Tekuty svetr a jine kapalne zblechty
#1
Publikováno 19 October 2009 - 22:09:09
tepla medovina, slivovicka ci jinej utrejch ze zkapalnovace ve sklepe sikovne ukryteho pred manzelkou?
#2
Publikováno 19 October 2009 - 22:15:57
ještě nějaký dotaz?
#3
Publikováno 19 October 2009 - 22:23:30
#4
Publikováno 19 October 2009 - 22:23:42
#5
Publikováno 19 October 2009 - 22:53:54
#6
Publikováno 20 October 2009 - 08:18:21
#7
Publikováno 20 October 2009 - 08:28:54
hruškovice, meruňkovice, svařák, čaj s rumem, gin, becherovka, borovička. jen pak už většinou nefotím.
ještě nějaký dotaz?
Ha, a pak prej jedině Rodinál na věčné časy a nikdy jinak
Já bych to viděl na termosku čaje s rumem. Ředění tak 5+1. A jako aktivátor med. První minutu překlápět třikrát každých deset vteřin, pak už jen při nalévání. Akorát pak musí být cestou kam vypouštět vyčerpanou vývojku, čaj je sviňa močopudná.
#8
Publikováno 20 October 2009 - 09:26:43
zaostřovací roztok" a č e s n e k , v množství větším, než malém, včetně
pevného stativu, o nějž je možno se opřít a nabrat zpět novou sílu, během
přepravy těžkého a neforemného břemene, připomínající akordeon. Díky
univerzálnímu systému uchycení obou standart lze měch kdykoli vyjmout,
doplnit o části diskantovou a basovou a v případě náhlého zhoršení všech
povětrnostních podmínek, znemožňujících fotografování v plenéru, lze, při
určitém stupni intonační jistoty, získat skromné finanční prostředky na Váš
oblíbený negativní materiál a během nabídnutého pohoštění vnést i osvětu
našeho společného fóra TK.cz do řad domorodého obyvatelstva. Erik[/b]
#9 Anonymous
Publikováno 20 October 2009 - 09:33:41
Fantastický nápad!Vážení kolegové, jak zde již v minulosti proběhlo, zásadně "Mendělejevův
zaostřovací roztok" a č e s n e k , v množství větším, než malém, včetně
pevného stativu, o nějž je možno se opřít a nabrat zpět novou sílu, během
přepravy těžkého a neforemného břemene, připomínající akordeon. Díky
univerzálnímu systému uchycení obou standart lze měch kdykoli vyjmout,
doplnit o části diskantovou a basovou a v případě náhlého zhoršení všech
povětrnostních podmínek, znemožňujících fotografování v plenéru, lze, při
určitém stupni intonační jistoty, získat skromné finanční prostředky na Váš
oblíbený negativní materiál a během nabídnutého pohoštění vnést i osvětu
našeho společného fóra TK.cz do řad domorodého obyvatelstva. Erik[/b]
#10
Publikováno 20 October 2009 - 09:59:34
Každopádně je to téma fotografické, podzimní a zdraví strašlivo prospěšné aji když mi to dochtor už několikrát zakazoval, cítím sa čím dál lép.
Ale k věci: Vyhýbal bych se k tomu, používat gořaly jako léku, to je na průser a boléní báchorú zralé. Berme, ogaři, ty zázraky, jako zlepšovače nálady, iniciátory životního a rodinného ščestí, inspirátory při cestě po tady tem kulatém bordelovi.
Mosíme sa nechat unést ranní rosú na větvičkách stromů, dušičkovú mlhú nad dědinú, nachat si na hlavu padat oranžové listí - ten šedý vlas stromú, mosíme si všimnút pohledu laně, kerává stojí u plotu prasečáka...... mosíme vnímavě vidět ten svět......
K tomu všeckém nám može dopomoct právě ta pleskačka v bočnici podzimního vaťáku.
Tož tak.
PS: Ten zaostřovák od Erika zkusím, páš eslivá je Erik tak poetická duša, tak na něm neco bude.
