Přejít na obsah


Fotka

Sverdlovsk - baterie


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
34 odpovědí na toto téma

#1 prema

prema

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 558 příspěvků(y)
Reputace: 6

Publikováno 12 duben 2010 - 11:32:55

Zdravím, po dost slušné době velmi spokojeného užívání Sverdlovska 4 budu nucen zakoupit nové baterie. Vím, že tady byly zmíněny různé alternativy, nicméně připadlo mi, že to jsou vesměs všechno náhražky, které napětím neodpovídají předepsanému. Jeden si pak stěžuje na slabou výdrž, druhý musí korigovat ISO atd. To se mi tedy opravdu příliš nepozdává. Často uváděné PX 625 mají podle toho, co jsem zjistil nyní 1,5 V místo původních 1,35 V, takže ty 3 kousky, které se mají použít už jsou moc. Narazil jsem na tento typ http://digiprofi.cz/...nek-3.6v-850mah , který má napětí 3,6 V, což by bylo akorát. Na Paladixu je jeden uživatel doporučoval pro daný expozimetr jako zcela bezproblémové stran napětí, pouze je baterie o trošičku delší a je třeba malinko vypodložit kryt. Má někdo nějakou jinou zaručeně osobně osvědčenou a současně dostupnou alternativu bez nějakých kompromisů stran přesnosti měření ? Díky moc.
  • 0

#2 oteccasu

oteccasu

    Tlampač (grafoman)

  • Předplatitel
  • 2 142 příspěvků(y)
Reputace: 423

Publikováno 12 duben 2010 - 12:01:56

Ahoj.
Píše se, že mají být expozimetry napájeny 3 až 4 volty. Jinak jsi omezen prostorem. Jedno z mých osvědčených řešení je zakoupení dvou baterek 357A a jedné čokolády. Jedno jest-li hořké, či mléčné. Čokoládu zlikviduješ klasickým způsobem a staniol rozdělíš na dvě části. S jednou dorovnáš spodní část pod baterkou kde je pérko kontaktu. Dáš baterky a na vrch zasejc srovnáš druhou část staniolu. Je jen třeba dát pozor na to aby staniol nezkratoval baterku. Já si vždy oměřím výšku baterek a pak z klasické hnědé slintací pásky udělám pro ně trubičku, ve které se mohou volně pohybovat. U jednoho expozimetru mám místo vrchního staniolu obyčejnou matičku. Staniol se může zdát primitivní, ale je dostatečně pružný, vodivý, lehce se sežene a příjemně a přesně se sním dělá.
Další možnost jsou nabíjecí baterky. Ty by jsem doporučil uplně nejraději. Prodávají se hotové 3 za sebou a podobají se originálnímu válečku. Označení NiMH - 60/3. Napětí mají 3,6 voltů. A nemusí se nic měnit ani přidávat. Padnou tam, jakoby byly pro expozimetr konstruovány. :) Jediná nevýhoda je, že se musí za čas dobít. :D Já používám laboratorní zdroj, ale prakticky lze použít cokoliv co má vyžší napětí než 5 voltů. Tedy klidně zdroj ze staré nabíječky k telefonu atd. Plus dáte na plus. Akorát musíte mezi plus na baterce a na nabíječce dát odpor. Takovej malej za korunu. Jeho hodnota je. Napětí zdroje mínus napětí na baterce ( 3,6) děleno 0,006. Vezmeme nejbližší hodnotu - není kritická. Tento druh baterky doporučuji proto, že má stabilní napětí a o vybití dává včas vědět "nervozitou" diody na expozimetru.
Expozimetry mám 3 a ve dvou mám klas. baterky se staniolem a ve třetím onu dobíjecí. Do budoucna budou všechny dobíjecí.
  • 0

#3 manutara

manutara

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 145 příspěvků(y)
Reputace: 1

Publikováno 12 duben 2010 - 12:04:28

zdravim,

take nieco sa povaluje na nete http://photography.s...acat=625&bkBtn= neskusal som, ak ma niekto skusenosti okomentuje. ak by sa chystal nejaky hromadny nakup mozno sa pripojim :) hi matic 9 a canonet papaju len taketo zakusky :D
  • 0

