Přejít na obsah


Fotka

Promítačka na osmičku


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
94 odpovědí na toto téma

#1 taz

taz

    Tlampač (grafoman)

  • Administrators
  • 1 241 příspěvků(y)
  • LocationZittau
Reputace: 199

Publikováno 16 březen 2009 - 13:38:26

Vím že RED radí jedině meopta meos-duo ale na ebay jsou hromady promítaček a za mrzký peníz. A některé jsou zajímavé kousky, ale napadá mě, zásadní omezení a to zda jde nebo nejde sehnat do daného modelu dneska ještě žárovka. Co poradíte?
  • 0

#2 RED

RED

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 309 příspěvků(y)
  • LocationOSTRAVA
Reputace: 53

Publikováno 16 březen 2009 - 15:03:36

Ja se omlouvam, ze sem na ni tak vysazeny, ale proste padla mi do srdce :) Super8, 8mm - 16-24FPS :? toz krasa.......

ted za ni nekdo dal na aukru 2000kc :)

A ted vazne ....

Divej vlastne ono je to nejdulezitejsi vec na te promitacce, ta zarovka. Kdyz jsem se bavil v tom ostravskem kramku, tak mi pan rikal, ze je dobre vybirat prave promitacku podle toho jestli do ni sezenete zarovku. Nebo aspon minimalne k tomu prihlizet....

Mel tam promitacky i za dve, tri stovky, ale jak se ti do toho spali lampa, tak das i 1500kc jen to hvizdne....

Pak je problem kdy prijde clovek do obchodu a vidi promitacku za 200 a za 500....promitaji stejne, velikosti se moc nelisi.....ale v jedne je predzhavena halogenka za 200 kc a v druhe teslacka lampa co te vyjde na 1500kc....

kup si jakou chces, ale zjisti si jak je to s lampou...
  • 0

#3 Snek

Snek
  • Guests
Reputace: 0

Publikováno 16 březen 2009 - 19:18:36

Vím že RED radí jedině meopta meos-duo ale na ebay jsou hromady promítaček a za mrzký peníz. A některé jsou zajímavé kousky, ale napadá mě, zásadní omezení a to zda jde nebo nejde sehnat do daného modelu dneska ještě žárovka. Co poradíte?


Eumig Mark 601D, Sankyo, případně Sankyo Sound

do obou pasuje halogenová žárovka typu A1-232, 15Voltů, 150W, běžně k sehnání do 250,- Kč.

Jinak já mám promítačky dvě, Sankyo Sound 800S a Meopta Meolux 2, pokud bych si kupoval ještě třetí, moc bych chtěl ten Eumig.
  • 0

#4 anry44

anry44

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 387 příspěvků(y)
Reputace: 13

Publikováno 16 březen 2009 - 20:20:44

sneku:mám toho Eumiga 610D a mohu potvrdit ,že to je skvělý stroj.Mám taky Meos Duo,takže mohu porovnat oba.Meos je dobrej,ale ta 610 má svetelnější objektiv a obraz je ostřejší.Žárovka je u obou 12V/100W.


Tazíku:starší promítačky měly žárovku 8V/50W říká se ji kosmonaut a tady se prodává asi za 750Kč.Později se promítačky osazovaly 12V/75W,12V/100W.Jo,taky 15V/150W,jak píše snek.
Musíš si to při tom nákupu pohlídat.
  • 0

#5 oteccasu

oteccasu

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 690 příspěvků(y)
  • LocationTrutnov
Reputace: 868

Publikováno 16 březen 2009 - 20:48:05

Opravdu si prohlídněte kousek kterej kupujete. Promítačka je ženského rodu a jak do ženský do ní nevidíte. Na první pohled lze sice odhadnout co má za sebou a okouknout detaily. Mimo žárovky by jsem ještě doporučoval obhlédnout gumičky. Jejich náhrada může zamotat hlavu. Vsadím poslední paklík tabáku, že originál neseženete.
Koukněte jak jdou plynule převody, zda-li spojky necukaj, nedrhnou.
  • 0

#6 Rybinin

Rybinin

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 545 příspěvků(y)
Reputace: 24

