Přejít na obsah


Fotka

Vytápění temné komory


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
50 odpovědí na toto téma

#1 Punkomat

Punkomat

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 187 příspěvků(y)
Reputace: 154

Publikováno 10 říjen 2010 - 17:47:04

Plánuji si teď na zimu pořídit do temné komory něco na její vytápění.
Elektrický přímotop s ventilátorem nepřichází v úvahu kvůli víření prachu a infrazářič také ne.

V úvahu tedy přichází něco v tomto stylu.
http://www.megaobcho...-ardes-471.html

Mám v plánu s tím zatopit vždy jen krátce na začátku zvětšování,pak už by se teplota měla jakžtakž držet. Mohu se zeptat,jak nebo čím řešíte vytápění vy?

P.S. Doufám, že zde již podobné vlákno není, alespoň jsem jej nenašel.
  • 0

#2 ypres_bass

ypres_bass

    Obchodník zbožím prošlým

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 736 příspěvků(y)
  • LocationPardubice
Reputace: 51

Publikováno 10 říjen 2010 - 18:01:12

když jsem četl nadpis vlákna, tak první co mne napadlo bylo, "tak o vytápění ví své hlavně Erik ze Slaného" :arrow:
  • 0

#3 kraken

kraken

    Admin pro věci politické, teologické a sociální

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 914 příspěvků(y)
  • LocationOstrata
Reputace: 196

Publikováno 10 říjen 2010 - 18:37:07

Punkomate, ogaro, mám komoru ve sklepě cca 20 m2, vytápím ústředním topením, ale když si chcu v krátké době vyhřát komoru a mám tam zimu jak v psincu, tož klidně zatomín tým vířivým s vrtulú. Zatým mi to problémy nedělalo.
Ta tvoje verza, je dle mňa lepčejší. Enem musíš víc dopředu zatopit. Podobný bazmek máme v práci a topí tož po chvilce, mosí sa to ryzhycovat. Tož tak.
  • 0

#4 Tilberien

Tilberien

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 327 příspěvků(y)
  • LocationLouny
Reputace: 107

Publikováno 10 říjen 2010 - 18:49:07

topím akorát lázním, já se oblíknu o vrstvu navíc
  • 0

#5 RHx

RHx

    Hrabě kydoň

  • Předplatitel
  • 5 609 příspěvků(y)
  • LocationHK
Reputace: 358

Publikováno 10 říjen 2010 - 18:55:16

olejovej radiátor když se pustí na dvě kilowatty, tak má nástup taky docela svižnej, ale je dobrý tam mít ještě něco s ventilátorem = teplo hned
já to různě kombinuju
pozor na úbytek napětí, když ti mezi zkoužkou a osvitem zvětšeniny sepne 2kw, tak to udělá nižší napětí na žárovce o 10V a o něco slabší osvit a naopak
možná se ti to neprojeví, ale může se stát
když zvětšuju, tak vypnu silnej výkon a přepnu na slabší, kterej jede pořád a termostat to nevy(za)píná
  • 0

#6 Ra_do

Ra_do

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 99 příspěvků(y)
  • LocationOpava
Reputace: 4

Publikováno 10 říjen 2010 - 19:20:10

Taky používám topení s ventilátorem.Zapnu ho hodinu před praci a to stačí na ohřáti vpohodě. :!: Zbytek topí lampa zvětšováku... :arrow:
  • 0

#7 Punkomat

Punkomat

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 187 příspěvků(y)
Reputace: 154

Publikováno 10 říjen 2010 - 19:31:12

Raději bych taky něco s ventilátorem,aby teplo bylo hned,ale já mám temnou komoru oddělenou od okolního světa textilem a na zdech opadávající omítku...No a obávám se,že když tam pustím ventilátor,tak to bude plný prachu.Přemýšlím teda ještě,že na zdi namlátím linoleum a textil igelitem obalím...
Mně by ani tak nešlo o tu zimu.Také bych si obléknul o jednu vrstvu více.Ale po všech peripetiich s různými pokusy,jak ohřívat lázně,asi bude nejjednodušší ohřát místnost cca 1,5 x 3m.
  • 1

#8 Tilberien

Tilberien

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 327 příspěvků(y)
  • LocationLouny
Reputace: 107

Publikováno 10 říjen 2010 - 19:45:04

Mně by ani tak nešlo o tu zimu.Také bych si obléknul o jednu vrstvu více.Ale po všech peripetiich s různými pokusy,jak ohřívat lázně,asi bude nejjednodušší ohřát místnost cca 1,5 x 3m.

