Přejít na obsah


Fotka

NIKON F80

Nikon F80 Fotoaparát Analog

  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
39 odpovědí na toto téma

#1 Mišiší

Mišiší

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 58 příspěvků(y)
  • LocationKrkonoše
Reputace: 5

Publikováno 31 leden 2012 - 13:21:04

Ahoj všichni,
nemáte náhodou, nebo nevíte kde bych mohl sehnat datovací stěnu do Nikonu F80? Dělají(ly) se dva druhy tuším, ale potřeboval bych tu lepší, která zapisuje expoziční hodnoty mezi políčka kinofilmu.
Díky předem za tipy.
  • 0

#2 taz

taz

    Tlampač (grafoman)

  • Administrators
  • 1 253 příspěvků(y)
  • LocationLiberec
Reputace: 213

Publikováno 1 únor 2012 - 13:41:33

Nechci tě strašit, ale kdysi když jsem měl F80tku tak jsem to taky řešil a ty potřebuješ F80s. Pouhou výměnou zad to nevyřešíš. Nemáš ani v menu funkce k nastacení těch zad co tisknou expoziční údaje mezi políčka. Tuším, že mě tehdá trošku odradila cena.

Ale 100% jistý si nejsem.
  • 0

#3 Mišiší

Mišiší

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 58 příspěvků(y)
  • LocationKrkonoše
Reputace: 5

Publikováno 1 únor 2012 - 16:04:07

Nechci tě strašit, ale kdysi když jsem měl F80tku tak jsem to taky řešil a ty potřebuješ F80s. Pouhou výměnou zad to nevyřešíš. Nemáš ani v menu funkce k nastacení těch zad co tisknou expoziční údaje mezi políčka. Tuším, že mě tehdá trošku odradila cena.

Ale 100% jistý si nejsem.

Ajta krajta. No vidíš. Já měl za to, že tělo je stejné a F80D či F80S se od F80 liší pouze tou samotnou stěnou... hmm... prekérka.
  • 0

#4 zapask

zapask

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 106 příspěvků(y)
Reputace: 12

Publikováno 15 únor 2019 - 19:03:02

Ahoj všetci. Podarilo sa mi dostať ku F80. Nemám zatiaľ do nej baterie, ale keď sa pozriem do hľadáčika je tam veľká tma. Neviem či sa to baterkami presvetlí, alebo je niekde zrada. Prosím o vyjadrenie niektorého majiteľa. Ďakujem!


  • 0

#5 OndrasLB

OndrasLB

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 336 příspěvků(y)
  • LocationLiberec, Mladá Boleslav
Reputace: 66

Publikováno 15 únor 2019 - 19:18:51

Je to zrada, bez baterek je normalne videt skrz ..
  • 0

#6 OndrasLB

OndrasLB

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 336 příspěvků(y)
  • LocationLiberec, Mladá Boleslav
Reputace: 66

Publikováno 15 únor 2019 - 19:20:36

Presneji teda bez baterek je to trosku tmavsi nez vcetne b., ale fakt jen neznatelne, rozhodne zadna tma.
  • 0

#7 Nakadah

Nakadah

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 147 příspěvků(y)
  • LocationOstrava
Reputace: 234

Publikováno 15 únor 2019 - 19:26:18

Sundej objektiv a mrkni kde je zrcátko. Musí být sklopené naplno dolů. No ale bez baterek nevyzkoušíš, jestli někdo nevyndal baterky zrovna když cvaknul závěrkou.


  • 0

#8 zapask

zapask

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 106 příspěvků(y)
Reputace: 12

Publikováno 15 únor 2019 - 19:29:06

Tak to je škoda. Neviem či sa to dá riešiť a či to má význam.


  • 0

#9 zapask

zapask

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 106 příspěvků(y)
Reputace: 12

Publikováno 15 únor 2019 - 19:32:57

Nie je tam zaseknuté zrkadlo, cez hľadáčik je vidieť, ale veľmi zle. Zrkadlo vyzerá byť použiteľné, ale akoby problém bol nad matnicou, lebo ak sa pozerám na zrkadlo bez objektívu, tak je ten "priezor" na druhú stranu celý do hneda. Neviem či by pomohlo vyčistiť matnicu, alebo je to v niečom inom.


  • 0

#10 lukee

lukee

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 265 příspěvků(y)
Reputace: 49

Publikováno 18 únor 2019 - 21:53:05

Je to normální, bez baterek totiž ztmavne LCD displej mezi hranolem a matnicí, který ti promítá expoziční údaje, stavové ikony v hledáčku, rastr, zaostřovací pole atd. Dělá mi to F80, D700, dělala mi to i F75. Zandej baterky a hledáček hned bude čirej ;-)


  • 0

#11 zapask

zapask

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 106 příspěvků(y)
Reputace: 12

Publikováno 19 únor 2019 - 21:38:32

Ďakujem za odpoveď, už som baterky objednal. Vyskúšam.