Publikováno 16 březen 2009 - 22:51:43

Já mám Eumig 820 Sonomatic a nemužu si stěžovat, velmi precizní promítačka na 8mm i Super 8 (akorát to není jednoduché přepnout 8mm na Super8 - musí se vyndat něco vevnitř a dvě kolečka, trvá to ale asi minutu, není to větší problém). A navíc je zvuková a i docela zachovalá, má vestavěný reproduktor, má žárovku na 100W/12 V a ty se dají sehnat cca za 300,- myslím. Jinak mám taky Meoptu Meolux 2 ale ta mi příjde jako slušná sračka. S prominutím. Zakládání, pokud to nezajede samo, s tím, že má obě cívky za sebou je opravdu vopruz.
  • 0

#7 RED

RED

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 309 příspěvků(y)
  • LocationOSTRAVA
Reputace: 53

Publikováno 17 březen 2009 - 13:11:06

Jak je to vubec s kvalitou zvuku v te opticke podobe ?
  • 0

#8 Rybinin

Rybinin

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 545 příspěvků(y)
Reputace: 24

Publikováno 17 březen 2009 - 13:14:35

Není to špatné, je to magnetický pásek, relativně ouzký samozřejmě, ale to jedna stopa na klasické audiokazetě taky. Takže se to docela dobře dá, ale zatím jsem nezkoušel sám nic nahrát, protože nemám žádný svuj film potažený zvukem nebo zakoupený se zvukem (staré Ektachromy, Kodachromy) Ale chystám se na to a uvidí se.
  • 0

#9 oteccasu

oteccasu

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 690 příspěvků(y)
  • LocationTrutnov
Reputace: 868

Publikováno 17 březen 2009 - 13:23:00

dle starejch borců se zvuková stopa lila na již zpracovaný film pomocí kovového redispera pro rýsování. To se rozpustil starý fonopásek v ředidle a pak nakapal do pera a při pomalém převíjení se nanášela mag. stopa na film.
  • 0

#10 anry44

anry44

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 387 příspěvků(y)
Reputace: 13

Publikováno 17 březen 2009 - 13:41:57

mohl bys to podrobně rozvést,s tím rysovacím perem to mne docela začíná zajímat.Anebo dělá to ještě někdo v týhle republice.
  • 0

#11 taz

taz

    Tlampač (grafoman)

  • Administrators
  • 1 241 příspěvků(y)
  • LocationZittau
Reputace: 199

Publikováno 17 březen 2009 - 14:18:45

Tak se s velkou dávkou násilí podařilo tu očnici vyjmout, vyčistit a vsunout zpět. A vidím ostře. Kvůli bordelu nešla zarvat úplně dovnitř a proto byl obraz rozmazaný.

Vložený obrázek
  • 0

#12 taz

taz

    Tlampač (grafoman)

  • Administrators
  • 1 241 příspěvků(y)
  • LocationZittau
Reputace: 199

Publikováno 17 březen 2009 - 14:23:40

Jeste se mi na tech quarzkach podivejte jak mate v te ocnici tu lomenou cast. Ja mel tu malou puvodne dole. Ale ted po vycisteni me prijde ze do toho je videt spis kdyz je to nahore.
  • 0

#13 taz

taz

    Tlampač (grafoman)

  • Administrators
  • 1 241 příspěvků(y)
  • LocationZittau
Reputace: 199

Publikováno 17 březen 2009 - 14:31:41

Drobna zrada, v kameře je špulka která má z obou stran 3zoubky, nejde do té DS8-M dát. Buď seženu jinou, nebo tenhle film který je z 1/2 exponovaný a né mnou a asi před 20lety obětuju a vezmu druhej film za 28Kčs
  • 0

#14 RED

RED

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 309 příspěvků(y)
  • LocationOSTRAVA
Reputace: 53

Publikováno 17 březen 2009 - 14:55:38

Pridavani zvuku na film delal tady v jedne sousedni vesnicce nejaky stary pan....ale udajne uz umrel takze nevim kde je filmum a vyrobe konec...meli tam i velke 8mm kino....

s tou spulkou to je nejaka zrada ne ? jak muze nekdo vyrobit spulku ktera pujde jenom na jednu stranu ???

jo jinak snek tu psal, ze nekde v anglii se to jeste dela...myslim teda...
  • 0

#15 taz

taz

    Tlampač (grafoman)

  • Administrators
  • 1 241 příspěvků(y)
  • LocationZittau
Reputace: 199

Publikováno 17 březen 2009 - 16:05:00

No zrada to je, hlavně vůči mě.

