Přejít na obsah


Fotka

Filtr i při focení ve tmě?


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
34 odpovědí na toto téma

#1 still_primitive

still_primitive

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 123 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 3 prosinec 2009 - 17:16:08

Zdravím! Chtěl jsem se zeptat zda při focení s IR filmem v noci, rozuměj bez denního "teplého" světla, budu potřebovat IR filtr nebo ne??
Jde mi o to že chci fotit v noci, takové městské tmě bez blesku a nevím zda je lepší použít vysoce ciltlivý film a případně jej ještě napushovat nebo použít IR film...poraďte, děkuji!
  • 0

#2 petr22

petr22

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 823 příspěvků(y)
Reputace: 4

Publikováno 3 prosinec 2009 - 17:34:44

Podle me tam to svetlo o dane vlnove delce (vitelne svetlo) vzdy bude, takzze ja bych filtr pouzil.
  • 0

#3 Brian

Brian

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 516 příspěvků(y)
Reputace: 3

Publikováno 3 prosinec 2009 - 20:12:33

pokud použiješ IR film v noci, tak na fotce nebude skoro nic. Zdroj pro IR je slunce. V noci IR moc není. Většina IR filmů má senzibilaci 350nm- cca 600nm nízkou, pak největší mají nad 720nm . jinejma slovama pokud nefotíš scénu obsahující IR tak ten film má jen zlomek svojí předepsaný citlivosti.
Jestli chceš fotit městskou tmu tak vem film 400, mašroubuj sytej modrej filtr a dej to na stativ. Expozice ti při cloně 8 vyjdou cca 20sec - 3minuty (nezapomeň na přepočet expozičního prodloužení)
  • 0

#4 still_primitive

still_primitive

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 123 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 4 prosinec 2009 - 09:22:52

pokud použiješ IR film v noci, tak na fotce nebude skoro nic. Zdroj pro IR je slunce. V noci IR moc není. Většina IR filmů má senzibilaci 350nm- cca 600nm nízkou, pak největší mají nad 720nm . jinejma slovama pokud nefotíš scénu obsahující IR tak ten film má jen zlomek svojí předepsaný citlivosti.
Jestli chceš fotit městskou tmu tak vem film 400, mašroubuj sytej modrej filtr a dej to na stativ. Expozice ti při cloně 8 vyjdou cca 20sec - 3minuty (nezapomeň na přepočet expozičního prodloužení)


Aháááá, tak takle to je :) tak díky moc, sem myslel že IR paprsky sou furt, z vesmíru, akorat nejsou vidět :lol: .. skvělé, zkusím!
  • 0

#5 Brian

Brian

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 516 příspěvků(y)
Reputace: 3

Publikováno 4 prosinec 2009 - 09:42:48

no oni trošku jsou ale v noci jich je opravdu málo.Nebo když je přez den zamračeno tak je to taky slabota. Na IR je nejlepší ostrý slunce a nebo polojasno
  • 0

#6 still_primitive

still_primitive

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 123 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 4 prosinec 2009 - 10:37:31

no oni trošku jsou ale v noci jich je opravdu málo.Nebo když je přez den zamračeno tak je to taky slabota. Na IR je nejlepší ostrý slunce a nebo polojasno

tak to sem byl s IR celou dobu uplne mimo :/ .. díky za ponaučení!
  • 0

#7 Lukas_87

Lukas_87

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 720 příspěvků(y)
  • LocationPraha
Reputace: 40

Publikováno 4 prosinec 2009 - 13:57:39

podívej, podle posledních měření je průměrná teplota vesmírnýho pozadí 2,725 K (tedy njakejch -270 °C) tedy z "vesmíru" ti sem toho tepelnýho (IR) zážení moc neproleze. většina hvězd, kromě slunce, je tak daleko, že jejich příspěvek k osvětlení blízkym IR zářením je zanedbatelnej což je samozřejmě daný úbytkem výkonu vyzářenýho elmag. záření s druhou mocninou vzdálenosti (což platí pro všechny kulově symetrický zářiče). jedinou výjimkou je slunce, žejo, ale to je v noci na tý opačný straně země, než bys ho pro IR fotografii potřeboval.