#4 manutara

manutara

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 145 příspěvků(y)
Reputace: 1

Publikováno 12 duben 2010 - 12:07:01

mno ako tak pozeram, tak ten canonet asi nepapa nist :D, nevadi, o starst min ;)
  • 0

#5 tomashr

tomashr

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 455 příspěvků(y)
Reputace: 1

Publikováno 12 duben 2010 - 12:21:26

Zdravím, po dost slušné době velmi spokojeného užívání Sverdlovska 4 budu nucen zakoupit nové baterie. Vím, že tady byly zmíněny různé alternativy, nicméně připadlo mi, že to jsou vesměs všechno náhražky, které napětím neodpovídají předepsanému. Jeden si pak stěžuje na slabou výdrž, druhý musí korigovat ISO atd. To se mi tedy opravdu příliš nepozdává. Často uváděné PX 625 mají podle toho, co jsem zjistil nyní 1,5 V místo původních 1,35 V, takže ty 3 kousky, které se mají použít už jsou moc. Narazil jsem na tento typ http://digiprofi.cz/...nek-3.6v-850mah , který má napětí 3,6 V, což by bylo akorát. Na Paladixu je jeden uživatel doporučoval pro daný expozimetr jako zcela bezproblémové stran napětí, pouze je baterie o trošičku delší a je třeba malinko vypodložit kryt. Má někdo nějakou jinou zaručeně osobně osvědčenou a současně dostupnou alternativu bez nějakých kompromisů stran přesnosti měření ? Díky moc.


S třemi PX625 Sverdlovsk funguje úplně v pohodě (osobní zkušenost).
  • 0

#6 Bret3

Bret3

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 960 příspěvků(y)
  • LocationPraha/Brno
Reputace: 4

Publikováno 12 duben 2010 - 13:32:04

Já mám ve Sverdlovsku 2x SR44 a pokud nekontroluju moc často(a dlouho) vybití baterek, vydrží dlouho. Oproti Otcičasu mám "trubičku" z pěnové gumy(svinutá) a dno šachty mám docpáno měděným plechem zohnutým do tvaru Z(pěkně pruží). Než jsem přešel na toto řešení, měl jsem stále nějaké problémy. Zkoušel jsem 3xSR44 a nedělalo to dobrotu - expozimetr občas totálně ustřeloval.(Ale zcela nečekaně, třeba po několika správných měřeních).
Když se naštvu, nabiju akumulátory co zbyly po jednom digitálu, nacpu battery pack a přišroubuju.(Pročež mám napětí 1,2x3=3,6V). Je z něj pak sice obluda, ale nikdy jsem pak nezaznamenal problém.
  • 0

#7 hidejoshi

hidejoshi

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 727 příspěvků(y)
  • Location49°49'35.080"N, 12°36'21.379"E
Reputace: 427

Publikováno 12 duben 2010 - 15:28:09

Právě jsem vyrobil adaptér dle návodu z netu. www.butkus.org/chinon/batt-adapt-us.pdf Používají se do něj stříbro oxidové baterie. Náklady na výrobu jednoho jsou rozhodně do 100 Kč včetně Baterie SR44. Funkce se jeví býti dobrou, výraznější problémy při výrobě nebyly. Nabízel jsemtady klukům za 80 Kč
  • 0

#8 Niraj

Niraj

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 212 příspěvků(y)
  • Locationskoro Litomyšl
Reputace: 1

Publikováno 16 duben 2010 - 19:42:18

3x desetník vespod + 3x 625U nahoře a naprostá pohoda. Je to krapet vyšší, takže ten vrchní plech to akorát krásně dotlačí, aby byl dobrej kontakt.
Zkoušel jsem i 2x 625 a při testu nebyl rozdíl oproti těm 3ks.

