Přejít na obsah


Fotka

Potřebné vybavení pro zpracování Super 8 filmu


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
38 odpovědí na toto téma

#1 taz

taz

    Tlampač (grafoman)

  • Administrators
  • 1 231 příspěvků(y)
  • LocationZittau
Reputace: 179

Publikováno 11 březen 2009 - 11:51:18

Ono toho bude víc, ale momentálně mě zajímá jaký hlavně jaký tank. Kamera je na cestě, kvalitní prošlé filmy v šuplíku, tak se poohlížím po zbytku, abych si ten krásný svůj první film mohl taky prohlédnout.
  • 0

#2 RED

RED

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 186 příspěvků(y)
  • LocationOSTRAVA
Reputace: 24

Publikováno 11 březen 2009 - 13:08:14

Tak urcite tank LOMO UPB 1A ........


nejbeznejsi.....ale docela tezko se schani.....bud na burzach nebo vyprodejich......ale nesmi mit pozohybany ty obrouce jinak tam ten film nedas a tank je k nicemu....v ostravskem kramku by meli mit jeste 2 myslim....a taky nesmi chybet zadna cast.....

Vložený obrázek

Vložený obrázek

Vložený obrázek

Vložený obrázek


KAMERA

Toz ja propaguji QUARZ DS8-M nebo DS8-3 - dela se s nima luxusne

Vložený obrázek

Vložený obrázek

PROMITACKA

jedine meopta meos-duo

to je "magnetak" 21 stoleti na Normal 8 mm i Super 8 mm

plynula regulace otacek nekde od 16 fps az po 24 fps...

Vložený obrázek
  • 0

#3 taz

taz

    Tlampač (grafoman)

  • Administrators
  • 1 231 příspěvků(y)
  • LocationZittau
Reputace: 179

Publikováno 11 březen 2009 - 13:08:39

QUARZ DS8-M už mě jede, snad dorazí už dnes, a můžeš za to ty :) Těším se na ni.

A s tím tankem zatím nemám úspěch, pokud jsi z ostravy máš možnost mě to tam koupit? Ev. rovnou zkontrolovat zda je v pořádku?
  • 0

#4 RED

RED

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 186 příspěvků(y)
  • LocationOSTRAVA
Reputace: 24

Publikováno 11 březen 2009 - 13:09:49

Mno jsem i nejsem z ostravy.....jakoze travim tam dost casu ale trvale bydliste mam ve Frenstate.....

jestli tam budu mit cestu tak bych se tam jeste po nem mrknul a zkontroloval to.......sam mam svuj od tama......
  • 0

#5 taz

taz

    Tlampač (grafoman)

  • Administrators
  • 1 231 příspěvků(y)
  • LocationZittau
Reputace: 179

Publikováno 11 březen 2009 - 14:03:59

A kolik je zhruba cena LOMO UPB 1A ? Kdybych na to někde narazil abych věděl.
  • 0

#6 RED

RED

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 186 příspěvků(y)
  • LocationOSTRAVA
Reputace: 24

Publikováno 11 březen 2009 - 14:09:54

Ja ho koupil za lidovou stovecku :) ale muze se stat ze ho koupis i za 4 :)
  • 0

#7 taz

taz

    Tlampač (grafoman)

  • Administrators
  • 1 231 příspěvků(y)
  • LocationZittau
Reputace: 179

Publikováno 11 březen 2009 - 14:13:03

To je rozumna prace za ty peníze :)
  • 0

#8 RED

RED

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 186 příspěvků(y)
  • LocationOSTRAVA
Reputace: 24

Publikováno 11 březen 2009 - 14:15:33

a promitacku ? budes tez schanet ?
  • 0

#9 taz

taz

    Tlampač (grafoman)

  • Administrators
  • 1 231 příspěvků(y)
  • LocationZittau
Reputace: 179

Publikováno 11 březen 2009 - 14:18:34

No jeje, zrovna koukám u nás na ebay ze je toho ohromný mnozství ke koupi. Jen si vybrat. Ale mozná pro zacatek si pujcim od kamarada. Nemusim hned vsechno nakoupit :)
  • 0

#10 Snek

Snek
  • Guests
Reputace: 0

Publikováno 11 březen 2009 - 15:27:21

pro seriozní práci s filmem potřebuješ ještě filmovej editor

Vložený obrázek

lepičku a lepidlo.

