Přejít na obsah

Fotka

Kiev 88

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
263 odpovědí na toto téma

#251 Spachal

Spachal

Nováček

• Předplatitel
  • 41 příspěvků(y)
Reputace: 16

Publikováno 23 listopad 2024 - 21:55:41

Autor má i stránky na facebooku (https://www.facebook.com/araxfoto), sice moc aktualit nepřidává, ale letos pár příspěvků je (doslova). Takže asi by bylo nejlepší napsat a zeptat se, zde jsou v provozu.
Já zatím s nákupem matnice asi odolám, zítra zkusím nafotit alespoň jeden film ve Varech na kolonádě a uvidím, v jakém stavu celkově Kiev je. Snad budou časy alespoň trochu sedět, s venkovní teplotou to bude na hraně, držte mi pěsti :]

• 0

#252 Spachal

Spachal

Nováček

• Předplatitel
  • 41 příspěvků(y)

Publikováno 26 listopad 2024 - 13:15:20

Omlouvám se za spíše monolog v tomto vlákně, ale věděl by někdo, jaká je vhodná výška těsnění na výměnu ve filmové kazetě? Zkoušel jsem dohledat kdekoliv na netu, ale ve výsledku vím jen 'výška mezi 1-2mm' ..
V sousedním vláknu (https://www.temnakom...ní-fotoaparátu/) nabídnul člen @RHx možnost nákupu těsnění, potřebuji jen zjistit vhodné rozměry (výšku, zbytek je vcelku jasný). 
Dík za info, fajn den!

• 0

#253 Spachal

Spachal

Nováček

• Předplatitel
  • 41 příspěvků(y)

Publikováno 11 prosinec 2024 - 16:42:24

Zdravím, jen kvůli mé zvědavosti, jaká je asi tak šance, že bazarový Kiev-88 koupíte s kazetou, která je upravená na 645 formát? :)

Přiznávám se, že mi to nedošlo, svitek jsem posouval na značky dalšího snímku ručně a pak se po vyvolání divil, jak je to možné .. Kdo takovou úpravu může mít na svědomí, ARAX?

IMG-20241207-221714.jpg

IMG-20241207-222222.jpg

• 0

#254 sroub

sroub

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 44 příspěvků(y)
  • LocationKladno
Reputace: 11

Publikováno 11 prosinec 2024 - 21:15:02

Úplně malá není, protože já jsem si svojí kazetu 6x4.5 obstaral úplně stejně. Ale tak kolem osmé fotky se začne zasekávat, a překrývají se políčka.

• 1

#255 Spachal

Spachal

Nováček

• Předplatitel
  • 41 příspěvků(y)

Publikováno 13 prosinec 2024 - 07:52:32

Je to asi celé o náhodě, lehce humorné bylo vyzvednutí vyvolaného filmu v místním fotostudiu, kde jsem se na prodejně dohazoval s vedoucím prodejny, zda je kiev-88 opravdu 6x6 formát nebo ne. Ve výsledku jsme měli pravdu v podstatě oba :]
Nu, kdyby měl někdo na prodej 'záda' pro kiev-88 za rozumný peníz, bez úprav a opravdu v 6x6 a za rzoumný peníz, ozvěte se mi, koupím.

• 0

#256 Kankrla

Kankrla

Nováček

• Předplatitel
  • 220 příspěvků(y)
Reputace: 40

Publikováno 13 prosinec 2024 - 09:51:56

Je to asi celé o náhodě, lehce humorné bylo vyzvednutí vyvolaného filmu v místním fotostudiu, kde jsem se na prodejně dohazoval s vedoucím prodejny, zda je kiev-88 opravdu 6x6 formát nebo ne. Ve výsledku jsme měli pravdu v podstatě oba :]
Nu, kdyby měl někdo na prodej 'záda' pro kiev-88 za rozumný peníz, bez úprav a opravdu v 6x6 a za rzoumný peníz, ozvěte se mi, koupím.

Muzu poskytnout. Mam jednu 6x6 kazetu navic.
Mira
  • 0

#257 Kankrla

Kankrla

Nováček

• Předplatitel
  • 220 příspěvků(y)
Reputace: 40

Publikováno 13 prosinec 2024 - 13:19:12

Muzu poskytnout. Mam jednu 6x6 kazetu navic.
Mira
Uz je pryc.
  • 0

#258 Spachal

Spachal

Nováček

• Předplatitel
  • 41 příspěvků(y)

Publikováno 13 prosinec 2024 - 17:28:22

Tak jsem to očividně nestihnul, co se dá dělat :) Ozve se případně někdo další?