  • 0

#12 lukee

lukee

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 265 příspěvků(y)
Reputace: 49

Publikováno 20 únor 2019 - 11:02:34

Na Aliexpresu prodávají neorigo grip na F80, který jede na obyčejné tužkovky - zatím jsem ale neměl odvahu ho objednat, každopádně cena oproti originálu je hodně zajímavá, navíc ty originální gripy skoro vůbec nejsou k sehnání.


  • 0

#13 Nakadah

Nakadah

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 147 příspěvků(y)
  • LocationOstrava
Reputace: 234

Publikováno 20 únor 2019 - 11:09:45

Nikon F80 skoro vůbec nežere baterky. Škoda peněz za grip, pokud má být jenom kvůli baterkám. To Minolta Dynax7 co mám teď, to je jiný level spotřeby.


  • 0

#14 lukee

lukee

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 265 příspěvků(y)
Reputace: 49

Publikováno 20 únor 2019 - 11:53:31

Mno, jo i ne. Je pravda, že lithiovky tam jedou dlouho, ale jak dojdou a člověk je na blbým místě kde je nesežene, je problém :neutral: Tužkovky maj v každém obchodě.


  • 0

#15 Nakadah

Nakadah

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 147 příspěvků(y)
  • LocationOstrava
Reputace: 234

Publikováno 20 únor 2019 - 16:55:23

Tak proto sebou nosím ve fotobatohu i dvě náhradní CR123A. U té minolty nutnost. Na F80 jsem nafotil 74 filmů na jedny a ty samé baterky (než jsem ho prodal). U Minolty jsem rád když vydrží těch 30 filmů co uvádí manuál.


  • 0

#16 salo

salo

    Tlampač (grafoman)

  • Předplatitel
  • 1 080 příspěvků(y)
  • LocationZnojmo
Reputace: 190

Publikováno 20 únor 2019 - 20:34:46

No ale zase Dynax 7 je trochu vyssi liga oproti F80 :-) Taky bych si ji rad poridil. K ni tusim taky existuje battery pack na bezne tuzkovky?
  • 0

#17 Nakadah

Nakadah

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 147 příspěvků(y)
  • LocationOstrava
Reputace: 234

Publikováno 20 únor 2019 - 20:49:01

Jiná liga :) funkcemi asi jo. Ale jinak je to prostě jenom foťák co drží objektiv. Ten grip je VC-7 a cenově na ebayi nic moc.


  • 0

#18 lukee

lukee

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 265 příspěvků(y)
Reputace: 49

Publikováno 20 únor 2019 - 21:44:56

Jedna Dynax/Maxxum 7 je teď na Paladixu: https://www.paladix....php?adid=553548

Umí dotočit film zpátky tak, že nechá konec trčet z kazetky?


  • 0

#19 Nakadah

Nakadah

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 147 příspěvků(y)
  • LocationOstrava
Reputace: 234

Publikováno 20 únor 2019 - 22:54:50

Ano to je volitelná možnost v menu - zatáhnout celý a nebo nechat trčet konec ven. Cena nevím jestli je adekvátní - za ty peníze jsem ji měl s Minoltou 28-105AF a bleskem 3500xi. Gumový polep zadní stěny má velmi často tendenci lepit, nejlepší je dostat to pogumování pryč dolů. Jde to. Na těch fotkách v inz je to vidět taky, že už to lepí.


  • 0

#20 Luboszz

Luboszz

    Tlampač (grafoman)

  • Předplatitel
  • 1 652 příspěvků(y)
Reputace: 1

Publikováno 20 únor 2019 - 23:12:19

Minolta Dinax 7  umí to že,když chci vyměnit nedofocenej film za jinej,ona si to pamatuje.Pak stačí film znovu dát do fotáku a najede na místo kde se skončilo.Mám o ní článek ve fotografii z roku 2000.Já jsem u Svýho Pentaxe vyřešil baterky dvěma nabíječkama a mám pokoj.Mám tam CR5.CR123A dělají taky nabíjecí.


  • 0

#21 Phill

Phill

    Nováček

  • Předplatitel
  • 119 příspěvků(y)
  • LocationJihlava
Reputace: 12

Publikováno 21 únor 2019 - 07:32:58

Jedna Dynax/Maxxum 7 je teď na Paladixu: https://www.paladix....php?adid=553548

Umí dotočit film zpátky tak, že nechá konec trčet z kazetky?

 Umí toho mnohem víc bych řekl. Expoziční údaje o každém políčku lze vyvolat i na zadním displayi jestli se nemýlím.

