Přejít na obsah


Fotka

onačejší (světlejší) matnice


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
146 odpovědí na toto téma

#51 berraneck

berraneck

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 172 příspěvků(y)
  • LocationPraha/Vsetín
Reputace: 221

Publikováno 3 duben 2008 - 11:13:51

Kurňa kdyby to bylo v nějaké zaplatitelné a rozumné cenové hladině, taky bych rád matnici pro Bronicu SQ-B.
A takový dotázek-liší se nějak matnice pro SQ-A, SQ-Ai a SQ-B? Díky
  • 0

#52 Vladik

Vladik

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 213 příspěvků(y)
Reputace: 29

Publikováno 3 duben 2008 - 11:47:19

Matnice na Bronicy SQ jsou stejne - stejny rozmer.
  • 0

#53 Goro

Goro

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 800 příspěvků(y)
  • LocationHradec Králové
Reputace: 11

Publikováno 3 duben 2008 - 12:09:39

Já mám stále před očima to, co psal o světlých matnicích v blahé paměti Marty.
Matnice Brightscreen je sice velká investice, ale je to daleko užitečnější věc, než další objektiv v brašně. Tehdy to bylo přes 6000,-

Moci ostřit o 2 clony jasněji je prostě skvělé. Já občas fotím na kinofim a mm pentaxe a minoltu. Pentax má objetiv 1,4/50 a minolta 2,8/50. Ta Minolta má ale jasnější hledáček. Víte, jak dobře se s ní dělá? Mimo jné ta beatie pro minoltu nedělala nic, protože minolty už ty jasné matnice měly.
  • 0

#54 Pavel_P

Pavel_P

    Hrabě kydoň

  • Moderátoři
  • 4 203 příspěvků(y)
Reputace: 474

Publikováno 3 duben 2008 - 13:09:09

To je právě to, čím si nejsem jistý. Slogan "o dvě clony" je totiž značně reklamní, protože proti čemu? A jak to bude konkrétně podle mé stávající matnice?

Jinak já na koupi matnice za 6K čekám do doby, než budu mít jasný, že tento foťák a nikdy už žádný jiný .) Což asi ještě chvilku potrvá .)))
  • 0

#55 jkcz

jkcz

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 728 příspěvků(y)
  • LocationValašské království
Reputace: 171

Publikováno 3 duben 2008 - 13:25:21

No ja myslim, ze ty by ses Pavle ohledne matnic mel divat spise na
http://sheetfilm.be
  • 0

#56 Vladik

Vladik

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 213 příspěvků(y)
Reputace: 29

Publikováno 3 duben 2008 - 15:30:30

Presne tak, matnice je podle me hoodne dulezita. K cemu vam je super objektiv, kdyz ho nedokazete dobre zaostrit. Staci trochu jinde umistnene rovina ostrosti a rozliseni obejktivu klesa o silene procenta.
Rozdil mezi matnicemi muze byt opravdu obrovsky. Jen kdyz srovnam Bronicu ETRSi, Autocord a Rolleiflex, tak to jsou nebetycne rozdily. Bronica byla daleko nejlepsi - plne matna, jasna, konstrastni s jemnym matem. vyborne se na ni ostrilo proste parada. Je nutne rict ze objektiv byl f/2,8, ale to je na Rolleiflexu taky a proste se to neda srovnat. U Rolleiflexe ma matnice hodne tmave rohy (zadna fresnelka) a jeji matovani je provedeno pomoci hnusnych soustredenych kruznic (opravdu to neni fresnelka) ktere vam obraz doslova rozbiji. Kdyz ji srovnam s Autocordem, je priblizne stejna jasna, ale konstrast je mizerny a kdyby nemela dalkomerny klin, byla by skoro nepouzitelna.... Autocord ma pozorovaci objektiv f/3,2 ale je stejne jasny jako Rolleiflex. Dale ma pod jemne matovanou sklenenou destickou vlozenou fresnelku, takze i rohy jsou krasne jasne a ostri se na ni vyborne diky dobremu kontrastu. Kdybych predtim nevidel Bronicu, byl bych spokojen (vsak jsem ukazoval na predposlednim srazu v Brne).
Dale bych rad upozornil na matnice u TLR. Podle me nejlepsi jsou u nich ciste matne matnice a to z hlavne diky tomu, ze klin je maly pri foceni od pasu - je daleko. Navic na nej musite koukat jednim okem v ose, jinak se skoro neda pouzit (jedna pulka vam ztmavne). A kdyz koukate jednim okem ztracite ten uzasny prostorovy dojem pri pohledu na matnici, ktery vam dava skvely prehled o focene scene. Pokud je uz hodne spatne nebo je to nutne z hlediska velmi presneho zaostreni, tak vam lupa samotna i pri ciste matnici toto zajisti. Proste pri dobre matnici je podle me klin ci mikrorast u TLR s sachtou zbytecny. Ale to je jen muj nazor.
Jina vec jsou zrcadlovky s hranolem. Tam je klin vetsinou vyhodnejsi diky zvetseni hranolu. Ale zase nekoukate obema ocima. Takze tak.
  • 0