#11
Publikováno 20 October 2009 - 10:38:23
#12
Publikováno 20 October 2009 - 10:42:59
#13
Publikováno 20 October 2009 - 10:57:23
V pátek jsme s manželkou dostali rýmičku, vypadalo to, že do druhého dne bude po nás. Angína, nebo minimálně chřipka vysloveně na spadnutí. I nelenil jsem a místo citrónů jsem nám oboum naordinoval Kozubici. Pěkně pár panáků a šup pod peřinu. A ráno? Dokonalé, úplná reklama na zdraví samo!
#14
Publikováno 20 October 2009 - 12:15:26
Navíc jsi si jistý, jestli tě vylečila gořalka, nebo žena pod peřinou???!!!
ÁÁÁ a teď mluv!!!!
#15
Publikováno 20 October 2009 - 12:15:33
#16
Publikováno 20 October 2009 - 12:35:52
#17
Publikováno 20 October 2009 - 13:17:20
Mimochodem, jestli se chcete v kose ohřát, tak na to je nejlepší jít do tepla a tam si dat po kalíšku, jinak je to spíš na prochladnutí
#18
Publikováno 20 October 2009 - 15:53:59
#19
Publikováno 20 October 2009 - 19:08:08
#20
Publikováno 20 October 2009 - 19:22:19
Vařoňka to je Svařák?U mě vítězí klasika - domáci slivovička. Vařonka taky není špatná, ale nenosím se sebou přenosnej vařič... I teplou Dolskou medovinkou nepohrdnu...
to mi připomnělo, že mám červený ve spížce - jdu vařit a zrovinka plnotučnej tj. s rumem
#21
Publikováno 20 October 2009 - 19:31:15
Vařoňka to je Svařák?U mě vítězí klasika - domáci slivovička. Vařonka taky není špatná, ale nenosím se sebou přenosnej vařič... I teplou Dolskou medovinkou nepohrdnu...
to mi připomnělo, že mám červený ve spížce - jdu vařit a zrovinka plnotučnej tj. s rumem
kdepak, není to svařák. Jukni sem: http://www.labuznik....pe.php?ID=14398
já jí mám rád z vodky a medoviny... v každým koutu severní moravy ji dělaj jinak. co dědina to jinej recept.
#22
Publikováno 20 October 2009 - 19:42:03
Vařoňka to je Svařák?U mě vítězí klasika - domáci slivovička. Vařonka taky není špatná, ale nenosím se sebou přenosnej vařič... I teplou Dolskou medovinkou nepohrdnu...
to mi připomnělo, že mám červený ve spížce - jdu vařit a zrovinka plnotučnej tj. s rumem
Přeju Na zdraví! já si ohřál Dolskou medovinu...
#23
Publikováno 21 October 2009 - 13:18:49
kdepak, není to svařák. Jukni sem: http://www.labuznik....pe.php?ID=14398
já jí mám rád z vodky a medoviny... v každým koutu severní moravy ji dělaj jinak. co dědina to jinej recept.
Tož a včil se potvrdilo, co už sem chvíli tušil. Ačkoliv pocházím z místa napůl cesty mezi Holomócem a Uničovem, vždycky nám rvali do hlavy, že sme severní morava a ne střední. A nejsme, vařonku fakt neznám, ani nikdo z okolí. Nebo se u nás málo slopalo. Tak, a su ztracenej, v městě pojmenovaném po rodině sódružky hraběnky si už připadám vykořeněné a v Brně po dvaceti letech furt nezakořeněné. Co teď ? Dat si medecínu nebo zlepšovač nálady? Krakene, Viléme, Jarmilo .... poraďte
#24
Publikováno 21 October 2009 - 15:04:43
Enem sa to nesmí přenést do stavu, kdy by si zaléval nejaké rozčarování, samotu, či inú sběsilosť. To by bylo špatné a na boléní jatýrek zralé.
