Přejít na obsah


Fotka

Diskiminácia II ?


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
127 odpovědí na toto téma

Anketa: Maso? (49 uživatel(ů) vložilo hlas)

Maso?

  1. Hovězí (5 hlasy [38.46%])

    Procento hlasů: 38.46%

  2. Vepřový (4 hlasy [30.77%])

    Procento hlasů: 30.77%

  3. Skopový (0 hlasy [0.00%])

    Procento hlasů: 0.00%

  4. Jehněčí (0 hlasy [0.00%])

    Procento hlasů: 0.00%

  5. Králík a jiní hlodavci (nutrie, morče, křečík džungarský) (0 hlasy [0.00%])

    Procento hlasů: 0.00%

  6. Kačenky a husičky (0 hlasy [0.00%])

    Procento hlasů: 0.00%

  7. Zvěřina (1 hlasy [7.69%])

    Procento hlasů: 7.69%

  8. Domácí mazlíčci (0 hlasy [0.00%])

    Procento hlasů: 0.00%

  9. To, co vlastně doopravdy maso není (kuřata, ryby, pangas) (3 hlasy [23.08%])

    Procento hlasů: 23.08%

  10. Maso diskriminuji (0 hlasy [0.00%])

    Procento hlasů: 0.00%

Hlasovat Návštěvníci nemohou hlasovat

#51 LukasJ

LukasJ

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 319 příspěvků(y)
Reputace: 4

Publikováno 11 srpen 2011 - 14:23:20

Sakra, já to málem přehlídnul.
Ale děláte mě chutě, vyrazím na nákup. Kůzle se v Plzni blbě schání, ale jehněčí bude, hezky na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem. Jdu volat ženě, ať dá vařit brambory.
Díky za dobrej nápad.
Já žádné maso nediskriminuji. Kromě krevet a hmyzu jím všechno.
  • 0

#52 ploci

ploci

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 147 příspěvků(y)
  • LocationValachy!
Reputace: 202

Publikováno 11 srpen 2011 - 14:25:09

Moderátoři, nešlo by zjistit, kdo diskriminuje maso, přičemž pokud to nebyl Truhlík, tak dotyčného vymáchat v rodinalu? :-)
  • 0

#53 LukasJ

LukasJ

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 319 příspěvků(y)
Reputace: 4

Publikováno 11 srpen 2011 - 14:27:07

Pavle, křepelka není vůbec špatná. Ale je to taková obíračka, sposta práce. Ale stojí to za to.
  • 0

#54 ToFF

ToFF

    Tlampač (grafoman)

  • Moderátoři
  • 1 377 příspěvků(y)
  • LocationTak někde mezi Plzní a Ostravou
Reputace: 89

Publikováno 11 srpen 2011 - 14:45:46

eště že jsem po obědě... a měl bych před Vámi schovat ovečku co mi béka na zahradě... jak to tak čtu... :-)
  • 0

#55 LukasJ

LukasJ

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 319 příspěvků(y)
Reputace: 4

Publikováno 11 srpen 2011 - 14:47:36

ToFFe, máš štěstí, jsi daleko. Ovečky já rád.
  • 0

#56 ploci

ploci

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 147 příspěvků(y)
  • LocationValachy!
Reputace: 202

Publikováno 11 srpen 2011 - 14:49:45

Sekačku na trávu je třeba každý podzim zapíchnout a na jaro koupit neopotřebovanou :-)
  • 0

#57 ToFF

ToFF

    Tlampač (grafoman)

  • Moderátoři
  • 1 377 příspěvků(y)
  • LocationTak někde mezi Plzní a Ostravou
Reputace: 89

Publikováno 11 srpen 2011 - 14:51:04

Z toho co jste tu vyjmenovali sem tedy akorát nesněd kočku....
Ovečky a kuzlátka si peču rád....
  • 0

#58 majla

majla

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 520 příspěvků(y)
Reputace: 2

Publikováno 11 srpen 2011 - 14:54:25

Já teda nejsem rozhodně žádnej masák, ale zrovna dneska jsem měl k obědu stehýnko kachničky, červený zelí a bramborový knedlíčky.
  • 0

