Přejít na obsah


Fotka

kde vyvolat DIA svitek v Českých Budějovicích?


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
26 odpovědí na toto téma

#1 Alchymista

Alchymista

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 76 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 10 září 2009 - 21:10:57

nemá někdo aktuální informaci o tom, kde vyvolat Provii ve svitku v Českých Budějovicích? Fotolab ani Fotomate to nedělají, prodejnu Fuji zrušili a v Budějovickém Fotostaru mi řekli, že neví, jestli vyvolávají svitky (což už mě u této prodejny ani nepřekvapilo)
  • 0

#2 jirif

jirif

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 399 příspěvků(y)
Reputace: 1

Publikováno 10 září 2009 - 21:47:38

je divný, že by ve fotostaru nevěděli... posílají do Teplic, ne?
  • 0

#3 tomashr

tomashr

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 496 příspěvků(y)
Reputace: 9

Publikováno 11 září 2009 - 06:23:31

Skoro nejjednodušší je vyvolat si to sám - C41 i E6 procesy jsou velmi jednoduché, zvládneš i bez jakéhokoli speciálního vybavení, stačí lavor s teplou vodou.
  • 0

#4 Alchymista

Alchymista

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 76 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 11 září 2009 - 08:41:29

jirif
no divný to je, že neví, co vlastně dělají a měli by to poslat do Teplic, ale když jsem viděl, že ta ženská je i líná se zeptat nebo tam zavolat, tak jsem šel radši pryč, já mám s touto prodejnou opravdu špatné zkušenosti
  • 0

#5 tomas.kontakt

tomas.kontakt

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 599 příspěvků(y)
  • Location49°17'32.960"N, 14°47'59.314"E
Reputace: 198

Publikováno 13 září 2009 - 09:15:06

mám pocit, že to zvládne Venca Mládků v Táboře. Jestli chceš, pošlu Ti na něj kontakt..
  • 0

#6 Luigi

Luigi

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 804 příspěvků(y)
  • LocationTábor
Reputace: 180

Publikováno 13 září 2009 - 19:56:31

Potvrzuji info od Tomáše. Fotofast Tábor (Venca Mládek) mi říkal, že Teplice už padly a tak jsme společně hledali asi 2 měsíce podobnou laboratoř. Pak mi přinesl slušně vyvolaný dia 6x9 s tím, že už to zase posílá do Fotostaru, neboť prý zase začali vyvolávat - i když v jiné laboratoři či co. Film byl příjemně adjustovaný v plastové krabičce.
Zdařec Luigi
  • 0

#7 Alchymista

Alchymista

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 76 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 16 září 2009 - 10:54:25

tomashr
tak jsem koukal u Škody na Tetenal Colortech E6 a za ten kit chtějí cca 1200Kč a je na 12 filmů s tím, že po otevření prý vydrží okolo 3 měsíců. Nejsem si jistý, jestli bych během 3 měsíců vyfotil dalších 9 dia. Nevíte někdo, kde by bylo možné sehnat tento kit levněji?
  • 0

#8 tomashr

tomashr

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 496 příspěvků(y)
Reputace: 9

Publikováno 16 září 2009 - 11:34:17

tomashr
tak jsem koukal u Škody na Tetenal Colortech E6 a za ten kit chtějí cca 1200Kč a je na 12 filmů s tím, že po otevření prý vydrží okolo 3 měsíců. Nejsem si jistý, jestli bych během 3 měsíců vyfotil dalších 9 dia. Nevíte někdo, kde by bylo možné sehnat tento kit levněji?


V UK se dá pořídit pod 750 korun - třeba http://www.firstcall...e6-kit-1-litre/ .. Pokud máš zájem, tak viz tento můj příspěvek zde: http://www.fotopruvo...=135884&hledej= - budu něco z UK kupovat a nějak se mi to odložilo, takže pokud máš zájem, tak se klidně ozvi, mohu ještě něco přihodit.

Jinak technická poznámka - lze to rozdělit na půlku - po 500ml pracovního roztoku, pak musíš v rozumném čase udělat "jen" 6 filmů.
  • 0

#9 Alchymista

Alchymista

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 76 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 21 září 2009 - 12:02:21

tomashr
jestli je to ještě možné, tak bych si ten Tetenal Colortec E6 Kit, 1 litre, 3bath z UK vzal.

