mě za to nadávají všichni, ale já si asi fakt neumím vážit své práce - vidím to z hlediska
lepší pět zakázek po 500 než jedna za 1500!
To neříkám, ale pokud máš tolik času a entuziasmu, že stihneš ve špičkové kvalitě 5zakázek placen hůř jak ukrajinský dělník, tvoje věc. Přesně o tomto se však bavíme, o dumpingových cenách.
vidím že to taky vidíš z toho hlediska že levné věci jsou zároveň špatné nebo v lepším případě jenom odfláknuté. copak se dobré výsledky nedají vykazovat i za dělnický plat?
Samozřejmě, že dají. Samozřejmě, že levné věci nemusí být špatné. Ale tohle je jak s malými obchůdky ve městě: proč bych si koupil salám u řezníka za 150, když si můžu koupit v supermarketu salám stejného názvu za polovic?
Tablo rád nafotím i jen za materiál, pokud to bude sranda, bude to tvůrčí, něco to dá i mě a nebudu se za to muset stydět. Tohle však nemůžeš vyžadovat, protože podmínky si klade zákazník, a ty
a) na ně přistoupíš

domluvíš se s ním, protože máš vizi a bude to pro jeho dobro
c) nepřistoupíš
Potom to můžeš brát jako reklamu, ale pořád to přeci musí splňovat nějaké požadavky?! A dále, když už si nastavíš nějakou cenovou laťku, jak budeš vysvětlovat někomu dalšímu, že to má dražší než předchozí?
Tahle debata mi stejně přijde akademická, protože amatéry s DSLR to od kazení kšeftů(pardon za tu generalizaci) neodradí a zákazníky o výhodách kvality nepřesvědčí.