Mám podobně velikou komoru a protože tam mám odpočtový hodiny, tak si trošku hlídám spotřebu. Olejový radiátor za asi 16 hodin vytopil na nějakých 15 stupňů. Ale ta spotřeba. Chodil jsem do komory v podstatě obden a tak bych se nedoplatil. Tak topím jen v lázních akvaristickým topítkem a mám klid. Před seancí doleju trochu vařící vody do procesoru a těch 20 stupňů v lázních mám.
  • 0

#9 Punkomat

Punkomat

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 187 příspěvků(y)
Reputace: 154

Publikováno 10 říjen 2010 - 19:52:48

Po 16 hodinách na 15stupňů? A z kolika? Tak v tom případě by to chtělo ten ventilátor.
  • 0

#10 Tilberien

Tilberien

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 327 příspěvků(y)
  • LocationLouny
Reputace: 107

Publikováno 10 říjen 2010 - 19:55:44

Po 16 hodinách na 15stupňů? A z kolika? Tak v tom případě by to chtělo ten ventilátor.

Asi z 8°C - venku bylo -15°C. Mám komoru v suterénu u nás v baráku. je to bejvalá mandlovna.
  • 0

#11 RHx

RHx

    Hrabě kydoň

  • Předplatitel
  • 5 609 příspěvků(y)
  • LocationHK
Reputace: 358

Publikováno 10 říjen 2010 - 20:03:09

Po 16 hodinách na 15stupňů? A z kolika? Tak v tom případě by to chtělo ten ventilátor.

Asi z 8°C - venku bylo -15°C. Mám komoru v suterénu u nás v baráku. je to bejvalá mandlovna.


čili to je studenej prostor bez izolace, kde se ohřívá jen vzduch
dvě kw ventilátor bych vyzkoušel, teplo za chvíli, stěny ho budou zase odebírat, ale bude to hádám lepší, jinak ale nejsem tepelnej počtář :-)
  • 0

#12 Tilberien

Tilberien

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 327 příspěvků(y)
  • LocationLouny
Reputace: 107

Publikováno 10 říjen 2010 - 20:20:22

Po 16 hodinách na 15stupňů? A z kolika? Tak v tom případě by to chtělo ten ventilátor.

Asi z 8°C - venku bylo -15°C. Mám komoru v suterénu u nás v baráku. je to bejvalá mandlovna.


čili to je studenej prostor bez izolace, kde se ohřívá jen vzduch
dvě kw ventilátor bych vyzkoušel, teplo za chvíli, stěny ho budou zase odebírat, ale bude to hádám lepší, jinak ale nejsem tepelnej počtář :-)

chtěl jsem to vyřešit s minimem nákladů a měl jen ten olejovej radiátor, s tím procesorem jsem spokojenej, mám ho od března a ok.
  • 0

#13 Erik Kurach

Erik Kurach

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 914 příspěvků(y)
Reputace: 680

Publikováno 10 říjen 2010 - 20:25:43

Vážený kolego ypressu, po předchozích opakovaných zkušenostech rozhodně
nesdílím s hovniválem opojný pocit dovršené vlastní reprodukce. Trus, jež se
nachází přímo pod okny zúčastněných spoluobčanů jim bude připomínat moje
temné úsilí po mnoho měsíců, než podlehne přirozenému rozkladu. :-) Erik
  • 0

#14 Punkomat

Punkomat

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 187 příspěvků(y)
Reputace: 154

Publikováno 10 říjen 2010 - 20:26:57

Moje komora je v zemi ve sklepě. Já si myslím,že s tím odebíráním od stěn velký problém nebude. Již teď, kdy ještě netopím, se komora částečně ohřeje mým pobytem v ní.Podle toho, jak moc se vztekám :-)
  • 0

#15 taz

taz

    Tlampač (grafoman)

  • Administrators
  • 1 250 příspěvků(y)
  • LocationZittau
Reputace: 206

Publikováno 10 říjen 2010 - 22:26:20

Plánuji si teď na zimu pořídit do temné komory něco na její vytápění.
Elektrický přímotop s ventilátorem nepřichází v úvahu kvůli víření prachu a infrazářič také ne.