Jinak ve fotostaru ty dia svitky nevolají, ptal jsem se minulý týden a nechal jsem obsluhu zavolat do Teplic a řekli jí, že ne. Takže to bude nejlepší vyvolat doma...
  • 0

#10 tomashr

tomashr

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 496 příspěvků(y)
Reputace: 9

Publikováno 21 září 2009 - 12:06:15

tomashr
jestli je to ještě možné, tak bych si ten Tetenal Colortec E6 Kit, 1 litre, 3bath z UK vzal.

Jinak ve fotostaru ty dia svitky nevolají, ptal jsem se minulý týden a nechal jsem obsluhu zavolat do Teplic a řekli jí, že ne. Takže to bude nejlepší vyvolat doma...


Stihl jsi to opravdu na zcela poslední chvíli :D Ozvi se mi na hruby at fotozona cz , já ti spočtu odhad ceny a domluvime to, tím už nebudeme zatěžovat fórum.
  • 0

#11 PetrH

PetrH

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 68 příspěvků(y)
Reputace: 3

Publikováno 26 září 2009 - 12:06:48

Se svitkem neporadím, ale pokud by někdo chtěl v Jihočesku volat diaplachtičky 4x5, tak se můžeme domluvit. Svitky E6 zatím nevolám, nemám buben :lol:

tomashr: pošlou chemii z Firstcall Photographic bez problémů? Kdysi jsem u nich objednával lučebniny a nechtěli je poslat mimo UK.
  • 0

#12 tomashr

tomashr

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 496 příspěvků(y)
Reputace: 9

Publikováno 29 září 2009 - 09:43:35

tomashr: pošlou chemii z Firstcall Photographic bez problémů? Kdysi jsem u nich objednával lučebniny a nechtěli je poslat mimo UK.


Ano, už to mám doma - takže žádná teorie!! To o neposílání chemie mají dosud uvedeno přímo na eshopu Tetenalu, na Firstcall ale potíže nedělají.
  • 0

#13 Brian

Brian

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 516 příspěvků(y)
Reputace: 3

Publikováno 30 září 2009 - 12:05:53

tak jsem si narazil i v Hradci. Vobjehnul jsem všechny laby, kde mi vyvolaj diasvitek. V kodaku se nejdřív smáli a pak řekli že to pošlou do teplic za 150Kč ... v excelu mi to poslali do fotostáru za 90Kč a jsem naštvanej na nejvyší úroveň. Asi to tady taky neumí nikdo vyvolat.
  • 0

#14 Pavel_P

Pavel_P

    Hrabě kydoň

  • Moderátoři
  • 4 203 příspěvků(y)
Reputace: 468

Publikováno 30 září 2009 - 12:16:29

Tyvole, to je divný, já ať přijdu kamkoliv, tak mi řeknou - jasně, není problém, stejně se to posílá na jedno místo odevšad. 80kč všude....
  • 0

#15 Brian

Brian

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 516 příspěvků(y)
Reputace: 3

Publikováno 30 září 2009 - 12:46:55

no ale to je prostě ono. Nedělají to na místě.To mi vadí. Takhle to každej někam pošle a pak když je to poškrábaný tak se vymluvěj že to udělali tam, a že tady za to nemůžou atd. Když nechám volat negativ tak to donesu k člověku a dám mu to osobně. Vím že to do vývojky dal on a že on může za všechno co je dobrý i co je špatný.
  • 0

#16 Pavel_P

Pavel_P

    Hrabě kydoň

  • Moderátoři
  • 4 203 příspěvků(y)
Reputace: 468

Publikováno 30 září 2009 - 12:51:11

S tímhle přístupem dojdeš jedině k tomu, že to budeš volat sám :)
  • 0

#17 Brian

Brian

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 516 příspěvků(y)
Reputace: 3

Publikováno 30 září 2009 - 13:00:49

ano, můžu potvrdit že jsem na cestě k tomu abych to doma crosnul na C41
  • 0

#18 Alchymista

Alchymista

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 76 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 3 říjen 2009 - 14:05:54

já už si objednal Tetenal Colortech E6 a vyvolám si to sám.
Jinak ale jak říkám - asi před 2 týdny jsem nechal ženskou z Budějovického fotostaru zavolat do Teplic a odpověď byla, že DIA svitek nevyvolají.
  • 0