#59 RHx

RHx

    Hrabě kydoň

  • Předplatitel
  • 5 704 příspěvků(y)
  • LocationHK
Reputace: 387

Publikováno 11 srpen 2011 - 14:55:03

nlc - mně právě taky čoveče - proto píšu o té moravě. Óooo to bylo lahodné. Dodnes se mi o tom zdává :-) Asi tam s manželkou letos ještě pojedeme. Nalákal jsem ji na hory, Hostýn atp. ale sám v tom vidím jedině ovce, víno, slivovici :lol:


Vložený obrázek
  • 0

#60 Pavel_P

Pavel_P

    Hrabě kydoň

  • Moderátoři
  • 4 203 příspěvků(y)
Reputace: 477

Publikováno 11 srpen 2011 - 14:57:04

:))))))))))))))))))))))))))))
Děkuju moc, Radime :))))
  • 0

#61 centos

centos

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 154 příspěvků(y)
  • LocationOstrava, Praha
Reputace: 4

Publikováno 11 srpen 2011 - 15:18:02

Pseudohumanismus a politická korektnost je zlo zloucí nejen v reálném životě, ale i tady na fóru.
  • 0

#62 ypres_bass

ypres_bass

    Obchodník zbožím prošlým

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 736 příspěvků(y)
  • LocationPardubice
Reputace: 52

Publikováno 11 srpen 2011 - 15:20:44

Já teda nejsem rozhodně žádnej masák, ale zrovna dneska jsem měl k obědu stehýnko kachničky, červený zelí a bramborový knedlíčky.

ano, na kačenku jsme zapomněli...
  • 0

#63 Borek

Borek

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 3 příspěvků(y)
Reputace: 1

Publikováno 11 srpen 2011 - 15:22:56

Ahoj vsichni v Cechach,koukam ze z diskriminace se stalo obzerstvi a to je dom=bre,moooooooc.Pro ploce-to zadubn....je zabednenec.Aby vam radil emigrant vy kluci cesky a slovensky.K tem krepelkam-kdyz delam kachnu ,tak s kastanovou nadivkou a pridam si k tomu i krepalky,tez s nadivkou,potom chlupaty knedliky a moravske zelicko ,jak delala moje babicka,Klobasky jsem si delal sam,nutrie ,bucek,( kdysi davno i stekavce..Ted uz akorat slintam ,kdyz to tady ctu o kuzlatkach(na ty se uz jen rad podivam,)jehnatkach,a srncim na smetane,gulas z divocaka,jo ceska kuchyn -tte se nic na svete nevyrovna.
Zdravi -Starej Vul z Canady-dofam ze nediskriminuji sam sebe.
Zdravim z Canady
Vy za morem jste sama sranda
  • 0

#64 Bret3

Bret3

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 971 příspěvků(y)
  • LocationPraha/Brno
Reputace: 9

Publikováno 11 srpen 2011 - 15:42:50

Fíha, tady to zase jede... Jako za starejch časů... A nediskriminuje tu náhodou někdo vegetariány? To je samý maso... Ale což, šéf-vegetarián je v cizině, tak proč vlastně ne :-)
  • 0

#65 LukasJ

LukasJ

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 319 příspěvků(y)
Reputace: 4

Publikováno 11 srpen 2011 - 15:45:18

Ahoj vsichni v Cechach,koukam ze z diskriminace se stalo obzerstvi a to je dom=bre,moooooooc.Pro ploce-to zadubn....je zabednenec.Aby vam radil emigrant vy kluci cesky a slovensky.K tem krepelkam-kdyz delam kachnu ,tak s kastanovou nadivkou a pridam si k tomu i krepalky,tez s nadivkou,potom chlupaty knedliky a moravske zelicko ,jak delala moje babicka,Klobasky jsem si delal sam,nutrie ,bucek,( kdysi davno i stekavce..Ted uz akorat slintam ,kdyz to tady ctu o kuzlatkach(na ty se uz jen rad podivam,)jehnatkach,a srncim na smetane,gulas z divocaka,jo ceska kuchyn -tte se nic na svete nevyrovna.
Zdravi -Starej Vul z Canady-dofam ze nediskriminuji sam sebe.
Zdravim z Canady
Vy za morem jste sama sranda


Mno, zrovna kaštanovou nádivku moc nemusím. Jo, v Kanadě to máte těžký, chvilku jsem tam žil, koupit třeba věci na vdolky, to je skorem nadlidskej úkol.
Jo a poslušně hlásím, zakoupeno 2kg jehňátka a při té příležitost asi 6kg mufloní kýty. Jdu vařit.....
  • 0