Vložený obrázek

Vložený obrázek
  • 0

#16 RED

RED

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 309 příspěvků(y)
  • LocationOSTRAVA
Reputace: 53

Publikováno 17 březen 2009 - 16:29:34

film nekde premotej po tme.......az ho vyvolas budes mit civku navic....
  • 0

#17 Rybinin

Rybinin

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 545 příspěvků(y)
Reputace: 24

Publikováno 17 březen 2009 - 17:12:38

Tady ten pán http://www.filmbespurung.de/ to dělá i v Německu a je to dost někde blízko za hranicema s ČR, to třeba pro Ty, který by to měli blízko. Jinak poštovný asi nebude tak drahý a ceny za natažení jsou velmi lidové
  • 0

#18 taz

taz

    Tlampač (grafoman)

  • Administrators
  • 1 241 příspěvků(y)
  • LocationZittau
Reputace: 199

Publikováno 17 březen 2009 - 17:19:22

Je to u Frankfurtu, ale to vyřeší poslání ke mě do Zittau. Jezdit by se mi tam nechtělo.
  • 0

#19 Snek

Snek
  • Guests
Reputace: 0

Publikováno 18 březen 2009 - 10:56:40

Drobna zrada, v kameře je špulka která má z obou stran 3zoubky, nejde do té DS8-M dát. Buď seženu jinou, nebo tenhle film který je z 1/2 exponovaný a né mnou a asi před 20lety obětuju a vezmu druhej film za 28Kčs


V nejhorším případě ti pošlu prázdnou cívku a film si potmě přemotáš ...
  • 0

#20 Snek

Snek
  • Guests
Reputace: 0

Publikováno 18 březen 2009 - 10:58:08

dle starejch borců se zvuková stopa lila na již zpracovaný film pomocí kovového redispera pro rýsování. To se rozpustil starý fonopásek v ředidle a pak nakapal do pera a při pomalém převíjení se nanášela mag. stopa na film.



ježkovy voči

:wink:
  • 0

#21 oteccasu

oteccasu

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 690 příspěvků(y)
  • LocationTrutnov
Reputace: 868

Publikováno 18 březen 2009 - 11:06:11

[quote]ježkovy voči
8-O[/quote]
Co se divíš???? Tenkrát to dělal jen Barandov a tenhle strejda. Posílali to k němu všichni amatéři. Dokonce byl v televizi o něm dokument.
Celá mašinka byla trapně jednoduchá. Samé kolo, kudy prolézal fil, aby se usušil.
Ostatně jak to budeme dělat my :wink:

Mám ještě jeden nápad. Mohli by jsme se fyzicky sejít?? Všichni 8mm fandové :-) :D :?:[/quote]
  • 0

#22 Snek

Snek
  • Guests
Reputace: 0

Publikováno 18 březen 2009 - 11:51:42

ježkovy voči

8-O

Co se divíš???? Tenkrát to dělal jen Barandov a tenhle strejda. Posílali to k němu všichni amatéři. Dokonce byl v televizi o něm dokument.
Celá mašinka byla trapně jednoduchá. Samé kolo, kudy prolézal fil, aby se usušil.
Ostatně jak to budeme dělat my :wink:

Mám ještě jeden nápad. Mohli by jsme se fyzicky sejít?? Všichni 8mm fandové :-) :D :?:


Mohli. Co treba u Sneka v boude? :)
  • 0

#23 Rybinin

Rybinin

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 545 příspěvků(y)
Reputace: 24

Publikováno 18 březen 2009 - 13:09:50

Já jsem určitě pro to se sejít, proč ne :lol: Přístroj na lepení zvuk. stopy jsem si kdysi chtěl koupit, ale nakonec jsem se dočetl, že s novými Ektachromy a jinymi filmy na acetate based je problém. Že to tam nedrží. Jak je to u FOMY nevím. Ale už se to asi nějak vyřešilo, protože ten chlápek v Německu to dělá. Určitě je možno dělat to svépomocí, ale nechat si to udělat nevyjde nijak draho. Na druhou stranu je hezké udělat si to všechno sami, to jistě. Ještě vyrábět ty filmy by jsme pak mohli 8-O :)
  • 0

#24 RED

RED

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 309 příspěvků(y)
  • LocationOSTRAVA
Reputace: 53

Publikováno 18 březen 2009 - 14:10:32

sejdem se chlapci 8-O
  • 0

#25 taz

taz

    Tlampač (grafoman)

