pustil jsem se do opravy Praktiny IIA (na základě několika nočních úvah, z nichž vyplynulo, že když se to naučím, tak to bude stejně dobře, a jelikož tam přede mnou už někdo byl, rozhodl jsem se, na základě ošouraných šroubků, že horší, jak já být zajisté musel, tudíž nic nemůžu pokazit...).
Ano, nikdy jsem nic podobného nedělal. Tedy vlastně už od tří let jsem rozebral každé autí za pomoci jakéhokoliv nástroje (lžíce, pinzeta), kterým se dalo odšroubovat, ale už ne sešroubovat...

Dnes jsem se dostal až sem (viz. obrázky na Flickru níže). Dokumentuji každý krok, co jsem odšrouboval vyfotím, zapíšu (pořadové číslo, co, počet šroubů, poznámky), zabalím do ubrousku a popíšu. Dopracoval jsem se i k tomu, že mi z toho vypadly porouchané díly součástek - zlomeno (díly jsou též v tom samém albu - viz. níže popsány Broken parts). Ještě sice nevím co to je, ale na to přijdu, až budu rozebírat vnitřek.
Rozeberu to úplně celé - prach je dalo by se říci všude a myslím, že tam minulý (mimochodem "velmi šikovný") návštěvník nakapal trochu oleje, takže jsou tam občasné žmolky...
Je zde někdo ochotný mi radit při této opravě? Případně spravuje si někdo doma fotoaparáty?
Neptám se konkrétně, protože to bude chtít probrat v nějakém komunikačním programu (je toho tam hodně..).
Děkuji za případné ohlasy

PS: Neví někdo jak sundat označený kroužek http://www.flickr.co...in/photostream/ z tohoto objektivu (je pak na dalších fotkách vyfocen z každé strany - Flexon 2/50)? Po odšroubování šroubku jsem zkoušel točit na obě strany, vytahovat a stejně drží, jak přivařenej... A zase nechci na to dělat nějaké velké násilnosti...