Přejít na obsah


Fotka

zakládání filmu do kazet VF


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
74 odpovědí na toto téma

#1 sudolin

sudolin

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 5 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 10 únor 2008 - 15:42:27

AHOOJ TED JSEM ZROVNA CHTELA FOTIT NA VF ALE BOHUZEL JSEM S TIM DELAL JEN JEDNOU V ZIVOTE A TED TU SEDIM A PREMYSLIM JAK JEN SE ZAKLADAL TEN FILM DO KAZETY TLACI ME CAS MAM TO NA KLAUZURU JEDNA CAST JE TECHNICKA A TO PRAVE TATO ZITRA JE TU PRIJIMACI RIZENI A NUTNE TO MUSIM NAFOTI A PAK ZVETSIT JENZE UZ SI NEPAMATUJU JAK SE TO DELA PROSIM O POMOC DEKUJJI :-)
  • 0

#2 Anonymous

Anonymous
  • Guests
Reputace: 0

Publikováno 10 únor 2008 - 15:49:48

AHOOJ TED JSEM ZROVNA CHTELA FOTIT NA VF ALE BOHUZEL JSEM S TIM DELAL JEN JEDNOU V ZIVOTE A TED TU SEDIM A PREMYSLIM JAK JEN SE ZAKLADAL TEN FILM DO KAZETY TLACI ME CAS MAM TO NA KLAUZURU JEDNA CAST JE TECHNICKA A TO PRAVE TATO ZITRA JE TU PRIJIMACI RIZENI A NUTNE TO MUSIM NAFOTI A PAK ZVETSIT JENZE UZ SI NEPAMATUJU JAK SE TO DELA PROSIM O POMOC DEKUJJI :lol:


Odsunout soupe, film do prave ruky zarez musi byt v pravem hornim rohu a zastrcit do kazety, zavrit zadni cast a zasunout soupe. Tot vse.

PS. bacha mas zapnuty capslock :-)

.D.
  • 0

#3 sudolin

sudolin

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 5 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 10 únor 2008 - 16:01:51

joo dekuju ale asi to neni uplne ono mam film nevim kolik ma sest krat devet nebo tak
minule si pamatuju jen to ze se to musi do urcite casti odmotam ale nevim kam se to ma uchytit a pak se to ma nejak pretocit na S
ale jak to kdybych vedela
  • 0

#4 IngKarelCheval

IngKarelCheval

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 237 příspěvků(y)
Reputace: 1

Publikováno 10 únor 2008 - 16:07:20

tatar nebo vtipalek?
  • 1

#5 sudolin

sudolin

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 5 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 10 únor 2008 - 16:08:49

je ale pravda ze podle meho popisu se toho asi taky moc nedozvis kazdopadne dekuju za snahu ten film je fomapan 100 120 lindour pockej ted jsem nejak si vzpomela ze jedna civkla s tim nevyfoceným filmem se nasteluje pak se nadzvedne takova priklopda a protahne se to tam tudy a zalozim do te druhe civky prazdne na tu se bude namotavat ten exponiovany film je to dobre nebo nee
a pak se to musi pretocit na S ale to taky nevim jiste prosim oprav me jestli to je nejak blbe jako ze je lin :-)
  • 0

#6 sudolin

sudolin

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 5 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 10 únor 2008 - 16:10:44

hmm asi tatar tak nic i tak diky
:-)
  • 0

#7 prowler

prowler

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 552 příspěvků(y)
  • LocationTrnava, SVK
Reputace: 13

Publikováno 10 únor 2008 - 16:12:00

zdá sa, že si niekto mýli stredoformát a veľký formát.. :-)
  • 0

#8 sudolin

sudolin

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 5 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 10 únor 2008 - 16:19:22

joo
ted jsem to sla lustit sorry spatne informace neni to pro me vubec lehky moje specializace je design keramiky
mno to je tak kdyz se chcete naucit neco noveho a vubec nic o tom nevite krest ohnem mnoo jooo moje blbost kazdopadne dekuju za info
  • 0

#9 jenda1250

jenda1250

    Hrabě kydoň

  • Moderátoři
  • 3 570 příspěvků(y)
Reputace: 401

Publikováno 10 únor 2008 - 16:35:05

A co je to za foťák/kazetu a formát (6x4,5, 6x6, 6x7 nebo 6x9cm)?
  • 0

#10 venca

venca

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 799 příspěvků(y)
Reputace: 6