#66 LukasJ

LukasJ

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 319 příspěvků(y)
Reputace: 4

Publikováno 11 srpen 2011 - 15:50:05

Vono stěma vegetariánama je to jednoduchý. Chceš sežrat srnku, uteče Ti. Chceš sežrat pšenici, nemůže Ti zdrhnout. To je jednoznačně horší, rostliny se nemouhou bránit.
Vykopej brambor, jde to. Napadni divoký prase, hm to není tak jednoduchý.
Jsem chtěl založit ligu na ochranu rostlin. Chudáci rostliny, taky jsou živý.
Jo a manželka je vegetarián.
  • 0

#67 Bret3

Bret3

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 971 příspěvků(y)
  • LocationPraha/Brno
Reputace: 9

Publikováno 11 srpen 2011 - 15:56:37

Mno, když šéf je takovej spíš nemasožravec než vegetarián. Živí se převážně snaženým i nesmaženým sýrem. Jenže já to trochu chápu - dělával dřív hodně chlazení v potravinářských výrobách a mě osobně stačila jedna akce v tomhle oboru, abych dlouho radši nejedl kuřata a drůbež vůbec.
  • 0

#68 ploci

ploci

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 147 příspěvků(y)
  • LocationValachy!
Reputace: 202

Publikováno 11 srpen 2011 - 15:58:57

hm, neužírající manželka :-)
  • 0

#69 ploci

ploci

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 147 příspěvků(y)
  • LocationValachy!
Reputace: 202

Publikováno 11 srpen 2011 - 16:13:02

To já měl brigádu též v také masozpracující fabrice a chutná mi pořád stejně. Máme to asi v rodině. Pamatuji se, že když byly mému bratru asi dva roky a zabíjeli se husy, běhal kolem špalku a zvolával na bezhlavou vodní drůbež "maso, maso". :-)
  • 0

#70 LuzJi

LuzJi

    Tlampač (grafoman)

  • Předplatitel
  • 2 082 příspěvků(y)
  • LocationTábor
Reputace: 715

Publikováno 11 srpen 2011 - 16:13:18

Sakra to je fajnový diskriminační téma, auuauuauu.
Potřebuju shodit kila co přirůstaj a vy mě takhle ohrožujete.
Až jsem se z toho zasnil.... ale jsem statečnej, nepudu na dvorek s kudlou, stejně tam nic neběhá
  • 0

#71 Tilberien

Tilberien

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 327 příspěvků(y)
  • LocationLouny
Reputace: 107

Publikováno 11 srpen 2011 - 17:03:40

Sakra to je fajnový diskriminační téma, auuauuauu.
Potřebuju shodit kila co přirůstaj a vy mě takhle ohrožujete.
Až jsem se z toho zasnil.... ale jsem statečnej, nepudu na dvorek s kudlou, stejně tam nic neběhá

maso je pro amatéry :twisted:
  • 0

#72 LuzJi

LuzJi

    Tlampač (grafoman)

  • Předplatitel
  • 2 082 příspěvků(y)
  • LocationTábor
Reputace: 715

Publikováno 11 srpen 2011 - 18:09:36

maso je pro amatéry :twisted:

To je rána :) Tak to musím počkat až budu alespoň amatér, to bude ještě dlouhá, hladová cesta
  • 0

#73 hidejoshi

hidejoshi

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 741 příspěvků(y)
  • Location49°49'35.080"N, 12°36'21.379"E
Reputace: 434

Publikováno 11 srpen 2011 - 18:30:43

Sakra to je fajnový diskriminační téma, auuauuauu.
Potřebuju shodit kila co přirůstaj a vy mě takhle ohrožujete.
Až jsem se z toho zasnil.... ale jsem statečnej, nepudu na dvorek s kudlou, stejně tam nic neběhá

maso je pro amatéry :lol:

Jsem Amatér, maso sem... :twisted: :) ;) :lol:
  • 0

#74 Pavel_P

Pavel_P

    Hrabě kydoň

  • Moderátoři
  • 4 203 příspěvků(y)
Reputace: 477

Publikováno 11 srpen 2011 - 19:33:59

LuzJi - kašli na hubnutí. Už Menšík říkal, že slovana má bejt kus!
  • 0

#75 Pavel_P

Pavel_P

    Hrabě kydoň

  • Moderátoři
  • 4 203 příspěvků(y)
Reputace: 477

Publikováno 11 srpen 2011 - 19:36:21

Jsem měl odpoledne obavu, zda jsme se zase nedopustili nějaké diskriminace, když anketa je ryze česká. jestli by se neměla dopřeložit do slovenčiny a pro jistotu i do polštiny, kdyby zavítal VirusSvobody. Ale asi nemám sílu tu myšlenku dokončit, stavil jsem se z dobré nálady a dobrého počasí s manželkou na pívu, tak teď jen omejt nejnutnější místa a hurá do peří :)
  • 0

#76 Stříbrokaz

Stříbrokaz

    Tlampač (grafoman)

  • Předplatitel
  • 1 660 příspěvků(y)
  • LocationModřany
Reputace: 284

Publikováno 11 srpen 2011 - 21:01:37

Tak to tady čtu a vidím obrovskou diškrimináciu. Vždyť jsou tu diskriminovaný KVASINKY ! Co ty zviřátka(kdo tvrdí, že kvasinka je houba, je hnidopich) šikovný pro nás dělaj : Chleba (né ten ze supráče, s tím nemaj až tolik společnýho), Zkvašenou žitnou polívku s chmelem, Zkvašený vinný mošty, Zkvašený ovoce připravený k destilaci, to Vám nestálo za zařazení do hlasování ? :twisted:
  • 0

#77 Stříbrokaz

Stříbrokaz

    Tlampač (grafoman)

  • Předplatitel
  • 1 660 příspěvků(y)
  • LocationModřany
Reputace: 284

Publikováno 11 srpen 2011 - 21:16:26

To já měl brigádu též v také masozpracující fabrice a chutná mi pořád stejně. Máme to asi v rodině. Pamatuji se, že když byly mému bratru asi dva roky a zabíjeli se husy, běhal kolem špalku a zvolával na bezhlavou vodní drůbež "maso, maso". :twisted:


:) ;) :lol:
Nedávno jsme kupovali pstruhy ze sádek a moje čtyřletá dcera pronesla: "Jé, to jsou pěkný rybičky a jak se klepou, když je pán bouchne. A tatínku, a můžu si rybičku doma ještě trochu zabít?" Zanámistojící okostýmovaná pseudomanagerka změnila barvu, pronesla něco o krutosti a odešla. :lol:
  • 0

#78 kraken

kraken

    Admin pro věci politické, teologické a sociální

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 914 příspěvků(y)
  • LocationOstrata
Reputace: 197

Publikováno 11 srpen 2011 - 21:18:14

Nepochybně kvasinky sou diskriminované. Ešče by to tu chtělo pichnout nejaké ty recepty na Radimovy vdolečky :twisted:
  • 0

#79 kraken

kraken

    Admin pro věci politické, teologické a sociální

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 914 příspěvků(y)
  • LocationOstrata
Reputace: 197

Publikováno 11 srpen 2011 - 21:20:24

Panové enem tak mezi nama, když to tak sleduju tak si mysím, že když se tu vyskytne debata o pičovinách, tak se hromada lidí hezky přidá. Už mi to tu začíná připadat jako ve starédobré temnékomoře :twisted:
  • 0

#80 Drevorubec

Drevorubec

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 324 příspěvků(y)
  • LocationPraha
Reputace: 247

Publikováno 11 srpen 2011 - 21:50:04

Velryba! Měl jsem ji v červnu v Trondheimu (ne celou!), a byl to zajímavý zážitek. Chvíli se vě mě praly názory ekoteroristů, že by se to nemělo pro vědecký účely žrát, ale nakonec vyhrály nízký pudy :twisted:
  • 0

#81 tess_red

tess_red

    Tlampač (grafoman)

  • Předplatitel
  • 1 170 příspěvků(y)
  • LocationLitoměřice; občas Ludvíkov u Velké Bíteše
Reputace: 238

Publikováno 11 srpen 2011 - 22:01:14

To mi nedá, abych se nepřidala, když je tu debata, ke které mám co říci. :)
Na nutrie si klidně pánové můžete přijet do Litoměřic nebo do Terezína, při povodních to někomu uteklo, a teď se to na Ohři a na slepým ramenu Labe vesele rozmnožuje, protože to dětičky s babičkami chodí ještě krmit. :lol: Takže, když se jedna za čas ztratí, tak to ani nikdo nepozná. :twisted:

Já moc na maso nejsem, mám vlastně ráda jen hovězí a vepřové. Nic víc, nic míň.