Čili na zdarví aji na dobrú náladu.
Na tyto věci sú, jak každý ogara u nás ví, nejlepčí čisťučké ovocné destiláty, krásné, čiré, řetízkujúcí, kerévá nelezů pod 45%. Čili jabkovica, hruškovica a nejlepší samo že slivovica...ale čisťučké ničím necinknuté.
Já to však často řeším již proslavenú Krakenovicú, neb to je nápojem enem pro silné, blbem posedlé nátury.....
Tož tak.
#25
Publikováno 21 October 2009 - 15:27:56
Mezi Holomócó a Ončovem bela dycky Haná.Ačkoliv pocházím z místa napůl cesty mezi Holomócem a Uničovem, vždycky nám rvali do hlavy, že sme severní morava a ne střední.
Vařonku taky neznám. Není to nakonec pivo?
#26
Publikováno 21 October 2009 - 16:01:49
PIVO - v jakémkoli počasí i roční době
Jako Plzeňák nemohu nesouhlasit......
#27
Publikováno 21 October 2009 - 16:36:00
#28
Publikováno 21 October 2009 - 17:36:43
#29
Publikováno 21 October 2009 - 17:53:22
Já su pro slivovicu,nebo eště lepší hruškovicu.Nejlepší věc na světě na sjednocéní mlůveného aj psaného slova a to už nemlůvím o tom,že v létě chladí a v zimě hřeje.Prostě samé klady a POZITIVA.
Co na tom,že ve znaku města je nejaký ogara z hroznem.(sem sa možná lokalizovál)
#30
Publikováno 21 October 2009 - 20:49:56
Mezi Holomócó a Ončovem bela dycky Haná.
Vařonku taky neznám. Není to nakonec pivo?
Tož ba, Haná, dnes prý i Šumperk se počítá za hanácké město. Ale mě se vždycky zdálo, že Haná je všude kolem, jenom ne v rodném Šternberku Tam mě přijde, že je pořád přítomen duch bývalých Sudet, násilného vysídlení a znovuosídlení. Město je už na úpatí Jeseníků a to už jako hanácká placka zrovna taky nevypadá.
Po přečtení receptu jsem na to přišel. U nás se jako vařonka dělá čaj s medem a slivovicí. Někdy i to koření se v tom uvaří.
Na tyto věci sú, jak každý ogara u nás ví, nejlepčí čisťučké ovocné destiláty, krásné, čiré, řetízkujúcí, kerévá nelezů pod 45%. Čili jabkovica, hruškovica a nejlepší samo že slivovica...ale čisťučké ničím necinknuté.
Z téhle sorty mám rád hrušky, jabka a meruňky tak kolem 50%. Přiznávám, že trnková mě většinou moc nešmakuje, jak jsou v ní i pecky, neumím to ocenit. Ale pil sem i velmi chutnoiu slivovici, to je fakt. I když tvoje speciálka to bohužel nebyla. Snad někdy.
#31
Publikováno 21 October 2009 - 21:11:15
#32
Publikováno 22 October 2009 - 05:52:15
a nakonec sa stejne nejake ty pecky do kvasu pridaly. slivovica je vonava hlavne po tych peckach. ale estli to nekomu smakuje bez nich, toz proti gustu...
#33
Publikováno 22 October 2009 - 07:37:14
#34
Publikováno 22 October 2009 - 08:15:34
Vypeckovat trnky je dobré například proto, že se z nich při zahřátí uvolňuje ne zrovna zdraví prospěšný kyanovodík.
V malém množství je kyanovodík naopak zdravi prospěšný - působí blahodárně na trávení a odkašlávání. Přesně proto pijeme bezový čaj (kyanovodík se tam uvolňuje rozkladem sambunigrinu) a proto se v lékárnách připravuje hořkomandlová voda (benzaldehydkyanhydrin se tam rozkládá opět na kyanovodík).
