Přejít na obsah


Fotka

Problem s mju:II


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
42 odpovědí na toto téma

#1 ypres_bass

ypres_bass

    Obchodník zbožím prošlým

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 736 příspěvků(y)
  • LocationPardubice
Reputace: 51

Publikováno 22 prosinec 2012 - 23:08:05

Vzhledem k tomu že ve vlákně kam jsem to tématicky připsal nikdo nereflektuje, tak se zeptám solo

moje zánovní mjučko mi sice film nacucne vpořádku, ale pak se na displejíku objeví jakési E a nic nereaguje.
nevíte co s tím? baterku jsem koupil novou, bez filmu to cvaká.
dík
  • 0

#2 jakub.jira

jakub.jira

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 839 příspěvků(y)
  • LocationPraha
Reputace: 100

Publikováno 22 prosinec 2012 - 23:29:37

když se na displeji neobjeví číslo 1, tak je špatně založenej film...
  • 0

#3 ypres_bass

ypres_bass

    Obchodník zbožím prošlým

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 736 příspěvků(y)
  • LocationPardubice
Reputace: 51

Publikováno 23 prosinec 2012 - 00:02:01

jenomže já nemůžu přijít na to jak jinak ho tam ještě naládovat
  • 0

#4 ypres_bass

ypres_bass

    Obchodník zbožím prošlým

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 736 příspěvků(y)
  • LocationPardubice
Reputace: 51

Publikováno 23 prosinec 2012 - 00:13:23

dělám to podle návodu i podle videa z TyTrubko akorát mi tam místo jedničky bliká to E
  • 0

#5 Stříbrokaz

Stříbrokaz

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 955 příspěvků(y)
  • LocationModřany
Reputace: 55

Publikováno 23 prosinec 2012 - 00:29:15

Máš kazetu s DX kódem? Jde film volně vytáhnout a má dost dlouhý jazyk? Ještě se miju-II nelíbilo, když nebyla správně usazená kazeta, na zobáček to chce jemně zatlačit, aby se dvířka dala hladce zavřít. Mijučka jsem měl 3 a kromě docvaknutí kazety žádný trik nepotřebovaly. Škoda, že je po nich, fotily výborně. :cry:
  • 0

#6 sokolvideo

sokolvideo

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 781 příspěvků(y)
  • LocationPrešov
Reputace: 98

Publikováno 23 prosinec 2012 - 08:38:20

To "E" nebude ERROR, teda chyba, a nebude teda chyba v elektronike a nie v založeni filmu? Len otázka.
  • 0

#7 ypres_bass

ypres_bass

    Obchodník zbožím prošlým

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 736 příspěvků(y)
  • LocationPardubice
Reputace: 51

Publikováno 23 prosinec 2012 - 13:36:58

je to divné, odpovídá to i dle Stříbrokazových otázek a furt tam mám to blbé "E"
asi to předchozímu majiteli omlátím o hlavu...
  • -1

#8 Mellon

Mellon

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 166 příspěvků(y)
  • LocationBrno
Reputace: 6

Publikováno 23 prosinec 2012 - 14:42:14

"E" není Error, jako že se na foťáku něco pokazilo, ale spíš Empty. Zobrazuje se, pokud ve foťáku není film, nebo pokud je špatně založenej. To sem ti pomohl, co?:-) Kazetkou bez DX kódu to taky nebude, jestli mju2 nemůže přečíst DX kód, nastaví automaticky ISO100. Necpeš tam náhodou film namotanej od Jirinola? Mají dlouhý a úzký zaváděcí konce a vždycky z nich musím kousek utrhnout.
  • 1

#9 jakub.jira

jakub.jira

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 839 příspěvků(y)
  • LocationPraha
Reputace: 100

Publikováno 23 prosinec 2012 - 14:55:07

no s tím jsem se taky ještě nesetkal, mám dvě a ani jedno nikdy nemělo problém se založením filmu. možná bych zkusil založit kupovanej film, nebo ustřihnout metráž tak, aby vypadala přesně jako kupovanej...

jinak co mívám za problém je to, že se občas políčko převine víc, než by mělo a pak je na filmu dost velká mezera, dejme tomu na půl políčka...
je to skvělej malej foťáček, teď se jeho ceny na ebayi dostaly na šílenou hranici.
  • 0