  1. Body ID number     ✓
  2. Film Roll Number     ✓
  3. Film Speed     ✓
  4. Frame Number     ✓
  5. Shutter Speed     ✓
  6. Aperture     ✓
  7. Lens focal length and max f-number     ✓
  8. Exposure Compensation     ✓
  9. Exposure mode     ✓
  10. Metering exposure mode     ✓
  11. Flash exposure compensation     ✓
  12. Date     ✓
  13. Frame time     ✓

  • 0

#22 Luboszz

Luboszz

    Tlampač (grafoman)

  • Předplatitel
  • 1 652 příspěvků(y)
Reputace: 1

Publikováno 21 únor 2019 - 07:49:24

Umí hodně,byla označena za vrchol revoluce.Dokonce vyšla omezená série s pozlacenými knoflíky atd.Hlavě pro sběratele,cenově někde jinde než klasická.

Jedna Dynax/Maxxum 7 je teď na Paladixu: https://www.paladix....php?adid=553548

Umí dotočit film zpátky tak, že nechá konec trčet z kazetky?

 Umí toho mnohem víc bych řekl. Expoziční údaje o každém políčku lze vyvolat i na zadním displayi jestli se nemýlím.

  1. Body ID number     ✓
  2. Film Roll Number     ✓
  3. Film Speed     ✓
  4. Frame Number     ✓
  5. Shutter Speed     ✓
  6. Aperture     ✓
  7. Lens focal length and max f-number     ✓
  8. Exposure Compensation     ✓
  9. Exposure mode     ✓
  10. Metering exposure mode     ✓
  11. Flash exposure compensation     ✓
  12. Date     ✓
  13. Frame time     ✓

 


  • 0

#23 jirin_ol

jirin_ol

    Hrabě kydoň

  • Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 3 786 příspěvků(y)
  • LocationSrdce Sedlecké plošiny
Reputace: 1 284

Publikováno 21 únor 2019 - 08:00:57

a je to vůbec Nikon F80?


  • 0

#24 Nakadah

Nakadah

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 147 příspěvků(y)
  • LocationOstrava
Reputace: 234

Publikováno 21 únor 2019 - 08:04:02

Nevíme. Majitel čeká na baterky. U CR132A doporučuju Varty. Tinko z Hadexu dost tragédie, jednu novou sadu mi Minolta vyhodnotila hned jako nedostatečnou. Westinghouse z GMe byl o něco lepší, ale Varty mi teď aktuálně drží nejdéle.


  • 0

#25 jirin_ol

jirin_ol

    Hrabě kydoň

  • Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 3 786 příspěvků(y)
  • LocationSrdce Sedlecké plošiny
Reputace: 1 284

Publikováno 21 únor 2019 - 08:07:09

hmm... co  se  cr123 týče,   k jednomu čudlíku  jsem  vloni koupil  nabíjecí  LiFePo4 CR123  a  jsem  v pohodě,  spokojen. 


  • 2

#26 Nakadah

Nakadah

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 147 příspěvků(y)
  • LocationOstrava
Reputace: 234

Publikováno 21 únor 2019 - 08:08:18

Mohu poprosit o odkaz na ty LiFePo4 CR123?


  • 0

#27 Luboszz

Luboszz

    Tlampač (grafoman)

  • Předplatitel
  • 1 652 příspěvků(y)
Reputace: 1

Publikováno 21 únor 2019 - 08:31:41

Nabíjecí LiFePO4 CR123A 3V (3.2V) Etinesan 1350mAh - Battery, Baterie, Záložní zdroje, UPS


  • 2

#28 sokolvideo

sokolvideo

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 578 příspěvků(y)
  • LocationPrešov
Reputace: 215

Publikováno 21 únor 2019 - 09:04:32

Hm. Ja používam batery pack na moje Pentaxy, a chválim si to. A nie je to len preto, že baterky vydržia nekonečne dlho, ale aj pre to, že s ním sa ten fotoaparát podstatne lepšie drži, jeho ergonomika sa pri použití battery packu podstatne zlepší a lepšie sedí v ruke.


  • 0

#29 Skorec

Skorec

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 307 příspěvků(y)
  • LocationÚstí nad Labem
Reputace: 75

Publikováno 21 únor 2019 - 09:14:12

Díky za odkaz na nabíjecí články. Je je potřeba si pamatovat a ohlídat poznámku, že není ochrana přebíjení. To je dost důležité aby nedošlo při nabíjení k explozi článku...
  • 0

#30 jirin_ol

jirin_ol

    Hrabě kydoň

  • Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 3 786 příspěvků(y)
  • LocationSrdce Sedlecké plošiny
Reputace: 1 284

Publikováno 21 únor 2019 - 09:26:32

Díky za odkaz na nabíjecí články. Je je potřeba si pamatovat a ohlídat poznámku, že není ochrana přebíjení. To je dost důležité aby nedošlo při nabíjení k explozi článku...