Publikováno 10 únor 2008 - 17:01:37

je ale pravda ze podle meho popisu se toho asi taky moc nedozvis kazdopadne dekuju za snahu ten film je fomapan 100 120 lindour pockej ted jsem nejak si vzpomela ze jedna civkla s tim nevyfoceným filmem se nasteluje pak se nadzvedne takova priklopda a protahne se to tam tudy a zalozim do te druhe civky prazdne na tu se bude namotavat ten exponiovany film je to dobre nebo nee
a pak se to musi pretocit na S ale to taky nevim jiste prosim oprav me jestli to je nejak blbe jako ze je lin :-)


v podstatě to řikáš dobře, ale skutečně záleží na konktrétní kameře. koukni jestli v té kazetě neni nějaká značka. potom musíš ručně přetočit film, tak aby se šipka na papíru, co chrání film, ocitla proti té značce. pozor na některých kazetách neni těžké film vložit obráceně! potom to chce trochu prostorové představivosti...po připnutí kazety ke kameře musí být papír (ten s tou šipkou) směrem od objektivu. být tebou udělal bych nejprve jeden zkušební film, který buďto vyvoláš a zkontrolujes nebo (vezmeš nějaký prošlý a) jen tak naprazdno vyfotis uprostřed filmu otevřeš a zkontroluješ, že se ti přetáčí tak jak má
  • 0

#11 venca

venca

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 799 příspěvků(y)
Reputace: 6

Publikováno 10 únor 2008 - 17:04:05

tzn. odepneš kazetu a bude na tebe koukat béžovej film
  • 0

#12 Lukas_87

Lukas_87

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 720 příspěvků(y)
  • LocationPraha
Reputace: 43

Publikováno 10 únor 2008 - 17:20:35

eště bych poprosil aspoň interpunkci (čárky, tečky a tak.... ,. - ty mám na mysli), když už ne diakritiku.... vono se to nedá moc přečíst :-)
pro příště by asi bylo dobré uvést, do jakého foťáku že potřebuješ ten film strčit.... :lol:
  • 0

#13 ypres_bass

ypres_bass

    Obchodník zbožím prošlým

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 736 příspěvků(y)
  • LocationPardubice
Reputace: 51

Publikováno 15 září 2009 - 20:57:55

Odsunout soupe, film do prave ruky zarez musi byt v pravem hornim rohu a zastrcit do kazety, zavrit zadni cast a zasunout soupe. Tot vse.
.D.

mám tu obrázek kde je vždy zářez vpravo nahoře.
jak to má být?
Vložený obrázek
dostal jsem od stoury staré orwa a Agfy, tak to chci zkusit naládovat do toho mojeho graflexa co to udělá.
  • 1

#14 jkcz

jkcz

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 726 příspěvků(y)
  • LocationValašské království
Reputace: 169

Publikováno 15 září 2009 - 21:03:04

ypresu, proboha co to zase vymyslis? listove filmy jsou znacene jako to tvoje "B"ecko. Vem list a udelej to jak psal Dany.
  • 1

#15 jenda1250

jenda1250

    Hrabě kydoň

  • Moderátoři
  • 3 570 příspěvků(y)
Reputace: 401

Publikováno 15 září 2009 - 21:13:15

Odsunout soupe, film do prave ruky zarez musi byt v pravem hornim rohu a zastrcit do kazety, zavrit zadni cast a zasunout soupe. Tot vse.
.D.

mám tu obrázek kde je vždy zářez vpravo nahoře.
jak to má být?
Vložený obrázek
dostal jsem od stoury staré orwa a Agfy, tak to chci zkusit naládovat do toho mojeho graflexa co to udělá.


kdyby ses podíval do krabičky a vzal film do ruky, zjistil bys, že A a D je hloupost (protože výřez je na kratší straně) a protože se kazety nabíjejí ("moderní" oboustrané plastové Lisco Fidelity Elite Regall ...) orientované na výšku, tak vypadává i obrázek C. Nejlepší je po tmě vyndat jeden plan ven, krabičku zase hezky uložit a na světle si ho pěkně prohlídnout, nacvičit zakládání na sucho. Emulze je matná, podložka lesklá, takže matnou stranou k objektivu - jsou jenom 4 možnosti, jak film založit a z toho 2 úplně špatně a jedna se sice nedělá, ale formálně je totožná se správným založením.

