Diskiminácia II ?
#51
Publikováno 11 srpen 2011 - 14:23:20
Ale děláte mě chutě, vyrazím na nákup. Kůzle se v Plzni blbě schání, ale jehněčí bude, hezky na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem. Jdu volat ženě, ať dá vařit brambory.
Díky za dobrej nápad.
Já žádné maso nediskriminuji. Kromě krevet a hmyzu jím všechno.
#52
Publikováno 11 srpen 2011 - 14:25:09
#53
Publikováno 11 srpen 2011 - 14:27:07
#54
Publikováno 11 srpen 2011 - 14:45:46
#55
Publikováno 11 srpen 2011 - 14:47:36
#56
Publikováno 11 srpen 2011 - 14:49:45
#57
Publikováno 11 srpen 2011 - 14:51:04
Ovečky a kuzlátka si peču rád....
#58
Publikováno 11 srpen 2011 - 14:54:25
#59
Publikováno 11 srpen 2011 - 14:55:03
nlc - mně právě taky čoveče - proto píšu o té moravě. Óooo to bylo lahodné. Dodnes se mi o tom zdává Asi tam s manželkou letos ještě pojedeme. Nalákal jsem ji na hory, Hostýn atp. ale sám v tom vidím jedině ovce, víno, slivovici
#60
Publikováno 11 srpen 2011 - 14:57:04
Děkuju moc, Radime :))))
#61
Publikováno 11 srpen 2011 - 15:18:02
#62
Publikováno 11 srpen 2011 - 15:20:44
ano, na kačenku jsme zapomněli...Já teda nejsem rozhodně žádnej masák, ale zrovna dneska jsem měl k obědu stehýnko kachničky, červený zelí a bramborový knedlíčky.
#63
Publikováno 11 srpen 2011 - 15:22:56
Zdravi -Starej Vul z Canady-dofam ze nediskriminuji sam sebe.
Zdravim z Canady
Vy za morem jste sama sranda
#64
Publikováno 11 srpen 2011 - 15:42:50
#65
Publikováno 11 srpen 2011 - 15:45:18
Ahoj vsichni v Cechach,koukam ze z diskriminace se stalo obzerstvi a to je dom=bre,moooooooc.Pro ploce-to zadubn....je zabednenec.Aby vam radil emigrant vy kluci cesky a slovensky.K tem krepelkam-kdyz delam kachnu ,tak s kastanovou nadivkou a pridam si k tomu i krepalky,tez s nadivkou,potom chlupaty knedliky a moravske zelicko ,jak delala moje babicka,Klobasky jsem si delal sam,nutrie ,bucek,( kdysi davno i stekavce..Ted uz akorat slintam ,kdyz to tady ctu o kuzlatkach(na ty se uz jen rad podivam,)jehnatkach,a srncim na smetane,gulas z divocaka,jo ceska kuchyn -tte se nic na svete nevyrovna.
Zdravi -Starej Vul z Canady-dofam ze nediskriminuji sam sebe.
Zdravim z Canady
Vy za morem jste sama sranda
Mno, zrovna kaštanovou nádivku moc nemusím. Jo, v Kanadě to máte těžký, chvilku jsem tam žil, koupit třeba věci na vdolky, to je skorem nadlidskej úkol.
Jo a poslušně hlásím, zakoupeno 2kg jehňátka a při té příležitost asi 6kg mufloní kýty. Jdu vařit.....
#66
Publikováno 11 srpen 2011 - 15:50:05
Vykopej brambor, jde to. Napadni divoký prase, hm to není tak jednoduchý.
Jsem chtěl založit ligu na ochranu rostlin. Chudáci rostliny, taky jsou živý.
Jo a manželka je vegetarián.
#67
Publikováno 11 srpen 2011 - 15:56:37
#68
Publikováno 11 srpen 2011 - 15:58:57
#69
Publikováno 11 srpen 2011 - 16:13:02
#70
Publikováno 11 srpen 2011 - 16:13:18
Potřebuju shodit kila co přirůstaj a vy mě takhle ohrožujete.
Až jsem se z toho zasnil.... ale jsem statečnej, nepudu na dvorek s kudlou, stejně tam nic neběhá
#71
Publikováno 11 srpen 2011 - 17:03:40
maso je pro amatérySakra to je fajnový diskriminační téma, auuauuauu.
Potřebuju shodit kila co přirůstaj a vy mě takhle ohrožujete.
Až jsem se z toho zasnil.... ale jsem statečnej, nepudu na dvorek s kudlou, stejně tam nic neběhá
#72
Publikováno 11 srpen 2011 - 18:09:36
To je rána Tak to musím počkat až budu alespoň amatér, to bude ještě dlouhá, hladová cestamaso je pro amatéry
#73
Publikováno 11 srpen 2011 - 18:30:43
Jsem Amatér, maso sem...maso je pro amatérySakra to je fajnový diskriminační téma, auuauuauu.
Potřebuju shodit kila co přirůstaj a vy mě takhle ohrožujete.