3x SR44 jdou taky, ale už musejí být něčim obaleny/v něčem zabaleny, jinak se mrdlaj. Ty 625 tam jsou akorát a vypadá to bytelnějc.
  • 0

#9 jakub.jira

jakub.jira

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 839 příspěvků(y)
  • LocationPraha
Reputace: 99

Publikováno 6 srpen 2010 - 10:48:12

tak jsem včera darem dostal sverdlovsk, po vyndání baterky a vyčištění zoxidovanýho kontaktu jsem koupil u vietnamců baterky, dvě LR44, teda aspoň jejich mutaci, no a navrch, pod ten plíšek jsem dal desetníky. dost, aby je to přitlačilo. funguje bezvadně, kontroloval jsem s mojí FM2 :D
  • 0

#10 Corvus

Corvus

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 438 příspěvků(y)
Reputace: 8

Publikováno 6 srpen 2010 - 11:05:27

ja mam 2x SR44, po prekalibrovani v pohode.

LR44 by som sa vyhol. menia napetie s casom a treba castejsie prekalibrovavat. a ked su len 2 a padne im napetie pod 1,5V (koncia tusim na 1,2V), tak uz su mimo vyrobcom danej tolerancie 3-4V
  • 0

#11 jakub.jira

jakub.jira

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 839 příspěvků(y)
  • LocationPraha
Reputace: 99

Publikováno 6 srpen 2010 - 11:12:59

ja mam 2x SR44, po prekalibrovani v pohode.

LR44 by som sa vyhol. menia napetie s casom a treba castejsie prekalibrovavat. a ked su len 2 a padne im napetie pod 1,5V (koncia tusim na 1,2V), tak uz su mimo vyrobcom danej tolerancie 3-4V


díky za radu, já tohle chtěl v podstatě jen proto, že jsem nevěděl zda je funkční, ty baterky stály dvacku, pokud ho budu používat, koupim si ty SR44 :)
  • 0

#12 farmer

farmer

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 88 příspěvků(y)
  • LocationPraha 12
Reputace: 9

Publikováno 2 prosinec 2011 - 16:07:52

....
Když se naštvu, nabiju akumulátory co zbyly po jednom digitálu, nacpu battery pack a přišroubuju.(Pročež mám napětí 1,2x3=3,6V). Je z něj pak sice obluda, ale nikdy jsem pak nezaznamenal problém.


Nojo, ale koukal jsem, že v tom battery packu je do obvodu vložený nějaký odpor (velikost se mi nepodařilo zjistit), který má zřejmě snižovat napětí ze 4,5V (je to dělaný na 3 AA normální baterie) na těch jejich proklamovaných 3,7 V.
Když se tam nacpou 3 aku AA = 3,6V, tak se napětí sníží na nějakých odhaduju 3 V nebo ještě o něco míň. A to už asi bude mít vliv na měření, je tedy asi zapotřebí dorovnávat nějakou korekcí.
  • 0

#13 martinmat

martinmat

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 63 příspěvků(y)
  • LocationOstrava
Reputace: 2

Publikováno 3 prosinec 2011 - 18:47:38

Ťo není odpor, ale germaniová dioda a na té bývá úbytek napětí cca 0,7V dle typu.
Martin
  • 0

#14 martinmat

martinmat

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 63 příspěvků(y)
  • LocationOstrava
Reputace: 2

Publikováno 3 prosinec 2011 - 18:54:09

Jo! Já dal do Sverdlovska 4 baterii SAFT 14250 3,6V. Zkalibroval a maká už přes rok na stejné hodnotě kalibrace. Akorát že je o cca 1,5mm delší a tím trochu vystupuje ta kovová deska z profilu.
M
  • 0

#15 Lukas_87

Lukas_87

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 720 příspěvků(y)
  • LocationPraha
Reputace: 38

Publikováno 3 prosinec 2011 - 19:32:01

pardon, ale používat k snížení napětí propustnou část VA charakteristiky polovodičový diody - ať už shottky, nebo křemíkové, nebo germaniové - je trochu podivná metoda, není-li cílem vytvořit velmi měkký zdroj napětí.
  • 0

#16 Stříbrokaz

Stříbrokaz

    Dost toho nakecá

  • Předplatitel
  • 955 příspěvků(y)
  • LocationModřany
Reputace: 55

Publikováno 3 prosinec 2011 - 20:30:35

pardon, ale používat k snížení napětí propustnou část VA charakteristiky polovodičový diody - ať už shottky, nebo křemíkové, nebo germaniové - je trochu podivná metoda, není-li cílem vytvořit velmi měkký zdroj napětí.