no a Jirka byl rychlejší :-)
  • 1

#16 ypres_bass

ypres_bass

    Obchodník zbožím prošlým

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 736 příspěvků(y)
  • LocationPardubice
Reputace: 51

Publikováno 15 září 2009 - 21:15:07

ypresu, proboha co to zase vymyslis? listove filmy jsou znacene jako to tvoje "B"ecko. Vem list a udelej to jak psal Dany.

já jsem si nemohl vybavit jak je tam ten zářez a vytahovat kvůli podívání to nechcu. že to bude jako B mi úplně stačí. jinak dostal jsem ORWO NP27, NP22, NP20, AGFA FU2, AGFA FU5 a Foma Dokument. všechno prošlé tak 25-30let. nechci to na nějaké velké tvorby pouze to vyzkoušet
  • 0

#17 Pavel_P

Pavel_P

    Hrabě kydoň

  • Moderátoři
  • 4 203 příspěvků(y)
Reputace: 471

Publikováno 15 září 2009 - 21:23:08

Stejně si minimálně jeden vytáhni. Kvůli trénování zakládání a dalšich manipulací. Projdi si celý proces od založení po vyvolání (stačí na sucho)
  • 0

#18 jenda1250

jenda1250

    Hrabě kydoň

  • Moderátoři
  • 3 570 příspěvků(y)
Reputace: 401

Publikováno 15 září 2009 - 21:37:32

Stejně si minimálně jeden vytáhni. Kvůli trénování zakládání a dalšich manipulací. Projdi si celý proces od založení po vyvolání (stačí na sucho)


To bych vypích!!!

Není nic horšího, než když je tma, máš otevřenou krabici s filmama a nevíš, co s nima. Začnou se ti potit ruce, všechno opatláš atd. začátky jsou boj (u mě to tak teda bylo i přes náležité trénování). :-) :-) :lol:
  • 0

#19 Vlcak

Vlcak

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 275 příspěvků(y)
Reputace: 86

Publikováno 15 září 2009 - 22:01:41

hlavne se podivej, zda-li je to opravdu tvuj format :-)
Moc hezky kreslis :-), dal uz to nekomentuji, hodne zdaru
  • 0

#20 RHx

RHx

    Hrabě kydoň

  • Předplatitel
  • 5 572 příspěvků(y)
  • LocationHK
Reputace: 350

Publikováno 16 září 2009 - 08:46:58

jak moc vadí, že suchou (aspoň tak vypadala) rukou při zakládání sahnu na emulzní stranu?
nebo na to používáte rukavice? po včerejším nočním zakládání bych to viděl jako otázku, která se příímo nabízí
  • 0

#21 jkcz

jkcz

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 726 příspěvků(y)
  • LocationValašské království
Reputace: 169

Publikováno 16 září 2009 - 08:50:14

moc to resite. umyjte si ruky, osuste a bezte nabijet. v rukavicich si to nedokazu predstavit. velke listy snesou hodne.
  • 0

#22 Pavel_P

Pavel_P

    Hrabě kydoň

  • Moderátoři
  • 4 203 příspěvků(y)
Reputace: 471

Publikováno 16 září 2009 - 08:50:31

Tak je to emulze jako každná jiná žejo :) Jestli nemáš problémy se svitkem, nevidím důvod pro problémy s planem. Dřív jsem rukavice nepoužíval na nic a nikdy jsem žádný problém neměl. A to se mi ruce potí jakože moc. Nicméně, stejně jsem si navykl ty rukavice používat - člověk nikdy neví...
  • 0

#23 Pavel_P

Pavel_P

    Hrabě kydoň

  • Moderátoři
  • 4 203 příspěvků(y)
Reputace: 471

Publikováno 16 září 2009 - 08:53:45

(já však mám velmi agresivní pot a když sundám ty rukavice, můžu je skorem vylejt :) Děs. Závidím suché ruce kolegů...
  • 0

#24 Eda

Eda

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 026 příspěvků(y)
Reputace: 16

Publikováno 16 září 2009 - 08:55:41

jak moc vadí, že suchou (aspoň tak vypadala) rukou při zakládání sahnu na emulzní stranu?
nebo na to používáte rukavice? po včerejším nočním zakládání bych to viděl jako otázku, která se příímo nabízí

odpověď dostaneš až po vyvolání :o Myslím, že je to individuální.