nicméně by to za pokus stálo - i v městský krajině existujou v noci zdroje IR záření - vrazit foťák někam na statif se slabšim IR-pass filtrem a nechat to pár hodinek exponovat s dostatečně otevřenou clonou (nebo rovnou celou noc)?
ale to už jenom spekuluju, nikdy jsem to nezkoušel.
  • 0

#8 still_primitive

still_primitive

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 123 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 4 prosinec 2009 - 14:35:52

- i v městský krajině existujou v noci zdroje IR záření - vrazit foťák někam na statif se slabšim IR-pass filtrem a nechat to pár hodinek exponovat s dostatečně otevřenou clonou (nebo rovnou celou noc)?
ale to už jenom spekuluju, nikdy jsem to nezkoušel.


To sem eště hloupější než sem myslel :) ... Já experimentuju uplně jinym směrem :) ... chtěl jsem prostě fotit v noci ve městě kolikrát i na místech ( podchody, pod mostama ) kde je v noci ve městě opravdu tma a bez blesku, měl jsem o IR filmu hrozně špatnou, uplně zcestnou představu, četl jsem o tom pár článků a myslel ( ačkoli to mám od jistých lidí zakázáno :) ) že IR by byla cesta, pokusim se o něco s tím tmavomodrým filtrem a citlivým filmem.
Každopádně díky za vysvětlení s tim vesmírem :)
  • 0

#9 petr22

petr22

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 823 příspěvků(y)
Reputace: 4

Publikováno 4 prosinec 2009 - 14:41:01

Me taky pripadalo ze chces nahradit vysoce citlivy film IR filmem na foceni ve tme

Na foceni ve tme/nedostatku svetla je potreba jedine - dobry stativ
  • 0

#10 Lukas_87

Lukas_87

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 720 příspěvků(y)
  • LocationPraha
Reputace: 40

Publikováno 4 prosinec 2009 - 16:18:32

chtěl jsem prostě fotit v noci ve městě kolikrát i na místech (podchody, pod mostama) kde je v noci ve městě opravdu tma a bez blesku


no, je pravda, že v takovejch místech je teplo, ale na jeho zachycení potřebuješ něco,c o zaznamenává tzv. far_IR, tedy dalekého IR záření - to je někde kolem 1200 nm a víc, pokud se nepletu. a to bohužel žádnej film neumí (no, což je logický, žejo - páč by byl exponovanej teplem). na to by bylo potřeba mít termokameru s vnitřní kompenzací teploty snímače :)

a nebo v takovejch místech naopak exponit s bleskem - otevřít závěrku na T a chodit po místě a selektivně bleskem nasvěcovat scénu. někdo takhle kdysi vyfotil pár kostelů a byly to věru skvělý fotky.
  • 0

#11 LukasJ

LukasJ

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 319 příspěvků(y)
Reputace: 4

Publikováno 4 prosinec 2009 - 17:17:41

podívej, podle posledních měření je průměrná teplota vesmírnýho pozadí 2,725 K (tedy njakejch -270 °C) tedy z "vesmíru" ti sem toho tepelnýho (IR) zážení moc neproleze. většina hvězd, kromě slunce, je tak daleko, že jejich příspěvek k osvětlení blízkym IR zářením je zanedbatelnej což je samozřejmě daný úbytkem výkonu vyzářenýho elmag. záření s druhou mocninou vzdálenosti (což platí pro všechny kulově symetrický zářiče). jedinou výjimkou je slunce, žejo, ale to je v noci na tý opačný straně země, než bys ho pro IR fotografii potřeboval.

nicméně by to za pokus stálo - i v městský krajině existujou v noci zdroje IR záření - vrazit foťák někam na statif se slabšim IR-pass filtrem a nechat to pár hodinek exponovat s dostatečně otevřenou clonou (nebo rovnou celou noc)?
ale to už jenom spekuluju, nikdy jsem to nezkoušel.


