen 2007 - 11:09:49

Hezké téma jste nadhodili. Závidím všem, které jejich manželky podporují. Já mám pouze štěstí, že má drahá tříčtvrtina mého koníčka alespoň částečně toleruje. Když jsem si po letech fotografické abstinence na radu svého lékaře koupil aparát (publikum doufám promine - digitální), doufala, že se nějak zabavím. Když přišla brašna, další objektivy a pár filtrů, dostavily se první mírně nevrlé komentáře. No a když jsem se onehdá zmínil, že ten film měl proti digitálu přece jen své kouzlo a že starý zenitt ttl a Praktica Super TL nejsou tak dobré stroje a bylo by tím pádem žádoucí lehce inovovat, dostavila se u ní silná alergická reakce . Ale ono se to snad časem poddá...
  • 0

#4 me

me

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 121 příspěvků(y)
Reputace: 1

Publikováno 31 březen 2007 - 13:05:15

Moje děvče nemá rádo, když dělám "kapičky" na podlaze. Ty se dělaj neustálým přenášením mokrejch fotek z komory do koupelny a zpět :lol:


Jinak vše v pohodě.

A taky jak píše zajda: Na výlet si vezme svůj foťák, aby z toho něco měla :wink:
  • 0

#5 Luda76

Luda76

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 268 příspěvků(y)
Reputace: 3

Publikováno 31 březen 2007 - 14:28:01

Ja teda doma absolutne netoleruju jakoukoli netoleranci 8)
  • 0

#6 Predseda

Predseda

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 422 příspěvků(y)
Reputace: 6

Publikováno 31 březen 2007 - 14:49:33

Paní předsedová moji fotografickou zálibu široce toleruje. Horší to je s mou další zálibou, kterou je hromadění fotoaparátů a objektivů, které jsou teď tak levné, že si je prostě MUSÍM koupit, takže to někdy velice výrazně nabourává rodinný rozpočet. Kdybych se v tomto trochu kontroloval a vystačil si s jedním - dvěma foťáky a řekněme třemi objektivy, tak by to bylo v pohodě. Nákup filmů a papírů mě finančně nerozhází, ale nákup "hrozně cenově výhodného" objektivu co tři měsíce docela jo :wink:

Jinak paní předsedová akorát úzkostlivě sleduje, když chodím prát do koupelny fotky nebo filmy. Marně jí vysvětluju, že ustalovač je už v tak miniaturní koncentraci, když přinesu fotky ze sklepní fotokomory, že její rozlitý šampon na zemi v koupelně je proti tomu žíravina...

Nicméně celkový přístup mé ženy je perfektní, akorát se nechce zásadně nechat fotit a zásadně nechce uklidit překážející předměty či převléct děti kvůli focení. To je pak nevrlá. Situace u jiných kolegů, kde manželky vyloženě nutí fotografa fotit rodinu, u nás rozhodně nehrozí. Moje žena to chápe spíš jako svoji zbytečnou práci navíc.
  • 0

#7 bzencak

bzencak

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 993 příspěvků(y)
Reputace: 487

Publikováno 31 březen 2007 - 18:05:02

Zdarec!
Tak to je tedy téma jak břitva! Mám malou výhodu. "Už sis mě s tím koněm brala...!" Jasně, nerada se dělí o společný volný čas. To je přirozené. Mnohokrát to dost skřípalo. Roky jsem toužil po samostatné fotokomoře. Nakonec to nedopadlo a dnes jsem i rád. Všechno dělám v bytě. Schválně i před manželkou a malou dcerou (3,5r). Do tanku zakládám v rukávu na stole v kuchyni. Ráchám to ve dřezu a všichni mi do toho kafrají. Dcera překlápí, to je její práce. Manželka s pobaveným úsměvem prohlíží podexponované negativy co se suší opřené o sklenice... Popíjíme při tom víno, posloucháme muziku nebo se díváme na telku.
Zvětšuju v koupelně. Přes dveře všechno slyším a s každou fotkou, hned letím ven a ptám se co by to tak ještě chtělo... Ale hlavně jsme spolu!
Veškeré vybavení mám z druhé ruky a nic nového už kupovat nebudu.
Na dovolených s focením neotravuju!!! Fotit chodím brzo ráno, když ještě všichni spí. A v neděli odpoledne, když si holky lakují nehty nebo dělají jiné výlučně ženské procedury. Ani si nevšimnou že jsem venku.
Několikrát do roka vyjedu na fotovandr. Všechno nosím pár dní na vlastním hrbu, spím pod širákem, nemeju se, v každé hospodě si dám nejmíň dvě piva a někdy i něco vyfotím... Unavim se a pak su krotký jak beránek.
Mám velmi malou spotřebu filmů, páč fotím jen tehdy, když vím že by z toho mohlo něco být. Za rok vyplácám tak stovku planfilmů a pár svitků. Zvětšuji párkrát do roka jen to co se mi na prohlížecím pultě moc líbí. Dělám jen do 24x30 a to su zařízený i na plachty. Takto jsem stlačil náklady na tolerovatelnou míru a je nám fajn! Toleranci si každý musí zasloužit.
  • 0

#8 Pentaxista

Pentaxista

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 310 příspěvků(y)
Reputace: 312

