Přejít na obsah


Fotka

Kde nechat volat dia svitky (E6)?


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
118 odpovědí na toto téma

#1 Alchymista

Alchymista

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 76 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 17 červen 2010 - 10:35:52

Mám prosbu o radu, mám připravených cca 25ks dia svitků 120 Provia 400X a Velvia 50 na kterých mi hodně záleží a potřeboval bych je nechat vyvolat. Sám na to teď nemám čas, ani tolik chemikálíí a s E6 zdaleka ani tolik zkušeností. Nějakých 12 předtím jsem nechal vyvolat ve FotoŠkoda, ale moc spokojený jsem nebyl (otisky prstů v obraze, špatná komunikace apod).
Doporučili byste nějaký opravdu profi minilab, který mi je vyvolá tak že se nebudu muset děsit co dostanu zpět?
Co minilab v Praze na Petřinách? Necháváte tam někdo volat dia svitky?
díky moc za případné rady
  • 0

#2 Drevorubec

Drevorubec

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 322 příspěvků(y)
  • LocationPraha
Reputace: 240

Publikováno 17 červen 2010 - 10:56:51

Jedině Petřiny. Byly doby, kdy i Škoda posílal k nim, ale už neposílá :-)
  • 0

#3 db

db

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 6 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 17 červen 2010 - 12:05:27

Před časem jsem byl spokojen s laboratoří THALIA PICTA v Praze (to jsou ty Petřiny?) www.thaliapicta.cz
db z Ostravy
  • 0

#4 Alchymista

Alchymista

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 76 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 17 červen 2010 - 12:39:54

Thalia Picta teď taky posílá filmy na Petřiny, jinak to není stejná fotolaboratoř
  • 0

#5 frdrx

frdrx

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 151 příspěvků(y)
Reputace: 1

Publikováno 17 červen 2010 - 22:10:25

Jsem spokojený s E-6 v Ultralabu ve Vladislavské. V Thalii jsem už dlouho nic neměl, ale byla vždy velmi dobrá. Diáky zaslané od Škody na Petřiny byly někdy bezchybné, jindy ne. Několik Provií 400X mi tam vyvolali do zelena (jedná se o film zvláště citlivý na pH) . V Ultralabu se mi to zatím nestalo.
  • 0

#6 panoram

panoram

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 24 příspěvků(y)
Reputace: 1

Publikováno 18 červen 2010 - 08:32:09

V posledni dobe davam E-6 do Ultralabu ve Vladislavske ulici v Praze,a zatim jsem spokojeny.Davam tam i čb filmy pro C 41,a take jsem spokojeny.Tak doufam,ze to vydrzi,ze nebudu muset zase hledat neco jineho,protoze uz skoro nic slusneho neni.
  • 0

#7 kubik

kubik

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 93 příspěvků(y)
Reputace: 1

Publikováno 18 červen 2010 - 11:35:00

Pro ostravaky, kteri potrebuji vyvolat svitkove diaky doporucuji Foto universal. Je to takovy maly kramek naproti Nove radnice.
Na webu nikde neni, tady je mapka:

http://www.mapy.cz/#...=135235808@z=16

Foto universal
Jestli jsem spatne vlozil odkaz, tak prosim moderatory o opravu.
  • 0

#8 kony

kony

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 483 příspěvků(y)
Reputace: 6

Publikováno 18 červen 2010 - 13:25:29

Připojuji doporučení na stejný krám - mají analogový minilab a tak zvládají i zhotovení pozitivu z crossovaných diáků !
  • 0

#9 oteccasu

oteccasu

    Tlampač (grafoman)

  • Předplatitel
  • 2 164 příspěvků(y)
Reputace: 424

Publikováno 25 říjen 2010 - 12:23:55

Na setkání na Rýchorách nás navštívil pan Havel. Fotograf Krkonoš, kterého knížku máte jistě mnozí doma. Po 40ti letech má problém s vyvoláváním diáků. (Nějak nám provozovny mizej).Víte někdo kde spolehlivě vyvolat diák - svitek?? Slíbil jsem, že se zeptám a dám mu vědět.
Dík Roman
  • 0

#10 Drevorubec

Drevorubec

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 322 příspěvků(y)
  • LocationPraha
Reputace: 240

