Záda (nebo kazeta? Ani pořádně nevím jak se tomu správně nadává) Rollex 6x9 prý nejdou upravit na novou tloušťku papíru s filmem, která je menší než dřív bývala.
Opravář mi poradil přidávat vrstvu papíru na navíjecí cívku. Nějak jsem to patlal tak, že jsem nalepil papír, a pak na něj nalepoval začátek svitku, ale nic moc pohodlnyho.
Dnes jsem si udělal masku, podle které se dá pěkně vystřinout (díry vyřezat) a nachystat tak papír přímo a nebudu se tak muset patlat při zakládání svitku.
No a pokud se to někomu bude hodit, tak tady je verze pro čtyři svitky. Pro správnou velikost je potřeba nastavit při tisku šířku vytištěného obrázku (délku jednoho proužku k nalepení) na 210 mm. Tisknout na standardní kancelářskou A4 (tisk "na výšku"). I když to třeba některy tiskárny nevytisknou úplně do krajů, tak ty tam stejně nejsou tak nutny - včetně nápisu, kterým je označená strana, kterou se má začít namotávat.
Vzhledem k tomu, že je papír po vyřezání děr (např. na rýsovacím prkně žiletkou) dost "nestabilní", je dobry ho pro pohodlny přilepení kompletně na jedné straně potřít lepidlem (sice se člověk při namotávání trošku upatlá, ale pěkně se to potom poddá).

Řešíte někdo taky tento problém - stejně - jinak - jak?