Publikováno 31 březen 2007 - 18:46:05

Pánové, proč do tohoto ušlechtilého koníčka montujete baby???
Nejsem sice stařec nad hrobem, ale jakous takous zkušenost mám.
Žena (každá, která není takzvaně cizí) považuje mužskou zálibu ve fotografování za sice snesitelnou, nicméně zřetelnou odchylku od norem duševního zdraví a projev infantility. Čas vynaložený na provozování jednoho z nejušlechtilejších hobby je naprosto zbytečně promarněný a mohl by být vynaložen daleko účelnějším způsobem (luxování, vydělávání peněz, vláčení se za ručičku atd.atd.) Vaše focení se nehodí ani jako rodinné, protože na vašich fotkách vypadá partnerka "nejak divně", přece není tak tlustá, vrásčitá, posetá pupínky a nemá tak nemožné vlasy, řasy, obočí, nos, rty... Nezbytně vynaložené finanční prostředky jsou pak v jejím chápání vyloženě promrhané, neboť "kvůli jakýmsi blbým objektivům" se tak nedostává na noční, denní, odpolední a svačinové krémy, nátěrové hmoty proti celulitidě, beďárům, vráskám, červené nebo naopak bledé pleti, vlnitým nebo naopak rovným vlasům... S přezíravými úšklebky potajmu poslouchá odborné debaty a čas od času (tajně) protočí oči způsobem, který umožňuje si je prohlédnout zezadu :wink: - a ještě přitom vydává pohrdlivé syčení nebo kvoká!
Všechny (i ty nejlepší!!!) vývojky jí smrdí :x a způsobují vyrážku, všechno dělá fleky (a přitom v těch jejích tyglících a tubách není ani miligram metolu ! haha !). Veškeré aktivity spojené s naším uměleckým růstem považuje za trapné a obtěžující a - co ji štve nejvíce - nemůže se o nich bavit s kamarádkami, protože ty o focení ví ještě větší ho(uby), než ona sama. ("Ten můj dvě hodiny mluvil s tím druhým fototrotlem o jakémsi expozičním čísle... to musí být nějaká prasárna! :lol: ") Vysvětlovat můžete cokoliv a donekonečna - ne že by nemohla - nechce pochopit! "G" sice zná, ale ještě nikdy neslyšela o tom, že by se k tomu vztahoval nějaký kontrast...
Naprosto všechny ženy nám blízké (i středně vzdálené) pak považují fotografování pouze za špatně kamuflovanou cestu k cizoložství s povětrnými ženami přezdívanými modééélky :? . Nemyslete si, pánové, i pokud fotíte vážky nebo mineralogické makro, nemáte vyhráno! Vy to stejně děláte jenom proto, abyste pak na fotky mohli lákat ženštiny volnějších mravů! (Které navíc nejsou tak tlusté, jako ony 8O .)
Jakési imitované tolerance ze strany žen se vám dostane pouze výjimečně - a to v případě, že se například stanete ještě za svého života celosvětově slavným (pravděpodobnost mizivá), nebo vyděláte prodejem svých fotografií nejméně 100 tisíc měsíčně (ještě mizivější). :D
Pakliže nabudete dojmu, že žena po mnoha a mnoha letech konečně pochopila důležitost fotografie, buďte ve střehu. :!: Koupí-li vám tři filmy a vyžene vás ven se slovy "tak si to tam užij a přines pěkné obrázky!", nezapomeňte před návratem domů zatelefonovat! (Kde máte záruku, že ten vypatlaný chlap není daleko silnější než vy?! A co ksicht... ten se zahojí! Ale ta rozflákaná Leica... to je k pláči!)
Měli bychom si pomáhat... Je dobré, když se dva fotografové domluví a před fotovýpravou zavolají partnerce toho druhého: "Mladá paní, jde ten váš na pivo? Dnes bude velká pařba!" A na nevraživý dotaz partnerky vy (se zhnuseným výrazem) odpovíte: "No, chtěl jsem, ale oni tam požívají alkoholické nápoje a někteří dokonce kouří..! Víš, že Novák minule prochlastal 350 korun?! " Jsem si téměř jist, že vám paní vtlačí foťák do ruky a vyžene vás ven!
Kolegové! Kdybyste viděli, že tohle čte nějaká ženská, tak prosím vytrhněte kabel ze zásuvky! Abych se mohl ještě alespoň někdy dostavit na toto fórum... (Dobře to vyřešil kolega Rudolf: "Maruško! A když zadáš format C a dáš enter, tak to tam teprve budou lechtivé obrázky!!!" )
  • 0

#9 Eda

Eda

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 027 příspěvků(y)
Reputace: 18

Publikováno 1 duben 2007 - 09:31:32

Teda chlapi, styď te se :lol: :D

Ale je to krásnej koníček - nebo spíš kůň - a důležitý na něm je to, že se má člověk pořád co učit. Vyžaduje ovšem čas, spousty času, o který nám blízké, tak nějak "okrádáme" - chce to mít štěstí na fotografku či fotografku :wink:
  • 0

#10 jirif

jirif

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 399 příspěvků(y)
Reputace: 1

Publikováno 1 duben 2007 - 20:10:07

Můj koníček je široce tolerován, až se tomu divím. Já bych se sebou asi nevydržel.
Přezbrojení na 6x7, samostatná komora v uhelně, která přeci může sloužit jako skladiště, víkendové, jedno- či půldenní fotovýlety bez ní. To vše jsou kapky, které zatím mlčky přechází, sem tam se zamračením či dvěma třemi dobře mířenými větami, ale vcelku v poklidu. Stačí odpovědět, že jsem si mohl třeba koupit motorku (což by jako zaměstnanec pojišťovny v oddělení likvidace škod z nehod asi nerozdýchala).

Snažím se ale provokovat co nejmíň. Hodinové čekání na setmění když jsem si chtěl vyfotit noční Mont St.Michel jsem naplánoval za celou dovolenou jen jednou (fotka z toho stála za prd). Když zastavíme a čtvrt hodiny si šteluju a pobíhám okolo, naznačím pohyb, že mačkám spoušť. A hlavně když někam vypadnu bez ní, na otázku Jak bylo, neodpovídám, dneska bylo fajn, mám tři fotky. Místo toho řeknu, mám skoro půlku filmu. Co na tom, že film má deset snímků. To ona neví, je zvyklá na kino:)

Tolerance je dána ím, že žena má fotky ráda. Dokonce i moje. Nafasovala mou starou minoltu s autofokusem a kreativními programy. Na zdi má doma tři fotky, tedy o tři víc než já. Je tak spokojená:wink:
  • 0

#11 Mamiak

Mamiak

    Hrabě kydoň

  • Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 4 416 příspěvků(y)
Reputace: 258

Publikováno 1 duben 2007 - 20:26:14

moje milá se ráda fotí. pokaždý je nedočkavá, jak to dopadne a já pro ni skoro pokaždý mam alespoň jeden vobrázek, kde jí to sluší a ze kterýho se upřímně raduje. taky u toho furt vopakuje, jakej sem šikovnej a jak sou ty moje fotky daleko lepší než všechny ty vostatní a z digitálů zvlášť (a to sou). takhle si děláme vzájemně už spoustu roků radost, já si hraju na slavnýho fotografa, vona na modelku a voba dohromady nás to baví :wink:
  • 0

#12 Pentaxista

Pentaxista

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 310 příspěvků(y)
Reputace: 312