• 0

#259 sroub

sroub

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 44 příspěvků(y)
  • LocationKladno

Publikováno 13 prosinec 2024 - 21:47:16

Vyměním záda od Kijeva za přetěsnění pěny okolo matnice v Bronice S2. Poskytnu i návod, ale nemám na to dík zaměstnání vůbec čas...

• 0

#260 Spachal

Spachal

Nováček

• Předplatitel
  • 41 příspěvků(y)

Publikováno 16 prosinec 2024 - 15:52:11

Pokud to byla nabídka pro mě, sice bych rád nabídky využil a ač si alespoň svoje skla servisovat umím, do servisu těl a ještě ne vlastních se pouštět opravdu raději nebudu. Takže alespoň já nabídku s díky nevyužiji :]
Ale různých těsnění mám teď dost, takže mohu zdarma poskytnout, pokud bude zájem.

• 0

#261 jmpetzval

jmpetzval

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 648 příspěvků(y)
Reputace: 1 354

Publikováno 16 prosinec 2024 - 16:28:21

Dobry den, ak som vam dobre rozumel a potrebujete  6x6  kazetu na Kiev 80 ( starsie 88?), tak Vam mozem dat ( = darovat na Vianoce :)  1ks , ale bez zaruky na funkcnost (nikdy som to nepouzival), vyzera byt ale  ok, a este Vam pribalim aj torzo tela Kiev 80 (roztrhnuta zavierka, sem-tam chybajuce polepy, nema matnicu, bez sachty, ale casi asi funguju, exponuje :).

Ak mate zaujem, tak prosim napiste mi mail  gye(zav)isternet.sk

Tak jsem to očividně nestihnul, co se dá dělat smile.png Ozve se případně někdo další?

• 2

#262 Spachal

Spachal

Nováček

• Předplatitel
  • 41 příspěvků(y)

Publikováno 16 prosinec 2024 - 22:39:26

Dobrý den, to je vážně velkorysá nabídka a rád ji využiji, ovšem pouze pokud se dohodneme na nějaké ceně, zadarmo to vážně nechci :].
Psal jsem Vám mail, předem díky za odpověď!

• 0

#263 sroub

sroub

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 44 příspěvků(y)
  • LocationKladno

Publikováno 18 prosinec 2024 - 19:09:14

Pokud to byla nabídka pro mě, sice bych rád nabídky využil a ač si alespoň svoje skla servisovat umím, do servisu těl a ještě ne vlastních se pouštět opravdu raději nebudu. Takže alespoň já nabídku s díky nevyužiji :]
Ale různých těsnění mám teď dost, takže mohu zdarma poskytnout, pokud bude zájem.

Ano, byla pro vás.
V tomhle případě jde jen o výměnu těsnění pod matnicí, je tam nějaká pěna, jakoby hustější molitan, Výměna je poměrně jednoduchá, ale mě živí rozvoz LNG, a teď chtějí pochopitelně všichni topit, takže se z kamionu skoro nedostanu. Snad zvládnu přes vánoce změřit jaké přesně těsnění tam potřebuju, a zkusím se ozvat přes SZ

• 0

#264 Spachal

Spachal

Nováček

• Předplatitel
  • 41 příspěvků(y)

Publikováno 23 prosinec 2024 - 12:47:53

Pokud mohu poprosit, nevykat :]
Ještě jednou děkuji za nabídku, našel jsem si postupy, jak u Bronica S2/A těsnění vyměnit a není to v principu opravdu nic složitého. A pokud jsem to pochopil správně, těsnění zde funguje (stejně jako u kazety pro Kiev) v podstatě jako pružina, takže přesná výška v desetinách mm není nijak kritická. Spíše tedy vyšší, aby přítlak byl dostatečný. 
Ale opět s díky odmítnu, jednak 6x6 kazetu jsem už sehnal (a ještě jednou děkuji!!) a také netuším, v jakém stavu ta S2 je, co se hlavně šroubků týče. Občas jsou prý lepené a tak bych se toho trochu bál, pokud bych dělal úpravu na těle, které není moje. Ale na YT je nejméně jedno pěkné video, kde je celý postup včetně principu dobře popsaný. Osobně bych se také snažil středoformátové tělo neposílat přepravními společnostmi, řekl bych i na základě interních informací, že je to docela riziko..

A těsnění samozřejmě zašlu, stačí se ozvat, díky štědrosti @RHx je k dispozici 1.0/1.2/1.7/1.8/2.5/3/4.5mm s velmi kvalitním podlepem a 1.7mm bez podlepu, vše v množsví větším než malém :]

• 0

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 členů, 0 návštěvníků, 0 anonymních