Ale nějakou shodou náhod jsem se přivdala do rodiny moraváka, který žije v obci (spíše osadě) o 35 obyvatelích, kde jakmile někdo přejede srnku, divočáka či něco podobného jdou s tím za otcem mého manžela (protože je tam pošle pan, který to má na starosti, ať se o to tchán postará) Takže čas od času je srnčí guláš, nebo divočák na různé způsoby. K tomu pěstují králíky. A manžela mám velkého masožravce. Takže masové gurmány chápu a ráda svojí porci manželovi přenechávám. ;)

PS: k tomu hubnutí: "člověk musí dobře jíst, aby byl silný a mohl bojovat s obezitou, ne?"
  • 0

#82 Borek

Borek

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 3 příspěvků(y)
Reputace: 1

Publikováno 11 srpen 2011 - 22:10:53

Co takhle sepsat temnokomornickou kucharku?
Zrovna se cpu haluskama,zeli,cibulka do zlatova se slaninou
  • 0

#83 Tilberien

Tilberien

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 327 příspěvků(y)
  • LocationLouny
Reputace: 107

Publikováno 11 srpen 2011 - 22:58:31

Co takhle sepsat temnokomornickou kucharku?
Zrovna se cpu haluskama,zeli,cibulka do zlatova se slaninou

Já měl k večeři knedlíky s vajíčkem, udělal jsem i synkovi, ten ale odmítnul, tak byl i nášup. :twisted:
  • 0

#84 milosm

milosm

    Tlampač (grafoman)

  • Předplatitel
  • 1 801 příspěvků(y)
Reputace: 2 174

Publikováno 11 srpen 2011 - 23:05:17

priste se hajek, batora a klaus pusti do vegetarianu :twisted:
  • 0

#85 Tilberien

Tilberien

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 327 příspěvků(y)
  • LocationLouny
Reputace: 107

Publikováno 11 srpen 2011 - 23:12:14

priste se hajek, batora a klaus pusti do vegetarianu :twisted:

Se nevytahuj, určitě podobný exoty máte taky, jen se o nich u nás moc neví. :)
  • 0

#86 milosm

milosm

    Tlampač (grafoman)

  • Předplatitel
  • 1 801 příspěvků(y)
Reputace: 2 174

Publikováno 11 srpen 2011 - 23:14:04

priste se hajek, batora a klaus pusti do vegetarianu :twisted:

Se nevytahuj, určitě podobný exoty máte taky, jen se o nich u nás moc neví. :)


kliiiiiid, nemate to daleko.
jedno ministerstvo a sup na hrad ;)
  • 0

#87 ypres_bass

ypres_bass

    Obchodník zbožím prošlým

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 736 příspěvků(y)
  • LocationPardubice
Reputace: 52

Publikováno 11 srpen 2011 - 23:23:58

priste se hajek, batora a klaus pusti do vegetarianu :twisted:

tak dostanů po čuni, no ni?
a zrovna tihle tři by to zrovna aj potřebovali jak sůl...
ale hlavně žádnou politiku
  • 0

#88 milosm

milosm

    Tlampač (grafoman)

  • Předplatitel
  • 1 801 příspěvků(y)
Reputace: 2 174

Publikováno 11 srpen 2011 - 23:27:26

priste se hajek, batora a klaus pusti do vegetarianu :twisted:

tak dostanů po čuni, no ni?
a zrovna tihle tři by to zrovna aj potřebovali jak sůl...
ale hlavně žádnou politiku


prave tohle neni politika
je to o toleranci
z obou stran

a uz ticho
zpatky k zranici :)
  • 0

#89 ypres_bass

ypres_bass

    Obchodník zbožím prošlým

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 736 příspěvků(y)
  • LocationPardubice
Reputace: 52