#10 ypres_bass

ypres_bass

    Obchodník zbožím prošlým

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 736 příspěvků(y)
  • LocationPardubice
Reputace: 51

Publikováno 23 prosinec 2012 - 15:13:15

cpu do toho orginální HP5 (právě kvůli tomu abych eliminoval nějaký případný problém s neorigo kazetou)

jak říkám, film to nacucne bez problémů, ale pak se místo prvního snímku objeví to Ečko
  • 0

#11 jirin_ol

jirin_ol

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 592 příspěvků(y)
  • LocationPraha
Reputace: 822

Publikováno 23 prosinec 2012 - 15:59:46

Necpeš tam náhodou film namotanej od Jirinola? Mají dlouhý a úzký zaváděcí konce a vždycky z nich musím kousek utrhnout.

do mju I cpu filmy i namotané a E nehlásí, jede bez chyby...
  • 0

#12 tess_red

tess_red

    Dost toho nakecá

  • Předplatitel
  • 993 příspěvků(y)
  • LocationLitoměřice; občas Ludvíkov u Velké Bíteše
Reputace: 186

Publikováno 23 prosinec 2012 - 19:12:00

No, mne to E hlásilo taky, když to nevzalo film, dlouho to tam motalo, a slyšela jsem jak si ten film i bere, ale nakonec ho zase vymotal. Nakonec pomohlo, že jsem trochu nůžkami upravila začátek filmu, a pak to vzalo bez problémů.
  • 0

#13 Bob van Sikorski

Bob van Sikorski

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 435 příspěvků(y)
  • LocationPoděbrady
Reputace: 63

Publikováno 26 prosinec 2012 - 18:15:54

imho to bude chtít dobvř eupravený začátek. já si ilfordy od jirinola motám sám a konec mám vždy zastřižen podle profilu překresleného z kodak filmu. zatím ve mjuII žádný problém, ani s žádným jiným filmem.
  • 0

#14 ypres_bass

ypres_bass

    Obchodník zbožím prošlým

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 736 příspěvků(y)
  • LocationPardubice
Reputace: 51

Publikováno 26 prosinec 2012 - 20:15:38

no nacpal jsem do toho krom HP5+ i PAN400 a stejný výsledek. ještě do toho zkusím nacpat nějakého Kokodáka
  • 0

#15 borekt

borekt

    Dost toho nakecá

  • Předplatitel
  • 515 příspěvků(y)
  • LocationThunder Bay-On.Canada
Reputace: 180

Publikováno 26 prosinec 2012 - 21:00:38

ahoj,nevim zda ti to pomuze
www.scribd.com/doc/62156507 u-mju:-II-Manual

ale jak jsem cetl,tak kodak by mel bejt bez problemu,jako ostatni filmy(original) a nebo metraz tocit na orig kazetky-olympus,.
Jednou se mi to stalo s pentaxem,a fotim a fotim,pak menim film a ono nic,vsechno znovu a dobre zalozit,pri otevrenym zadku.
  • 0

#16 Bob van Sikorski

Bob van Sikorski

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 435 příspěvků(y)
  • LocationPoděbrady
Reputace: 63

Publikováno 26 prosinec 2012 - 21:28:28

jirinolova metráž mi v mjuII bez problémů fungovala jak v kazetce od kodaku, tak v plastový kazetce od fotoškody.
  • 0

#17 maco

maco

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 17 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 30 červen 2014 - 20:41:21

Zdravim . Dostal sa mi do ruk olympus mju1 v super stave . Pravdepodobne asi ani nebol používaný. Chcem sa spýtať ako je to s filmom po vložení. Či sa vymota do fotaku a potom sa vracia do kazety alebo klasicky po zábere sa navija do fotáku a  až  na konci  sa sám namotá späť do kazety alebo ho musim previť sam . Pod objektyvom je na to asi tlačitko. Ďakujem


  • 0

#18 jenda1250

jenda1250

    Hrabě kydoň

  • Moderátoři
  • 3 570 příspěvků(y)
Reputace: 394

Publikováno 30 červen 2014 - 20:52:09

nedalo by se to vyčíst z manuálu?