Jednou se mi stalo, že jsem měla otisky na planu, ale to bylo tehdy, když jsem nabila do kazety obráceně (emulzí dolů)...uvědomila jsem si to a začala předělávat správně....no a nějaký ten otisk tam byl :)
  • 0

#25 RHx

RHx

    Hrabě kydoň

  • Předplatitel
  • 5 572 příspěvků(y)
  • LocationHK
Reputace: 350

Publikováno 16 září 2009 - 08:59:23

Jednou se mi stalo, že jsem měla otisky na planu, ale to bylo tehdy, když jsem nabila do kazety obráceně (emulzí dolů)...uvědomila jsem si to a začala předělávat správně....no a nějaký ten otisk tam byl :)


ha!

moc to resite. umyjte si ruky, osuste a bezte nabijet. v rukavicich si to nedokazu predstavit. velke listy snesou hodne.

tosemchtělslyšet :o
no ale mám tam dva pohyby, kdy musím zatlačit, tak to budu dělat přes kousek acetátový folie, jen pro klid duše a kvůli tomu případu, co se stal edě
  • 0

#26 Eda

Eda

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 026 příspěvků(y)
Reputace: 16

Publikováno 16 září 2009 - 10:17:28

no ale mám tam dva pohyby, kdy musím zatlačit, tak to budu dělat přes kousek acetátový folie, jen pro klid duše a kvůli tomu případu, co se stal edě

to nedělej, je to zbytečný, snaž se chytit ten plan špičkama prstů u okraje a bude to OK...jakmile budeš cokoliv dalšího vkládat do procesu, tak to bude nahouby - zjednodušit, zjednodušit, zjednodušit :o)
  • 0

#27 Anonymous

Anonymous
  • Guests
Reputace: 0

Publikováno 16 září 2009 - 10:20:52

no ale mám tam dva pohyby, kdy musím zatlačit, tak to budu dělat přes kousek acetátový folie, jen pro klid duše a kvůli tomu případu, co se stal edě

to nedělej, je to zbytečný, snaž se chytit ten plan špičkama prstů u okraje a bude to OK...jakmile budeš cokoliv dalšího vkládat do procesu, tak to bude nahouby - zjednodušit, zjednodušit, zjednodušit :o)

Mno já tuším, že to jsou pohyby proti péru, kdy je potřeba zatlačit na plechvou vložku a okraje zmíněné vložky jsou dosti tenké, tedy hrozí ohmatání planu. Nebo se jedná o něco jiného? To je jediný pro mě lehce svízelný moment při zakládání. Ale zatím jsem si ničeho na filmech nevšiml, tak to třeba není až tak nutno řešit.
  • 0

#28 Vlcak

Vlcak

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 275 příspěvků(y)
Reputace: 86

Publikováno 16 září 2009 - 10:26:03

no ale mám tam dva pohyby, kdy musím zatlačit, tak to budu dělat přes kousek acetátový folie, jen pro klid duše a kvůli tomu případu, co se stal edě

to nedělej, je to zbytečný, snaž se chytit ten plan špičkama prstů u okraje a bude to OK...jakmile budeš cokoliv dalšího vkládat do procesu, tak to bude nahouby - zjednodušit, zjednodušit, zjednodušit :o)

Mno já tuším, že to jsou pohyby proti péru, kdy je potřeba zatlačit na plechvou vložku a okraje zmíněné vložky jsou dosti tenké, tedy hrozí ohmatání planu. Nebo se jedná o něco jiného? To je jediný pro mě lehce svízelný moment při zakládání. Ale zatím jsem si ničeho na filmech nevšiml, tak to třeba není až tak nutno řešit.


Radim ma myslim rusaka, asi to ma podlozene sklem (je to puvodne kazeta na sklenene desky), nicmene treba u Magnoly jsem to obcas patlal, a stejne jsem na negativu nic nevidel.
  • 0

#29 RHx

RHx

    Hrabě kydoň

  • Předplatitel
  • 5 572 příspěvků(y)
  • LocationHK
Reputace: 350

Publikováno 16 září 2009 - 10:39:44

ano, ruská výroba, tlačit proti peru plan na skle - chce to promačknout více
ale zase to drží jak přibitý a vyšší váha těch skel, jako podložek, nevadí - nosit to nebudu, jen vozit různými vozíky
  • 0

#30 ivan_maly

ivan_maly

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 810 příspěvků(y)
Reputace: 5

Publikováno 16 září 2009 - 14:02:32

5 vteřina na youtube:


  • 0

#31 Vojta

Vojta

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 365 příspěvků(y)
Reputace: 51

Publikováno 28 říjen 2009 - 21:54:02

Nechci zakládat nové téma a sem to jakž-takž pasuje.