Publikováno 25 říjen 2010 - 13:09:40

Jedině Petřiny.
(Kdo je spokojen s Ultralabem, měl asi velké štěstí. Když jsem ještě nevěděl, že Škoda začal posílat do Ultralabu místo na Petřiny, nechal jsem si tam vyvolat filmy, a jsou poškrábané a mají bordel v emulzi.)
  • 0

#11 LukasJ

LukasJ

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 319 příspěvků(y)
Reputace: 4

Publikováno 25 říjen 2010 - 16:02:10

Díky za info. Mě došla chemie a potřeboval jsem vyvolat DIA (jen kino), tak jsem to poslal do Teplic. No ještě to nemám, prý to trvá 10 dní. Neumí jen vyvolat, musí k tomu být nějaká služba, fotky (kdybych chtěl fotky, fotím na negativ), nebo rámečkování. Vybral jsem si rámečkování, přeci jen 150Kč , nastříhaj, narvou do rámečků. Takže s manipulačním poplatkem jsem se dostal na "příjemných" 300Kč, hmmmmm. Tak to bylo naposled. A to prý ty rámečky jsou "jednorázový", jsem velice zvědav.
Na Petřinách umí i klino, předpokládám.......
  • 0

#12 Luigi

Luigi

    Dost toho nakecá

  • Předplatitel
  • 708 příspěvků(y)
  • LocationTábor
Reputace: 130

Publikováno 25 říjen 2010 - 16:50:31

Jedině Thalia Picta Praha. Najdeš je na internetu. Teď se přesídlili, ale je to asi 500 metrů od metra C Chodov.
Velká spokojenost po dlouhá léta, volají pro profíky a ceny docela ujdou. Pokud vím tak například Ladislav Kamarád jinam ani filmy nedával ( a možná jetě nedává - nevím jestli nepřešel na jiný Hasselblad)
Můžeš si vybrat procesy Push a Pull a jiné služby.
Zdařec Luigi
:D
  • 0

#13 Drevorubec

Drevorubec

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 322 příspěvků(y)
  • LocationPraha
Reputace: 240

Publikováno 25 říjen 2010 - 17:11:03

Thalia Picta teď taky posílá filmy na Petřiny, jinak to není stejná fotolaboratoř

Stálo by za to ověřit tuhle informaci, protože pak by bylo jedno jestli na Petřiny nebo do Thalie. Nebo se rozhodnout podle dalších služeb.

Na Petřinách umí i klino, předpokládám.......

Předpokládám, že je to překlep a zajíma tě kinofilm. Ten ano. Dokonce jsem se dozvěděl, že jsou ochotni vyvolávat i 16mm z Mikromy.
  • 0

#14 LukasJ

LukasJ

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 319 příspěvků(y)
Reputace: 4

Publikováno 25 říjen 2010 - 17:51:53

Teď mě sice zajímalo kino, neb to je jediný co v Teplicích uměj. SF neuměj, ty jsem zatím střádal v mražáku a volal sám. Ale tak nějak bych to uvítal i SF. Pokud zvládnou od kina do SF, jsem happy.
Thalia mě nic neříká, nikdy jsem tam nic nedával.
  • 0

#15 Pentaxista

Pentaxista

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 038 příspěvků(y)
Reputace: 217

Publikováno 25 říjen 2010 - 18:04:06

Před několika týdny jsem do Thalia Picta volal a bylo mi řečeno, že po přestěhování už stroj na E6 nespouštěli, není kšeft a lázně se nevyčerpají... Zda něco někam posílají, nevím.
Je to veleškoda, protože mi po dlouhá léta volali diáky způsobem, kterému nebylo možno vytknout vůbec nic.
P.S. a to dělali na závěsném stroji, který umožňoval vyvolat každý film ve vlastním režimu... Nevím, zda někdo jiný takovou mašinku má.
  • 0