#57 Goro

Goro

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 800 příspěvků(y)
  • LocationHradec Králové
Reputace: 11

Publikováno 3 duben 2008 - 15:36:49

Pavle já jsem už svůj systém našel. Takže v tom mámjasno, že to bude RZ.
Ale ještě popřemejšlet kterou matnici, jasná je ta hladká,ale tak trochu mě láká i s těma čárkama na rovnání linií. Jenže já toho letos koupil už tolik, že na obě mi prostě nezbude.
  • 0

#58 Goro

Goro

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 800 příspěvků(y)
  • LocationHradec Králové
Reputace: 11

Publikováno 3 duben 2008 - 15:38:00

Už se těším na vyjevené digitálisty, žasnoucími nad jasností mého displeje.
  • 0

#59 Eda

Eda

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 027 příspěvků(y)
Reputace: 18

Publikováno 3 duben 2008 - 18:04:11

Takze bych poprosil o rozmery matnic z Flexaret a Autocordu. Autocord sice mam, ale jeden ze starsich modelu a nemuselo by to sedet.


Jejdamane Vladíku, to mám ten flexaret VII rozšroubovat? 8-O to po mě nemůžeš chtít :cry:
Jeden chce přesný rozměry matnice, druhej nějaký kóty na rámečky či co...no nebláznite...vždyť z teho budu ve stresu :lol:

Chlapi, kdo máte flexaret sedmičku a voměří ho!? Přihlaste se dobrovolně :wink:
  • 0

#60 sbriza

sbriza

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 817 příspěvků(y)
Reputace: 15

Publikováno 3 duben 2008 - 20:38:08

pro Vladika, já mám zájem rovnou o 4 matnice! S frenelkou, bez klínu a s "grid lines" ve třetinách.
Dvě pro nového roleje (rozměry by snad měli vědět ne?) a dvě pro starého rolleje standart (rozměry 57x65x1,2mm)

Jinak tento odkaz (http://sheetfilm.be/groundglass.htm) mi přijde dost zajímavý. mají dobré ceny. Myslím, že by to stálo za to je zkusit.

Konec konců stejně ty matnice řežou s nějaké větší tabule, takže prostě nažeřou 6x6 místo 6x9...
  • 0

#61 Eda

Eda

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 027 příspěvků(y)
Reputace: 18

Publikováno 3 duben 2008 - 20:45:11

Teď jsem měla Flexaret VII v ruce, ale vůbec netuším, jak tu šachtičku sundat a změřit velikost matnice...
Zdá se mi, že na bocích ta matnice není ničím krytá, tak by to snad změřit šlo, ale směrem dopředu a dozadu jsou tam nějaké "lišty" pod kterými matnice asi drží...
  • 0

#62 venca

venca

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 799 příspěvků(y)
Reputace: 6

Publikováno 3 duben 2008 - 22:56:47

no taky bych k té mojí matnici napsal, že má být prostě do Rolleicord V. Ty rozměry tam určitě budou znát. dík
  • 0

#63 sbriza

sbriza

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 817 příspěvků(y)
Reputace: 15

Publikováno 4 duben 2008 - 07:12:35

já bych zkusil nejprve ty GVB matnice z Belgie, na webu píšou, že jsou schopný udělat jakýkoli rozměr. Mají super ceny a navíc je to v Evrope...

Co vy na to?
  • 0

#64 Lukas_87

Lukas_87

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 720 příspěvků(y)
  • LocationPraha
Reputace: 44

Publikováno 4 duben 2008 - 07:56:18

já bych zkusil nejprve ty GVB matnice z Belgie, na webu píšou, že jsou schopný udělat jakýkoli rozměr. Mají super ceny a navíc je to v Evrope...