Kdysi se to používalo jako nouzový řešení v případě nedostupnosti zenerek, spousta diod v sérii, ale za moc to doopravdy nestálo.
Jo a 0,7 V má běžně křemíková, germaniovka mívá kolem 0,3 - 0,4V a je ještě měkčí.
  • 0

#17 farmer

farmer

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 88 příspěvků(y)
  • LocationPraha 12
Reputace: 9

Publikováno 4 prosinec 2011 - 15:25:57

Díky, že je to dioda mě nenapadlo, je to otočený potiskem směrem dolů.
Stejně ... tak tedy sníží napětí nabíjecích baterek o 0,7V, tedy z 3x1,2=3,6V (při plně nabitých) na cca 2,9 V, což už je málo ... nepletu-li se. Pro používání s nabíjecíma AA by to asi chtělo přemostit, ne?
  • 0

#18 farmer

farmer

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 88 příspěvků(y)
  • LocationPraha 12
Reputace: 9

Publikováno 4 prosinec 2011 - 15:34:08

aještě jeden dotaz ... jak je to s výdrží těch baterek SAFT 14250 ?
  • 0

#19 martinmat

martinmat

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 63 příspěvků(y)
  • LocationOstrava
Reputace: 2

Publikováno 4 prosinec 2011 - 16:50:40

Mám ji tam asi rok. Teď jsem zkusil kalibrovat a dostal jsem se na stejnou hodnotu korekce- na stupnici 20DIN.
Tady je info k baterce: http://www.battery.c...14250-std-v4463
  • 0

#20 Zee

Zee

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 103 příspěvků(y)
  • LocationHolíč, Slovakia
Reputace: 36

Publikováno 4 prosinec 2011 - 17:18:56

Tú batériu z linku tam mam tiež, za 3 roky čo používam S4 mám druhú, a aj tú prvú som vybil omylom, keď som zastrčil telo S4 do púzdra opačne a on v brašni meral a meral a meral... (samozrejme úplne zbytočne) asi týždeň, než som na to prišiel, že je zastrčený v púzdre zle, no v tom čase bola batéria K.O. Tak s výdržou je to v pohode.
  • 0

#21 farmer

farmer

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 88 příspěvků(y)
  • LocationPraha 12
Reputace: 9

Publikováno 4 prosinec 2011 - 17:34:50

díky za odpovědi
  • 0

#22 Bret3

Bret3

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 960 příspěvků(y)
  • LocationPraha/Brno
Reputace: 4

Publikováno 5 prosinec 2011 - 08:29:02

Jen krátce - mám první verzi Sverdlovsku a nějak si neuvědomuju, že by v battery packu bylo něco jinýho než propojení kontaktů mezi jednotlivýma baterkama. Možná se pletu(nemám zrovna battery pack u sebe), možná v původní verzi nebyl, možná diodu "amputoval" předchozí majitel. Nicméně - obecně mám dojem, že Sverdlosk si spíš poradí s mírně nižším napětím než s vyšším. Na tři stříbrooxidovky už prostě regulérně blbne a občas ukazuje hausnumera, zatímco na dvě plus redukce šlape jak hodinky. A na ty tři akumulátorky se mi prostě krásně shodl s několika dalšíma věrohodnýma měřákama. Stručně a krátce - neřeším zas až tak moc proč, ale funguje to a dobře.(Teda řeším, ale hlavní je opravdu to, že to funguje)
  • 0

#23 dubraro

dubraro

    Tlampač (grafoman)

  • Předplatitel
  • 2 409 příspěvků(y)
  • LocationHavířov
Reputace: 269

Publikováno 5 prosinec 2011 - 09:02:45

IMHO ta dioda v batterypacku je spíše jako ochrana proti opačnému vložení baterií.
Mám ve Sverdlovsku 3x LR9 (A625) alkalické a neřeším, funguje stejně jako když jsem tam předtím měl 3x PX625 (rtuťové).
Z principu funkce musí mít Sverdlovsk zapojení, které odchylky v napájecím napětí koriguje. IMHO je zde můstek, který porovnává odpor fotoodporu s odporem potenciometru. Změna napájecího napětí má pak vliv na to, jakým jasem svítí dioda a jak široká je hystereze mezi zhasnutím a rozsvícením*) diody. Ne na naměřenou hodnotu, ta je dána poměrem odporu fotoodporu a potenciometru, napájecí napětí zde nehraje roli.