#16 Luigi

Luigi

    Dost toho nakecá

  • Předplatitel
  • 708 příspěvků(y)
  • LocationTábor
Reputace: 130

Publikováno 25 říjen 2010 - 19:17:58

Pentaxisto, to je divný. Já jsem u nich měl někdy v červnu 2010 12 svitků a vyvolali mi je O.K. A to bylo hádám po jejich přestěhování více jak 6 měsíců.
Ještě jsem si tam bral i jejich nabídku na všechny služby včetně vyvolávání E6 všech formátů.
Fakt je, že jsem je nemohl najít, jsou v zadní části budovy Fotostar, maličké dveře u skladů, ale jinak vše fungovalo. Tož nevím. Možná už od té doby změnili nabídku. To byla fakt škoda, byli v kvalitě super. Pražáci by to mohli vyzvědět.
Zdar Luigi :D
  • 0

#17 oteccasu

oteccasu

    Tlampač (grafoman)

  • Předplatitel
  • 2 164 příspěvků(y)
Reputace: 424

Publikováno 26 říjen 2010 - 18:47:00

:) PRAŽÁCI MÁTE ZA ÚKOL TO VYZVĚDĚT. :) :)
  • 0

#18 Drevorubec

Drevorubec

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 322 příspěvků(y)
  • LocationPraha
Reputace: 240

Publikováno 26 říjen 2010 - 18:57:07

Zkusíme. V Thalii se ptát nebudu, ale na Petřinách můžu, až tam pojedu s filmama. Ale bude to asi až po výpaltě...
  • 0

#19 Vobluda

Vobluda

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 40 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 26 říjen 2010 - 20:25:09

Ma zkusenost z posledni doby je nasledujici: volani na Petrinach prostrednictvim Skody naprosto priserne, zohybane filmy atd. Pri posledni reklamaci mi dokonce volal osobne reditel Fotografie a vysvetloval mi, ze filmy pri volani E6 proste zohybane byt musi..

K plne spokojenosti nyni nechavam E6 volat a skenovat v Ultralabu. Vse je hotove do druheho dne.
  • 0

#20 Pentaxista

Pentaxista

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 038 příspěvků(y)
Reputace: 217

Publikováno 26 říjen 2010 - 20:55:05

Luigi
Těžko říci ... Možná, že mašinu spustili, možná, že někde něco nasmlouvali. Nevím.
  • 0

#21 Drevorubec

Drevorubec

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 322 příspěvků(y)
  • LocationPraha
Reputace: 240

Publikováno 26 říjen 2010 - 22:34:06

Ma zkusenost z posledni doby je nasledujici: volani na Petrinach prostrednictvim Skody naprosto priserne, zohybane filmy atd. Pri posledni reklamaci mi dokonce volal osobne reditel Fotografie a vysvetloval mi, ze filmy pri volani E6 proste zohybane byt musi..

K plne spokojenosti nyni nechavam E6 volat a skenovat v Ultralabu. Vse je hotove do druheho dne.

Tohle nechápu. Škoda posílá E6 do Ultralabu, což mi potvrdili u Škody v minilabu i na Petřinách, kam najednou posílat přestal. Důvod neznají. Myslím, že ta změna nastala loni na podzim a poznal jsem to výrazným zhoršením kvality. Tj. škrábance a bordel v emulzi (černý kusy čehosi). Můžu ukázat.
Z toho plyne, že až pojedu na Petřiny s filmy, tak zkusím dát řeč s obsluhou a zjistit jak to je.

A ještě dotaz, co to je zohýbaný film? Jako přeložený, nebo jen ne úplně rovný jako pravítko?
  • 0

#22 *Ivan*

*Ivan*

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 388 příspěvků(y)
Reputace: 1

Publikováno 27 říjen 2010 - 08:55:21

panove, a co Brno, nemate nekdo tip na kvalitni laborator?
  • 0

#23 Vobluda

Vobluda

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 40 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 27 říjen 2010 - 09:25:05

Necham si volat ca 1 E6 film tydne v Ultralabu a zatim pokazde k plne spokojenosti.
E6 z Petrin je jak varhany, vzdy prohnuty uprostred kazdeho nastrihaneho 6 policka.

Ma zkusenost z posledni doby je nasledujici: volani na Petrinach prostrednictvim Skody naprosto priserne, zohybane filmy atd. Pri posledni reklamaci mi dokonce volal osobne reditel Fotografie a vysvetloval mi, ze filmy pri volani E6 proste zohybane byt musi..

