Karfik, on 26 Oct 2015 - 19:32, said:
Pokud je zde nějaký odborník na Plastimatky, tak mi prošly rukama dvě a každá měla trošku jinak provedené ty navíjecí špulky. Svitek mi šel celkem dobře do obou, ale kino šlo do té jedné o dost hůře.
Myslím, že pokud je zde nějaký odborník na Plastimatky, tak tyto informace jsou pro jeho další růst v jeho oboru velice cenné. Jen by to chtělo rozvinout informaci o těch špulkách, aby se daly lépe zařadit do tabulek pro výpočty. Jistě by se hodil i podrobnější popis té "jedné" špulky.
A také by to chtělo lépe definovat stupnici pro všoupávání filmu do špulek (zase ty moje laické popisy - odborníci mi odpustí, jistě na to mají vypracovanou vhodnou terminologii). Protože kam a jak zařadit informaci že něco jde docela dobře nebo něco zase o dost hůř.
Naopak zcela správně není rozvinuta informace jakého výsledku bylo nakonec dosaženo, to je v našem případě docela podružné.
Napadá mě v této souvislosti taková zajímavost - co podrobit studii co se děje v mozku navíječe v okamžiku, když se film, v půli namotán, náhle zarazí a konec.
Pro temnokomorníky by bylo jistě přínosné mít v rukávu nějaká řešení jak se v takovém okamžiku zachovat. Pochopitelně že toto studium by muselo vycházet z rozličných situací (kde se děj odehrává, jaké má studovaná osoba morálně volní vlastnosti, jaký má dosažený stupeň vzdělání s ohledem na prováděnou činnost apod.)
Ale to již ponechme našim odborníků, kteří na to mají své metody.

No, možná to je od tématu už vzdálenější, admin to jistě uvede na pravou míru.