*) Můj kus dává přesnou hodnotu v okamžiku rozsvícení diody, podle návodu by to mělo být v okamžiku zhasnutí.
  • 0

#24 Bret3

Bret3

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 960 příspěvků(y)
  • LocationPraha/Brno
Reputace: 4

Publikováno 5 prosinec 2011 - 10:14:40

... Ne na naměřenou hodnotu, ta je dána poměrem odporu fotoodporu a potenciometru, napájecí napětí zde nehraje roli.

*) Můj kus dává přesnou hodnotu v okamžiku rozsvícení diody, podle návodu by to mělo být v okamžiku zhasnutí.


Jen mimochodem - můj taky ukazuje správně "při rozsvícení".
Ještě k těm "hausnumerům"- při použití silnějšího zdroje - např. zmíněné tři stříbrooxidovky SR44 - neukazuje vyloženě "špatně". Jen má tendenci jednou až víckrát "probliknout" dřív, než se rozsvítí takříkajíc trvale (točím-li dál, při "probliknutí" hned zhasne, dioda se ani nerozsvítí na maximální jas - je mi jasný, že je to nejspíš známka nějaké závady v zapojení, ale až mi umře, koupím si prostě něco jinýho nebo jinej kus)). Na hodnotě, na které se rozsvítí "regulerně" přitom ukazuje správně. Jelikož je problikávání otravné, matoucí a dvě baterky jsou levnější než tři :), používám v klidu ty dvě.
  • 0

#25 seydou

seydou

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 73 příspěvků(y)
Reputace: 26

Publikováno 13 leden 2012 - 14:27:31

... Změna napájecího napětí má pak vliv na to, jakým jasem svítí dioda a jak široká je hystereze mezi zhasnutím a rozsvícením*) diody. Ne na naměřenou hodnotu, ta je dána poměrem odporu fotoodporu a potenciometru, napájecí napětí zde nehraje roli.


Nemam technologické vzdělání, ale experimentálně jsem došel ke stejnému závěru. Puvodně jsem měl 3x1,5V, SR44 nebo něco takového, doplněné podložkami na správnou velikost (desetníky už došly). Pak jsem zkusil Lithiový článek 3.6V/1,2Ah od SAFTu, a výsledky byly úplně stějné. Lithiový článek má ovšem výhodu, že je mnohem, mnohem dražší :-) .

Lithiová baterie je taky delší než původní článek, takže jsem plechový kryt musel proti baterii podložit (čtvereček plastu nebo tvrdé gumy, cca 1mm). Pořádně jsem to utáhl a mezeru dokola jsem vyspároval černým silikonem, šlape to jak hodinky. Kdo si hraje, nezlobí :D
  • 0

#26 taz

taz

    Tlampač (grafoman)

  • Administrators
  • 1 220 příspěvků(y)
  • LocationZittau
Reputace: 170

Publikováno 24 leden 2012 - 08:24:15

Zdravím, po dost slušné době velmi spokojeného užívání Sverdlovska 4 budu nucen zakoupit nové baterie. Vím, že tady byly zmíněny různé alternativy, nicméně připadlo mi, že to jsou vesměs všechno náhražky, které napětím neodpovídají předepsanému. Jeden si pak stěžuje na slabou výdrž, druhý musí korigovat ISO atd. To se mi tedy opravdu příliš nepozdává. Často uváděné PX 625 mají podle toho, co jsem zjistil nyní 1,5 V místo původních 1,35 V, takže ty 3 kousky, které se mají použít už jsou moc. Narazil jsem na tento typ http://digiprofi.cz/...nek-3.6v-850mah , který má napětí 3,6 V, což by bylo akorát. Na Paladixu je jeden uživatel doporučoval pro daný expozimetr jako zcela bezproblémové stran napětí, pouze je baterie o trošičku delší a je třeba malinko vypodložit kryt. Má někdo nějakou jinou zaručeně osobně osvědčenou a současně dostupnou alternativu bez nějakých kompromisů stran přesnosti měření ? Díky moc.