K plne spokojenosti nyni nechavam E6 volat a skenovat v Ultralabu. Vse je hotove do druheho dne.

Tohle nechápu. Škoda posílá E6 do Ultralabu, což mi potvrdili u Škody v minilabu i na Petřinách, kam najednou posílat přestal. Důvod neznají. Myslím, že ta změna nastala loni na podzim a poznal jsem to výrazným zhoršením kvality. Tj. škrábance a bordel v emulzi (černý kusy čehosi). Můžu ukázat.
Z toho plyne, že až pojedu na Petřiny s filmy, tak zkusím dát řeč s obsluhou a zjistit jak to je.

A ještě dotaz, co to je zohýbaný film? Jako přeložený, nebo jen ne úplně rovný jako pravítko?


  • 0

#24 Fabius

Fabius

    Tlampač (grafoman)

  • Moderátoři
  • 1 432 příspěvků(y)
Reputace: 278

Publikováno 27 říjen 2010 - 10:35:32

*Ivan*: v Brně E-6 vyvolává Smělík. Buď se s ním dá domluvit přímo nebo to nechat v některé sběrně se kterými spolupracuje. Psal jsem mu aby poslal nějaký kontakt + jestli vyvolává i "poštou", ev. www stránku.
  • 0

#25 *Ivan*

*Ivan*

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 388 příspěvků(y)
Reputace: 1

Publikováno 28 říjen 2010 - 21:38:17

Fabius: Fabius: A to je kdo? Chemii sice mam, ale ted jsem uz paty mesic nastehovany do jednopokojoveho bytu a vsechny veci mam po krabicich v ruznych castech Brna. To ze bych sam vyvolaval mi nejmene do konce roku nehrozi a rad bych asi cca 8 svitku vyvolal, jeden zapomenuty ma rok a pul. Myslel jsem ze to dam do Prahy, ale jak tak ctu, neni kam.
Nechcete mi je nekdo za uplatu vyvolat? 8-O
  • 0

#26 Fabius

Fabius

    Tlampač (grafoman)

  • Moderátoři
  • 1 432 příspěvků(y)
Reputace: 278

Publikováno 28 říjen 2010 - 22:44:52

*Ivan*: dřív měl minilab na Antonínské, ale kvůli poklesu poptávky to zavřel. Nicméně E-6 vyvolává dál. Jako sběrnu má kontrakt např. s Fosh Foto. Pokud to spěchá, tak se lze dohodnout přímo. Telefon je zde:

http://www.photostud....cz/kontakt.asp
  • 0

#27 Gorgi

Gorgi

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 536 příspěvků(y)
Reputace: 16

Publikováno 31 říjen 2010 - 14:11:36

Pánové, nechápu proč E-6 nevoláte doma. Problémy s tím se trochu dramatizují, vychází to pěkně, je to jednoduché a jedna várka je cca 35-40 minut. Chemii nejlépe z Německa v 5l balení, však se to mezi temnokomorníky rozlije. Furt lepší než plno funny stories s Petřinami nebo kým jiným. Mně zas nas*ali, když mi konce diáků koukali z acetátu...chtěli ušetřit na jedné či dvou řadách acetátu navíc (při ceně vyvolání 110 Kč), pacholci. Krom toho, že můžete nadávat nadále jen sami sobě, tak významně ušetříte.

PS: nikomu nic vyvolávat nebudu bo:
a) mám málo času a musel bych si takto vydělat alespoň 250 Kč/hod po odečtení nákladů, aby to mělo smysl (nehledě na problémy s ŽL atp.)
:-) netoužím po rozbité držce, kdyby se mi něco nepovedlo...jako třeba když jsem rozlil trochu barevné vývojky a pak jsem trnul, zda mám pod "vodou" všechny cívky...