Až jsem se z toho zasnil.... ale jsem statečnej, nepudu na dvorek s kudlou, stejně tam nic neběhá
#74
Publikováno 11 srpen 2011 - 19:33:59
#75
Publikováno 11 srpen 2011 - 19:36:21
#76
Publikováno 11 srpen 2011 - 21:01:37
#77
Publikováno 11 srpen 2011 - 21:16:26
To já měl brigádu též v také masozpracující fabrice a chutná mi pořád stejně. Máme to asi v rodině. Pamatuji se, že když byly mému bratru asi dva roky a zabíjeli se husy, běhal kolem špalku a zvolával na bezhlavou vodní drůbež "maso, maso".
Nedávno jsme kupovali pstruhy ze sádek a moje čtyřletá dcera pronesla: "Jé, to jsou pěkný rybičky a jak se klepou, když je pán bouchne. A tatínku, a můžu si rybičku doma ještě trochu zabít?" Zanámistojící okostýmovaná pseudomanagerka změnila barvu, pronesla něco o krutosti a odešla.
#78
Publikováno 11 srpen 2011 - 21:18:14
#79
Publikováno 11 srpen 2011 - 21:20:24
#80
Publikováno 11 srpen 2011 - 21:50:04
#81
Publikováno 11 srpen 2011 - 22:01:14
Na nutrie si klidně pánové můžete přijet do Litoměřic nebo do Terezína, při povodních to někomu uteklo, a teď se to na Ohři a na slepým ramenu Labe vesele rozmnožuje, protože to dětičky s babičkami chodí ještě krmit. Takže, když se jedna za čas ztratí, tak to ani nikdo nepozná.
Já moc na maso nejsem, mám vlastně ráda jen hovězí a vepřové. Nic víc, nic míň.
Ale nějakou shodou náhod jsem se přivdala do rodiny moraváka, který žije v obci (spíše osadě) o 35 obyvatelích, kde jakmile někdo přejede srnku, divočáka či něco podobného jdou s tím za otcem mého manžela (protože je tam pošle pan, který to má na starosti, ať se o to tchán postará) Takže čas od času je srnčí guláš, nebo divočák na různé způsoby. K tomu pěstují králíky. A manžela mám velkého masožravce. Takže masové gurmány chápu a ráda svojí porci manželovi přenechávám.
PS: k tomu hubnutí: "člověk musí dobře jíst, aby byl silný a mohl bojovat s obezitou, ne?"
#82
Publikováno 11 srpen 2011 - 22:10:53
Zrovna se cpu haluskama,zeli,cibulka do zlatova se slaninou
#83
Publikováno 11 srpen 2011 - 22:58:31
Já měl k večeři knedlíky s vajíčkem, udělal jsem i synkovi, ten ale odmítnul, tak byl i nášup.Co takhle sepsat temnokomornickou kucharku?
Zrovna se cpu haluskama,zeli,cibulka do zlatova se slaninou
#84
Publikováno 11 srpen 2011 - 23:05:17
#85
Publikováno 11 srpen 2011 - 23:12:14
Se nevytahuj, určitě podobný exoty máte taky, jen se o nich u nás moc neví.priste se hajek, batora a klaus pusti do vegetarianu
#86
Publikováno 11 srpen 2011 - 23:14:04
Se nevytahuj, určitě podobný exoty máte taky, jen se o nich u nás moc neví.priste se hajek, batora a klaus pusti do vegetarianu
kliiiiiid, nemate to daleko.
jedno ministerstvo a sup na hrad
#87
Publikováno 11 srpen 2011 - 23:23:58
tak dostanů po čuni, no ni?priste se hajek, batora a klaus pusti do vegetarianu
a zrovna tihle tři by to zrovna aj potřebovali jak sůl...
ale hlavně žádnou politiku
#88
Publikováno 11 srpen 2011 - 23:27:26
tak dostanů po čuni, no ni?priste se hajek, batora a klaus pusti do vegetarianu
a zrovna tihle tři by to zrovna aj potřebovali jak sůl...
ale hlavně žádnou politiku
prave tohle neni politika
je to o toleranci
z obou stran
a uz ticho
zpatky k zranici
#89
Publikováno 11 srpen 2011 - 23:29:03
práve jsem se od žranice vrátil - bágruju ten guláš co jsem dnes vařiltak dostanů po čuni, no ni?priste se hajek, batora a klaus pusti do vegetarianu
a zrovna tihle tři by to zrovna aj potřebovali jak sůl...
ale hlavně žádnou politiku
prave tohle neni politika
je to o toleranci
z obou stran
a uz ticho
zpatky k zranici
#90
Publikováno 11 srpen 2011 - 23:30:33
#91
Publikováno 12 srpen 2011 - 06:41:30
#92 Jirinol
Publikováno 12 srpen 2011 - 08:25:22
Ahoj vsichni v Cechach,koukam ze z diskriminace se stalo obzerstvi a to je dom=bre,moooooooc.Pro ploce-to zadubn....je zabednenec.Aby vam radil emigrant vy kluci cesky a slovensky.K tem krepelkam-kdyz delam kachnu ,tak s kastanovou nadivkou a pridam si k tomu i krepalky,tez s nadivkou,potom chlupaty knedliky a moravske zelicko ,jak delala moje babicka,Klobasky jsem si delal sam,nutrie ,bucek,( kdysi davno i stekavce..Ted uz akorat slintam ,kdyz to tady ctu o kuzlatkach(na ty se uz jen rad podivam,)jehnatkach,a srncim na smetane,gulas z divocaka,jo ceska kuchyn -tte se nic na svete nevyrovna.