  • Administrators
  • 1 241 příspěvků(y)
  • LocationZittau
Reputace: 199

Publikováno 18 březen 2009 - 14:46:02

Já bych byl taky pro. Mohla by to být veselá sešlost.
  • 0

#26 Snek

Snek
  • Guests
Reputace: 0

Publikováno 18 březen 2009 - 14:58:37

Já jsem určitě pro to se sejít, proč ne :lol: Přístroj na lepení zvuk. stopy jsem si kdysi chtěl koupit, ale nakonec jsem se dočetl, že s novými Ektachromy a jinymi filmy na acetate based je problém. Že to tam nedrží. Jak je to u FOMY nevím. Ale už se to asi nějak vyřešilo, protože ten chlápek v Německu to dělá. Určitě je možno dělat to svépomocí, ale nechat si to udělat nevyjde nijak draho. Na druhou stranu je hezké udělat si to všechno sami, to jistě. Ještě vyrábět ty filmy by jsme pak mohli 8-O :)


Vyrabet ne. ale sehnat ten perforacni stroj a rezat si to z metraze sami... :lol: to by bylo zuzo :lol:
  • 0

#27 pignon

pignon

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 385 příspěvků(y)
Reputace: 12

Publikováno 1 květen 2009 - 10:43:50

pro toho, kdo vlastni meolux TADY
  • 0

#28 hypnogen

hypnogen

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 035 příspěvků(y)
Reputace: 154

Publikováno 26 červenec 2010 - 19:59:42

zdarec.
nahrazovali jste někdo ty řemínky/gumičky v promítačce?
teď jsem přivezl od kamaráda meolux2 a motor a lampa sice fungují, ale náhon ne.. místo řemínků jsem uvnitř našel jen nějakou steřelo-rozleptanou sračku (jako vazelína s kousky jakoby buráků, jak jsou nalepené na Křupkách). Zkoušel jsem to pročistit a dát tam normální gumičky... ta primární jela tak 30s a pak se přetrhla, ta druhá se zas protáčela (plandala - moc volná).

máte nějaký tip na dobré náhrady?
  • 0

#29 hypnogen

hypnogen

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 035 příspěvků(y)
Reputace: 154

Publikováno 26 červenec 2010 - 20:06:09

tak už jsem asi našel odpověď:

Jedná se o gumový kroužek, technicky "o" kroužek průměr 3 x 50 a 3 x 70 mm. možno koupit v obchodech firem zabývajících se hydraulikou ( na př. KOMA Ostrava)
Cena za kus je 4 až 15 Kč. Kompletní sortiment vyrábí a dodává i na dobírku firma GUFERO www.gufero.cz


takže až to někdo bude řešit, tak už bude vědět.
  • 0

#30 ToFF

ToFF

    Tlampač (grafoman)

  • Moderátoři
  • 1 377 příspěvků(y)
  • LocationTak někde mezi Plzní a Ostravou
Reputace: 89

Publikováno 26 červenec 2010 - 21:59:39

Hypnogen: a nebo zkus prodejnu v Mariankách - Naproti zastávky tramvaje Hulváky.
  • 0

#31 oteccasu

oteccasu

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 690 příspěvků(y)
  • LocationTrutnov
Reputace: 868

Publikováno 27 červenec 2010 - 10:05:40

Zkoušel jsem to pročistit a dát tam normální gumičky... ta primární jela tak 30s a pak se přetrhla, ta druhá se zas protáčela (plandala - moc volná).

máte nějaký tip na dobré náhrady?

Tento problém asi bude časem řečit každý. Pokud někdo najde zdroj vhodných gumiček, tak upozorňuji, že je jeho morální povinnosti informovat o zdroji ostatní :!: :!:
Ta hydraulika je perfektní nápad. Jen jestli s ohledem na požadavky pro hydrauliku bude mít gumička i dostatečnou pevnost v tahu. Přeci jen jsou vyráběny s pevností na otěr. :wink: Vyzkoušet a informovat.
Já jsem před časem řešil ten samý problém. Jedna gumička praskla a nahradit řemínek soustavou gumiček by zasejc extrémě namáhalo ložisko hridélky. Tak jsem prostě vzal jednu gumičku s minimálním tahem. Po jejím navléknutí jsem vzal pevnou niť a uvázal s dlouhým koncem uzlik na gumičku. No a za dalších cca 5 mm zase uzlík. Tak pokračoval až jsem byl u prvního uzlíku a napojil na začátek nitě. :lol: Stydím se tuto opravu sem psát. Jenže po cca 10ti hodinách se kroutí gumička dál. Prostě toto provizorní řešení funguje. Jo a by jsem nezapoměl napsat. Takto jsem omotal gumičku 3x.
Přeji zdar a trpělivost vašemu vázání uzlíků. Vhodný je mít dvě pinzety.
  • 0

