Jsem tu nováčkem, ale zdejší fóra mi už hodně pomohla. Ale k Věci.
Mam celkem nedlouho Bronicu GS-1 a objektivy 200, 110 a 50mm (s centrálníma závěrkama...). Ty první dva fungujou bezvadně, ale ten širokáč se chová zvláštně. Zkrátka, když hodlám exponovat políčko a stisknu spoušť, dojde pouze ke sklopení zrcadla (asi a ještě mi přijde, že zůstane tak na půl cesty), ale cvaknutí závěrky se neozve. Takže vždy čekám, jestli si to nerozmyslí, ale po pár vteřinách (2-5) mě to přestane bavit. Chci se ze předu podívat do objektivu (jestli je závěrka otevřená/zavřená) a v okamžiku kdy foťák naklonim objektivem vzhůru, závěrka spustí! Několikrát jsem takto vyfotil koruny stromu, nebe atp. V některých jiných případech závěrka funguje normálně. Celkově je to tak 50/50, ale to je vzhledem k ceně diáků dost neuspokojivý

Čili, nemáte někdo nějakou podobnou zkušenost, popřípadě návod na řešení? SF je pro mě novinka a jěště jsem zcela neprokouknul všechny principy fungování (nefunguje bez objektivu, bez filmu, centrální závěrka...). Nebo nevíte jestli by mi za nějaký rozumný peníze v Praze někdo pomohl? K fotoškoda moc důvěru nemám a u p. Pazdery si taky nejsem moc jist kvalitou oprav, zvláště čirokáče na SF.
Díky, Dravec