Co vy na to?


sice jsem na tom teď finančně blbě, ale.... kdyby jsi odtamtud něco objednával, tak bych se přidal (jsa též z Prahy).... chtěl bych novou matnici na pentacon six, rozměr je mi jedno, když to bude levný, a uříznu si to klidně sám. jenom nevím, jestli to bude dobré, když na té matnici seshora nebude čočka (ať už normální, nebo fresnelka). ale když to tam nemá flexa ani rolej....
  • 0

#65 Vladik

Vladik

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 213 příspěvků(y)
Reputace: 29

Publikováno 4 duben 2008 - 07:57:09

Vzhledem k cene by to asi za zkousku stalo. Maxwell se da sehnat pozdeji. Kdo by teda byl ochoten to prubnout?
  • 0

#66 Vladik

Vladik

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 213 příspěvků(y)
Reputace: 29

Publikováno 4 duben 2008 - 08:05:00

Jinymi slovy, kdo by mel zajem vyzkouset tuto moznost. Osobne to vzhledem k cene zkusim. Tak se ozvete. Objednal bych to.
  • 0

#67 jkcz

jkcz

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 728 příspěvků(y)
  • LocationValašské království
Reputace: 171

Publikováno 4 duben 2008 - 08:20:12

já bych zkusil nejprve ty GVB matnice z Belgie, na webu píšou, že jsou schopný udělat jakýkoli rozměr. Mají super ceny a navíc je to v Evrope...

Co vy na to?

Mel bych mit nejake matnice od GVB uz vyrobene a na ceste do republiky. jak to prijde, tak poreferuju.
  • 0

#68 Anonymous

Anonymous
  • Guests
Reputace: 0

Publikováno 4 duben 2008 - 08:43:34

Jinymi slovy, kdo by mel zajem vyzkouset tuto moznost. Osobne to vzhledem k cene zkusim. Tak se ozvete. Objednal bych to.


No jestli tohle znamená nabídka na připojení se k objednávce, tak bych měl zájem o matnici na P6 (a možná i dva kousky).
  • 0

#69 Vladik

Vladik

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 213 příspěvků(y)
Reputace: 29

Publikováno 4 duben 2008 - 09:42:58

Jojo. Ale v tom pripade mi napiste rozmer matnice. Nevim, kolik ktery fotak ma, a cas to zjistovat nemám ;) Rezou to na miru. Takze co si reknete, to vam urezou.
  • 0

#70 Anonymous

Anonymous
  • Guests
Reputace: 0

Publikováno 4 duben 2008 - 09:50:05

Jojo. Ale v tom pripade mi napiste rozmer matnice. Nevim, kolik ktery fotak ma, a cas to zjistovat nemám ;) Rezou to na miru. Takze co si reknete, to vam urezou.


Myslím, že by to mělo být 51x51mm. Jestlo to je jinak, tak ať se někdo ozve.
Co by to tak cca koštovalo? Za kvalitní matnicu do P6 dám bez mrknutí oka tak hádám 500kč. Jak to bude víc, tak začnu zběsile mrkat...
  • 0

#71 sbriza

sbriza

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 817 příspěvků(y)
Reputace: 15

Publikováno 4 duben 2008 - 10:03:37

Jinymi slovy, kdo by mel zajem vyzkouset tuto moznost. Osobne to vzhledem k cene zkusim. Tak se ozvete. Objednal bych to.



šel bych do toho. Vzal bych zatím jednu pro starého rolleje (57x65x1,2mm) a jednu pro nového rolleje (64x68 mm). S frenelkou, "grid lines" ve třetinách a jinka čistou (bez klínu)

PayPal mám, takže to může klidně i zaplatit...
  • 0

#72 Eda

Eda

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 027 příspěvků(y)
Reputace: 18

Publikováno 4 duben 2008 - 10:12:07

hm, tak to já asi neoměřím ;) ....alespoň na Yashicu 124 G mat, kdybyste někdo věděl rozměr, tak bych jednu tu matnici vzala
  • 0

#73 venca

venca

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 799 příspěvků(y)
Reputace: 6

Publikováno 4 duben 2008 - 10:14:09

nevím, jak vy, já bych klidně vyčkal až přijdou Jirkovi-jkcz ty, co má objednané a podle toho bych se rozhodl. Podle všeho jsou ty Maxwell nejlepší, tak aby to nebyl zbytečný mezikrok.
  • 0

#74 Eda

Eda

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 027 příspěvků(y)
Reputace: 18

