push Foma 400
#1
Publikováno 10 květen 2007 - 07:18:45
#2
Publikováno 14 květen 2007 - 07:30:22
http://torok-mu.savb...novinky/f30.jpg
#3
Publikováno 27 duben 2008 - 00:06:50
odpoved ziadna tak som to skusil. Foma 400@1600, Microphen 1+0, 19 minut, preklopit kazdu minutu. Format 6x9, f5.6, 1/60s
http://torok-mu.savb...novinky/f30.jpg
Snažím se dívat........na fotku, ale nic nevidím
Prosím o ještě jednou vložení, děkuji
#4
Publikováno 29 říjen 2008 - 12:52:54
Pušoval jste někdo Fomu400 na 800 v rodinálku??
Mám to doma a potřebuji dnes rychle něco nacvakat a obávám se že 400 nebude stačit. Tuto kombinaci nemám vyzkoušenou.
Díky za rady.
S.P.
#5
Publikováno 29 říjen 2008 - 18:18:34
#6
Publikováno 29 říjen 2008 - 18:54:11
push R09 400/800 1:80 45-50min. každou min.preklopit 2-4x.,foma 400 je na R09 hodme mekka takže aby to melo "štavu" aby to nebyl šedivaček ale trochu brilant pro to delší čas.
to se jedná o starou verzi R09?
hodina zabitá, 150 překlopení... no mazec - až budu v důchodu, tak možná
#7
Publikováno 7 prosinec 2008 - 20:56:43
Výsledek mile překvapen.Zrno je ,ale na iso 800 zanedbatelný.24/30 foto krásný.
Foma 400 nafocena na iso 400 vyvolaná v Foma LQN hrubé zrno,13/18 fotka jak posipaná krupicí.
#8
Publikováno 7 prosinec 2008 - 21:22:56
mno, ale, zkuste na to pušování FX-4. mělo by to bejt schopný ještě víc zvyšovat citlivost, jak Microphen (cca +2/3 EV oproti doporučení výrobce). dneska sem v tom vymáchal Ilford PAN400 focenej na 800 ASA. FX-4 1+1, 11 minut na 20°C (voláno 7,5 min při 24°C), tudíž čas pro Microphen -2 minuty. na negativu to vypadá parádně, stíny krytý akorát, světla super, velkej dynamickej rozsah.
#9
Publikováno 23 leden 2010 - 17:04:06
Push Fomapanu 400 na ISO 800, ve které vývojce vyvolat, větší zrno nebude naškodu, raději kontrastnější negativ než šediváčka.
Děkuji za rady.
#10
Publikováno 24 leden 2010 - 10:40:14
Zde kino v microphenu na 800 http://img.webme.com...lvis-art/aa.jpg
Zde extrémní výřez ze svitku plocha filmu cca 14x8mm - v D76 na 1600 http://elvis-art.cz.tl/Akt.htm
Obojí je pikantní a dobře stravitelné.
0 uživatel(ů) prochází toto téma
0 členů, 0 návštěvníků, 0 anonymních