Publikováno 1 duben 2007 - 20:59:21

Eda: Já se za sebe stydím... :wink: Ale aspoň trochu to sranda je, ne?! :lol:
jirif, mamiak a někteří jiní: Pánové, vy snad máte ženy z Tuzexu nebo importované z jiné planety...?!?!?! Tiše závidím! Nebo je to "převýchovou"? Jestli ano, šup sem článek!
  • 0

#13 kodl

kodl

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 302 příspěvků(y)
  • LocationBratislava
Reputace: 24

Publikováno 2 duben 2007 - 07:54:50

Me byvale zene nebylo fotografovani vubec po chuti. Tak jsem mel na vyber - bud vymenit manzelku nebo konicka. Zvolil jsem prvni moznost. S tou soucasnou pohoda - foti taky. Do komory ji sice nedostanu, ale nekdy to neni na skodu neb "i muzi maji sve dny". :D
  • 0

#14 Goro

Goro

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 800 příspěvků(y)
  • LocationHradec Králové
Reputace: 11

Publikováno 2 duben 2007 - 07:57:06

Já tak trochu podezřívám tu svoji z toho, že ta tolerance k focení a práci ve fotokomoře je způsobená hlavně tím, že když jsem dole, tak nejsem doma. Když nejsem doma, nechci jíst a nevyžaduji nižádných projevů partnerské náklonnosti. Dole jsem sám(nemá tedy konkurenci v jiné ženě), nebo někdy se synem, když zavolá příjdu, svou část domácích prací stejně musím odpracovat, jinak do komory nesmím.
To, že jí nevadí fotosrazy si nedovedu vysvětlit, možná je to tím že se najím v hospodě a nevyžaduji večeři. Co se týče fotovýletů: prostě je nějak přežije, ale ona taky může ke své sestře a ještě ji tam vozím.
  • 0

#15 vladik1327332582

vladik1327332582

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 14 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 2 duben 2007 - 09:28:18

ja to mam troska ine, ako ste kolegovia spominali vyzsie....moja mila zakonita pracuje w profilabe a fotoobchode...tak si viete predstavit, ako sa po tyzdni stravenom s fotakmi, fokakmi, ojektivmi, stativmi a vsetkym ostatnym, tvari, ked ju cez vikend otravujem svojim Pentaconom a Opemusom....:D
  • 0

#16 Anonymous

Anonymous
  • Guests
Reputace: 0

Publikováno 2 duben 2007 - 10:17:27

Mám štěstí, že mě nikdo v ničem neomezuje.
Ale ono to taky bude tím, že su mladej, svobodnej a bez závazků! 8)
Dokonce mě v tom podporuje můj otec. Dává mi k dispozici prostory u sebe v domě (bývalá prádelka) a su moc spokojenej. Když s tím nad ránem praštím, tak jen přejdu do vedlejší místnosti, kde je postel a v klidu se vyspím.
Stačí jenom říct otcovi den dopředu, on mi tam zaběhne zatopit (otočit ventilem) a je to OK. Večer přijde, jestli něco nepotřebuju, nabídne na druhej den "ráno" snídani... další den se zeptá jak to šlo... nechce ani vidět výsledky.
Včera sem se balil, že pojedu dom, tak přišel, zeptal se, jak mi to šlo, kdy sem šel spát a kdy zase přijedu zvětšovat. "Příští víkend je prodlouženej, tak bys mohl dělat tři noci zasebou." Je to od něj hezké. Nabídnul sem mu, že ho vyfotím s jeho manželkou (nevlastí matkou) a dcerkou (nevlastní sestrou), když je na mě tak hodnej (beru to jako kompenzaci zua jeho služby). Taková ta rodinná fotografie. "Jo! To by bylo dobré! To můžeš. Dej pak vědět."

A abych nezapomněl- v pátek jsem začínal a přišla za mnou bratrova přítelkyně, abych okoštoval její napečené buchtové výtvory. (asi si mě chce podmáznout, nebo co)
  • 0

#17 Karel2Kouril

Karel2Kouril

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 842 příspěvků(y)
Reputace: 1

Publikováno 2 duben 2007 - 15:42:44

Výborné vlákno, obzvlášť Pentaxistův předaprílový příspěvek :)
Já jsem na tom podobně jako Mamiak (mám ženu z Tuzexu), nicméně životních zkušeností, jestli vůbec nějakých, jsem zatím příliš nepobral :o Každopádně, moje paní si taky všimla, že projevuji značnou úchylku od normality a že nemálo času i prostředků mizí ve fotokomoře, ale docela rozumně říká, že si dovede představit horší úchylky... Navíc se docela ráda fotí a jak se pomalu zlepšuju, občas se jí i nějaký ten obrázek líbí :o

A když jsem se jí, čistě ze zvědavosti, zeptal, jak by snášela že bych fotil cizí, spoře, jestli vůbec, odděné modelky, s vážnou tváří řekla, že se to dalo čekat a že by jí to asi nevadilo :o :D
  • 0

#18 Mamiak

Mamiak

    Hrabě kydoň

  • Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 4 416 příspěvků(y)
Reputace: 258

Publikováno 2 duben 2007 - 21:09:57

karel:
jo i mezi ženama se vzácně vyskytujou ty, který sou moudrý mezi všema
  • 0

#19 Rumcajz

Rumcajz

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 98 příspěvků(y)
Reputace: 1

Publikováno 3 duben 2007 - 10:49:14

Ahoj. Tak to má m asi taky ženu z Tuzexu. Myslím, že je to podobné jako u Předsedy. Tolerance nákupu nezbytného vybavení je taky samozřejmě dost nízká, ale nejvíc jí vadí asi občasné zmínky co bych nutně púotřeboval a teď na to nemám. Dokonce jsem dostal Tamron 17-35 od ní k Vánocům. On taky člověk musí trošku vyjít vstříc. Teď jsem se nechal ukecat na dovolenou ve Španělsku a těším se, jak si zafotím a netěším se, jak budu vstávat v pět ráno, abych měl i čas na rodinu a nenaspím to.
Je též pravdou, že po desetiminutovém štelování stativu se mě ptá, jestli to už mám vyfocený. Jinak se společně radujeme z povedených fotek a pomáhá mi je vybírat.
  • 0

#20 armas

armas

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 523 příspěvků(y)
  • LocationOdolena Voda
Reputace: 31

Publikováno 3 duben 2007 - 19:58:28

Ja mam skvelou zenu. Foceni ji bavi :roll: Takze do terenu vyrazime ve dvou. Ja tahnu stativ a brasnu s vybavou, ona jde na lehko. Na miste ji dam digitalni zrcadlovku (bez neustale kontroly obrazu na displeji ji to pry vubec nejde :lol: ) a makroobjektiv a ona vyrazi smejdit po blizkem okoli. No a ja zacnu stelovat stativ, ladit zabery, nasazovat filtry atd. Mam na to klid asi pul hodiny, po teto dobe ma zena proleze kazdou diru a vyfoti kazdeho brouka (ona ma 50 zaberu, ja 6). Tak se zase posuneme dal. Ale co - hlavne, ze jsme na cerstvem vzduchu a bavi nas to. Musim rict, ze pouze necvaka, snazi, aby to k necemu bylo, takze statecne snasi mou kritiku jejich fotek (a naopak, ona hodoti me dilo). Takze prakticky idyla.

