Ahoj
stala se mi takova vec,nas malej se zahadnym zpusobem dostal k memu filmu a samozrejme ho kousek povytahl(tak 30 cm)jsem blb ze jsem si ho vcas neuklidil.Jde nejak poznat ,jestli byl negativ exponovany nebo mi povytahl novej film?jde o to ze si dofocene filmy nenechavam zatahovat do kazetky cele ale kousek mi koukaji.diky za odpovedi.
David
Jak poznat exponovany negativ
Started By
david o
, 2-kvě 09 19:48:53
5 odpovědí na toto téma
Publikováno 2 květen 2009 - 19:48:53
Publikováno 2 květen 2009 - 20:00:10
nezatažené exponované ihned oškubnout, popsat, okousat, cokoliv. jak to poznat teď, nevím. radši vyvolat a obětovat novej film, než exponovat 2x
Publikováno 2 květen 2009 - 20:22:22
no tak to gratuluji na svitku je jasno že jo tam je rozdílná barva,u kina jsem si vždy fixem na cd psal citlivost na kterou jsem fotil pokud nebyla nominální a hlavně motiv toho co jsem fotil.Fix stojí asi 20 kč v hypernově a před dětmi je nejlepší skrýš vysoká police a zamčené dveře
Publikováno 2 květen 2009 - 20:34:21
já bych to řešil: ustřihnout to vytažené - jít do komory - vytáhnout kousek filma a ten vyvolat. obětovat 10čísel a pak mít kdyžtak 18-24snímkáč nebo obětovat celý film?
Publikováno 2 květen 2009 - 21:02:36
Když dofotím kino, "jazyk" ohnu - zalomím - a je jasno. Na kazetu fixem píšu E.I. Když nechám fix doma nebo nepíše, škrábnu na kazetu značku (číslo) klíčem, nožem...
Publikováno 2 květen 2009 - 21:07:52
Exponovaný film zatahuju vždy úplně dovnitř. Je to jasná a nejpřehlednější identifikace. A hlavně: když z kazety kouká cokoli, za co LZE zatáhnout, je téměř jisté, že dítě si za to zatáhne.
V komoře stejně kazetu otevírám, neprojíždím film znova sametkou; v labu si konec vytáhnou.
Jinak k dotazu: vyvolat a uvidíš. Lépe vyvolat exp. film a zachránit co se ještě dá - za cenu prázdného filmu (50/50). Jiná možnost mě nenapadá.
V komoře stejně kazetu otevírám, neprojíždím film znova sametkou; v labu si konec vytáhnou.
Jinak k dotazu: vyvolat a uvidíš. Lépe vyvolat exp. film a zachránit co se ještě dá - za cenu prázdného filmu (50/50). Jiná možnost mě nenapadá.
1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 členů, 1 návštěvníků, 0 anonymních