Publikováno 4 duben 2008 - 10:15:20

jj venco, souhlas...však to tak nehoří, ne? ;)
  • 0

#75 jkcz

jkcz

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 728 příspěvků(y)
  • LocationValašské království
Reputace: 171

Publikováno 4 duben 2008 - 10:48:12

nevím, jak vy, já bych klidně vyčkal až přijdou Jirkovi-jkcz ty, co má objednané a podle toho bych se rozhodl. Podle všeho jsou ty Maxwell nejlepší, tak aby to nebyl zbytečný mezikrok.

no ja to mam na 8x10, coz je divadlo samo o sobe a budu srovnavat s nejakou puvodni matnici. ale i tak to snad nejakou vypovidaci schopnost bude mit. ;)
  • 0

#76 Vladik

Vladik

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 213 příspěvků(y)
Reputace: 29

Publikováno 4 duben 2008 - 11:30:53

Dobra, jsem taky pro vyckani. Casu dost. Spise jsem o te belgicke uvazoval jako o vhodne pro moji minoltu. Hlavne z hlediska ceny. Davat do ni pripadne Maxwella mi prijde zbytecne. Takze tak. Vyckame tedy chvili a uvidime.
  • 0

#77 sklen

sklen

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 262 příspěvků(y)
Reputace: 1

Publikováno 4 duben 2008 - 11:41:31

Možná bych měl zájem o matnici GVB pro PSIXe. Jestli jsem to dobře pochopil, je bez klínu. Právě bez klínu bych chtěl, neb s klínem mám objednanou od Arsenalu.

Kdyby to bylo možné, dejte prosím do tohoto vlákna upozornění, než budete objednávat. Dík.
  • 0

#78 jkcz

jkcz

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 728 příspěvků(y)
  • LocationValašské království
Reputace: 171

Publikováno 7 duben 2008 - 07:20:51

takže první zkušenosti s matnicí z belgie.
Srovnání s původní matnicí 8x10" na kodak view no.2 - ta nová je skutečně výrazně světlejší. Stálo to za to, navíc je opatřena těmi jejich "grid lines".
Srovnání s orig linhof matnicí 4x5" - nepozoruju zásadní rozdíl, několikrát jsem zaměnil záda s oběma matnicemi a jeví se mi zhruba stejné. Rozdíl je patrný pokud držím obě matnice v ruce a dívám se přes ně na nějaký světlejší objekt. Přes linhof matnici není vidět nic, maximálně jen kontury, ta belgická je jakoby "méně zmatněná" což v konečném důsledku znamená, že je přes ni daný objekt vidět. Nevím, jestli je to dobře nebo špatně, jestli to právě není onen fígl (nižší úroveň zmatnění), který způsobuje, že se může obraz jevit světlejší.
Závěr - objednával jsem hlavně pro 8x10, kde to stálo za to. U menších rozměrů matnic nemusí být rozdíl patrný, nejsem si jistý, jestli si tou belgickou pomůžete.
  • 0

#79 Vladik

Vladik

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 213 příspěvků(y)
Reputace: 29

Publikováno 7 duben 2008 - 07:30:18

Hmm, dekujeme za informaci :wink:
Jak jsem si myslel, bude to mit nejvesti smysl pro nahradu opravdu starych nebo spatnych matnic. Jinak nas asi maxwell nemine.
  • 0

#80 Anonymous

Anonymous
  • Guests
Reputace: 0

Publikováno 7 duben 2008 - 08:38:56

Hmm, dekujeme za informaci :wink:
Jak jsem si myslel, bude to mit nejvesti smysl pro nahradu opravdu starych nebo spatnych matnic. Jinak nas asi maxwell nemine.


Zdar po konzultaci s vedeckym pracovnikem optickych laboratori ;) sdeluji predane informace. Matnice maji jako vse ostatni fyzikalni limity. Rozhodne necekejte rozdil 2clon proti kvalitni slusne matnici. Jak pise JKCZ proti stare zasle matnici je to viditelny rozdil, onim zesvetlujicim figlem jsou ony grid lines ktere obrazu davaji pocit zesvetleni. Pri promereni sondou ale pridala matnice maximalne 1/3EV prestoze opticky se jevi jasneji. Obdobne to vypada i v TLR kde nejcastejsi pricinou zatmaveni obrazu je zrcadlo. Nebyva v dobrem stavu. Dle jeho slov pokud menit matnici tak zaroven dat nove pokovit zrcatko.