V úvahu tedy přichází něco v tomto stylu.
http://www.megaobcho...-ardes-471.html

Mám v plánu s tím zatopit vždy jen krátce na začátku zvětšování,pak už by se teplota měla jakžtakž držet. Mohu se zeptat,jak nebo čím řešíte vytápění vy?

P.S. Doufám, že zde již podobné vlákno není, alespoň jsem jej nenašel.


Já to mám vychytané tak, že mám takový elektrický radiátor. A zkusmo jsem došel k tomu, že při zimní teplotě cca 10 stupňů stačí 3hodiny před požadovaným začátkem prací, zavřít v komoře to topení, pustit ho na plno a za 3hodiny je i chemie temperovaná na 20stupnů. Před započetí prací vyvětrám a po zbytek času jen reguluji teplotu tak aby bylo "příjemně" :-)
  • 0

#16 jenda1250

jenda1250

    Hrabě kydoň

  • Moderátoři
  • 3 570 příspěvků(y)
Reputace: 401

Publikováno 10 říjen 2010 - 23:58:48

Olej můžu taky doporučit, v zimě jsem si s ním vypomáhal (máme ale větší) a na rychlost náběhu si nestěžuju. Mám ale poměrně malou komoru, nizoučko do stropu....
  • 0

#17 taz

taz

    Tlampač (grafoman)

  • Administrators
  • 1 250 příspěvků(y)
  • LocationZittau
Reputace: 206

Publikováno 11 říjen 2010 - 05:35:14

Já mám tyhle: http://goo.gl/Wt4T
  • 0

#18 ToFF

ToFF

    Tlampač (grafoman)

  • Moderátoři
  • 1 377 příspěvků(y)
  • LocationTak někde mezi Plzní a Ostravou
Reputace: 89

Publikováno 11 říjen 2010 - 07:48:29

Tedy moje komůrka má vytápění skrzeva podlahové topení, protože byla budována již při přestavbě celeho domu. Je v podkroví, bez oken, a tím pádem je taky napojena na centralní vzduchotechniku, včetně spínače pro intenzivní odvětrávání. A na dveřích má nálepku temnakomora.cz :-) Tím hi-tec technologie končí, protože pracovní desku mám zatím na dřevěných kozách apod...
  • 0

#19 Lavicka

Lavicka

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 143 příspěvků(y)
Reputace: 4

Publikováno 11 říjen 2010 - 09:33:20

Prvních asi 25 let jsem používal lineární infrazářič bez regulace - cca 1,2 kW, z bazaru, nyní používám olejový radiátor z Baumaxu (made in China). Není to nic moc, z časového spínače časem vypadl jakýsi plastový čudlík a taky spínač k regulaci výkonu je nepříliš kvalitní, ale základní funkce, tedy teplo do místnosti a pokud možno bez víření prachu, to funguje dokonale, a ovládám to rovnou termostatem na tělese.
Jmenovitý příkon je třeba zvolit podle tepelných ztrát, a vliv na úbytek napětí na žáruvku je dobré uvažovat, řeším to tak, že zkoušku před expozicí a finální expozici vždycky řeším na stavu topení vypnuto nebo topení zapnuto. Jinak by to chtělo lépe dimenzovanou elektroinstalaci nebo stabilizátor na žárovce. PL
  • 0

#20 RHx

RHx

    Hrabě kydoň

  • Předplatitel
  • 5 609 příspěvků(y)
  • LocationHK
Reputace: 358

Publikováno 30 listopad 2010 - 11:58:01

řeším takovou věc, potřeboval bych příhřev ovzduší kolem misek, mám tam malej féneček a vedle termostat, co to ovládá, ale lepší by bylo sálavé teplo
co vzít malé těleso ze sendvičovače apod. tak kolem 300w a toto dát do plechového pouzdra - prohnuté placky, otevřené jedním směrem?
tak malé infrazářiče se nedělají (asi) a mě se tam klasika 600w 30-40 cm nevejde, resp. by to nebylo pohodlný
neřešil někdo takový způsob ohřevu?
  • 0

#21 daniel_linnert

daniel_linnert

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 95 příspěvků(y)
  • LocationKvasice
Reputace: 2