Publikováno 11 srpen 2011 - 23:29:03

priste se hajek, batora a klaus pusti do vegetarianu :twisted:

tak dostanů po čuni, no ni?
a zrovna tihle tři by to zrovna aj potřebovali jak sůl...
ale hlavně žádnou politiku


prave tohle neni politika
je to o toleranci
z obou stran

a uz ticho
zpatky k zranici :)

práve jsem se od žranice vrátil - bágruju ten guláš co jsem dnes vařil
  • 0

#90 ypres_bass

ypres_bass

    Obchodník zbožím prošlým

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 736 příspěvků(y)
  • LocationPardubice
Reputace: 52

Publikováno 11 srpen 2011 - 23:30:33

ale prej dobré pečení je aj z jezevca, no nevim nezoušel jsem to a navíc jezevca v každém řeznictví nevedou, takže to asi ani hned tak nezkusím požužlat
  • 0

#91 hidejoshi

hidejoshi

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 741 příspěvků(y)
  • Location49°49'35.080"N, 12°36'21.379"E
Reputace: 434

Publikováno 12 srpen 2011 - 06:41:30

šikovně přejetej jezevec je opravdu žraso. Konzistence masa je asi jako vepřový ale má takový zajímavý švuňk. Jen ta pitva je trochu pro otrlé, neboť zvířátko je tak trochu prase.
  • 0

#92 Jirinol

Jirinol
  • Guests
Reputace: 0

Publikováno 12 srpen 2011 - 08:25:22

Ahoj vsichni v Cechach,koukam ze z diskriminace se stalo obzerstvi a to je dom=bre,moooooooc.Pro ploce-to zadubn....je zabednenec.Aby vam radil emigrant vy kluci cesky a slovensky.K tem krepelkam-kdyz delam kachnu ,tak s kastanovou nadivkou a pridam si k tomu i krepalky,tez s nadivkou,potom chlupaty knedliky a moravske zelicko ,jak delala moje babicka,Klobasky jsem si delal sam,nutrie ,bucek,( kdysi davno i stekavce..Ted uz akorat slintam ,kdyz to tady ctu o kuzlatkach(na ty se uz jen rad podivam,)jehnatkach,a srncim na smetane,gulas z divocaka,jo ceska kuchyn -tte se nic na svete nevyrovna.
Zdravi -Starej Vul z Canady-dofam ze nediskriminuji sam sebe.
Zdravim z Canady
Vy za morem jste sama sranda



Ahoj Bořku, přesně tak, jak píšeš. Tohle mám jako zakončení každého mailu od přítele Inda žijícího v Cornwallu kousek od vedlejšího jezera, než jsi ty: "vy se mate, vepro zelo knedlo a ryzek a dobry pivo a krasny cesky holky, my tu v Canada mame hovno"
ale o diškriminácii nepíše nikdy nic 8-)
  • 0

#93 Kramsky

Kramsky

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 52 příspěvků(y)
Reputace: 3

Publikováno 12 srpen 2011 - 09:47:17

Pseudohumanismus a politická korektnost je zlo zloucí nejen v reálném životě, ale i tady na fóru.

???
  • 0

#94 Zee

Zee

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 119 příspěvků(y)
  • LocationHolíč, Slovakia
Reputace: 38

Publikováno 12 srpen 2011 - 09:50:32

Môžem potvrdiť jazvec pečený, je fakt dobrý, aj pes sa dá, keď sa dobre okorení, ale mačku by som nedoporučoval (je to také nasladnuté a nedobré). S možností ktoré sú hore som nejedol, len morča a škrečka. A chcel by som upozorniť, že chýba položka hmyz (pražený cvrčci a kobylky...).
  • 0

#95 nlc

nlc

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 728 příspěvků(y)
Reputace: 38

Publikováno 12 srpen 2011 - 09:53:38

Já jedl z kočky takové karbanátky a bylo to moc dobré 8-)
  • 0

#96 Punkomat

Punkomat

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 187 příspěvků(y)
Reputace: 155

Publikováno 12 srpen 2011 - 10:10:05

Nechápu argument vegetariánu, že lidi co jí maso, tak nemají rádi zvířata a pohrdají jimi. U nás když se zabíjí králíci, tak mamka půl dne brečí a otec dva dny nemluví...
  • 0

#97 bzencak

bzencak

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 993 příspěvků(y)
Reputace: 487

Publikováno 12 srpen 2011 - 10:32:23

Toš šuhajíci a všeci diskriminanti! Nejlepší příloha k masisku jsou sámože:


Bzenecké kvašáky!