Nicmene obcas proste musim vyrazit sam. To uz na me pozna, ze chci byt osamely vlk, a toleruje mi to. Taky si uz zvykla, ze fotim treba dve hodiny na jednom miste a udelam tam 20 snimku.

Takze zenu mam skvelou a tolerantni.
  • 0

#21 armas

armas

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 523 příspěvků(y)
  • LocationOdolena Voda
Reputace: 31

Publikováno 3 duben 2007 - 20:01:23

Ted jsem zacal zarizovat komoru. K tomu zena nic nerika a kdyz uz, tak zatim jen pozitivne. Stejne ale mam pocit, ze me sleduje trochu jako zviratko a ceka, s cim si to zase budu hrat :roll:
  • 0

#22 zajda

zajda

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 888 příspěvků(y)
Reputace: 5

Publikováno 14 duben 2007 - 22:43:47

Ja mam skvelou zenu. Foceni ji bavi :lol: Takze do terenu vyrazime ve dvou. Ja tahnu stativ a brasnu s vybavou, ona jde na lehko. Na miste ji dam digitalni zrcadlovku (bez neustale kontroly obrazu na displeji ji to pry vubec nejde :) ) a makroobjektiv a ona vyrazi smejdit po blizkem okoli. No a ja zacnu stelovat stativ, ladit zabery, nasazovat filtry atd. Mam na to klid asi pul hodiny, po teto dobe ma zena proleze kazdou diru a vyfoti kazdeho brouka (ona ma 50 zaberu, ja 6). Tak se zase posuneme dal. Ale co - hlavne, ze jsme na cerstvem vzduchu a bavi nas to. Musim rict, ze pouze necvaka, snazi, aby to k necemu bylo, takze statecne snasi mou kritiku jejich fotek (a naopak, ona hodoti me dilo). Takze prakticky idyla.

Nicmene obcas proste musim vyrazit sam. To uz na me pozna, ze chci byt osamely vlk, a toleruje mi to. Taky si uz zvykla, ze fotim treba dve hodiny na jednom miste a udelam tam 20 snimku.

Takze zenu mam skvelou a tolerantni.


to ti závidím, i když bych neměnil, ale počkej až přijde mimi.
žebříček hodnot a důležitostí se kvapem mění a to co platilo včera, je dnes zcela jinak.
užívej fotografické svobody co to jde, poznáš...
  • 0

#23 armas

armas

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 523 příspěvků(y)
  • LocationOdolena Voda
Reputace: 31

Publikováno 15 duben 2007 - 20:13:56

to ti závidím, i když bych neměnil, ale počkej až přijde mimi.
žebříček hodnot a důležitostí se kvapem mění a to co platilo včera, je dnes zcela jinak.
užívej fotografické svobody co to jde, poznáš...


No, je mi jasne, ze junior vse zmeni, ale moje zena je zatim dobrym predpokladem, ze se z toho nezblaznime :(

Jinak ja stale vsude zduraznuji, ze focenim se pripravuji na duchod. Je sociologicky dokazane, ze pokud clovek neco odklada, ze to bude delat v duchodu, tak na to nikdy nechmatne. V duchodu bude clovek delat jen to, na co byl zvykly behem celeho zivota, takze ja uz jsem zacal trenovat postavani za stativem a sezeni u zvetsovaku :wink:

Zenu tento muj argument vzdy pobavi, ale zatim ho akceptuje :D Asi si rika, ze je porad lepsi foceni nez nudne sejiti vekem...

Mimochodem - zajdete na film vratne lahve. Sverak tam skvele hraje cloveka, ktery se snazi byt v duchodu v kontaktu s lidmi a byt uzitecny - stejne jako byl v zivote. A knizky, ktere si kupoval na duchod, dal mizi pod vrstvou prachu...
  • 0

#24 ypres_bass

ypres_bass

    Obchodník zbožím prošlým

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 736 příspěvků(y)
  • LocationPardubice
Reputace: 52

Publikováno 6 prosinec 2009 - 13:05:06

Moje drahá přítulka se k mému koníčku staví poměrně kladně, akorát má dycky řeči když si koupím něco děsné důležitého a pak nemám na vlak. Moje přítulka je sice digitálista, ale poměrně dobře se mi daří ji zakonzervovat aby svůj digitálismus nerozvíjela, takže když občas někdy jdeme na fotoprocházku, tak jsem jí pořídil kiňák co se od digitálu liší jenom tím na co se obraz zaznamenává. má v tom sice už film asi půl roku, ale to nevadí. vyvolávat jí to budu já ona se dostaví až na zvětšování.

oproti tomu rodiče mého oslíčka vidí jako naprostou ztrátu času a vyhozené peníze.

myslím že tolerance mého okolí je 6/10 a s tím se myslím dá žít.







toto téma je vytaženo v rámci projektu "Jedno nové staré téma"
  • 0

#25 himself

himself

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 585 příspěvků(y)
Reputace: 2

Publikováno 6 prosinec 2009 - 13:46:27

I já mám přítelkyni z Tuzexu. Nejen, že fotografujeme oba, ale dokonce jsem ji už polopřevychoval na střední formát :)
  • 0

#26 Drevorubec

Drevorubec

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 324 příspěvků(y)
  • LocationPraha
Reputace: 247