No z větší části pravda. Ale, IR film má své nezastupitelné místo při focení mlhovin, zářících v H-alfa spektru. Ale pro focení města to nebude, expozice těch svítivějších vychází na řádově desítky minut. Ale zase se dá zažít spousta srandy s IR bleskem a tmou. Nikdo neví, že se fotí. Občas používám "bastl" asi 30ti IR diod a jeden impulz.
  • 0

#12 Brian

Brian

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 516 příspěvků(y)
Reputace: 3

Publikováno 4 prosinec 2009 - 17:48:46

to s tím IR blezkem zní zajímavě. mám doma hromadu starejch dálkovejch ovladačů. Tak to z nich vymontuju a taky to zkusím. Je fakt že takhle podobně se asi používá noční vidění u digitálních kamer.
  • 0

#13 LukasJ

LukasJ

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 319 příspěvků(y)
Reputace: 4

Publikováno 4 prosinec 2009 - 18:01:26

to s tím IR blezkem zní zajímavě. mám doma hromadu starejch dálkovejch ovladačů. Tak to z nich vymontuju a taky to zkusím. Je fakt že takhle podobně se asi používá noční vidění u digitálních kamer.

No to neni uplne ono. Chce to diody pro impulzni provoz......
  • 0

#14 Brian

Brian

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 516 příspěvků(y)
Reputace: 3

Publikováno 4 prosinec 2009 - 19:38:18

Proč? To by v ovladači myslim měli bejt ne? když to spustim proti starý kameře tak vždycky vidím že to stroboskopuje jak blázen.Myslím že taková 1/125 vteřiny je uplná hračka
  • 0

#15 still_primitive

still_primitive

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 123 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 4 prosinec 2009 - 19:48:05

[quote name="LukasJ"][quote]Nikdo neví, že se fotí. Občas používám "bastl" asi 30ti IR diod a jeden impulz.[/quote]

Týjo..to přesně potřebju :? ...
  • 0

#16 zruda

zruda

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 212 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 5 prosinec 2009 - 19:26:09

hm zajímavé věci tu čtu.
Ale k veci. Delám si tadyk pořádek a narazil sem na nodrej korekční filtr Rovi A80. Dalo by se to použít na noční focení?
  • 0

#17 Brian

Brian

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 516 příspěvků(y)
Reputace: 3

Publikováno 5 prosinec 2009 - 20:51:14

no asi jo. Dalo by se fotit i bez něj. Ale ohledně pouličních světel a svíticích oken paneláků proti tmavejm zdem, filtr hodně pomáhá srovnávat kontrast. Já mám bůh ví jakej filtr kterej je velkej asi 70mm (po dědovi) vždycky ho opatrně položím na objektiv mýho canona (58mm) a po expozici zase opatrně sundám :). Asi na typu teda tolik záležet nebude. Hlavní je pamatovat, že čím sytější filtr bude, dím budou kontrasty vyrovnanější.
  • 0

#18 dubraro

dubraro

    Tlampač (grafoman)

  • Předplatitel
  • 2 445 příspěvků(y)
  • LocationHavířov
Reputace: 275

Publikováno 5 prosinec 2009 - 21:19:43

Možná, že si původní tazatel představuje něco jako termokameru. To se dělá tak, že se tělo foťáku našroubuje na přístroj pro noční vidění. Podobně jako na dalekohled nebo na mikroskop. Nebo (dnes mnohem častěji) se použije to_slovo_na_D aparát s vymontovaným IR filtrem, samotný čip je na IR dost citlivý.
  • 0

#19 Stříbrokaz

Stříbrokaz

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 955 příspěvků(y)
  • LocationModřany
Reputace: 55

Publikováno 6 prosinec 2009 - 10:22:55

hm zajímavé věci tu čtu.
Ale k veci. Delám si tadyk pořádek a narazil sem na nodrej korekční filtr Rovi A80. Dalo by se to použít na noční focení?