Pokud někdo chce ukázat, jak to volá amatér, tak se ozvěte na email, možná bych to mohl dělat přespříští týden.
Místo: Praha.
  • 0

#28 *Ivan*

*Ivan*

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 388 příspěvků(y)
Reputace: 1

Publikováno 1 listopad 2010 - 06:44:23

Ja si je sam volam, mam ale problem s tim udrzet stejnou teplotu lazni. Pokud volam cb, tak v mistnosti je +-20st, takze teplota chemie se tak dramaticky nehybe, ale pokud volam E6 tak to lita dost. Chtelo by to nejaky procesor.
  • 0

#29 Fabius

Fabius

    Tlampač (grafoman)

  • Moderátoři
  • 1 432 příspěvků(y)
Reputace: 278

Publikováno 1 listopad 2010 - 14:12:57

Já používám vanu plnou teplé vody (39 C). To má takovou setrvačnost, že naprosto není problém držet toleranci +-0,5C (a šlo by to i přesněji, není to ale potřeba).
  • 0

#30 Radza

Radza

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 82 příspěvků(y)
Reputace: 1

Publikováno 1 listopad 2010 - 15:48:31

S voláním takměř čehokoliv a to i E6 bych se obrátil na REDa. Přes týden teď bývá v Brně, aspoň co já vím, takž eby domluva byla určitě možná
  • 0

#31 LukasJ

LukasJ

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 319 příspěvků(y)
Reputace: 4

Publikováno 1 listopad 2010 - 17:00:32

Pánové, nechápu proč E-6 nevoláte doma. Problémy s tím se trochu dramatizují, vychází to pěkně, je to jednoduché a jedna várka je cca 35-40 minut. Chemii nejlépe z Německa v 5l balení, však se to mezi temnokomorníky rozlije. Furt lepší než plno funny stories s Petřinami nebo kým jiným. Mně zas nas*ali, když mi konce diáků koukali z acetátu...chtěli ušetřit na jedné či dvou řadách acetátu navíc (při ceně vyvolání 110 Kč), pacholci. Krom toho, že můžete nadávat nadále jen sami sobě, tak významně ušetříte.

PS: nikomu nic vyvolávat nebudu bo:
a) mám málo času a musel bych si takto vydělat alespoň 250 Kč/hod po odečtení nákladů, aby to mělo smysl (nehledě na problémy s ŽL atp.)
:!: netoužím po rozbité držce, kdyby se mi něco nepovedlo...jako třeba když jsem rozlil trochu barevné vývojky a pak jsem trnul, zda mám pod "vodou" všechny cívky...

Pokud někdo chce ukázat, jak to volá amatér, tak se ozvěte na email, možná bych to mohl dělat přespříští týden.
Místo: Praha.


Ale jo, to já vím. Dělám, tedy zkouším i náročnější procesy. U mě je problém jedinej, E6 filmů mám málo, vyvolat 2 filmy a pak zahodit chemii se mě nechce. Ono je to u mě podobný jako C41. Pokud mám chemii, není to problém. Ale 3 filmy do měsíce? Výsledek stejně dobrej jako slušnej lab? Pokud započtu i čas, jsem výrazně prodělečnej. RA4 je něco jinýho......
  • 0

#32 Drevorubec

Drevorubec

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 322 příspěvků(y)
  • LocationPraha
Reputace: 240

Publikováno 1 listopad 2010 - 21:11:11

Všechno je asi jinak. Dnes jsem se u Škody v minilabu 2 (vzadu nahoře) ptal kam posílají volat diáky. Dozvěděl jsem se, že mi to nesmí prozradit, ale že to není žádná normální firma. Pak jsem stejný dotaz položil slečně v minilabu 1 (vchod z ulice), a ta mi prozradila, že si to volají sami. Tak si to přeberte jak umíte. Ještě zkusím něco zjistit.
  • 0

#33 Snek

Snek
  • Guests
Reputace: 0

Publikováno 1 listopad 2010 - 21:18:07

Já používám vanu plnou teplé vody (39 C). To má takovou setrvačnost, že naprosto není problém držet toleranci +-0,5C (a šlo by to i přesněji, není to ale potřeba).


jj. takhle jsem jel E-6 celá léta. Ovšem jak je člověk starej a línej, není nad to zapnout temperování v Jobo CPE procesoru, uvařit si kávu, prolistovat knihu, a do půl hodiny je natemperováno :lol: ... a pak už jenom máchat jeden film za druhým... :!: :) :D
  • 0

#34 Fabius

Fabius

    Tlampač (grafoman)