Publikováno 6 prosinec 2009 - 14:31:38

Pěkné téma...
Já jsem nedávno vzal přítulkyni do komory a byla to hrůza. Vůbec se nesoustředila na vyvolávací časy a klábosila. A to se tvářila, že jí to zajímá a chtěla by to taky zkusit. Moje stereofotografování donedávna tolerovala a dokonce i chválila, ale teď to nějak vyvrcholilo, že už jsem zase naprosto svobodný fotograf.
Ostatní okolí se dělí na dvě části. První jsou ti co někdy přišli na promítání. Ti jsou nadšeni (někteří dokonce na základě mých fotek navštívili fotografovaná místa a obyčejnou realitou byli zklamáni). Druhá skupina jsou ti co nikdy na promítání nepřišli. Jen držkují že otravuju s focením a fotky nikomu neukážu.
  • 0

#27 jakub.jira

jakub.jira

    Dost toho nakecá

  • Předplatitel
  • 846 příspěvků(y)
  • LocationPraha
Reputace: 112

Publikováno 6 prosinec 2009 - 14:51:22

Já od přítelkyňe podporu moc nemám, ale když řeknu, že jdu do komory, tak vždycky slyším, a to ne s jedovatym nádechem, ať si to tam užiju.
Když jdeme ven, tak mám na jedný ruce pověšenej foťák a v druhý držím její ruku, no a když potřebuju fotit, tak se prostě vyvlíknu:-D
Stejně ho na společný procházky beru jen tak z trucu, pořádny fotky udělám jen když jsem sám. No a když se mi jí podaří přemluvit, aby se vyfotila, tak chvíli prostetuje, ale když vidí fotky, tak je většinou slyšet to chcichotání, že tahle je vtipná a tak, takže klid:)
Dokonce jsem jí naučil ostřit na zrcadlovce, což je pro většinu nefotografů nadlidskej výkon, co nemá autofocus, to má fixfocus, néé?:)
Ale občas nechápe proč nemám zůům....
  • 0

#28 tess_red

tess_red

    Tlampač (grafoman)

  • Předplatitel
  • 1 170 příspěvků(y)
  • LocationLitoměřice; občas Ludvíkov u Velké Bíteše
Reputace: 238

Publikováno 6 prosinec 2009 - 15:32:37

Nedá mi to, a musím sem vložit příspěvek i za to ženské fotografické pokolení. :) Mám velmi velké štěstí na partnera. Ochotně mi pomáhal dražit pro mne "důležité" věci na focení na e-bay nebo na aukru. Dokonce několikrát vstal v půl jedné v noci, aby mi vydražil ten objektiv, bez kterého nemohu být. :-) Ochotně přetrpí, když ho tahám po (foto)bazarech a starožitnostech, kde hledám nějaký zakopaný "fotografický" poklad. Díky tomu jsme objevili funkční a velmi zachovalý pentacon Six Tl s objektivem za 1400,- kč (jako bonus jsem k tomu měla spoustu dalších drobností). Když jsem se rozhodla, že už si to nebudu nechávat vyvolávat od kamarádů, ochotně mi shání vybavení temné komory po kamarádech a po příbuzných(co se dřív tímto zabývali). Na fotovýlety chodíme spolu. Pořídil si kvůli mne i zrcadlovku na kinofilm, aby se nenudil, když se někde zaseknu na cestě kvůli focení. Společně nás pojí láska k přírodě a procházkám v ní. Snáší i to, že jsem si z něho udělala „fotomodelku“. Jen mi někdy říká, jestli už si nechci najít nějakou kamarádku, kterou bych tím „mučila“.  Jediný, co bych potřebovala na něm ještě vyladit, je to, že když jedeme autem (on je řidič), aby zastavil, protože jsem viděla fakt dobrý námět na fotku.  Zastaví jen výjimečně, protože tvrdí, že nemáme čas(já bych kvůli dobré fotce i přišla někam pozdě  ). On má zase jiný pro ostatní nepochopitelný koníček, který žere peníze a čas: sbírání mincí.
Ostatní okolí je celkem v pohodě, maminka se vždy usmívá, když přitáhnu nějakou novou „hračku“, abych se pochlubila, ale chápete, protože můj tatínek taky rád fotil a my s bratrem zdědili „lásku“ k fotografování po něm. Jen ty návštěvy mi někdy překáží, naštěstí jsem je naučila, aby se vždy předem nahlásili, takže stihnu i uklidit než k nám dorazí a poklidit své fotovybavení do skřínky na něj určené. Těžší to ale asi bude, až bude „mrně“. Ale myslím si, že vždy se nějaká chvilka najde
  • 0

#29 Erik Kurach

Erik Kurach

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 222 příspěvků(y)
Reputace: 902

Publikováno 6 prosinec 2009 - 18:52:55

Vážení kolegové, mé osobní motto: Bohatý není ten, kdo má hodně věcí, ale ten, kdo nic nepotřebuje. Uvažujme o fotografii z tohoto úhlu pohledu
s pokorou a úctou před jejími asketicky žijícími velikány a jejich doposud
nedoceněnými ideály lidské humanity, které nám zanechali. Henry David
Thoreau: Walden či život v lesích v předmluvě Ralph Waldo Emersona ve
své slavné studii "Příroda" praví: "Pravou vírou není učení jiného člověka,
nýbrž jen ten je věřící člověk, kdo nalezl Boha v sobě. Osvoboditi se od
minulosti možno jen samotou. Zde duše se osvobodí, aby si sama mohla klásti otázky i odpovídati. Příroda nás učí božským principům krásy v nás
a intelektuálním zákonům estetiky. Svět se propůjčuje za metaforu duše
lidské. Ovšem, duši třeba uvolnit, osvobodit, a jen samota může člověka povznésti do vyšší sféry, kde se duše přílivu božství otevírá". Přeji Vám
všem ze srdce radostný pocit svobody nad vlastními činy a mnoho chvil
strávených nad milovanou fotografií. Ze srdce: Erik Kurach, uživatel své
vlastní hlavy, majitel Leicy IIIf a nádherného klobouku Fy. Akubra Croc.
  • 0

#30 kraken

kraken

    Admin pro věci politické, teologické a sociální

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 914 příspěvků(y)
  • LocationOstrata
Reputace: 197

Publikováno 6 prosinec 2009 - 21:12:30

Eriku, ogaro zlatý, nikdy jsem tě ještě nepotkal, ale ve svých představách tě vidím jako prošedivělého pána, co sedí v pohodlném křesle, sleduje tady dění a pak z rozmyslem, lehkostí a nadhledem napíše něco tak krásného jako ty výše. Děkuji za tvé řádky, strhnoum mě téměř vždy do jiné dimenze mého bytí, do jakési nostalgie a duchovna.....

S úctou.