Návod na výrobu bzeneckých kvašených okurek.

Kvašené okurky jsou oblíbenou pochoutkou v létě a o prázdninách.

Patnáctého srpna jsou poutní specialitou na "Bzeneckej oharkovéj púti"

Okurky na kvašáky mohou být použity všech velikostí, tyto pícháme vidličkou, aby rychleji prokvasily. Stačí do hloubky 1cm, pak je opereme a skládáme do sklenic. Jako každou zeleninu, též okurky nemáčíme dlouho ve vodě. Okurky ve sklenicích prokládáme koprem, stačí i jen semena. Přidáme křen, krájený na kolečka, též kolečko citronu, pár kuliček nového koření, hořčice, hřebíček a bobkový list. Pro zpestření chutě můžeme přidat lusk
sladké nebo pálivé papriky i feferonku, vše podle chuti v přiměřeném množství. Hrdlo naplněné sklenice doplníme koprem a též višňovým a vinným listem. Zalijeme slaným nálevem 3 % (3 dkg soli na 10 vody) při letní spotřebě, na delší uskladnění 4 až 5 %. Necháme kvasit ve stínu při teplotě kolem 20 stupňů C. Po vykvašení asi za deset až čtrnáct dnů uskladňujeme v chladném sklepě.

Pro zimní a jarní spotřebu předěláme okurky do menších sklenic, které plníme původním lákem, přecezeným přes plátno. Sterilujeme při 80 stupních C.

Okurky do sudů nakládáme stejným způsobem, vrchní vrstva přísad kopru, višňového
i vinného listu má být silnější, aby zachytila při kvašení klesající křís a kvasnice. Soudky uzavíráme víkem vodotěsně s otvorem pro zátku. Tímto otvorem necháme při počátečním kvašení přetékat lák, který často sbíráme, nenecháváme jej klesnout do soudku. Klesající lák doplňujeme denně 3 % solným nálevem.

Okurky do soudku i do sklenic nakládáme v jeden den, nedoporučuje se postupné pozdější doplňování. Nevejdou-li se nám okurky do nádoby, uskladníme je v chladnu v zeleném stavu pro příští naplnění.

Okurky naložené v soudcích vydrží až do jara, dále pak při skladové teplotě do 10 C, až do června do pouti u Sv. Antonína v Blatnici.


Kolébkou okurkaření je Znojmo, ve Bzenci nastal rozvoj tohoto odvětví v roce 1841, kdy byla dána do provozu nová dráha Vídeň - Krakov. Do stanice Bzenec-Písek se sváželo zboží ze širokého okolí. Soudky s kvašenými okurkami se zasílaly do Přerova, Ostravy, Krakova a nejvíce pak do Vídně.

Totók je předpis od posledního profesionálního výrobce Bzeneckých kvašáků, pana Svobody!

S úctou Váš diskriminant BZENCAK.
  • 0

#98 ploci

ploci

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 147 příspěvků(y)
  • LocationValachy!
Reputace: 202

Publikováno 12 srpen 2011 - 10:34:04

S vegetariány nemá cenu se bavit, to máš jako s feministkami. Chudák Semín, když kdysi přišel do pořadu té pušky Kočičkové. Místo dobrého slova ju měl vzít klackem...

Jinak jezevca nejlépe připravovat jako srnčí, je to lahůdka největší. Jen pořádně propékat, bývá často napaden lecjakém bordelem(ale žádný strach, teplota nad 70 zabije po pár minutách i svalovca). A sádlo schovat, jestli psí je cenné, toto se málem vyvažuje zlatem.
  • 0

#99 Bret3

Bret3

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 971 příspěvků(y)
  • LocationPraha/Brno
Reputace: 9

Publikováno 12 srpen 2011 - 10:38:20

Bzencak a jeho precizní recepty...Aj, aj... Radši odcházím na oběd, jinak poslintám klávesnici. :cry: Navrhuju vlákno zvolna přesunout do Receptáře 8-) :D
  • 0

#100 milosm

milosm

    Tlampač (grafoman)

  • Předplatitel
  • 1 801 příspěvků(y)
Reputace: 2 174

Publikováno 12 srpen 2011 - 10:38:24

bzenecke kvasaky
minuly vikend jsem se tam nima cpal a priste to nebude jinak 8-)
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 členů, 0 návštěvníků, 0 anonymních