Občas tam zajdu, zřídka i něco zakoupím. Panu Pazderovi se ale po pár osobních zkušenostech vyhýbám a nechávám se obsluhovat některou z dam. Pozor také na paní Pazderovou která sporadicky vypomůže - nemá asi o fototechnice žádné znalosti.
Je to takové malé muzeum. Zboží nabízí od kategorie "na součástky" po "bezvadné", člověk prostě musí něco o tom, co kupuje vědět, nenechat se ošálit nějakou "dobře" míněnou poučkou či radou a vše důkladně vyzkoušet. Pak může odejít i spokojen a to na dobu výrazně dlouhou. Nejdůležitější věc, co jsem si od Pazdery odnesl je ponaučení o tom, že když budu používat při nákupu svůj mozek a ne jeho, nebudu pak litovat vynaložené námahy a peněz.
Jinak vzadu v pasáži je ještě jeden krámek, který vede syn pana Pazdery (asi také "ze sportu") a tam už jsem nikdy komunikační problémy nezažil. Je tam sice neporovnatelně menší výběr, zato však zboží, které se tváří jako funkční a občas mě tam překvapí i nižší cenou za totéž, co nabízí pan otec.
Tato alternativa Škody má ale, dle mého mínění, nezastupitelnou úlohu na trhu s použitou fototechnikou i přes komplikace a obtíže, které Vás snadno mohou u Pazdery potkat! Beru to prostě tak, že pan Pazdera nastavil nějaké podmínky, za kterých si mohu pořídit něco, co se jinak na trhu neobjevuje a už je jenom na mě, zda na ně přistoupím či ne. Přizpůsobujeme se mnohdy horším prvidlům, ohýbáme hřbet a přihlížíme ke spoustě absurdnostem či nepravostem, přitom ani nemukneme. Vždyť mohu jít klidně ke Škodovi, připlatit si za jméno a odnést si tutéž věc s vpodstatě stejnou (a možná i kratší) životností, jen nabízené hezky ve vatičce a s pozlátkem
Přiznávám, že bych byl vlastně smutný, kdyby to Pazdera zabalil, ačkoliv nemohu pět chválu na jeho postoje a přístup k zákazníkovi.