#19 Brian

Brian

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 516 příspěvků(y)
Reputace: 3

Publikováno 4 říjen 2009 - 08:38:24

až přijde vejplata tak mi budeš radit. Protože do toho pujdu taky :( kde jsi to koupil? Přež Škodu nebo v Německu?
  • 0

#20 Alchymista

Alchymista

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 76 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 4 říjen 2009 - 09:56:58

objednal mi to tomashr z UK - viz diskuze výše, ale nevím, jestli bude zase něco objednávat
  • 0

#21 Brian

Brian

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 516 příspěvků(y)
Reputace: 3

Publikováno 4 říjen 2009 - 21:36:52

no já mám známýho v Hradeckým fuji minilabu. Snad to objednám nějak přez něj. Mi třeba kapku odleje do flaštičky :( jsem koupil deset lehce prošlých svitků , diáků. Když si představim že bych měl z avšechny platit 1000 Kč za vyvolání tak se kácím.
  • 0

#22 Alchymista

Alchymista

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 76 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 4 říjen 2009 - 21:56:37

no ale 10 filmů je skoro kapacita celého kitu, který kolem té 1000 stojí, na tom neušetříš, když to budeš dělat sám
  • 0

#23 begbye

begbye

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 62 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 5 říjen 2009 - 05:09:52

Delat doma E6 se financne vyplati pokud kupujes vetsi baleni chemie. Kupuju 5l a bud se podelim nebo to do roka spotrebuju. Velka vyhoda je ze s filmem nikdo neutre podlahu. Nevyhodou je casova narocnost a pro me zatim ne dobre pochopitelne ovlivneni vysledku.
  • 0

#24 tomashr

tomashr

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 496 příspěvků(y)
Reputace: 9

Publikováno 5 říjen 2009 - 11:04:01

objednal mi to tomashr z UK - viz diskuze výše, ale nevím, jestli bude zase něco objednávat


Mimochodem už bys to měl mít doma - odhaduju, že ti to přijde se štěstím dnes, zítra už pak je to velmi reálné.

Jinak obecně - objednat tu sadu E6 od Tetenalu (1 i 5l) je to snadné, ale chce to domluvit víc lidí - ty britské shopy obecně vesměs jedou s fixním poštovným cca 25USD až do třeba 25kg hmotnosti, takže na jeden kus je to drahé, vyplatí se to tak od pěti kusů (nebo v kombinaci s jiným zbožím jako byl teď případ u mě a alchymisty).
  • 0

#25 Alchymista

Alchymista

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 76 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 5 říjen 2009 - 11:11:04

tomashr
zatím mi to nepřišlo, uvidím večer, jestli bude lísteček ve schránce.
Já vyzkouším ten kit a kdyžtak bych zase časem něco vymyslel. Mě docela zajímá push a při tom je domácí vyvolání zásadní výhodou
  • 0

#26 tomashr

tomashr

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 496 příspěvků(y)
Reputace: 9

Publikováno 6 říjen 2009 - 12:30:28

Pokud by někdo chtěl, tak bych možná přenechal ještě jeden kit Tetenal E6 za stejnou cenu jako pro alchymistu (něco pod 790, pak se mrknu přesně). Proti 1200 u Škody docela příjemné... Podotýkám, že ten kit mám opravdu jen jeden, žádné skryté obchodování. Původně měl být pro mě, ale docházím k závěru, že zatímco C41 procesů udělám v dohledné době docela dost, tak s dia budu pracovat jen minimálně či dokonce vůbec, tak je asi zbytečné, aby mi to leželo doma a natahovala se životnost.
  • 0

#27 PavelS

PavelS

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 39 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 9 duben 2010 - 00:37:49

Chci se tu někde na něco zeptat a tohle vlákno se mi dobře šikuje:

Mohl by mi někdo poradit, kam dávat volat obyčejnej barevnej negativní svitek v Budějcích? A co Plzeň, jak je na tom?

Mimochodem jsem si všiml, že už se ani ten svitek nedá v těch Budějcích koupit natož pak vyvolat... :)
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 členů, 0 návštěvníků, 0 anonymních