S třemi PX625 Sverdlovsk funguje úplně v pohodě (osobní zkušenost).


Já používám 3x LR44 + matičku :mrgreen:
  • 0

#27 oteccasu

oteccasu

    Tlampač (grafoman)

  • Předplatitel
  • 2 142 příspěvků(y)
Reputace: 423

Publikováno 24 leden 2012 - 15:12:03

Kup si ten článek a nešpekuluj.
Řešení je více. Jen pokud budete mít mezeru, tak tam nedávejte alobal např. z čokolády. Po čase se kontakt "odkontaktí" a zlobí. Čít to je nevím. Prostě to již nedělám.
  • 1

#28 borda

borda
  • Guests
Reputace: 0

Publikováno 30 leden 2015 - 01:47:34

Našel by se elektricky zdatný temnokomorník, který by se mi podíval na sverdlovska? Po vytečení baterek je zoxidivaný plíšek pro kontakt baterie. Když tam vší silou narvu adaptér na AA, občas se chytí. Se SAFT baterií bez šance.

Poprosím případně o SZ.

Děkuji


  • 0

#29 Me2d

Me2d

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 403 příspěvků(y)
  • Locationcelakovice
Reputace: 22

Publikováno 18 březen 2016 - 14:03:40

Já mám ve sverdlovsku toto : 

 Vinnic Z3ALF2 NiMH 3,6V 80mAh

maká to dobře, jen až se vybije, jak to mám nabít? V elektro se nevyznám, neumí někdo sestrojit nabíječku k tomu?


  • 0

#30 Fotograf

Fotograf

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 51 příspěvků(y)
  • LocationBlansko
Reputace: 6

Publikováno 27 říjen 2016 - 20:45:30

Zdarec,

mám na e-bayi  možnost koupit sverdlovska čtyřku,ale jak už se psalo: klasická PX625 se už neprodává,tak mě napadlo,že bych tam narval 2 PX625A ,což je dohromady napětí 3 v,a zbytek vypodložit desetníkama,ale nevím jestli  to bude prakticky fungovat.kdo používá,ozvěte se,děkuji.


  • 0

#31 salo

salo

    Nováček

  • Předplatitel
  • 396 příspěvků(y)
  • LocationZnojmo
Reputace: 70

Publikováno 27 říjen 2016 - 22:50:18

Tohle reseni u me funguje spolehlive. Po vlozeni baterii je samozrejme potreba provest kalibraci expozimetru dle navodu k pouziti.
  • 0

#32 KIM

KIM

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 179 příspěvků(y)
Reputace: 39

Publikováno 28 říjen 2016 - 16:13:32

Tohle používám nějakých 20 let bez nejmenšího problému, samozřejmě s kalibrací. Jen namísto desetníků mám pružinku.


  • 0

#33 Fotograf

Fotograf

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 51 příspěvků(y)
  • LocationBlansko
Reputace: 6

Publikováno 2 listopad 2016 - 18:23:56

Zdarec

Tak,štastně jsem zakoupil Sverdlovska 4,a jelikož jsem tvor učenlivý,naučit se s ním zacházet mi trvalo chviličku.Narval jsem tam dvě SR44,vypodložil desetníkama,zkalibroval a šlape jak hodinky.Ale řeším otázku čím přilepit plechovou destičku co kryje trimry.Chtěl bych aby to šlo jakž takž lehce odloupnout při další kalibraci,ale aby mi ta destička zase někde neodpadla.


  • 0

#34 Fotograf

Fotograf

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 51 příspěvků(y)
  • LocationBlansko
Reputace: 6

Publikováno 3 listopad 2016 - 11:39:07

Sám bych tipnul chemoprén


  • 0

#35 Fotograf

Fotograf

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 51 příspěvků(y)
  • LocationBlansko
Reputace: 6

Publikováno 17 listopad 2016 - 18:09:48

Zdarec!

už jsem to šťastně přilepil chemoprénem,takže odpovídat nemusíte.


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 členů, 0 návštěvníků, 0 anonymních