Vložený obrázek

K promítačce se hodí též plátno.

Na archivaci filmů potřebuješ cívky, nejlépe v plastových krabičkách, aby se ti na filmy neprášilo.
  • 0

#11 taz

taz

    Tlampač (grafoman)

  • Administrators
  • 1 231 příspěvků(y)
  • LocationZittau
Reputace: 179

Publikováno 11 březen 2009 - 15:33:47

Vyborne, ten editor si taky nejakej opatrim, je to moc peknej kousek HW. :)
  • 0

#12 RED

RED

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 186 příspěvků(y)
  • LocationOSTRAVA
Reputace: 24

Publikováno 11 březen 2009 - 18:08:20

jj civek je potreba hodne...
  • 0

#13 taz

taz

    Tlampač (grafoman)

  • Administrators
  • 1 231 příspěvků(y)
  • LocationZittau
Reputace: 179

Publikováno 11 březen 2009 - 19:02:02

Tak po civkách se podívám, na to jsme nepomyslel.

Dnes je další den co nedorazila Quarzka, proč jen je ten Hermes tak pomalej.
  • 0

#14 RED

RED

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 186 příspěvků(y)
  • LocationOSTRAVA
Reputace: 24

Publikováno 11 březen 2009 - 19:11:37

Nenadelas nic ze :) neboj se :D

jo a jeste te predem upozornuji ta ds8-m, ma ten natahovaci "klic" pridelany takovym pliskem se sroubkem, tak to pred natazenim mej vzdy poradne dotazene....nebo se ti to rozskoci jako mi, pri prvnim natazeni......a jak sem videl letet proti hube tri pruzinky, tri kaminky jak do zapalovace a jeste jakysi patvar vlozka co vypada jak vrtule....tak jsem zbledl jak stena 8-O ale nastesti jsem na ten system prisel a dal to dohromady...neni to nic sloziteho, jen ti rikam jak jsem se tvaril ja, kdyz jsem tu kameru vytahl z krabice... :)
  • 0

#15 taz

taz

    Tlampač (grafoman)

  • Administrators
  • 1 231 příspěvků(y)
  • LocationZittau
Reputace: 179

Publikováno 11 březen 2009 - 19:27:22

To by bylo nepříjemný překvapení. To bych zase provětral svůj slovník :)

Díky za upozornění.
  • 0

#16 RED

RED

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 186 příspěvků(y)
  • LocationOSTRAVA
Reputace: 24

Publikováno 11 březen 2009 - 19:29:08

Ja ho v te chvili precetl asi 2x :) nemas zac hlavne at nataci jak ma :)
  • 0

#17 pignon

pignon

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 352 příspěvků(y)
Reputace: 2

Publikováno 11 březen 2009 - 23:00:28

no, mam uz kameru..samozrejme DS8-M s kopletnim prislusenstvim, vypada, ze by mohla fungovat dobre, pero vydrzi na 32s, takze luxus, prohlizecku-editor jsem dnes vydrazil na ebay, vyvojnici mi koupil kamarad v u Pazdery, bohuzel ceskou coloretu, jeji problem je, ze je jen na DS8, takze super 8 z kazety tam nejde vyvolat, jeste chybi lepicka a hlavne rezacka, to je dulezity k procesu, s promitackou a platnem nespecham, na to je cca 2mesice cas, nez neco natocim, sestriham.......zatim mi bude stacit editor, uz se tesim, jak miprijdou filmy a pak huraaaaaa
  • 0

#18 pignon

pignon

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 352 příspěvků(y)
Reputace: 2

Publikováno 11 březen 2009 - 23:03:15

jestli tam budu mit cestu tak bych se tam jeste po nem mrknul a zkontroloval to.......sam mam svuj od tama......


mno, pokud tam pojedes a bylo tam jeste jedno volne LOMO, bral bych, abych mohl volat i super8 z kazety a hlavne rezacku, co rozreze film na pul, dik
  • 0

#19 taz

taz

    Tlampač (grafoman)