Skladujete kazety s otevřenými nebo zavřenými šoupátky?
Mám na mysli kazety soudobé, nikoliv historické.

Díky Vojta.
  • 0

#32 *Ivan*

*Ivan*

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 388 příspěvků(y)
Reputace: 1

Publikováno 29 říjen 2009 - 00:14:33

Kazety zvlast, soupatka zvlast.
  • 0

#33 Eda

Eda

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 026 příspěvků(y)
Reputace: 16

Publikováno 29 říjen 2009 - 08:05:27

Kazety zvlast, soupatka zvlast.

Ivane, a důvod?
  • 0

#34 *Ivan*

*Ivan*

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 388 příspěvků(y)
Reputace: 1

Publikováno 29 říjen 2009 - 16:19:02

Kdysi kdesi jsem cetl ze kdyz mas soupe v kazete, tak sametky slehavaj a driv budou poustet svetlo. Prislo mi to logicky, tak to delam. Ale ze bych nejak experimentoval, to ne.
  • 0

#35 Eda

Eda

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 026 příspěvků(y)
Reputace: 16

Publikováno 29 říjen 2009 - 16:40:09

Kdysi kdesi jsem cetl ze kdyz mas soupe v kazete, tak sametky slehavaj a driv budou poustet svetlo. Prislo mi to logicky, tak to delam. Ale ze bych nejak experimentoval, to ne.

aha, děkuji za info
  • 0

#36 kdoco

kdoco

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 070 příspěvků(y)
Reputace: 108

Publikováno 29 říjen 2009 - 16:56:59

ano ano, přemysl koblic to doporučuje ve své knize. kazety bez šoupat, aby se plyš neslehl.
  • 0

#37 jkcz

jkcz

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 726 příspěvků(y)
  • LocationValašské království
Reputace: 169

Publikováno 29 říjen 2009 - 21:27:53

moderni lisca/fidelity maji predpruzeny plech. slehnuti nehrozi. maximalne tak zaneradeni otevrenych kazet prachem. neco jineho jsou stare kazety, napr. magnoli. tam ale postaci nahradit sametky suchym zipem - vynalez to tusim Premuv.
  • 0

#38 Vojta

Vojta

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 365 příspěvků(y)
Reputace: 51

Publikováno 30 říjen 2009 - 15:06:42

Díky za odpovědi. Mě právě ta představa skladování hromady harampádí (kazety a šoupátka zvlášť) naháněla hrůzu. Tak jsem rád, že je mohu s klidným svědomím nechávat hezky pohromadě.
  • 0

#39 Vladik

Vladik

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 208 příspěvků(y)
Reputace: 28

Publikováno 30 říjen 2009 - 19:04:10

Ja ted nedavno kupoval kovovy kazety do Linhofky (nemlich jak magnola) Jsou relativne v peknem stavu, sem tam nejaka odreninka, rez a podobne, ale celkove v pohode.
Co vlastne chci rict..ze lezely nekde asi tak 60 let, soupata teda vydelane urcite nemely a sametky v pohode... Navic jsem je cele sakumprdalne vykoupal v jarove vode, abych smyl 60ti lety prach a sametkam to prospelo. Teda i pred tim byly v pohode, ale po koupeli jsou jeste ve vetsi pohode.
Kladu si tak otazku jestli jim to vlastne neprospiva, to koupani cas od casu ve vlazne vode s troskou jaru (?)
  • 0

#40 ypres_bass

ypres_bass

    Obchodník zbožím prošlým

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 736 příspěvků(y)
  • LocationPardubice
Reputace: 51

Publikováno 20 prosinec 2009 - 20:01:22

tak jsem dnes prvně nabíjel (asi jsem si to docela osahal)
postřeh - filmy efke mají dost blbě to značení mají docela velký půlkruhový výřez skoro uprostřed.
nabíjel jsem to tak že když jsem se vetmě díval na film, tak jsem měl ten výřez nahože vpravo a sunul to do kazety shora, takže by to mělo byt v klidu
pak jsem šel zkusit co to udělá ven - chyběla mi lupa a zamrzla mi závěrka ale snad to bude fpoho.teď to jdu volat
  • 0

#41 karasisi

karasisi

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 113 příspěvků(y)
Reputace: 1