Publikováno 8 březen 2012 - 12:06:07

Dovolil bych si oprášit toto vlákno. Včera sem dělal fotky. Mám komoru ve sklepě, topím olejovým radiátorem. Okolní vzduch je ok, ale teplota lázní klesla velmi razantně až pod 15 stupňů. Takže jdu nakoupit akvarijní topítka, abych udržel vývojku na 20. Jak to řešíte vy?
  • 0

#22 ONDKO

ONDKO

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 309 příspěvků(y)
Reputace: 24

Publikováno 8 březen 2012 - 12:43:56

Ja mám v TK trvale okolo 20°C takže aj roztoky majú okolo 20°C.
Olejový radiátor je dobrá voľba,len ho musíš mať stále zapatý a regulovať trebars násteným termostatom,trvá asi 24hodín kým sa teplota v miestnosti ustáli,to znamená že ak je vzduch ohriaty na 20°C stôl na ktorom sú misky môže mať na začiatku len 10°C.Že to nie je lacné kúrenie je jasné.
  • 0

#23 jkcz

jkcz

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 728 příspěvků(y)
  • LocationValašské království
Reputace: 169

Publikováno 8 březen 2012 - 12:59:51

Vyhrivane Nova sloty. Nic pohodlnejsiho neexistuje.
  • 0

#24 MrB14ck

MrB14ck

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 570 příspěvků(y)
  • LocationChotěšov (PJ)
Reputace: 119

Publikováno 8 březen 2012 - 13:07:50

ono na ten pozitivní proces mi přijde že to ani tam moc nevadí - v komoře se mi teploty stabilně pohybují okolo 15-18 stupňů a nějaké kvalitativní změny jsem nepozoroval - jen to chce vychytat si vyvolávací dobu která se s nižší teplotou velmi prodlužuje...
  • 0

#25 daniel_linnert

daniel_linnert

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 95 příspěvků(y)
  • LocationKvasice
Reputace: 2

Publikováno 8 březen 2012 - 13:08:56

můžeš mi hodit nějaký odkaz na ty nova sloty? hledám na netu, ale nic nenacházím.
  • 0

#26 jkcz

jkcz

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 728 příspěvků(y)
  • LocationValašské království
Reputace: 169

Publikováno 8 březen 2012 - 13:16:54

http://www.novadarkr..._Processor.html

Delaji se ruzne typy, s vyhrivanim, bez vyhrivani, ruznych rozmeru, 3 nebo 4 slotove, nebo uplne jednoduche skladacky bez vnejsiho obalu (jen samostatne nadoby). Novejsi typy s jakoby prusvitnou celni stenou. Nove pekelne drahe, na ebay pouzite za trochu rozumnejsi cenu. Mam 4 slotovy vyhrivany 30x40. Neskutecna pohoda.
Nejlepe sledovat anglicky ebay.
  • 0

#27 ďuroT

ďuroT

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 747 příspěvků(y)
  • LocationBA, SK
Reputace: 343

Publikováno 8 březen 2012 - 13:17:53

Nova sloty:
http://www.novadarkr...va_Trimate.html

Niečo sa mi ale zdá, že už ukončili výrobu. Ja mám malé (8x10), nevyhrievané - z druhej ruky (íbej). Zháňajú sa pomerne zle, objavujú sa dosť sporadicky. Tak raz za 2-3 mesiace (.co.uk + .de).
  • 0

#28 daniel_linnert

daniel_linnert

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 95 příspěvků(y)
  • LocationKvasice
Reputace: 2

Publikováno 8 březen 2012 - 13:29:47

tož pěkné ... jen ta cena je už o míň pěknější ... to je šupa ...
  • 0

#29 JanP

JanP

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 92 příspěvků(y)
  • LocationSlaný
Reputace: 27

Publikováno 8 březen 2012 - 13:39:30

Zdravím Vás přátelé,


Nova sloty jsou dosti drahé, jak tady tak na paladixu (vyvolávácí procesor, automat) je návod jak si vyrobit něco jako Nova sloty doma. Já si nechal udělat sloty 30x30x2cm a původně jsem je chtěl dat do akvária s vodou a topítkem do akvária, nakonec jsem komoru udělal v místnosti kde je 20°C takže jsem okolo neudělal to velké akvárko s vodou. Přeju hodně úspěchu, když budu moci nějak pomoci tak napište.