Jo, modrej filtr 80A, nebo 80B je dobrý vyzkoušet při nočním focení na barvu, stáhne tu oražovou ze sodíkovejch výbojek.(ehm,tam kde je poulční osvětlení). Bez obav to testni a porovnej s filtrem/bez a uvidíš, co Ti víc sedne, je to hlavně o pokusech.
  • 0

#20 tomashr

tomashr

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 455 příspěvků(y)
Reputace: 1

Publikováno 6 prosinec 2009 - 11:03:52

To sem eště hloupější než sem myslel :( ... Já experimentuju uplně jinym směrem :-) ... chtěl jsem prostě fotit v noci ve městě kolikrát i na místech ( podchody, pod mostama ) kde je v noci ve městě opravdu tma a bez blesku, měl jsem o IR filmu hrozně špatnou, uplně zcestnou představu, četl jsem o tom pár článků a myslel ( ačkoli to mám od jistých lidí zakázáno :D ) že IR by byla cesta, pokusim se o něco s tím tmavomodrým filtrem a citlivým filmem.
Každopádně díky za vysvětlení s tim vesmírem :)


Je mi jasné, jak jsi na to přišel - představa takových těch policejních či vojenských záběrů po tmě... Ale to funguje trochu jinak - nejde v pravém slova smyslu o infra, jde obvykle o fotonásobič, který zesiluje zbytkové osvětlení - to, jestli klasické spektrum, infra anebo nějakou "exotiku" je dáno konkrétním účelem.
Tam máš obvykle nějaký CCD snímač, za ním elektroniku a výstup je v podstatě obrazovka (byť třeba malinká v dalekohledu, pozorovaná čočkou).
  • 0

#21 still_primitive

still_primitive

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 123 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 6 prosinec 2009 - 22:35:15

Je mi jasné, jak jsi na to přišel - představa takových těch policejních či vojenských záběrů po tmě... Ale to funguje trochu jinak - nejde v pravém slova smyslu o infra, jde obvykle o fotonásobič, který zesiluje zbytkové osvětlení - to, jestli klasické spektrum, infra anebo nějakou "exotiku" je dáno konkrétním účelem.
Tam máš obvykle nějaký CCD snímač, za ním elektroniku a výstup je v podstatě obrazovka (byť třeba malinká v dalekohledu, pozorovaná čočkou).


Nějak tak sem si to představoval ale bylo mi jasný že uplně takový to nebude no, viděl jsem nějaký IR fotky a četl o tom něco a myslel sem že by to nějak šlo, digitál absolutně zavrhuju :roll:. Jde mi o to fotit ve tmě ale chtěl jsem s nějakým časem aspoň 60, aby to nebylo na dlouhej čas, po tom co sem tučetl jsem si řikal že to asi jinak než ze stativu na dlouho nepude ale ten IR blesk ( !!!! :roll: ) mi příde hodně atraktivní, asi se pokusim nějak to sbastlit.
  • 0

#22 tomashr

tomashr

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 455 příspěvků(y)
Reputace: 1

Publikováno 6 prosinec 2009 - 23:26:45

Vím, že existoval "objektiv" s fotonásobičem s klasickým závitem M42, ale princip byl v tom, že jsi defakto "fotil obrazovku" v tom objektivu... A dokonce to tuším byl ještě analog - ten fotonásobič nemusí být nutně s A/D D/A konverzí a "digitálním zesílením", jde to i klasicky.
Jenže rozlišení bylo mizivé, tuším asi 200 řádků.

Pokud to chceš opravdu za každo cenu řešit analogem, tak asi opravdu jen nějaký ten IR reflektor - pro bastlíře to může být zajímavé téma, ale nečekal bych zázraky. Když si vezmeš, že třeba IR820 ti v IR oblasti vychází na expoziční časy v lepším případě něco pod vteřinu i při plném slunci, tak si odhadni sám, kde budeš s nějakým bleskem s červeným filtrem případně s nějakou IR LED maticí - nevidím to moc dobře.
Ale kdoví, třeba všechny překvapíš :roll:
  • 0

#23 Brian

Brian

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 516 příspěvků(y)
Reputace: 3