Publikováno 14 duben 2010 - 09:55:07

ahojte, no dnes som sa po prvý raz pokusal vlozit film do starej kovovej kazety od magnoly, do vlozky a teda vysledok nulovy, tie vlozky su tusim nikdy nepoužité alebo čo, film tam vôbec nejde zasunúť, max. 3cm a koniec tak je to natesno, či sa robili tenšie filmy volakedy?
  • 0

#42 Vojta

Vojta

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 365 příspěvků(y)
Reputace: 51

Publikováno 20 listopad 2011 - 10:25:24

Abych nezakládal nové téma.
Mám problém s kazetami Lisco. Občas se mi přihodí, že snímek na planfilmu neni rovnoběžně, ale je trochu našikmo. Stane se mi to asi u jednoho z deseti filmů (jak Foma tak i FP4).
Během zakládání se snažím film přirazit ke spodním dorazům, ale pokud zasunu šoupátko a kazetou zatřesu, film tam chrastí. Zřejmě není úplně zafixovanej. Při transportu se nakřiví a já pak behem skenování přicházim o část snímku a někdy mě to hodně bolí.
Nevíte kde je chyba?
Děkuji.
  • 0

#43 hidejoshi

hidejoshi

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 740 příspěvků(y)
  • Location49°49'35.080"N, 12°36'21.379"E
Reputace: 433

Publikováno 20 listopad 2011 - 10:58:09

No a nepomohlo by ho před focením sklepnout?
  • 0

#44 Vojta

Vojta

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 365 příspěvků(y)
Reputace: 51

Publikováno 20 listopad 2011 - 11:17:35

Taková kravina......a že mě nenapadla 8-)

Asi to nebude samospása, ale určitě by to mohlo trochu pomoc a nic moc to nestojí, dík.
  • 0

#45 hidejoshi

hidejoshi

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 740 příspěvků(y)
  • Location49°49'35.080"N, 12°36'21.379"E
Reputace: 433

Publikováno 20 listopad 2011 - 11:36:22

To víš, člověk je pořád tak opatrný a přitom platí pravidlo, že když nepomůže násilí, pomůže větší násilí. 8-)
  • 0

#46 Horenak

Horenak

    Nováček

  • Předplatitel
  • 394 příspěvků(y)
  • Locationsever a východ Čech, jihovýchod NDR
Reputace: 163

Publikováno 20 červenec 2013 - 00:05:30

Jsou všechny moderní mezinárodní kazety standardizované (Lisco - Linhof - Fidelity...?) Pojme každý moderní zadek 5x7 taky kazety formátu 13x18? A mají všechny zaručenu stejnou vzdálenost planu od objektivu, jako matnice?
  • 0

#47 jkcz

jkcz

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 726 příspěvků(y)
  • LocationValašské království
Reputace: 169

Publikováno 20 červenec 2013 - 21:07:07

Vnejsi rozmer kazet 5x7" a 13x18cm je stejny. Rozdily jsou ve vnitrnim vyvlozkovani. Obdobne plati pro 8x10" a 18x24cm resp. 4x5" a 9x12cm.
  • 0

#48 Horenak

Horenak

    Nováček

  • Předplatitel
  • 394 příspěvků(y)
  • Locationsever a východ Čech, jihovýchod NDR
Reputace: 163

Publikováno 21 červenec 2013 - 21:06:40

Jo, díky. A ta poloha planu je standardizovaná? Když kamera dobře ostří s liskem, bude i s fidelitkou?
  • 0

#49 Vlcak

Vlcak

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 275 příspěvků(y)
Reputace: 86

Publikováno 22 červenec 2013 - 07:35:59

ano. lisco a fidelity jsou rozmerove uplne stejne.
neni ceho se bat
  • 0

#50 pasiasty

pasiasty

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 241 příspěvků(y)
  • LocationHoroměřice
Reputace: 39

Publikováno 22 červenec 2013 - 12:56:36

Vnejsi rozmer kazet 5x7" a 13x18cm je stejny. Rozdily jsou ve vnitrnim vyvlozkovani. Obdobne plati pro 8x10" a 18x24cm resp. 4x5" a 9x12cm.

Ovsem do mych kazet 13x18 (asi Lisco) lze dat filmy 5x7 (naposledy Wephota), a kupodivu se drzi (i kdyz je to o vous). S 9x12 do 4x5 to nepujde.
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 členů, 0 návštěvníků, 0 anonymních