http://www.paladix.c...ora-na-1m2.html

http://www.paladix.c...oloautomat.html

http://www.temnakomo...volavaci-sloty/


Jan
  • 0

#30 jkcz

jkcz

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 728 příspěvků(y)
  • LocationValašské království
Reputace: 169

Publikováno 8 březen 2012 - 14:20:03

Je otazka, zdali v domacich podminkach je to mozne zbastlit stejne kvalitne. Ja mel na otestovani male sklenene od sklenare, takze moc dobre vim, jake to ma mouchy. Po testech jsem koupil originaly 30x40 za cca 100liber. Vynalozene investice nelituju ani minutu, delam s nimi uz nekolik let.
  • 0

#31 daniel_linnert

daniel_linnert

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 95 příspěvků(y)
  • LocationKvasice
Reputace: 2

Publikováno 8 březen 2012 - 14:44:19

Toho se právě bojím, jestli to lze dát doma tak kvalitně dohromady jak z výroby. 100 liber je ok,ale ne 500 ...
  • 0

#32 JanP

JanP

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 92 příspěvků(y)
  • LocationSlaný
Reputace: 27

Publikováno 8 březen 2012 - 18:15:34

Mě 4 sloty něco přes 30x30cm vyrobili za 1000kč, místní kolegové psali i o cenách polovičních + velké akvárko kam tyhle menší dáš + akvaristické topítko za cca 250,- a je to. Nikde mi nic neteče, vše funguje jak má. Práci v nich si nemohu vynachválit, je to pohodička a nestálo mě to tolik. O úspoře místa nemluvě. Přikládám fotku.

http://www.jonhy.wz.cz/data/komora.jpg
  • 0

#33 daniel_linnert

daniel_linnert

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 95 příspěvků(y)
  • LocationKvasice
Reputace: 2

Publikováno 8 březen 2012 - 21:38:05

Vypada to moc pekne. To mas sklenene? Cim to mas slepene? Mas nejaky drzak papiru nebo to tahas klestema?
  • 0

#34 luke__666

luke__666

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 171 příspěvků(y)
  • Locationtwitter.com/luke__666
Reputace: 20

Publikováno 8 březen 2012 - 21:43:15

Vypada to moc pekne. To mas sklenene? Cim to mas slepene? Mas nejaky drzak papiru nebo to tahas klestema?


to me taky zajima / jak to tam davas a tahas ven...
  • 0

#35 luke__666

luke__666

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 171 příspěvků(y)
  • Locationtwitter.com/luke__666
Reputace: 20

Publikováno 8 březen 2012 - 22:53:56

jen pro zajimavost: "akvárium" 40x2x40 cm, 4 mm sklo za 173 Kč včetně DPH.

http://www.sklobendl...ik-akvaria.html

to by šlo, ne? dřevěnej stojánek už si člověk stluče. do akvárka bych to necpal, 20°C mi lázně držej samy. uvidíme ale, co v létě...
  • 0

#36 daniel_linnert

daniel_linnert

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 95 příspěvků(y)
  • LocationKvasice
Reputace: 2

Publikováno 9 březen 2012 - 09:05:36

S těmi akvárky to je asi správná volba. Hodil jsem to na papír a manželka následně do počítače a vzniklo z toho co je na obrázku. Dneska se jdu poptat do sklenářství, co za to budou chtít.

Nákresy jsou volně k dispozici :cool:)

Přiložený soubor (y)


  • 0

#37 jkcz

jkcz

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 728 příspěvků(y)
  • LocationValašské království
Reputace: 169

Publikováno 9 březen 2012 - 09:56:12

- topeni zboku - budes tam muset resit cirkulaci nebo varianta c.2 polozit topitko na dno (otazkou je pak bezpecnost provozu)
- akvarko ze 4mm skla 40x40x2 plne chemie bude dost vazit, vylevani chemie z takoveho plneho slotu neni sranda
- jestli tam chces delat i 30x40, tak samozrejme jeden z vnitrnich rozmeru musi byt vic nez 40.5cm
- musis vyresit neprilepovani papiru ke stene, tedy hlavne zadni strana papiru se bude chytat velmi ochotne
- pokud to cele posadis do nejakeho komercne prodavaneho plastoveho kontejneru, tak se snaz najit co nejmensi, velky objem bude mit velke zpozdeni nez natopis na provozni teplotu
  • 0

#38 Eda

Eda

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 026 příspěvků(y)
Reputace: 16

Publikováno 9 březen 2012 - 10:00:45

S těmi akvárky to je asi správná volba. Hodil jsem to na papír a manželka následně do počítače a vzniklo z toho co je na obrázku. Dneska se jdu poptat do sklenářství, co za to budou chtít.