  • Moderátoři
  • 1 432 příspěvků(y)
Reputace: 278

Publikováno 2 listopad 2010 - 10:55:01

Došla mi odpověď od Smělíka - tedy adresa pro vyvolání "na dobírku" a sběrny:

Cena za vyvolání = 120 CZK

Adresa na dobírku:

Marek Smělík
Záhřebská 15
Brno 616 00
775292296
m.smelik@seznam.cz

Sběrny:

FOSH FOTO s.r.o.
Solniční 5/7/9
Brno 602 00
Telefon: +420 542218064

D.V.F. s.r.o.
Pekařská 88
602 00 Brno
tel: +420 543 211 477

Foto u Jakuba
Jakubské nám. 7
602 00 Brno

Pavel Smékal – FOTO
nám. Komenského 103
Tišnov 666 01
  • 0

#35 oteccasu

oteccasu

    Tlampač (grafoman)

  • Předplatitel
  • 2 164 příspěvků(y)
Reputace: 424

Publikováno 2 listopad 2010 - 11:36:30

Dík moc. Předám panu Havlovi.
Jen se ještě pro sichr zeptám: TY BY JSI DOPORUČIL PANA SMĚLÍKA PRO PROFI PRÁCI???
Roman
  • 0

#36 Fabius

Fabius

    Tlampač (grafoman)

  • Moderátoři
  • 1 432 příspěvků(y)
Reputace: 278

Publikováno 2 listopad 2010 - 12:43:53

Ze všech laboratoří, které jsem kdy vyzkoušel, mám se Smělíkem nejlepší zkušenosti (kromě něj to byly Teplice a Zlín). Nepamatuji si nikdy na škrábance, natržený film nebo fleky (což u těch dvou laboratoří nastalo).
Jediný problém byl občas se několika zaschlými kapkami, ale z vlastní zkušenosti vím, že buď se na to vezmou kleště (což bych si u cizího filmu asi netroufnul) nebo jsou tam kapky.
  • 0

#37 Gorgi

Gorgi

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 536 příspěvků(y)
Reputace: 16

Publikováno 3 listopad 2010 - 01:25:08

potvrzuji věrohodnost Nejširšího doktora a ředitele - je fakt ukrutný detailista. Pokud Smělík prošel jeho "testem kvality", tak musí být fakt dobrý.
  • 0

#38 rayban

rayban

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 28 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 12 únor 2011 - 23:53:06

Našel jsem na stránkách drogerie rossmann vyvolání dia za 49,90,- a vyvolání s rámečkama za 99,-
Sice je to jen drogerie a někdo může nemítnout, že to nebude kvalitní ( zatím jsem to nezkusil tam dát vyvolat, ale chystám se), ale rosman to určitě posílá někam do fotolaboratoře buď´někam v německu a nejspíš do Teplic do fotostaru. Má někdo skušenosti s rossmannem.
  • 0

#39 rayban

rayban

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 28 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 12 únor 2011 - 23:58:27

Ještě jsem zapoměl napsat že se jedná o kino.
jinak odkaz na jejich ceník
http://www.rossmannc...ndex.php?id=224
  • 0

#40 Drevorubec

Drevorubec

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 322 příspěvků(y)
  • LocationPraha
Reputace: 240

Publikováno 13 únor 2011 - 00:55:33

Nemám odvahu to zkoušet na svých filmech.
  • 0

#41 ypres_bass

ypres_bass

    Obchodník zbožím prošlým

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 736 příspěvků(y)
  • LocationPardubice
Reputace: 51

Publikováno 13 únor 2011 - 01:21:55

včera mi psal kony že rozmíchává dávku...
  • 0

#42 kony

kony

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 483 příspěvků(y)
Reputace: 6

Publikováno 13 únor 2011 - 08:21:23

Experimentální a první domácí , zatím ještě odlazeno nemám ... Pak dám vědět , jak sem dopadl.
  • 0

#43 rayban

rayban

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 28 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 17 březen 2011 - 23:04:19