Publikováno 7 prosinec 2009 - 12:42:26

ještě by šla jedna legrace. Udělat blesk s rengenovým zářičem.
To bych možná i dokázal sehnat.Ale bylo by to hodně drahý. Obnášelo by to ale hromadu testů.Musela by se na to udělat optika i neprůsvitný tělo foťáku a pak taky odzkoušet jestli se RTG dostatečně odráží od všech předmětů.Ono je samo o sobě celkem pronikavý tak-že by jsme nakonec třeba došli k tomu ža bys s tím musel svítit proti foťáku.
No a pak udělat objektiv s optickejma členama který dokážou lámat RTG. To asi taky nebude žádná sranda.
  • 0

#24 still_primitive

still_primitive

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 123 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 7 prosinec 2009 - 13:06:32

pánové , pánové , nestačím koukat čím vším mě zahrnujete :roll: děkuji vám!! ... myslím že zůstanu u jednodušších a levnějších možností, snad se zadaří...
  • 0

#25 Lukas_87

Lukas_87

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 720 příspěvků(y)
  • LocationPraha
Reputace: 40

Publikováno 7 prosinec 2009 - 15:48:53

ještě by šla jedna legrace. Udělat blesk s rengenovým zářičem.
To bych možná i dokázal sehnat.Ale bylo by to hodně drahý. Obnášelo by to ale hromadu testů.Musela by se na to udělat optika i neprůsvitný tělo foťáku a pak taky odzkoušet jestli se RTG dostatečně odráží od všech předmětů.Ono je samo o sobě celkem pronikavý tak-že by jsme nakonec třeba došli k tomu ža bys s tím musel svítit proti foťáku.
No a pak udělat objektiv s optickejma členama který dokážou lámat RTG. To asi taky nebude žádná sranda.


takovou kravinu sem fakt už dlouho nečetl.
  • 0

#26 LukasJ

LukasJ

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 319 příspěvků(y)
Reputace: 4

Publikováno 7 prosinec 2009 - 16:38:56

Proč? To by v ovladači myslim měli bejt ne? když to spustim proti starý kameře tak vždycky vidím že to stroboskopuje jak blázen.Myslím že taková 1/125 vteřiny je uplná hračka


Jo ale výkon těch diod je mizernej. To byly první pokusy.
Aktuálně http://www.gme.cz/cz...product=520-048 relativně levné, v impulzu velice výkoné. Nicméně, při 30ks je to už docela silnoproud. Dálkové ovladače používají (čím starší tím menší výkon) malé výkony. Já je mám v konfiguraci 5 seriově a 6 větví. Každá větev v impulzu 2A, tedy něco proudu tam musí protéct. A stejně je ten výkon relativně malej.
  • 0

#27 still_primitive

still_primitive

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 123 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 8 prosinec 2009 - 12:08:05

Jo ale výkon těch diod je mizernej. To byly první pokusy.
Aktuálně http://www.gme.cz/cz...product=520-048 relativně levné, v impulzu velice výkoné. Nicméně, při 30ks je to už docela silnoproud. Dálkové ovladače používají (čím starší tím menší výkon) malé výkony. Já je mám v konfiguraci 5 seriově a 6 větví. Každá větev v impulzu 2A, tedy něco proudu tam musí protéct. A stejně je ten výkon relativně malej.


Aha, tak sem na vážkách jestli se na to nevykašlat, v eletronice se nevyznám ale pokoušet se o něco když někdo kdo tomu rozumí píše že ten výkon stejně nic moc :/ ...
  • 0

#28 LukasJ

LukasJ

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 319 příspěvků(y)
Reputace: 4

Publikováno 8 prosinec 2009 - 16:58:28


Jo ale výkon těch diod je mizernej. To byly první pokusy.
Aktuálně http://www.gme.cz/cz...product=520-048 relativně levné, v impulzu velice výkoné. Nicméně, při 30ks je to už docela silnoproud. Dálkové ovladače používají (čím starší tím menší výkon) malé výkony. Já je mám v konfiguraci 5 seriově a 6 větví. Každá větev v impulzu 2A, tedy něco proudu tam musí protéct. A stejně je ten výkon relativně malej.