Kraken
  • 0

#31 Corvus

Corvus

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 438 příspěvků(y)
Reputace: 8

Publikováno 7 prosinec 2009 - 10:12:32

my s priatelkou fotime obaja, je to nas spolocny konicek (a foti myslim lepsie ako ja) .. najprv sme sa delili o digitalnu zrkadlovku a bol to obcas boj :roll: potom som si kupil praktiku nech mame kazdy nieco.. a teraz sa natahujeme o praktiku :roll: a tak musim kupit nejaku TLR, ale jej sa paci stvorcovy format takze sa budeme natahovat o nu :evil:

vyvolavanie fotiek ju bavi snad viac nez mna.. neskutocne sa tesi ked sa jej pod prstami vynara obraz.. ale ona je celkovo taky remeselny typ (maluje, vyraba rozne predmety)... v podstate ja som nastudoval postupy a techniku, naucil ju to a teraz robim len dozor a casomeraca :lol:
  • 0

#32 zdenab2

zdenab2

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 617 příspěvků(y)
  • LocationKopanice
Reputace: 2

Publikováno 7 prosinec 2009 - 16:28:14

Ogařiska.Já vám závidím.
Pod to,co napsal Pentaxista bych sa mohl z gruntu podepsat.
(až na to format C: to mě v konzole nefunguje,takže obrázky nebudů:lol: )
Kámoš si vybrál lepší.Tá jeho mu kupuje filmy a běhá mu z fotkama,nosí stativ a dyž ide nekde fotit,tož mu razí cestu.
Tá moje je ráda,že vypadnu a nemosí sa na mě dívat.
Ináč pro okolí su pitomec(radši fotoaparát skovávám pod bundu)kerý fotí na nejaků veliků škatulu kerá má boční stěnu ze 6mm hliníku místo aby čuměl do hledáčku hypermegasuperbomba digitálu z jakýmsi laif víef,nebo co to mekotali za zaklínadlo a k tomu místo abych měl barevné obrázky přes 4monitory si po tmě umývám jakési černobílé papírky v nejakých smradoch.
Nevděk cloumá světem...tož tak.
  • 0

#33 aesculap

aesculap

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 139 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 7 prosinec 2009 - 17:08:58

Má drahá ženuše si mne vybrala (jak jinak, jen bláhový si myslí, že si ženu vybral on :D) před dvaceti lety na fotopřístroji již zcela závislého. Tehdy filmy, BW i inverze. I v komoře koupelnové se se mnou máchala, ale je fakt, že jsem tam radši sám, bo to občas dopadlo úplně jiným činěním.. Jo, mládí hloupé :lol: Podporovala (nebo trpěla) mi v podstatě jakoukoliv koupi čehokoliv, ať to byl EOS 300 který šel za rok z domu, nepo poté EOS 33, atd... atd...; Až před pár dny oznamuji: "Co bys tomu řekla, když bych potřeboval koupit fotopřístroj?" Ona: "Další? Na co?" Já: "Na focení a..." Ona: "Nejsem blbá. Ale nač další?" Já: "No je to strašně výhodné, fotografia Praha vyprodává materíál a jak jsem objednával ty papíry, co? to sem ti neřekl? No do tý fotokomory přece... nóó už ji mám hotovou,počkej přece, ukážu ti ji za chvíli... tak ty papíry jsem našel náhodou protože jsem hledal Orwo filtr do fotokomorní lampy a našel jej tam jen za 190,- Kč a tak jsem právě objevil výprodej fotopapírů za ceny z roku 1987 no to si představ!!! Sice starý, ale na ty fotky pro tvýho tátu, jak chce udělat z těch filmů z roku 1970 to bude akorát, co? že jsi ráda? Fajn, ale poslouchej přece.... tak jsem tam našel středoformát, přece víš, jak jsem o něm mluvil... ale ne, to je jen na velikej film přeci... nó protože to je lepší, než kinofilm a tam to měli, Pentax ale, žádnej ruskej stroj, Japonsko, ale to starý - dobrý, tak jen za 3980,- no já vím že jsou Vánoce tak já už nic nechci a jinak se prodávají tak třikrát dráž, tak jsem ho už raději objednal taky, ať ušetřím za poštovné a když se TI nebude líbit, tak ho za 10000 prodám a ty peníze ti dám jo??? :D No, tak to naposledy bylo.... Není skvělá???? Jen fotit chodím raději sám, nemá trpělivost a nedá se u toho meditovat. Ale na první autorské výstavě se mnou drhnula skla a věšela až to fičelo... Fakt je skvělá. Taky jsem rád, že to píšu... Člověk si to ještě potvrdí... :D
  • 0

#34 LukasJ

LukasJ

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 319 příspěvků(y)
Reputace: 4

Publikováno 7 prosinec 2009 - 17:31:11

Nedá mi to, a musím sem vložit příspěvek i za to ženské fotografické pokolení. :lol: Mám velmi velké štěstí na partnera. Ochotně mi pomáhal dražit pro mne "důležité" věci na focení na e-bay nebo na aukru. Dokonce několikrát vstal v půl jedné v noci, aby mi vydražil ten objektiv, bez kterého nemohu být. :D Ochotně přetrpí, když ho tahám po (foto)bazarech a starožitnostech, kde hledám nějaký zakopaný "fotografický" poklad. Díky tomu jsme objevili funkční a velmi zachovalý pentacon Six Tl s objektivem za 1400,- kč (jako bonus jsem k tomu měla spoustu dalších drobností). Když jsem se rozhodla, že už si to nebudu nechávat vyvolávat od kamarádů, ochotně mi shání vybavení temné komory po kamarádech a po příbuzných(co se dřív tímto zabývali). Na fotovýlety chodíme spolu. Pořídil si kvůli mne i zrcadlovku na kinofilm, aby se nenudil, když se někde zaseknu na cestě kvůli focení. Společně nás pojí láska k přírodě a procházkám v ní. Snáší i to, že jsem si z něho udělala „fotomodelku“. Jen mi někdy říká, jestli už si nechci najít nějakou kamarádku, kterou bych tím „mučila“. Jediný, co bych potřebovala na něm ještě vyladit, je to, že když jedeme autem (on je řidič), aby zastavil, protože jsem viděla fakt dobrý námět na fotku.  Zastaví jen výjimečně, protože tvrdí, že nemáme čas(já bych kvůli dobré fotce i přišla někam pozdě  ). On má zase jiný pro ostatní nepochopitelný koníček, který žere peníze a čas: sbírání mincí.
Ostatní okolí je celkem v pohodě, maminka se vždy usmívá, když přitáhnu nějakou novou „hračku“, abych se pochlubila, ale chápete, protože můj tatínek taky rád fotil a my s bratrem zdědili „lásku“ k fotografování po něm. Jen ty návštěvy mi někdy překáží, naštěstí jsem je naučila, aby se vždy předem nahlásili, takže stihnu i uklidit než k nám dorazí a poklidit své fotovybavení do skřínky na něj určené. Těžší to ale asi bude, až bude „mrně“. Ale myslím si, že vždy se nějaká chvilka najde


