allegro v pohodě, volil jsem nákup od poláka a všechny položky z jednoho eshopu - za čtyři dny balík dorazil
originály arca swiss jsem neviděl, mám srovnání jen precizním pákovým systémem manfrotto "200" - ta malá běžná destička
držák se šroubem - na první pohled je vidět, že se jedná o laciné provedení
https://allegro.cz/n...ici-12808159770
nicméně po utažení drží pevně a pro mé užití - doma na patentním židlostativu pro sedící osoby - dostačující i pro těžkou kameru - fakt se to nehne
nešikovný je ten knoflík na dotažení, měl by být většího průměru, udělám si na to nějakou nadstavbu
tak za pětset padesát držák a destička - mě to vyhovuje
-
!
vezmi třeba kleště, koupíš levnější a asi je nikdy neutaháš a pokaždý s nima v ruce si vzpomeneš, že jsi ušetřil a celej život děláš s blbejma kleštěma
s tím držákem destiček arca swiss je to stejný
běháš li krajinou, či užíváš li menších i větších kamer dynamicky - nelituj stovku liber či dolarů+ na nějaký precizní držák s pákovým excentrem, nikoli šroubem ať ten arca, nebo i jiné značky
jak funguje drahý držák + levnější destičky nevím - věřím, že dobře
jinak ten systém je výborný, asi je těžké jej patentově chránit - to by bylo jak chránit nápad dřevo-pero-drážka a proto to asi každý vyrábí jak chce, což je vlastně dobře pro "většinovou populaci" s těmi držáky telefonů, blesků, světel apod.