Tož nechtěl sem reagovat, ale Krakene DYYYYK...

Z vlákna Pomoc s výberom fotáku+problém s BCA
Řekněme, že to platí tam, kde je to na úrodné půdě. Tedy klidně všeobecně. Já si nemyslím, že by se měl někdo hned urážet ale také si nemyslím, že by se mělo všechno jen mazat a být diskuze ve stylu pionýru, nebo timurovců.
Strohé věty, otázky a odpovědi ano-ne-nevím.
Myslím, že vše je o toleranci a dialogu. Ne o monologu. A občas to tak vypadá. Zkrátka někdy přijmout i názor někoho jiného. Protože každý názor je subjektivní a fakta jsou fakta.Není všechno černobílé. To je vše, co k tomu ještě říkám a dál se tím nebudu pitvat...........
OT (nechť je případně přesunuto do příslušného vlákna): Osobně pokládám tento styl moderace a snahu mít všechno řádně zaškatulkováno a co nikam nepasuje mazat za škodlivý. Zcela to brání rozvinutí zajímavé debaty a dělá to z fora suché nezáživné místo, které nikoho nebaví. Temná by se měla inspirovat APUGem a jinými dobře fungujícími fory, povolit otěže a nechat lidi ať se baví dokud to opravdu nezačne být v rozporu se smysluplnými pravidly.
Například otázka vhodnosti toho či jiného ohniska je, myslím, natolik spjatá s výběrem foťáku, že nevidím absolutně žádný důvod s tím hýbat. Že se diskuze pustila tímto směrem vedlo k velmi podnětnéhmu připomenutí systému Konica. Když se debata uměle rozseká, nastane IMHO víc škody než užitku.
Pravidla jsou daná.
Otěže jsou povolené velmi, smazal jsem příspěvky, které šly mimo a týkaly se moderování, což jak jistě uznáte s tématem vlákna moc nesouviselo. Ostatní jsem ponechal.
Důvod k rozseknutí jsem viděl v okamžiku, kdy byla položena filozofická otázka, která směřovala diskuzu jinam. Odpovědnost je na mně.
Howgh.Znovu si dovolím připomenout, přečtěte si posobě váš příspěvek ještě před odesláním a zvažte jeho informační či zábavný přínos.