Nákresy jsou volně k dispozici :cool:)

nejsem si jistá, zda ty sloty úplně u sebe je to pravé ořechové - z důvodu kontamice lázní - pokud bych to dělala, tak samostatné sloty (i z důvodu manipulace se slotem kvůlivá vylévání) a s nějakou mezerou
  • 0

#39 daniel_linnert

daniel_linnert

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 95 příspěvků(y)
  • LocationKvasice
Reputace: 2

Publikováno 9 březen 2012 - 10:16:35

Topítko bude ležet na dně, bude se topit odspoda. Mám vybrané Jager, je izolované pro celkové ponoření.
Počítal sem jeden slot se 3 l kapaliny na cca 4 kg, to není taková hrůza, ne?
S těmi většími papíry je to pravda, zvětším slot na 42 :cool:)
Nepřilepování řeším klipsnami, které dám na okraj papíru - obj. z DEalxtremu,drží jak sviňa, bude to okraj, který pak uříznu.
Bude to zasazené do přímo pro to udělané akvárko, zabaléné ještě do polystyrenové krabice.

To Eda:
každý slot je samostatný, ale máš pravdu, udělám ten drátěný držák širší, aby byly sloty cca 1 cm od sebe.
  • 0

#40 jkcz

jkcz

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 728 příspěvků(y)
  • LocationValašské království
Reputace: 169

Publikováno 9 březen 2012 - 10:20:10

Kdybych chtel nekdy jeste nejake bastlit (uvazuju nad 16x20"), tak mam presne predstavu jak by to melo vypadat. Rozhodne ne ze skla, byl by to bud plast nebo chemicky odolna nerez. Sloty by nebyly obdelnikove, ale do tvaru V, tzn. nahore by se rozsirovaly. Jednak to zabere min chemie, papiry se tak nelepi. Za dalsi kazdy by musel mit samostatne vypousteni (vylevat skleneny 16x20 slot bych tedy rozhodne nechtel).
Jinak kdybys mel zajem, je mozne Nova sloty videt v realnem provozu. Mame to od sebe cca 35km.
  • 0

#41 daniel_linnert

daniel_linnert

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 95 příspěvků(y)
  • LocationKvasice
Reputace: 2

Publikováno 9 březen 2012 - 10:23:43

2 jkcz:
Plast je lehčí, samozřejmě, ale co nějaká reakce s chemikáliema? Pak další věc - nemám nikoho, kdy by mi ty plasty svařil. Můžeš někoho doporučit? Proto řeším ty skla. Děkukji za nabídku shlédnutí nova slotů, zvážím a zastavil bych se.
  • 0

#42 Eda

Eda

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 026 příspěvků(y)
Reputace: 16

Publikováno 9 březen 2012 - 10:26:52

Topítko bude ležet na dně, bude se topit odspoda. Mám vybrané Jager, je izolované pro celkové ponoření.
Počítal sem jeden slot se 3 l kapaliny na cca 4 kg, to není taková hrůza, ne?
S těmi většími papíry je to pravda, zvětším slot na 42 :cool:)
Nepřilepování řeším klipsnami, které dám na okraj papíru - obj. z DEalxtremu,drží jak sviňa, bude to okraj, který pak uříznu.
Bude to zasazené do přímo pro to udělané akvárko, zabaléné ještě do polystyrenové krabice.