 

slušné modelářské nabíječky si to  dokáží pohlídat.  


  • 0

#31 Nakadah

Nakadah

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 147 příspěvků(y)
  • LocationOstrava
Reputace: 234

Publikováno 21 únor 2019 - 09:46:49

iCharger 106B+ si s tím poradí, díky pánové.


  • 0

#32 Luboszz

Luboszz

    Tlampač (grafoman)

  • Předplatitel
  • 1 652 příspěvků(y)
Reputace: 1

Publikováno 21 únor 2019 - 10:03:18

Já kupoval CR5 první před 10lety i s nabíječkou od Avacom.Jinou firmu jsem tenkrát na trhu nenašel.Žádný problémy nikdy nebyli a fáká dodnes.


  • 0

#33 salo

salo

    Tlampač (grafoman)

  • Předplatitel
  • 1 080 příspěvků(y)
  • LocationZnojmo
Reputace: 190

Publikováno 21 únor 2019 - 10:38:50

hmm... co  se  cr123 týče,   k jednomu čudlíku  jsem  vloni koupil  nabíjecí  LiFePo4 CR123  a  jsem  v pohodě,  spokojen. 

Díky za tip. Nevěděl jsem, že i tyhle se dělají v nabíjecím provedení.


  • 0

#34 jirin_ol

jirin_ol

    Hrabě kydoň

  • Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 3 786 příspěvků(y)
  • LocationSrdce Sedlecké plošiny
Reputace: 1 284

Publikováno 21 únor 2019 - 10:43:11

Mohu poprosit o odkaz na ty LiFePo4 CR123?

já to kupoval na íbeji z HK,  výběr je docela  velký (HK, čína, singapore...)


  • 0

#35 jirin_ol

jirin_ol

    Hrabě kydoň

  • Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 3 786 příspěvků(y)
  • LocationSrdce Sedlecké plošiny
Reputace: 1 284

Publikováno 21 únor 2019 - 10:49:00

p.s.  a z LiFePo4  baterek  velikosti 14500 (AA)  jsem  udělal novou náplň do  batterypacku pro  Rolleiflex (SLX, 6008),   funguje to  zatím  bez  problému,  nabíjím  to  nabíječkou pro RC modely.  Uvažuji,  že si  udělám  dvě  slepé  trubičky  s  konektory  na  drátem na  přemostění kontaktů  ve  slotu  pro baterky na Nik.F90x  a dám  tam  taky  2x stejný článek (a to samé pro  blesky),   kdo se  s těmi 4 tužkovkami má tahat,  utrácet za ně a vyhazovat je do sběru.   


  • 0

#36 Nakadah

Nakadah

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 147 příspěvků(y)
  • LocationOstrava
Reputace: 234

Publikováno 21 únor 2019 - 11:01:51

Tužkovky řeší Panasonic Eneloop AA 2000mAh.


  • 0

#37 jirin_ol

jirin_ol

    Hrabě kydoň

  • Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 3 786 příspěvků(y)
  • LocationSrdce Sedlecké plošiny
Reputace: 1 284

Publikováno 21 únor 2019 - 11:38:22

to jo,  ale  na hmotnosti  neušetříš :-)


  • 0

#38 ploci

ploci

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 149 příspěvků(y)
  • LocationValachy!
Reputace: 202

Publikováno 10 květen 2024 - 11:16:18

Můj roky věrně sloužící F80 zazlobil, po založení filmu stále hlásí prázdno, film nenavine. Zkusil jsem dvouhmatem ručně nařídit převinutí filmu zpět - funguje, ale ani poté se neprobere, stejně tak nepomohlo delší stání na hanbě bez baterií. Nějaký tip, co by se dalo udělat?
  • 0

#39 Acer

Acer

    Nováček

  • Předplatitel
  • 458 příspěvků(y)
  • LocationBruntálsko
Reputace: 254

Publikováno 10 květen 2024 - 16:25:35

Nenavine, nebo jen zabzučí a ohlásí Err ? Tak se chová, když je iso nastavené na DX a kazeta je bez DX kódu.


  • 0

#40 ploci

ploci

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 149 příspěvků(y)
  • LocationValachy!
Reputace: 202

Publikováno 10 květen 2024 - 16:54:57

Neudělá vůbec nic. Resp. neudělal. Problém odhalen. Vylomil se jeden z „cuplíků“ zámku(prý velký problém tohoto modelu resp. jeho dvířek) a aby mne o to více potěšil, nevypadl ven, ale bránil úplnému dosednutí dvířek, takže aparát zavřený byl, ne však dokonale, a nejspíš se cítil nezavřený a proto neschopný navíjení.
  • 0





Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:Nikon, F80, Fotoaparát, Analog

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 členů, 0 návštěvníků, 0 anonymních