Konec hlaseni. .D.
  • 0

#81 sbriza

sbriza

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 817 příspěvků(y)
Reputace: 15

Publikováno 7 duben 2008 - 11:50:13

tak to je jasný, dobrý zrcadlo je základ. Ale myslím, že oproti matnici ze starého roleje nebo yashiky si pomůžu dost zásadně :wink:

každopádně jak to vypadá? Zkusíme matnice z té Belgie? Co se mě týče, klidně bych osobně jednu dvě na vyzkoušení vzal.
  • 0

#82 Vladik

Vladik

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 213 příspěvků(y)
Reputace: 29

Publikováno 7 duben 2008 - 13:01:42

Ja bych si jednu pro Minoltu Autocord taky vzal.
  • 0

#83 kraken

kraken

    Admin pro věci politické, teologické a sociální

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 914 příspěvků(y)
  • LocationOstrata
Reputace: 197

Publikováno 7 duben 2008 - 20:27:13

No sleduji tuto debatu od začátku a myslím sim, že danny a jkcz to v podstatě trefili na hlavičku.
Jak už sem se onehdá zmínil na srazu, žešil jsem toto dilema právě s flexaretou. Na původní jsem měl umístěnu fresnelku, které když se odejmula, tak se obraz viditelně zlepšil. Dle bývalého servismena meopty to bylo tím, že plast, který se pouříval k výrobě fresnelek po čase prostě zhnědnul. Dalším problémem bylo zrcadlo, které po čase prostě zesláblo. Takže osobně bych u mých flexaret řešil výměnu zrcadla a osazení matnice fresnelkou za 30 Kč z netu. Tož tak.

Mimojiné sháňám opravářa kerý je mi schopen u flexy vyměnit oné zrcadlo. Nevíte o nejakém??????
  • 0

#84 Vladik

Vladik

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 213 příspěvků(y)
Reputace: 29

Publikováno 8 duben 2008 - 07:05:37

No s tim pokovenim zrcadla je to docela problem. Nekde jsem mel kontakt na jednu firmu v Praze, kde by to snad mohli udelat. Jinak pry snad jeste Meopta, ale jinak je to bida.
S fresnelkou mate pravdu a na netu se daji sehnat velmi levne "kancelarske". Porad si ale myslim, ze kvalita matnice je hooodne dulezita. Zpusob vymatovani atd. Ostrit na "štěrku" na docela horor ;-)
  • 0

#85 Pavel_P

Pavel_P

    Hrabě kydoň

  • Moderátoři
  • 4 203 příspěvků(y)
Reputace: 474

Publikováno 8 duben 2008 - 08:01:01

A sehnat nové zrcátko někde od sklenáře?
  • 0

#86 Vladik

Vladik

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 213 příspěvků(y)
Reputace: 29

Publikováno 8 duben 2008 - 08:29:47

Jo to nevim. Asi jo.
Mozna pujde "odkovit" to stare puvodni, ale to fakt nevim.
  • 0

#87 seykb

seykb

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 148 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 8 duben 2008 - 08:38:47

pokovit zrcátko by měli umět v této firmě:

L.E.T. OPTOMECHANIKA Hostivařská ul.62 tel č:271 960 159
  • 0

#88 sbriza

sbriza

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 817 příspěvků(y)
Reputace: 15

Publikováno 8 duben 2008 - 09:48:44

pokovit zrcátko by měli umět v této firmě:

L.E.T. OPTOMECHANIKA Hostivařská ul.62 tel č:271 960 159


jo, umí to, dělali mi tam zrcátko do rolleje. Stálo to 150,- Kč a trvá to cca 2 týdny. záleží na tom, jestli maj připravenou lázeň (kvůli 1 zrcátku ji dělat nebudou...)
  • 0

#89 Vlcak

Vlcak

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 279 příspěvků(y)
Reputace: 95

Publikováno 8 duben 2008 - 16:53:41

ad matnice z belgie - docela by jsem si objednal 10x12 (palcu) matnici pro VF kameru ( ta sklenena je napraskla, takze se vcelku bojim se praskne uplne a stejne nic moc pohled (krom velikosti).. + koukal jsem ze nabizeji i planfilmy, po tom co Foma zdrazila a 24x30 nabizi za cca 4 000 by jsem vcelku rad vyzkouesl i ty, neznate je nekdo???
  • 0

#90 sklen

sklen

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 262 příspěvků(y)
Reputace: 1

Publikováno 10 duben 2008 - 12:19:47

Tak jak? Plánujete ještě nákup GVB matnic z Belgie?
  • 0

#91 Vladik

Vladik

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 213 příspěvků(y)
Reputace: 29