To Eda:
každý slot je samostatný, ale máš pravdu, udělám ten drátěný držák širší, aby byly sloty cca 1 cm od sebe.

jeden cm je málo, vím z vlastní zkušenosti s nova sloty pro 30x40, musíš chvíli držet vyjmutý papír ve vzduchu, aby okapal, než ho dáš do další lázně.
A jak je namočený, tak se pěkně potvůrka vlní
  • 0

#43 daniel_linnert

daniel_linnert

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 95 příspěvků(y)
  • LocationKvasice
Reputace: 2

Publikováno 9 březen 2012 - 10:30:45

2 eda:
Ale šak jdu z vývojky do přerušovače a pak do ustalovače. a jestli něco kápne do zahřívací vody, tak je to putna, ne?
  • 0

#44 daniel_linnert

daniel_linnert

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 95 příspěvků(y)
  • LocationKvasice
Reputace: 2

Publikováno 9 březen 2012 - 10:48:30

Tak to asi předělám na ten plast ...
  • 0

#45 daniel_linnert

daniel_linnert

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 95 příspěvků(y)
  • LocationKvasice
Reputace: 2

Publikováno 9 březen 2012 - 12:16:42

Tak přikládám upravené nákresy pro plastový slot.

Přiložený soubor (y)


  • 0

#46 Eda

Eda

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 026 příspěvků(y)
Reputace: 16

Publikováno 9 březen 2012 - 13:30:45

Tak přikládám upravené nákresy pro plastový slot.

jj jen ještě doporučuji ty slotíky, aby měly lehce tvar do V - papíry totiž rády přilnou ke stěně
  • 0

#47 JanP

JanP

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 92 příspěvků(y)
  • LocationSlaný
Reputace: 27

Publikováno 9 březen 2012 - 17:32:12

Sloty mám skleněné lepené silikonem. Dělali mi to na dejvické v nějakých potřebách pro chovatele.
K dotazu co používám na vkládání papíru a vyndavání. Používám kancelářské spony.
Vložený obrázekVložený obrázek
Malé papíry chytnu za jeden roh a vetší za oba. Sloty mám široké 18mm tzn, že spony nezapadnou dovnitř,spony ho ho uprostřed nádoby a dá se s papírem kvedlat. Když se papír přilepí na sklo tak jen pomocí spony papírem zavlním (blbě se to popisuje :-)).


Tady- když se pozorně podíváte na mé sloty, tak je přesně vidět jak to dělám .

Mezi sloty mam myslim 2cm a jsem rád že tam tu mezeru mám.

Jinak jak koukám na ten krásný barevný nákres. To co bude držet sloty ve vodě je jen úzký profil nebo to jde přes celou šířku slotů?

Za sebe sloty vřele doporučuju a přeju hodně úspěchu se stavbou!
  • 0

#48 daniel_linnert

daniel_linnert

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 95 příspěvků(y)
  • LocationKvasice
Reputace: 2

Publikováno 9 březen 2012 - 19:27:37

Díky. Držáky slotů budou dva poohýbané plech, cca 5 cm široké, tak to snad budou dobře držet.
  • 0

#49 RHx

RHx

    Hrabě kydoň

  • Předplatitel
  • 5 609 příspěvků(y)
  • LocationHK
Reputace: 358

Publikováno 22 květen 2016 - 20:16:33

dotaz-nejde o topení

 

 

mám zde taková dvě  zařízení a potřebuju poradit, snad by to mohla být mluvítka, po zapojení napájení ale jen jedno pípne, mám to z burzy a nevím s tím rady

tak jestli si někdo z vojny nevybaví, co je to za zařízení

my měli jen taková jednoduchá pojítka, co se píchla do sloupu a mluvilo se s dévéťákem

-

v případě zprovoznění budu samozřejmě používat na drátovou komunikaci byt/temná komora

Přiložený soubor  ukazka_v1.jpg   160,46K   5 Počet stažení

Přiložený soubor  ukazka_v2.jpg   168,01K   5 Počet stažení

Přiložený soubor  ukazka_v3.jpg   169,51K   5 Počet stažení

 

a když to nepůjde, tak jen jako zvonek


  • 0

#50 oteccasu

oteccasu

    Tlampač (grafoman)

  • Předplatitel
  • 2 769 příspěvků(y)
  • LocationTrutnov
Reputace: 937

Publikováno 22 květen 2016 - 20:40:23

Zdá se mi, že tvůj pokus je asi totéž, jako rozšoupávat logaritmické pravítko. Kolik je tam tranzistorů? Výstup na zdířky jde z trafa??????? Ze sekundáru?????


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 členů, 0 návštěvníků, 0 anonymních