Jjio, tak mám několik výhod. Jednak řídím já, tak si zastavím, když potřebuji. Občas navzdory tomu, že chvátáme. Pak taky má pochopení, že tomu věnuji hodně času, že bývám vzteklej, když se nedaří něco nazvětšovat. Nebo, že jí nepustím pár hodin do koupelny, že kupuju spousty "blbostí", jako nejkvalitnější kosmetický štětce, vodovky s jenom šedejma barvama, že v koupelně je sklo metr na metr, že pod umyvadlem leží několik kanystrů s chemií, že jsem zabral jeden šuplík v mrazáku, že v lednici leží hora filmů a chemie, že potřebuju větší skříň neb je plná objektivů foťáků a filtrů a blesků a objektivů, že její skříň obsahuje mino jiné i zvětšovák, že..... Však to znáte.
No a vono těch koňů je víc, jsem radioamatér, konstruktér jednoho velice uspěšného týmu. Takže pracovní stůl, hora literatury, součástek, vysílačů, ve sklepu vedou antény atd. No a taky numizmatik, zbírající středověk. Tedy mincí moc, trezor, literatura. Tak mimojiné, manžela zdravím. Žena má též svoje "úchylky". Je lingvista, máme doma jednu z největších ruských knihoven, ale pak taky českou, polskou, srbskou, anglickou. Já osobně už měřím knížky jen na tuny.....
Ale vzájemně se respektujem a pomáháme si. Třeba dost často jsem nucen fotit, neb už dlouho neviděla zajímavou fotku :D Dokonce i vybavení občas nosí.
  • 0

#35 Krtek

Krtek

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 123 příspěvků(y)
Reputace: 7

Publikováno 7 prosinec 2009 - 23:43:49

Ahoj všem...tak jsem si to tady pročetl a pěkné, pěkné... no, co dodat.. moje přítulka mě už poznala takhle postiženýho... a navíc sama ráda fotí.. pravda, film jde mimo ní, ale má prima nápady... fakt je, že jsem občas měkkejš a místo, abych vypad a šel fotit to, na co mám vizi, radši s ní zůstanu doma... takže se dostávám k tomu, že jsem vlastně tolerován, což je moc dobře.. a naposledy dokonce šla na jednu akci se mnou a hlídala vercajk, zatímco já pobíhal po klubu.. no a navíc říká se škodolibým úsměvem: "Jen si to užij, dokud můžeš." :lol:

Prostě jí miluju 8-O
  • 0

#36 ypres_bass

ypres_bass

    Obchodník zbožím prošlým

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 736 příspěvků(y)
  • LocationPardubice
Reputace: 52

Publikováno 8 prosinec 2009 - 08:51:00

...a naposledy dokonce šla na jednu akci se mnou a hlídala vercajk, zatímco já pobíhal po klubu.. no a navíc říká se škodolibým úsměvem: "Jen si to užij, dokud můžeš." :lol:

na tohle jsou přítulky k nezaplacení 8-O
  • 0

#37 Krtek

Krtek

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 123 příspěvků(y)
Reputace: 7

Publikováno 8 prosinec 2009 - 08:53:29

ypres: Jojo, svatá pravda :lol: jako kdyby snad něco chystaly 8-O :D
  • 0

#38 RHx

RHx

    Hrabě kydoň

  • Předplatitel
  • 5 705 příspěvků(y)
  • LocationHK
Reputace: 388

Publikováno 8 prosinec 2009 - 10:29:09

moje je celkem tolerantní a má to tendenci i pozvolna povolovat dál - například když vyfotografuji kočku na ulici v minisukni a pak starou babičku, tak už chápe, že to nemá jiné než fotografické pozadí
někdy se přimračuje, když po desáté mizím do komory a vracím se později v noci, ale zase se nikde necourám a jsem v katastru nemovitosti a když něco potřebuje, pípne na mě a já přiletím v čase t plus nula až t plus pár minut
záleží v jaké fázi volání pípne
ano, když se zlobí, tak občasně prohlásí "když jsem si tě brala, tak jsi nefotil" a neprokládal byt všelijakýma věcma ale to je jen výjimečně
  • 0

#39 majla

majla

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 520 příspěvků(y)
Reputace: 2

Publikováno 8 prosinec 2009 - 11:03:23

Moje manželka si mě brala bez úchylky teda bez fotografické úchylky, ale v konečným důsledku je to asi jedno, některé ženy by možná prudily ikdyby ten či onen koníček byl vklad do manželství. Ostré hrany se časem pěkně zaoblují a tak sice dřív hudrovala hlavně jak psal i Radim, když jsem jí nechával večer u TV samotnou a mizel do sklepa a ulehal kní v jejím stavu řádné ztuhlosti. Na porozumění na rozrůstání techniky budu muset eště zapracovat, né vždy máme stejný nazor co je potřeba naléhavěji. Když se na to podívám z jejího pohledu musím vlastně uznat, že je v tomto ohledu tolerantní.
  • 0

#40 Pavel_P

Pavel_P

    Hrabě kydoň

  • Moderátoři
  • 4 203 příspěvků(y)
Reputace: 477

Publikováno 8 prosinec 2009 - 11:50:47

Manželku focení nezajímá a já jsem tomu rád. Určitě by byla lepší než já :) Zato je výborný kritik, jejímu názoru plně věřím. Toleruje mě téměř plně, to že si občas povzdechne, že by byl lepší nový gauč, než nový objektiv se nemůže absolutně počítat. Na ženský co fotím občas zafrňá, ale to k tomu asi patří... Já su prostě královsky spokojený :)
  • 0

#41 ploci

ploci

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 147 příspěvků(y)
  • LocationValachy!
Reputace: 202