  • Administrators
  • 1 231 příspěvků(y)
  • LocationZittau
Reputace: 179

Publikováno 11 březen 2009 - 23:15:36

Co takhle se pochlubit co se ti podařilo koupit? Ať se můžu inspirovat. Je toho všeho strašně moc. Třeba netuším jak vypadá ta řezačka filmu na polovinu.
  • 0

#20 oteccasu

oteccasu

    Tlampač (grafoman)

  • Předplatitel
  • 2 375 příspěvků(y)
Reputace: 474

Publikováno 11 březen 2009 - 23:25:02

Máte zájem o editor - prohlížečku ?
Mám jednu a mohl by jsem ji postrádat. Pořádný kus hliníku,žádný plast.
Otec
  • 0

#21 pignon

pignon

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 352 příspěvků(y)
Reputace: 2

Publikováno 11 březen 2009 - 23:47:26

Co takhle se pochlubit co se ti podařilo koupit? Ať se můžu inspirovat. Je toho všeho strašně moc. Třeba netuším jak vypadá ta řezačka filmu na polovinu.

rezacka je treba TOTO
editor jsem vydrazil TENHLE
  • 0

#22 RED

RED

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 186 příspěvků(y)
  • LocationOSTRAVA
Reputace: 24

Publikováno 12 březen 2009 - 08:25:53

otce o tom editoru bych premyslel velice....ten totiz nemam....

jo jo ta rezacka je .....
TOHLE

je to super do jedne strany vlozis a z druhe vytahujes.....reze to az nehorazne presne....rusaci meli nekdy genialni napady....
  • 0

#23 taz

taz

    Tlampač (grafoman)

  • Administrators
  • 1 231 příspěvků(y)
  • LocationZittau
Reputace: 179

Publikováno 12 březen 2009 - 21:58:08

Dnes večer byl ve schránce lístek od pošty, vypadá to že Quarzka dorazí na víkend.
  • 0

#24 taz

taz

    Tlampač (grafoman)

  • Administrators
  • 1 231 příspěvků(y)
  • LocationZittau
Reputace: 179

Publikováno 12 březen 2009 - 22:00:44

rezacka je treba TOTO
editor jsem vydrazil TENHLE


Celkem se to šplhá nahoru na to jakej je to bazmek :roll: Jednoduché ale zřejmě účinné.

Když jenom vezmu kolik se toho lidem válí doma. A nebo to vyhodili a jeden se po tom teď bude pracně shánět.
  • 0

#25 RED

RED

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 186 příspěvků(y)
  • LocationOSTRAVA
Reputace: 24

Publikováno 13 březen 2009 - 08:27:26

A zeby si ji uz mel :roll:
  • 0

#26 taz

taz

    Tlampač (grafoman)

  • Administrators
  • 1 231 příspěvků(y)
  • LocationZittau
Reputace: 179

Publikováno 13 březen 2009 - 12:22:29

Bohužel to bylo něco jiného. Tak snad dnes. Už jsem jak struna.
  • 0

#27 RED

RED

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 186 příspěvků(y)
  • LocationOSTRAVA
Reputace: 24

Publikováno 13 březen 2009 - 17:53:04

Tak uspesne jsem vyvolal dalsi fomapan R 100 = mojim postupem s 800 ml v tanku UPB 1A....

kvalitka jak z fomy......jenom skacu..... :)
  • 0

#28 taz

taz

    Tlampač (grafoman)

  • Administrators
  • 1 231 příspěvků(y)
  • LocationZittau
Reputace: 179

Publikováno 13 březen 2009 - 18:23:53

Tak to gratuluju. Vítězný postup doufám taky brzo vyzkouším.
  • 0

#29 RED

RED

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 186 příspěvků(y)
  • LocationOSTRAVA
Reputace: 24

Publikováno 13 březen 2009 - 18:25:36

Jenom pozor na zaverecne prani ...... musi se to fakt fest vyprat je natom takovy cerny sajrajt :)
  • 0

#30 Rybinin

Rybinin

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 487 příspěvků(y)
Reputace: 20

Publikováno 14 březen 2009 - 04:38:54

Včera jsem vyvolal svuj první FOMAPAN film, ted mi ještě se suší v pokoji, zítra to sundám a uvidím. snad to bude v pohodě, obrázky vypadají zatím dobře. Mužu se jen zeptat: REDe, psal si: závěrečné praní 10 minut, tak jsem to i dělal. FOMA ve svém návodu píše 30 minut. Kdes přišel na ty své minuty?
  • 0

#31 RED

RED

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 186 příspěvků(y)
  • LocationOSTRAVA
Reputace: 24

Publikováno 14 březen 2009 - 12:59:42

tak nejak z mojich zkusenosti...prijde mi 30 minut zbytecne dlouho....

ja ten tank otevru a normalne na naho poustim vodu a poradne s nim macham.......a 10 minut staci....

ale pak to prave jeste na 2, 3 minutky davam do smacedla......

jo a jinak v tom navodu k setu maji taky 10 minutek...