Aha, tak sem na vážkách jestli se na to nevykašlat, v eletronice se nevyznám ale pokoušet se o něco když někdo kdo tomu rozumí píše že ten výkon stejně nic moc :/ ...


To je asi tak, 15V 12A, to jest 180W, "záblesk" 100uS, kolik je to W/s? Sám si odpovím málo (0,018W/s na záblesk, fakt nic moc, bleskám sice víckrát během expozice, se střídou 50procent, po cca 1/100s, tedy 1000x, výsledek 18W/s..... :( a to vcelku překračuji mezní hodnoty.....). Ne že by to bylo úplně na nic, jen je to skoro nanic. Jo 100ks už by bylo zajímavý, ani ne tak drahý, jen je to dost velký. Ale jestli chceš, po novém roce mohu půjčit.
  • 0

#29 LukasJ

LukasJ

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 319 příspěvků(y)
Reputace: 4

Publikováno 8 prosinec 2009 - 17:04:53

Jo a to je jenom příkon....... A měnil jsem jenom 8diod za cca 50 použití. Pokud bych měl dodržet grafy výrobce, musel bych jít s výkonem hodně dolů. Cca na setinu......
  • 0

#30 LukasJ

LukasJ

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 319 příspěvků(y)
Reputace: 4

Publikováno 8 prosinec 2009 - 17:08:25

A ještě je to míň než jsem si myslel...... Oprava 0,9W/s, jsem si myslel, že je to víc. Až když to vidím napsaný.....
  • 0

#31 still_primitive

still_primitive

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 123 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 8 prosinec 2009 - 19:12:09

A ještě je to míň než jsem si myslel...... Oprava 0,9W/s, jsem si myslel, že je to víc. Až když to vidím napsaný.....


:-) já tomu vážně nerozumim ... ale díky za snahu mi něco vysvětlit :?: , s tím půjčením si toho vážně cením ale raději ne, určitě bych to rozbil.
Myslel sem že všechno bude jednodušší s tim IR filmem, ve finále sem zamotanej na konci slepý ulice. Zůstanu u citlivější klasiky ... i s tou mám potíží dost :?:
  • 0

#32 LukasJ

LukasJ

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 319 příspěvků(y)
Reputace: 4

Publikováno 9 prosinec 2009 - 18:21:08

A ještě je to míň než jsem si myslel...... Oprava 0,9W/s, jsem si myslel, že je to víc. Až když to vidím napsaný.....


:twisted: já tomu vážně nerozumim ... ale díky za snahu mi něco vysvětlit :twisted: , s tím půjčením si toho vážně cením ale raději ne, určitě bych to rozbil.
Myslel sem že všechno bude jednodušší s tim IR filmem, ve finále sem zamotanej na konci slepý ulice. Zůstanu u citlivější klasiky ... i s tou mám potíží dost :!:


Když to zničíš, nebo zahodíš, je mi to jedno. Je mi to vcelku na nic.
  • 0

#33 still_primitive

still_primitive

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 123 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 9 prosinec 2009 - 20:59:38

Když to zničíš, nebo zahodíš, je mi to jedno. Je mi to vcelku na nic.


Tak jestli až takle pak vřele děkuji! :)
  • 0

#34 erbis

erbis

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 214 příspěvků(y)
Reputace: 1

Publikováno 9 prosinec 2009 - 22:17:09

LukasJ: nemohl bys prosim postkytnout nejakou fotku jak to vypadá a jaká je výsled. foto.?:)
  • 0

#35 LukasJ

LukasJ

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 319 příspěvků(y)
Reputace: 4

Publikováno 15 prosinec 2009 - 15:26:36

LukasJ: nemohl bys prosim postkytnout nejakou fotku jak to vypadá a jaká je výsled. foto.?:)


Jasně, hodím to během týdne na web a pošlu link.......
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 členů, 0 návštěvníků, 0 anonymních