Zdravím,
pořídil jsem RZ67 Pro II a měl bych otázku na vlastníky tohoto stroje 
Jak vlastně "pracujete" s výměnými zády? Jaký je nejlepší postup, když třeba střídáte záda s různými filmy a k tomu i objektivy?
Vím, že objektiv lze sundat a na foťák zase nasadit jen za určitých podmínek.
Co třeba situace, kdy komponuji se spuštěným zrcadlem a a zjistím, že by byl vhodnější jiný objektiv. Ten mám v brašně s uzavřenou závěrkou (takto by se měl objektiv správně skladovat, že?), mohu ho na foťák nasadit, ale pak musím zmáčknout spoušť a znovu natáhnout. Ale tím si posunu film a přijdu o políčko. Takže je nutné pro tento krok záda sundat a pak zase nasadit?
"Rozfocená" záda je lepší odkládat s naposledy exponovaným snímkem, nebo film posunout?
Ahoj, nevím, jestli správně chápu některé části Tvého dotazu, neb mi nedávají úplně smysl. Takže jen fragmenty:
- objektiv lze sundat a nasadit jen při natažené závěrce - chceš-li tedy vyměnit záda, musíš závěrku po vyfocení snímku natáhnout
- závěrka sundaného objektivu jde samostatně natáhnout či zavřít
- "skladování" on/off nemusíš řešit jestli tedy nechceš objektiv nechat ležet roky
- chceš-li, z jakéhokoliv důvodu, natáhnout źavěrku a přitom nepřetočit film, přepni spínač na boku na "M" pro vícenásobné expozice. Jen pro dobrý pocit připomenu, abys dával pozor a nezapomněl potom přepínač vrátit, ale určitě také někdy zapomeneš...
- výměna zad a objektivu není nijak technicky svázána, respektive není potřeba "něco u jednoho udělat" při výměně druhého
Gratuluji k RZ! Je to radost a úplně nové obzory, že?