Publikováno 10 duben 2008 - 19:27:51

No asi jo :o Ja jen ted nemam moc casu, takze to stagnuje :lol:
  • 0

#92 Kubikula

Kubikula

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 919 příspěvků(y)
Reputace: 11

Publikováno 15 duben 2008 - 14:04:49

Vcera jsem osadil matnice z Belgie (18x24 a 13x18) nahradou za puvodni nevyhovujici. "Svetelnost" je stejna jako u bezne dobre matnice, lepsi nez u te amatersky brousene puvodni. Velice prijemna je mrizka, ktera je jemna a nerusi. Zda se mi, ze belgicke matnice maji velmi jemne "zrno". Obraz mi prijde velmi ostry. Jeste to budu zkoumat lupou v exterieru.

Jirko dik, Rusak je o neco pouzitelnejsi!
  • 0

#93 sbriza

sbriza

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 817 příspěvků(y)
Reputace: 15

Publikováno 28 duben 2008 - 20:17:39

vladiku, jak se ta věc vyvíjí? Mám o tu matnici zájem. Jestli se do toho nikomu nechce, tak to klidně zařídím.

Myslím, že to není zas tak složitý, stačí jim poslat mejl s objednávkou. Než to udělaj, tak se daj do kupy peníze. Stejně to budej dělat nejmíň měsíc, podle toho, co píšou na jejich webu.
  • 0

#94 Vladik

Vladik

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 213 příspěvků(y)
Reputace: 29

Publikováno 28 duben 2008 - 20:44:01

Prizanm se, ze jsem to ted neresil... ostuda. Mam hafo prace :wink: Kdybys byl ochotny prevzal to za me, byl bych ti nesmirne vdecen. Vzal bys to tedy na sebe?
  • 0

#95 Vladik

Vladik

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 213 příspěvků(y)
Reputace: 29

Publikováno 28 duben 2008 - 20:45:50

Osobne bych napsal nejdrive primo na Maxwella a kdyby se neozyvali (rekneme tak 3 - 4 dny od zaslani mailu), tak bych napsal tomu servismanovi do Nemecka, ktery ma na Maxwella osobni kontakt a objednava od nej. To uz bychom mezi sebou domluvili.
  • 0

#96 sbriza

sbriza

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 817 příspěvků(y)
Reputace: 15

Publikováno 28 duben 2008 - 21:14:05

já bych zkusil nejprve ty belgické. Nechce se mi za maxwela dávat tolik prachů, nevěřím, že by byly o tolik lepší.
  • 0

#97 Eda

Eda

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 027 příspěvků(y)
Reputace: 18

Publikováno 29 duben 2008 - 06:02:48

Vladiku také bych šla do maxwella, alespoň u Yashicy
  • 0

#98 Pavel_P

Pavel_P

    Hrabě kydoň

  • Moderátoři
  • 4 203 příspěvků(y)
Reputace: 474

Publikováno 29 duben 2008 - 06:33:09

Včera jsem k Bronice koupil na Kehu Brightscreen. Tak jsem zvědav.
  • 0

#99 sbriza

sbriza

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 817 příspěvků(y)
Reputace: 15

Publikováno 29 duben 2008 - 06:40:14

ok, Vladik si vezme na starosti Maxwella, ja zkusím tu belgickou firmu. Nakonec můžeme výsledek porovnat a uvidíme :wink:

kdo má zájem ještě o ty belgické, ať mi napíše zprávu s přesným typem matnice, kterou chce. přesné rozměry a tlouštku.

V 10 hod ve středu večer to uzavřu a pošlu jim objednávku.
  • 0

#100 Lukas_87

Lukas_87

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 720 příspěvků(y)
  • LocationPraha
Reputace: 44

Publikováno 29 duben 2008 - 06:45:43

ok, Vladik si vezme na starosti Maxwella, ja zkusím tu belgickou firmu. Nakonec můžeme výsledek porovnat a uvidíme :wink:

kdo má zájem ještě o ty belgické, ať mi napíše zprávu s přesným typem matnice, kterou chce. přesné rozměry a tlouštku.

V 10 hod ve středu večer to uzavřu a pošlu jim objednávku.


dokázali by to udělat na sixe ti belgičané? rozměr je mi fuk, klidně ať je to 6x9, uříznout už si to dokážu sám.... nebo jstli někdo znáte rozměr, jakej by tam mohl bejt....
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 členů, 0 návštěvníků, 0 anonymních