#32 hypnogen

hypnogen

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 035 příspěvků(y)
Reputace: 154

Publikováno 27 červenec 2010 - 10:32:27

tak já pak ještě našel inzerát nějakého typa, co prodává přímo "řemínky do promítaček"

http://audio-video-f...dka-kutna-hora/
(kdyby link nefungoval, tak stačí do googlu zadat reminky do promitacek nebo tak něco)
  • 0

#33 kimot

kimot

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 18 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 10 srpen 2010 - 12:14:39

Měl bych dotaz: už u dvou promítaček (jak na sviňu skoro zaráz - Meolux 2 a MEOS) se mi stalo, že přestaly jet. Když se zapnou (pustí se do nich šťáva), ozývá se takové vrčení / bzučení, jako kdyby tam byl nějaký zkrat... Přitom se nic nehýbe - normálně by promítačka měla být pouze zapnutá a vpodstatě bez zvuku... Když se pak zmáčkně jakékoliv tlačítko pro pohyb filmového pásu, promítačka nijak nereaguje, pouze stále stejně chrčí...

V oboru elektro jsem celkem laik, připadá mi, jak kdyby tam bylo něco zkratovaného nebo spáleného... Myslím, že kdyby byl prasklý gumový poháněcí řemen, promítačka by se chovala jinak (byla by potichu, pouze by po spuštění nefungoval pohyb filmového pásu). Takto to ale vypadá, že je něco s elektrikou.

Nemáte prosím s podobnou poruchou někdo zkušenost - co by to tak mohlo být a jak si s tím poradit?

A ještě jedním dechem - kdyby někdo upustil elektronicky do éteru návod na Meolux 2 (nebo věděl, kde se dá sehnat), byl bych moc vděčný :wink:

Díky, k.
  • 0

#34 Snek

Snek
  • Guests
Reputace: 0

Publikováno 10 srpen 2010 - 17:49:29

S tím ti neporadím, ale řeknu ti, co bych udělal já. Vzal bych si svůj vercajk, promítačku bych rozdělal, zkouknul, diagnostikoval závadu a tu dle závažnosti buď opravil sám, nebo sehnal šikovného opraváře.
  • 0

#35 anry44

anry44

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 387 příspěvků(y)
Reputace: 13

Publikováno 10 srpen 2010 - 20:02:18

Kimot.

Pokud je ten problém jak píšeš,tak bych závadu hledal ne v promítačkách,ale v síťové šňůře.nebo taky v zásuvce 230V.
Vem novou šňůru a strč ji do jiné zásuvky.
Ale ,takhle na dálku radit.....no zkus to.
  • 0

#36 kimot

kimot

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 18 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 11 srpen 2010 - 07:47:30

Díky, pokusím se s tím něco urobit :lol:
  • 0

#37 venca

venca

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 799 příspěvků(y)
Reputace: 6

Publikováno 16 prosinec 2010 - 12:08:50

Chlapi, jak je to prosím s těma špulkama/cívkama. Mám filmy na cívckách s takovým úzkým otvorem a třema čárama.

No a pak mám Meolux 2 bez jakékoliv cívky, na kterou by se ten film měl navíjet. A ty cívky s filmama na to tu navíjecí část nenarvu. To musím shánět originální cívku? Není v tom žádný standard?
  • 0

#38 RED

RED

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 309 příspěvků(y)
  • LocationOSTRAVA
Reputace: 53

Publikováno 16 prosinec 2010 - 14:08:02

Je standart...

Normal8 a Super8 civky

Super8 maji vetsi prumer, normal 8 jsou mensi...dava se nato takovy adapter...
  • 0

#39 venca

venca

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 799 příspěvků(y)
Reputace: 6

Publikováno 16 prosinec 2010 - 14:12:05

nojo, to mě nenapadlo, že tam promítačka vlastně umí oboje a že každej ten konec má jinej

tak aspoň teď vim, že mam filmy normal8 :-)

díky REDe
  • 0

#40 hypnogen

hypnogen

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 035 příspěvků(y)
Reputace: 154

Publikováno 16 prosinec 2010 - 14:55:26

Pokud vím, tak navíjecí cívka byla k Meolux 2 přiložena (taková ta velká) a byla na náboj S8 (ta zadní polovina). Takže prostě budeš muset sehnat nějakou S8 cívku a používat ji jako navíjecí. Přední polovina náboje (pro odvíjecí cívku) je pak o menším průměru (N8) a na tu se pak uchycovala ta červená redukce (v případě použití S8), která by měla být rovněž ve výbavě té promítačky... ještě by tam měl být takový plíšek, kterým se uchycuje/aretuje ta navíjecí cívka na své polovině náboje.
  • 0