Publikováno 8 prosinec 2009 - 16:42:22

Já si nemohu stěžovat. Digitálistu, který by obtěžoval řečmi(snad slovem digitálista neporušuji pravidla TK...) ve svém okolí nemám, nikdo se mi neplete do věcí, které si kupuji, když se někdo vyjádří, tak pochvalně... Nevýhodou je, že to člověka netlačí ke zlepšování se a dokazování, že naše cesta je jediná správná. Každopádně upřímně lituji těch, kteří jsou vystavováni, jak zmínili, značným potížím. Někdy se asi nedá nic dělat.
  • 0

#42 RHx

RHx

    Hrabě kydoň

  • Předplatitel
  • 5 705 příspěvků(y)
  • LocationHK
Reputace: 388

Publikováno 8 prosinec 2009 - 16:57:46

zapoměl!
jsem na důležitou věc - moje paní dvakrát upekla perník na společné setkání komorníků - doufám, že jí to nepřejde a budu moci takový donést pokaždé
  • 0

#43 Mamiak

Mamiak

    Hrabě kydoň

  • Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 4 416 příspěvků(y)
Reputace: 258

Publikováno 8 prosinec 2009 - 19:58:06

Já si nemohu stěžovat. Digitálistu, který by obtěžoval řečmi(snad slovem digitálista neporušuji pravidla TK...) ve svém okolí nemám


mě taky žádnej digitálista eště vysloveně nevobtěžoval, pominu-li teda pouhou přítomnost. dokonce i úchylové v parku a prodavači mobilních tarifů se mi vysloveně vyhejbaj. na manželku přitom dou, jak vosa na bonbon. asi maj nějaký vyciťování nebo co?
  • 0

#44 majla

majla

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 520 příspěvků(y)
Reputace: 2

Publikováno 9 prosinec 2009 - 08:22:33

zapoměl!
jsem na důležitou věc - moje paní dvakrát upekla perník na společné setkání komorníků - doufám, že jí to nepřejde a budu moci takový donést pokaždé


to je pravda a vždycky byl výbornej!
  • 0

#45 Goro

Goro

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 800 příspěvků(y)
  • LocationHradec Králové
Reputace: 11

Publikováno 9 prosinec 2009 - 09:00:25

mě taky žádnej digitálista eště vysloveně nevobtěžoval, pominu-li teda pouhou přítomnost. dokonce i úchylové v parku a prodavači mobilních tarifů se mi vysloveně vyhejbaj. na manželku přitom dou, jak vosa na bonbon. asi maj nějaký vyciťování nebo co?[/quote]

To si dovedu představit, jak tvá žena je potenciální oběť těchto mobilotarifních úchylů. To na moji si nedovolej, spíš sem tam to zkusej na mě, ale v poslední době už ani na mě.

Jinak tím, že dělám klasickou fotografii se spíš stávám exotickým umělcem, alespoň tak si připadám. Někteří studenti i předstírají zájem. Zrovna včera jsem učil o selenu a telluru, tak jsme při hodině tónovali fotografii selenovým tonerem. Nakonec mi tu natónovanou fotku sebrali, jako by to byl nějakej skvost, ačkoliv jsem na ten pokus vzal zrovna takovou tu nepovedenou.
  • 0

#46 jenda1250

jenda1250

    Hrabě kydoň

  • Moderátoři
  • 3 570 příspěvků(y)
Reputace: 401

Publikováno 9 prosinec 2009 - 09:27:43

8-O ty máš i nějaký NEPOVEDENÝ fotky? 8-O :-) :lol:

A neuhasl jejich zájem ve chvíli, kdy jsi jim napsal známku/zápočet? :)
  • 0

#47 tomas.kontakt

tomas.kontakt

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 599 příspěvků(y)
  • Location49°17'32.960"N, 14°47'59.314"E
Reputace: 200

Publikováno 9 prosinec 2009 - 10:26:32

moje okolí mé fotografování docela baví - rodina se vždy ráda podívá na nové fotky, kamarádi taky - ale bohužel od nich nemám tu kritickou stránku. Každá se jim líbí, páč nemají srovnání ve fyzické podobě..
No o Hance, mé věrné drahé polovičce ani mluvit nemusím - ze srazů ji znáte, je to mé technické zázemí na fotovýletech :D
Pár známých, kteří taky sem tam fotí digitálem se o focení bavit nemůžu, páč po krátké prohlídce mé tvorby se debata rychle stáči ke srovnávání technologií a to mě fakt nebaví.. :)
  • 0

#48 tomashr

tomashr

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 547 příspěvků(y)
  • LocationPraha
Reputace: 22

Publikováno 9 prosinec 2009 - 10:37:30

Jinak tím, že dělám klasickou fotografii se spíš stávám exotickým umělcem, alespoň tak si připadám. Někteří studenti i předstírají zájem. Zrovna včera jsem učil o selenu a telluru, tak jsme při hodině tónovali fotografii selenovým tonerem. Nakonec mi tu natónovanou fotku sebrali, jako by to byl nějakej skvost, ačkoliv jsem na ten pokus vzal zrovna takovou tu nepovedenou.


No tak i když to tady lidi neradi slyší, tak je to velmi jednoznačně naopak - spíš se uživatel digi stane terčem minimálně "rádobyvtipných" poznámek, když se zamotá mezi "analogisty", naopak "analogistovi" se neděje nic, spíš je s nelíčeným zájmem sledován jako kuriozita. Vyskytuji se občas v obou těchto situacích, tak mohu porovnávat na vlastní kůži.

Už jsem to někde psal, ale podle mě je to dáno tím, že jsou všemožné retro věci docela v módě - paradoxně se to třeba u mládeže třeba s módou "ultrasuperhypermobilů" nijak nevylučuje. Viděl jsem na vlastní oči kluka odhadem tak 17 let, který zuřivě něco mačkal na iPhonu a na krku mu visela Holga...
K tomu přistupuje i to, co psal goro o té možnosti působit jako "excentrický umělec" - prostě si dovolím tvrdit, že focením na analog si "image" před okolím rozhodně nezkazíte, spíš naopak :)
  • 0

#49 Mamiak

Mamiak

    Hrabě kydoň

  • Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 4 416 příspěvků(y)
Reputace: 258

Publikováno 9 prosinec 2009 - 11:49:18

to je jasný, co píše tom - když vedle sebe postavíte elektrickou a parní mašinu i úplný lajci na peróně okamžitě pochopěj, že jediná pravá sou ty pojízdný kaborky :)
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 členů, 0 návštěvníků, 0 anonymních