Tak jsem si nechal vyvolat diafilm v drogerii Rossmann a jsem spokojen
za 49,90,-.
Posílají to do německa a trvá to cca 8 dní Vyvolává to nějaká fotolaboratoř bejvalejch ORWO laboratoří. Společnost se jmenuje ORWOnet a v měmecku je asi dost známá.
Jsem spokojen.
Jinak jsem fotil na diafilm z DM drogerie Paradies dia prý je to převlečenej Kodak vyrobeno v USA cena 45,- Kč takže i s vyvoláním jsem na 100,- a rámečky sženete za hubičku.
  • 0

#44 ypres_bass

ypres_bass

    Obchodník zbožím prošlým

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 736 příspěvků(y)
  • LocationPardubice
Reputace: 51

Publikováno 17 březen 2011 - 23:19:46

bohužel svitek nezvládnou a ani neprodávají :wink:
jenom kdyby to někoho zajímalo, bo jsem se ptal
  • 0

#45 rayban

rayban

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 28 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 17 březen 2011 - 23:43:09

svitkový film vyvolávají jen černobílý negativ.
  • 0

#46 rayban

rayban

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 28 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 17 březen 2011 - 23:49:11

a nebo bych napsal zde do otázek a odpovědí a možná že by to vyvolali
http://www.rossmannc...aq&tx_etfaq_pi1[limit]=30&tx_etfaq_pi1[viewCategory]=12&cHash=e188d96df7
ona v německu je mnohem větší podpora a dělají lecos. Na rozdíl od našich fotolabortoří které podmiňují vyvolání dia i s fotkama a nebo s rámečkem.
  • 0

#47 rayban

rayban

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 28 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 18 březen 2011 - 00:37:02

svitek vyvolávaj zde v ceníku je uveden
http://www.24x36foto...is.cz/cenik.htm
  • 0

#48 tess_red

tess_red

    Dost toho nakecá

  • Předplatitel
  • 957 příspěvků(y)
  • LocationLitoměřice; občas Ludvíkov u Velké Bíteše
Reputace: 181

Publikováno 18 březen 2011 - 17:40:44

Tak jsem si nechal vyvolat diafilm v drogerii Rossmann a jsem spokojen
za 49,90,-.
Posílají to do německa a trvá to cca 8 dní Vyvolává to nějaká fotolaboratoř bejvalejch ORWO laboratoří. Společnost se jmenuje ORWOnet a v měmecku je asi dost známá.
Jsem spokojen.
Jinak jsem fotil na diafilm z DM drogerie Paradies dia prý je to převlečenej Kodak vyrobeno v USA cena 45,- Kč takže i s vyvoláním jsem na 100,- a rámečky sženete za hubičku.


A šlo by sem dát nějaký scan jednoho políčka, abych si udělala představu? Bylo by to pro mne nejdostupnější volání dia v kinu. :wink:
  • 0

#49 hypnogen

hypnogen

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 877 příspěvků(y)
Reputace: 81

Publikováno 18 březen 2011 - 17:54:32

tess red:

tohle

Vložený obrázek

Mju:II vs. DM Dia Paradies 100 (zřejmě přebalený Kodak Elitechrome)
voláno v Rossmannovi (E6)

někdy mám pocit, že to na skenu táhne krapet do modra (ve stínech), ale to není jediný diák, kde ten pocit mívám.
  • 0

#50 tess_red

tess_red

    Dost toho nakecá

  • Předplatitel
  • 957 příspěvků(y)
  • LocationLitoměřice; občas Ludvíkov u Velké Bíteše
Reputace: 181

Publikováno 18 březen 2011 - 18:11:02

tess red:

tohle

Vložený obrázek

Mju:II vs. DM Dia Paradies 100 (zřejmě přebalený Kodak Elitechrome)
voláno v Rossmannovi (E6)

někdy mám pocit, že to na skenu táhne krapet do modra (ve stínech), ale to není jediný diák, kde ten pocit mívám.


Vypadá to dobře. :wink: A netušíš, jestli ten paradies film mají všude? Nebo ve větších městech? Já jsem si ho tu nikdy v Litoměřicích v DM drogerii nevšimla. :!: A celkem tam chodím. No uvidím. V týdnu to zkusím jestli ho tam mají, a vyzkouším si potom vyvolání v rossmannu, díky za dobrý tip. :wink:
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 členů, 0 návštěvníků, 0 anonymních