Dulezita vec u toho mojeho navoduje, ze to druhe vyvolavani je 9 minutek misto "setovych" 5 minutek...

Jak rikam, taky jsem vcera vyvolal fomapan R 100 a je to suprovni...uz ficel promitackou...

jo a v 800ml !!!

k veceru sem hodim scan jednoho okenka, pro zajimavost...
  • 0

#32 taz

taz

    Tlampač (grafoman)

  • Administrators
  • 1 231 příspěvků(y)
  • LocationZittau
Reputace: 179

Publikováno 14 březen 2009 - 13:56:06

Scan urcite dodej, na kvalitu domaciho vyvolavani jsem zvedavej. Skoda ze ja porad nemam tu quartzku ;-)
  • 0

#33 Rybinin

Rybinin

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 487 příspěvků(y)
Reputace: 20

Publikováno 14 březen 2009 - 14:06:21

tak ted jsem si to své promítl a jsem mile překvapen! Minimálně první pulka filmů je velmi dobrá. V druhé, jakoby byly trošičku vidět mapy, nevím. Ale vlastně to je trochu nesmysl, protože první pulka i druha pulka je totéž akorát na druhé straně. (DS8) takže si myslím, že to může taky být tím že po exponování ležel dlouho v kameře a to co vypadá dobře, to jsem dotáčel před třema dnama.
  • 0

#34 RED

RED

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 186 příspěvků(y)
  • LocationOSTRAVA
Reputace: 24

Publikováno 14 březen 2009 - 18:31:39

Skusim ten scan dodat....ale jak rikam vysledky jsou velice prekvapive...
  • 0

#35 taz

taz

    Tlampač (grafoman)

  • Administrators
  • 1 231 příspěvků(y)
  • LocationZittau
Reputace: 179

Publikováno 19 březen 2009 - 22:11:42

Skusim ten scan dodat....ale jak rikam vysledky jsou velice prekvapive...


Nechci prudit, ale co ten Scan? :-)
  • 0

#36 taz

taz

    Tlampač (grafoman)

  • Administrators
  • 1 231 příspěvků(y)
  • LocationZittau
Reputace: 179

Publikováno 19 březen 2009 - 22:13:10

Scháněl jsem ten LOMO tank u pazdery a nemají, obyčejně zaň prý chtějí 100korun. :-)
  • 0

#37 RED

RED

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 186 příspěvků(y)
  • LocationOSTRAVA
Reputace: 24

Publikováno 20 březen 2009 - 10:22:10

Jo ja vim ze nemaji ani v unoru nemeli....

jo jenom toho mam ted hodne urcite ho sem dodam...
  • 0

#38 Vojta

Vojta

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 258 příspěvků(y)
Reputace: 29

Publikováno 19 leden 2010 - 09:48:52

Kdyby někdo potřeboval, věnuji novou lepičku meopta ns8 (8mm+8mmsuper). Nejlíp v Praze.
  • 0

#39 oteccasu

oteccasu

    Tlampač (grafoman)

  • Předplatitel
  • 2 375 příspěvků(y)
Reputace: 474

Publikováno 21 prosinec 2018 - 13:42:12

LIDI JÁ VÁM TO MUSÍM PRÁSKNOU ZA TEPLA. Před chvilkou mi donesl kamarád cívky od nich z práce. Používají se při výrobě a mají rozměr 8 a 16 mm. Design sice není tak lahodný jako od Meopty, ale zdá se, že se dají použít. Jediná nevýhoda, je že ty malé jsou v celku slabé a ty silné jsou většího průměru. Máte o ně někdo zájem?


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 členů, 0 návštěvníků, 0 anonymních