Zdravi -Starej Vul z Canady-dofam ze nediskriminuji sam sebe.
Zdravim z Canady
Vy za morem jste sama sranda
Ahoj Bořku, přesně tak, jak píšeš. Tohle mám jako zakončení každého mailu od přítele Inda žijícího v Cornwallu kousek od vedlejšího jezera, než jsi ty: "vy se mate, vepro zelo knedlo a ryzek a dobry pivo a krasny cesky holky, my tu v Canada mame hovno"
ale o diškriminácii nepíše nikdy nic
#93
Publikováno 12 srpen 2011 - 09:47:17
???Pseudohumanismus a politická korektnost je zlo zloucí nejen v reálném životě, ale i tady na fóru.
#94
Publikováno 12 srpen 2011 - 09:50:32
#95
Publikováno 12 srpen 2011 - 09:53:38
#96
Publikováno 12 srpen 2011 - 10:10:05
#97
Publikováno 12 srpen 2011 - 10:32:23
Bzenecké kvašáky!
Návod na výrobu bzeneckých kvašených okurek.
Kvašené okurky jsou oblíbenou pochoutkou v létě a o prázdninách.
Patnáctého srpna jsou poutní specialitou na "Bzeneckej oharkovéj púti"
Okurky na kvašáky mohou být použity všech velikostí, tyto pícháme vidličkou, aby rychleji prokvasily. Stačí do hloubky 1cm, pak je opereme a skládáme do sklenic. Jako každou zeleninu, též okurky nemáčíme dlouho ve vodě. Okurky ve sklenicích prokládáme koprem, stačí i jen semena. Přidáme křen, krájený na kolečka, též kolečko citronu, pár kuliček nového koření, hořčice, hřebíček a bobkový list. Pro zpestření chutě můžeme přidat lusk
sladké nebo pálivé papriky i feferonku, vše podle chuti v přiměřeném množství. Hrdlo naplněné sklenice doplníme koprem a též višňovým a vinným listem. Zalijeme slaným nálevem 3 % (3 dkg soli na 10 vody) při letní spotřebě, na delší uskladnění 4 až 5 %. Necháme kvasit ve stínu při teplotě kolem 20 stupňů C. Po vykvašení asi za deset až čtrnáct dnů uskladňujeme v chladném sklepě.
Pro zimní a jarní spotřebu předěláme okurky do menších sklenic, které plníme původním lákem, přecezeným přes plátno. Sterilujeme při 80 stupních C.
Okurky do sudů nakládáme stejným způsobem, vrchní vrstva přísad kopru, višňového
i vinného listu má být silnější, aby zachytila při kvašení klesající křís a kvasnice. Soudky uzavíráme víkem vodotěsně s otvorem pro zátku. Tímto otvorem necháme při počátečním kvašení přetékat lák, který často sbíráme, nenecháváme jej klesnout do soudku. Klesající lák doplňujeme denně 3 % solným nálevem.
Okurky do soudku i do sklenic nakládáme v jeden den, nedoporučuje se postupné pozdější doplňování. Nevejdou-li se nám okurky do nádoby, uskladníme je v chladnu v zeleném stavu pro příští naplnění.
Okurky naložené v soudcích vydrží až do jara, dále pak při skladové teplotě do 10 C, až do června do pouti u Sv. Antonína v Blatnici.
Kolébkou okurkaření je Znojmo, ve Bzenci nastal rozvoj tohoto odvětví v roce 1841, kdy byla dána do provozu nová dráha Vídeň - Krakov. Do stanice Bzenec-Písek se sváželo zboží ze širokého okolí. Soudky s kvašenými okurkami se zasílaly do Přerova, Ostravy, Krakova a nejvíce pak do Vídně.
Totók je předpis od posledního profesionálního výrobce Bzeneckých kvašáků, pana Svobody!
S úctou Váš diskriminant BZENCAK.
#98
Publikováno 12 srpen 2011 - 10:34:04
Jinak jezevca nejlépe připravovat jako srnčí, je to lahůdka největší. Jen pořádně propékat, bývá často napaden lecjakém bordelem(ale žádný strach, teplota nad 70 zabije po pár minutách i svalovca). A sádlo schovat, jestli psí je cenné, toto se málem vyvažuje zlatem.
#99
Publikováno 12 srpen 2011 - 10:38:20
#100
Publikováno 12 srpen 2011 - 10:38:24
minuly vikend jsem se tam nima cpal a priste to nebude jinak
0 uživatel(ů) prochází toto téma
0 členů, 0 návštěvníků, 0 anonymních