#41 venca

venca

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 799 příspěvků(y)
Reputace: 6

Publikováno 16 prosinec 2010 - 15:08:42

já sem vydražil promítačku z autoškoly a tam cívka i redukce chybí, ale ty filmy, kvůli kterým jsem ji koupil jsou všechny super8 a cívky tam jsou, takže by to neměl být problém


je tam taky hromada neexponovaných a pár exponovaných DS8... Svema a Orwo, nevím jestli to k něčemu bude - mám na mysli ty exponované, je to přeci jen nějakých 30 let a té inverzi závoj docela vadí
  • 0

#42 sokolvideo

sokolvideo

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 403 příspěvků(y)
  • LocationPrešov
Reputace: 184

Publikováno 16 únor 2011 - 23:02:54

Venca, čo sa týka tých filmov, pokiaľ neboli vyslovene zle skladované, tak by mali byť použiteľné, hlavne tie ORWA, Svema má vätšiu náchylnosť na závojovanie, ale tam to zase veľmi záležalo od konkrétnych várok z výroby, takže treba vyskúšať, štandardne vyvolať a potom uvidíte
  • 0

#43 venca

venca

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 799 příspěvků(y)
Reputace: 6

Publikováno 17 únor 2011 - 18:00:06

ahoj, snad se k tomu jednou dostanu a zkusim to...ted uz nejaky rok se, rok tam nevadi :twisted:

ale kupovat si kvuli tomu tank na 16mm urcite nebudu, takze asi v kyblu
  • 0

#44 sokolvideo

sokolvideo

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 403 příspěvků(y)
  • LocationPrešov
Reputace: 184

Publikováno 17 únor 2011 - 21:27:19

Ruská UPB1 je ideálna, ja ju používam už tridsať rokov a nedám na ňu dopustiť,, ináč existuje aj UPB, ďalšie označenie neviem, ktorá je stavaná na tridsať metrov 16mm filmu, takže sa dá vyvolať jedna štandardná cievka z kamery vcelku. Mal som ju, ale nejako dostala nohy a nemôžem sa dopátrať, kam sa podela
  • 0

#45 sokolvideo

sokolvideo

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 403 příspěvků(y)
  • LocationPrešov
Reputace: 184

Publikováno 17 únor 2011 - 21:30:58

ešte k tým filmom, vyvolával som v lete niekoľko kazetových SVEMA OČ50, ktoré boli exponované v rokoch 92-95, a až na jednu či dve kazety boli filmy OK. používal som jednoduchu vývojku, viď vlákno Náhrada LQR vo FOMASETE, myslím
  • 0

#46 sokolvideo

sokolvideo

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 403 příspěvků(y)
  • LocationPrešov
Reputace: 184

Publikováno 26 únor 2011 - 14:58:49

Venca, momentálne je na Aukro.cz jedna na predaj za 200kč, ak by ste ju viac nevyužíval, mohol by ste ju predať ďalej.
Čo sa týka filmov, ak by ste o nich nemal záujem, mohli by sme sa dohodnúť a odkúpil by som ich od Vás
  • 0

#47 sokolvideo

sokolvideo

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 403 příspěvků(y)
  • LocationPrešov
Reputace: 184

Publikováno 26 únor 2011 - 15:01:05

P.S. myslím tie neexponované
  • 0

#48 venca

venca

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 799 příspěvků(y)
Reputace: 6

Publikováno 27 únor 2011 - 12:30:44

sokol: ty filmy opravdu nebudu potrebovat, napište mi prosím na mail, at to tady nezanášíme
  • 0

#49 sokolvideo

sokolvideo

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 403 příspěvků(y)
  • LocationPrešov
Reputace: 184

Publikováno 27 únor 2011 - 16:11:45

O.K. píšem
  • 0

#50 Kůrkyn

Kůrkyn

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 18 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 21 prosinec 2011 - 09:44:13

Tak jsem včera rozjel promítačku Revue Lux4004 ton a jsem nadšenej. Sice nechce automaticky nabrat film, ale jsem nadšenej z toho, jak je vymakaná. Prostě dělo. Vložený obrázek
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 členů, 0 návštěvníků, 0 anonymních