#35
Publikováno 22 October 2009 - 08:16:05
Vypeckovat trnky je dobré například proto, že se z nich při zahřátí uvolňuje ne zrovna zdraví prospěšný kyanovodík.
V malém množství je kyanovodík naopak zdravi prospěšný - působí blahodárně na trávení a odkašlávání. Přesně proto pijeme bezový čaj (kyanovodík se tam uvolňuje rozkladem sambunigrinu) a proto se v lékárnách připravuje hořkomandlová voda (benzaldehydkyanhydrin se tam rozkládá opět na kyanovodík).
#36
Publikováno 22 October 2009 - 10:45:36
Vypeckovat trnky je dobré například proto, že se z nich při zahřátí uvolňuje ne zrovna zdraví prospěšný kyanovodík.
V malém množství je kyanovodík naopak zdravi prospěšný - působí blahodárně na trávení a odkašlávání. Přesně proto pijeme bezový čaj (kyanovodík se tam uvolňuje rozkladem sambunigrinu) a proto se v lékárnách připravuje hořkomandlová voda (benzaldehydkyanhydrin se tam rozkládá opět na kyanovodík).
Tož pravda, kyanovodík není taková sviňa jak sirovodík. Kyanovodík se dá rozdýchat v přiměřeném čase bez následků, sirovodík likviduje nervové buňky. Kyanovodík "pouze" nahrazuje kyslílk vázaný na krevní barvivo.
#37
Publikováno 22 October 2009 - 18:42:07
tallpe, nevim co to je za napad vypeckovavat trnky. pravda, kdysi sa to delalo, ale to enom kvuliva tomu, aby sa vic trnek veslo do becky
a nakonec sa stejne nejake ty pecky do kvasu pridaly. slivovica je vonava hlavne po tych peckach. ale estli to nekomu smakuje bez nich, toz proti gustu...
a tož já si peckoval merunky do bečice pač to potom není tolik hořky,pokud jsi pil ve štiavnici posud sám jak se vyvedla
#38
Publikováno 22 October 2009 - 21:28:32
pokud jsi pil ve štiavnici posud sám jak se vyvedla
BA ŽE SE VYVEDLA! Aj na teho pražáka sa vyvedla Zlosyne!
#39
Publikováno 23 October 2009 - 07:17:58
PIVO - v jakémkoli počasí i roční době
přesně. A když přituhne pod -20 tak vodku
#40
Publikováno 23 October 2009 - 09:11:01
Nevím kdo tuto cípovinu vymyslel
#41 Anonymous
Publikováno 23 October 2009 - 09:13:47
Je to akési švédské...Vypeckovávat trnky je zhovadilost, to kdybych řekl tatovi, tož by ně zaškrtíl jak sirotu
Nevím kdo tuto cípovinu vymyslel
#42
Publikováno 23 October 2009 - 09:15:59
Vypeckovávat trnky je zhovadilost
Včílkaj jsem se o tem s kolegú, u tej co jsi mi před chvilú dovézl, přesvědčil, je dobrá, po obědě si dám ještě jednúnc, možná vjacejkrát
#43
Publikováno 23 October 2009 - 10:55:05
#44
Publikováno 23 October 2009 - 10:56:40
#45
Publikováno 23 October 2009 - 11:12:26
To by byl u nás na moravě byl trestný čin
#46
Publikováno 23 October 2009 - 12:04:16
Zdeňa má pravdu a ve všeckém. Je škoda, že durancie berú prim - tem,u říkám likvidace tradic.
Šárka u nás v dědině zabila kultúru.
#47
Publikováno 23 October 2009 - 14:15:27
#48
Publikováno 23 October 2009 - 14:21:45
To je potem z ůrodů hrušek konec .
Než tů medicínu zlikvidujů v tom Bruselu budem si toho moset víc vážit.
#49
Publikováno 23 October 2009 - 20:42:01
#50
Publikováno 24 October 2009 - 20:06:02
1x jegruv drtic mrazu
nx jegrovy kapky
0 uživatel(ů) prochází toto téma
0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních