Přejít na obsah


Fotka

Diskiminácia II ?


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
127 odpovědí na toto téma

Anketa: Maso? (49 uživatel(ů) vložilo hlas)

Maso?

  1. Hovězí (5 hlasy [38.46%])

    Procento hlasů: 38.46%

  2. Vepřový (4 hlasy [30.77%])

    Procento hlasů: 30.77%

  3. Skopový (0 hlasy [0.00%])

    Procento hlasů: 0.00%

  4. Jehněčí (0 hlasy [0.00%])

    Procento hlasů: 0.00%

  5. Králík a jiní hlodavci (nutrie, morče, křečík džungarský) (0 hlasy [0.00%])

    Procento hlasů: 0.00%

  6. Kačenky a husičky (0 hlasy [0.00%])

    Procento hlasů: 0.00%

  7. Zvěřina (1 hlasy [7.69%])

    Procento hlasů: 7.69%

  8. Domácí mazlíčci (0 hlasy [0.00%])

    Procento hlasů: 0.00%

  9. To, co vlastně doopravdy maso není (kuřata, ryby, pangas) (3 hlasy [23.08%])

    Procento hlasů: 23.08%

  10. Maso diskriminuji (0 hlasy [0.00%])

    Procento hlasů: 0.00%

Hlasovat Návštěvníci nemohou hlasovat

#101 RHx

RHx

    Hrabě kydoň

  • Předplatitel
  • 5 704 příspěvků(y)
  • LocationHK
Reputace: 387

Publikováno 12 srpen 2011 - 10:45:22

kůrňa mám vůbec jít do čínský jídelny na kuře když je to diskriminace domácích nebo nedalekodomácích produktů?
to si eště rozmyslím
  • 0

#102 ploci

ploci

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 147 příspěvků(y)
  • LocationValachy!
Reputace: 202

Publikováno 12 srpen 2011 - 10:59:29

Radime, je, ale když máš hlad, není co řešit 8-)

Hm, kvašáčky bych si dal :D
  • 0

#103 dubraro

dubraro

    Tlampač (grafoman)

  • Předplatitel
  • 2 466 příspěvků(y)
  • LocationHavířov
Reputace: 303

Publikováno 12 srpen 2011 - 11:03:03

kůrňa mám vůbec jít do čínský jídelny na kuře když je to diskriminace domácích nebo nedalekodomácích produktů?
to si eště rozmyslím

Hehe, myslíš že si Číňani ty kuřata vozí z Asie ??

Případ ze života ... stánek s činským občerstvením v Praze na křižovatce. Jídlo fakt dobrý. A ve volné chvíli si kuchař posílá prodavačku do sousedního stánku pro klobásu. Inu exotika.
  • 0

#104 dubraro

dubraro

    Tlampač (grafoman)

  • Předplatitel
  • 2 466 příspěvků(y)
  • LocationHavířov
Reputace: 303

Publikováno 12 srpen 2011 - 11:04:04

Hm, kvašáčky bych si dal 8-)

Hm, za tři dny budou. Už letos třetí várka. Chleba se sádlem k nim. Inu dieta.
  • 0

#105 Jirinol

Jirinol
  • Guests
Reputace: 0

Publikováno 12 srpen 2011 - 11:47:17

Bzencak a jeho precizní recepty...Aj, aj... Radši odcházím na oběd, jinak poslintám klávesnici. :) Navrhuju vlákno zvolna přesunout do Receptáře 8-) :D


raději to nechat tu pro výstrahu prudičům :D
ovšem ten recepis páně Bzenčákův je přesný, což potvrdí každý znojmák , a vševěd a všeuměl pan Dubraro samozřejmě též, ten chce někde uschovat pro budoucí generace.
Akorát Bzenčák ve svém skvostném příspěvku zapomněl zmínit o tom, že nejen kolébkou okurkaření je Znojmo, bohužel i hrobem. Místo okurkárny, později Fruty, jen smutný pohled na zbořeniště jakoby převálcované několikrát vlnou tsunami, místo okurkových plantáží v rovinách kol spodního toku Dyje děs běs slunečních elektráren. :cry:
  • 0

#106 Borek

Borek

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 3 příspěvků(y)
Reputace: 1

Publikováno 12 srpen 2011 - 16:35:23

Tak opet u dobreho jidla,jsem rad ,ze nam chutna.Hele co je vubec diskriminace-pojmenovani urciteho stavu pravym jmenem???Kdyz o nekom reknu ,ze je lenoch ???A je!A nebo ,ze je cune a ji veprovy??Ja jim vsechno,kdyz mam hlad.
Je tu krasnej recept na okurky,mam recept po babicce na klobasy,delaval jsem si je kazde vanoce az do lonska,udirnu jsem zrusil ,kvuli stehovani,z ktereho stejne seslo.Co takhle spek, a uzeny,ja bych zral az bych brecel.Nejvic se mi libi Balounova povaha,nenazera ale hodnej clovek,ktery kvuli dobremu zradlu byl i hrubej na svoji zenu.
Kluci,takove reci ,ze tady v Canade se neda poradne najist je lez,ja si delam ceske krupavoucke rohliky,dalamanky,,knedliky,zkratka ceskou kuchyn i ty vdolky,vanocky,kolace,no zkratka vsechno.Ted mam vic casu,jako invalida.
Kdyz je clovek dobre najedenej,tak ma hnedka lepsi naldu a je na svet lepsi pohled
Ted jsem dostal napad-kapustovej karbanatek-je to sice nahrazka ,ale dobra
  • 0

#107 vanourek

vanourek

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 831 příspěvků(y)
  • LocationZlín
Reputace: 135

Publikováno 12 srpen 2011 - 17:06:10

Místo okurkárny, později Fruty, jen smutný pohled na zbořeniště


Jé a co já jsem se tam po zavření fabriky nelegálně nachodil a nahodoval okurek na různé způsoby 8-O Bzenčákův recepis je ten správný, hned jsem dostal chuť na kvašáček, inu ale ani Martini s olivou není na večeři špatné :)
  • 0

#108 Fomaman

Fomaman

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 12 příspěvků(y)
Reputace: 4

Publikováno 12 srpen 2011 - 19:16:13

Ako vy môžete jesť niečo čo má oči? 8-O
  • 0

#109 tess_red

tess_red

    Tlampač (grafoman)

  • Předplatitel
  • 1 170 příspěvků(y)
  • LocationLitoměřice; občas Ludvíkov u Velké Bíteše
Reputace: 238

Publikováno 12 srpen 2011 - 19:43:01

Ako vy môžete jesť niečo čo má oči? 8-O


proto nejím ryby, to obvykle podávají i s hlavou. Tak je to takový divný pocit, když na tebe jídlo kouká těma důlkama. Brrr
  • 0

#110 ypres_bass

ypres_bass

    Obchodník zbožím prošlým

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 736 příspěvků(y)
  • LocationPardubice
Reputace: 52

Publikováno 12 srpen 2011 - 19:48:24

Ako vy môžete jesť niečo čo má oči? :lol:

a to máme jest žížaly? :lol:
  • 0

#111 ploci

ploci

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 147 příspěvků(y)
  • LocationValachy!
Reputace: 202

Publikováno 12 srpen 2011 - 20:08:42

Třeba punčochy nežrávám :lol:
  • 0

#112 Fomaman

Fomaman

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 12 příspěvků(y)
Reputace: 4

Publikováno 12 srpen 2011 - 20:51:33

Třeba punčochy nežrávám :lol:


:D :D :D

Zvířata jsou moji přátelé a já své přátele nejím :lol:

Ale rozhodne sa tu nebudeme diskriminovať !!! sme ľudia, nech si každý žere čo chce kto chce (a kedy chce) !!!
  • 0

#113 ploci

ploci

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 147 příspěvků(y)
  • LocationValachy!
Reputace: 202

Publikováno 12 srpen 2011 - 20:53:20

V klidu, ani já tě nebudu diskriminovat, z takových věcí vyrosteš :lol:
  • 0

#114 ypres_bass

ypres_bass

    Obchodník zbožím prošlým

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 736 příspěvků(y)
  • LocationPardubice
Reputace: 52

Publikováno 12 srpen 2011 - 21:36:55

Zvířata jsou moji přátelé a já své přátele nejím :lol:

sice to nebyly zvířata, ale Uruguayci o tom ví své... :lol:
  • 0

#115 ploci

ploci

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 147 příspěvků(y)
  • LocationValachy!
Reputace: 202

Publikováno 12 srpen 2011 - 21:41:03

Pokud ve filmu nekecali, tak jako první nesežrali přátele, ale piloty :lol:
  • 0

#116 Jizera-CZ

Jizera-CZ

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 140 příspěvků(y)
Reputace: 2

Publikováno 13 srpen 2011 - 00:09:56

Jak to tady tak pročítám, chvilkama se mě zvedá kýbl (z konzumace domácích mazlíčků) a chvilku mě zase teče slina po bradě (kvašáčky, selátka...) :lol:
Zásadně se však vždycky držím toho, že ryba a kuře prostě není maso! Takovej bůček na medu a kmínu s knedlíčkem a zelíčkem... :lol:
Zvěřinu taky nerad, na lesárně nám většinou na Hubertských slavnostech pořád jako družině podstrkávali samé kančí svíčkové, srnčí bůhvíco a zajíce s bůhvíčím a já nevím co... od té doby bych to do huby nevzal :D
  • 0

#117 ploci

ploci

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 147 příspěvků(y)
  • LocationValachy!
Reputace: 202

Publikováno 13 srpen 2011 - 00:43:20

Upřesni to s tou lesárnou.
  • 0

#118 Jizera-CZ

Jizera-CZ

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 140 příspěvků(y)
Reputace: 2

Publikováno 13 srpen 2011 - 00:46:32

Upřesni to s tou lesárnou.

Hejnice...
  • 0

#119 Erik Kurach

Erik Kurach

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 222 příspěvků(y)
Reputace: 902

Publikováno 13 srpen 2011 - 08:16:48

Vážení kolegové, dovoluji si upozornit některé kolegy, trpící zde zjevnými
symptomy vleklého hladomoru, že jsem byl vzhledem k místním názorům
nucen přistoupit k neodkladné aktivizaci osobní ochranky: Starý vlk Václav
spolu se dvěma vzdálenými bratranci a divocí kanci - bratři Karel a Tonda
tvoří společně se sojkou Pepinou neproniknutelný štít k mému brlohu. Jen
se podivuji, jaké krvežíznivé obludy se skrývají v rouše (čti r a u š i) zde
probíhající obscénní žranice. S pozdravem od tajného vedlejšího vchodu a
přáním prosluněného podzimu " Starý Jezevec " Erik
  • 0

#120 Lukas_87

Lukas_87

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 730 příspěvků(y)
  • LocationLondyn, UK
Reputace: 54

Publikováno 13 srpen 2011 - 09:41:08

Ako vy môžete jesť niečo čo má oči? :lol:


vegetarián je krutý člověk, co neslyší naříkat zeleninu (a ovoce).
  • 0

#121 sokolvideo

sokolvideo

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 578 příspěvků(y)
  • LocationPrešov
Reputace: 215

Publikováno 13 srpen 2011 - 11:28:04

Tak páni, človek je ako živočíšny druh "všežravec", a teda má jesť všetko. Ja osobne nevyberám, jem všetko, len nech je toho dosť!
Ale ešte raz by som si dal pravú Kočkovskú babu. Kočkovce boli samostatná dedina, dnes sú predmestím Púchova. Len neviem, či sa to ešte dá, pretože ako si pamätám, pece, v ktorých sa to robilo boli pred štyridsiatimi rokmi len tri, a či ešte niektorá z nich stojí, to neviem.
  • 0

#122 Erik Kurach

Erik Kurach

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 222 příspěvků(y)
Reputace: 902

Publikováno 13 srpen 2011 - 11:53:37

Vážení kolegové, základem zdravé výživy každého masožravce je kolagen, jehož zdroje mohou být kůže nebo kosti. Kůže např. telecí, vepřové, kozí a jiné se jen zřídka berou celé, většina závodů na výrobu želatiny používá na její výrobu odpadky a odřezky z kožedělných závodů v podobě tzv. klihovky. Mohou to být především štípenkové klihovky telecí, hovězí nebo vepřové a pak odřezky a odpady kůže (např. uši). Druhým zdrojem jsou kosti, zvláště tzv. plné např. holenní, lopatkové apod. Rozpuštění a odstranění minerálů z kostí po předchozí extrakci tuku se provádí např. kyselinou solnou. Vzniká látka zvaná ossein. Dle praxe doložených dřívějších poznatků byly kožní želatiny preferovaně používány pro emulze positivní, kostní pak na emulse negativní. Jelikož není pro vegeteriány a vegany jiná alternativa záznamu obrazu než elektronická, lze v případě sporadického výskytu fotografujících vegetariánů tolerovat jak použití emulsí negativních z kostí, tak emulzí positivních, pocházejících spíše z kůží. Pokud nebudou pojídat nabobtnalou oškrabanou emulzi a v průběhu zpracovatelského procesu obohacenou o další hodnotné stopové prvky, lze tuto skutečnost do jisté míry tolerovat. Množství mamutů velmi vhodných pro výrobu fotografických želatin, volně se pohybujících tzv. "Zatuchlou Kotlinou" v poslední době povážlivě klesá. Je to z působeno jednak silnou nadprodukcí technické řepky olejné, způsobující po předchozí konzumaci nevratné změny oční sítnice a s tím spojenou slepotu a vleklé průjmy a dále vysoké náklady na stavbu tzv. zvířecích tunelů, umožňující mamutům jejich migraci v husté síti místních komunikací, což je v případě druhých a třetích tříd ekonomicky neúnosné. Vybudování jednoho tunelu pro dospělého mamuta, vedoucího pod silnicí třetí třídy si včetně náspů vyžádá investiční náklady v řádu několika desítek milionů korun. Dovoluji si proto požádat o ekologické třídění odpadu ze žranic do
kontejnerů hnědé barvy a podpořit výrobu fotografických emulzí vlastním
úsilím. Již 10 nedbale obraných koster z kuřat, silně nasycených hormony
poskytne dostatek suroviny, potřebné k výrobě třech barytovaných papírů
formátu 50x60cm. Prosím intenzivně se prezentující masožravce o jistou
míru tolerance s exotickým druhem vegetariánů, závislých na potravním
řetězci místní většiny. S díky "Starý Jezevec" Erik
  • 0

#123 ploci

ploci

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 147 příspěvků(y)
  • LocationValachy!
Reputace: 202

Publikováno 13 srpen 2011 - 12:47:25

Když to tak porovnávám, tak místo deseti kuřat by mohl postačit jediný jezevec. Papírů by bylo stejně a trpělo by méně živých tvorů :lol: :lol: :D
  • 0

#124 Erik Kurach

Erik Kurach

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 222 příspěvků(y)
Reputace: 902

Publikováno 13 srpen 2011 - 13:02:14

Ploci, Ploci, nejezdi za bouřky na kole! :lol: :lol: :D :D :D " Starý Jezevec"
Erik
  • 0

#125 RHx

RHx

    Hrabě kydoň

  • Předplatitel
  • 5 704 příspěvků(y)
  • LocationHK
Reputace: 387

Publikováno 6 červenec 2012 - 12:27:14

Jsem slepej, nebo jen nevidim zdejsi bazar
?
Tam, jak vzdycky byl odkaz ten radek neni
  • 0

#126 jenda1250

jenda1250

    Hrabě kydoň

  • Moderátoři
  • 3 570 příspěvků(y)
Reputace: 401

Publikováno 6 červenec 2012 - 16:33:27

Jsem slepej, nebo jen nevidim zdejsi bazar
?
Tam, jak vzdycky byl odkaz ten radek neni


úplně dole, pod "Komunita" Je možný, že se nezobrazuje když nejseš přihlášenej...
  • 0

#127 RHx

RHx

    Hrabě kydoň

  • Předplatitel
  • 5 704 příspěvků(y)
  • LocationHK
Reputace: 387

Publikováno 7 červenec 2012 - 07:42:51

!
máš pravdu, systémově jsem byl odhlášen a v tu chvíli je bazar ukryt kdesi v htmlovém propadlišti dat
říkal jsem si, že nabídnu svoji třistatřicítku do dobrých rukou, proto mě to uleklo, ale již ho vidím, tak všechno funguje, jak má


Jsem slepej, nebo jen nevidim zdejsi bazar
?
Tam, jak vzdycky byl odkaz ten radek neni


úplně dole, pod "Komunita" Je možný, že se nezobrazuje když nejseš přihlášenej...


  • 0

#128 Erik Kurach

Erik Kurach

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 222 příspěvků(y)
Reputace: 902

Publikováno 7 červenec 2012 - 09:46:42

Vážení kolegové, s odstupem několika dní větrám Temnou komoru a první na co narazím je již lehce
zatuchlé "masné vlákno" s hlasovací tabulkou, vzniklé patrně pod silným mediálním vlivem emigrující
kozy z Farmy. Nacházíme se na webu pro milovníky červeného světla a vůně chemikálií, nebo náhle
hlasujeme mimoděk na webu pro milovníky červeného masa a vůně hnoje? S pozdravem a úctou k
asketickým veganům. "Starý Jezevec" Erik - Slanej Vrch.
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 členů, 0 návštěvníků, 0 anonymních