 

http://www.olympusam...kb/O_Stylus.pdf


  • 0

#19 mickael

mickael

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 133 příspěvků(y)
Reputace: 21

Publikováno 30 červen 2014 - 21:31:33

Po dofoceni filmu ho namota zpatky do kazety automaticky. To tlacitko je pro pripad, kdy potrebujes previnout driv, nez nastane konec filmu.


  • 0

#20 maco

maco

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 17 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 1 červenec 2014 - 16:45:10

Po dofoceni filmu ho namota zpatky do kazety automaticky. To tlacitko je pro pripad, kdy potrebujes previnout driv, nez nastane konec filmu.

Ďakujem  velmi pekne za info. Idem ho nabiť a skusiť.


  • 0

#21 maco

maco

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 17 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 19 červenec 2014 - 16:16:18

Takže rovnaky problem pri zakladani filmu ako ypres bass. Nie a nie nabyť stale  blika E. sKušal som viac filmov . Proste ho neberie.


  • 0

#22 zbynek

zbynek

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 47 příspěvků(y)
Reputace: 5

Publikováno 20 listopad 2015 - 09:00:27

Poté, co jsem si tu přečet rozdíly mezi mju:I a II a z důvodu mý momentálni jednorukosti jsem si k dosavadní dvojce pořídil na Aukru i jedničku. Cena slušná, kosmeticky ve výborným stavu, ALE - po odsunutí předního krytu zůstává displej mrtvej, ani objektiv nijak nereaguje. Přitom po otevření a zavření dvířek se motorek rozeběhne a snaží se zavádět film. Znal by někdo příčinu a řešení, je-li nějaký, nebo mám foťák vrátit prodejci?


  • 0

#23 dubraro

dubraro

    Tlampač (grafoman)

  • Předplatitel
  • 2 444 příspěvků(y)
  • LocationHavířov
Reputace: 274

Publikováno 23 listopad 2015 - 16:12:33

Zkusil jste založit film? Mám pocit, že se takto aparát chová, když jej zapnete bez filmu.


  • 0

#24 zbynek

zbynek

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 47 příspěvků(y)
Reputace: 5

Publikováno 23 listopad 2015 - 17:36:06

Děkuji za odpověď.

A) vím bezpečně, že II se takto nechová

B) ano zkusil - přístroj film normálně zavede, displej a objektiv ale zůstává dál mrtvý


  • 0

#25 zbynek

zbynek

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 47 příspěvků(y)
Reputace: 5

Publikováno 23 listopad 2015 - 17:36:43

bohové! místo toho smajlíku samozřejmě mělo být "za B"


  • 0

#26 dubraro

dubraro

    Tlampač (grafoman)

  • Předplatitel
  • 2 444 příspěvků(y)
  • LocationHavířov
Reputace: 274

Publikováno 23 listopad 2015 - 17:56:23

V tom případě bych aparát vrátil.


  • 0

#27 zbynek

zbynek

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 47 příspěvků(y)
Reputace: 5

Publikováno 23 listopad 2015 - 18:12:53

ok, děkuji


  • 0

#28 SodaBicarbona

SodaBicarbona

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 8 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 6 prosinec 2017 - 23:11:22

Dobrý den,

potřeboval bych poradit ohledně olympusu mju I. Nechtěl jsem kvůli tomu znovu zakládat nové vlákno, takže vkládám do vlákna, který se týká dvojky. Nedávno jsem si pořídil tento kompakt a nyní jsem se konečně dostal k vyvolání testovacího filmu. Na mnoha snímcích jsem zaznamenal neostrost v rozích a na okrajích, viz ukázka. Někde je více, někde méně a někde není vůbec. Můj dotaz je k tomu, zda se jedná o vlastnost tohoto kompaktu a objektivu nebo je někde chyba? Napadá mě, že kompakt použil nejmenší clony a objektiv vytváří tyhle vinětace. Nikde jsem se o tom ale nedočetl a ani na dostupných ukázkách jsem nic podobného neviděl. 

 

P.S. Fotografie na ukázce je oříznuta. Stejná neostrost je i na pravé straně, ale menší.


  • 0

#29 SodaBicarbona

SodaBicarbona

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 8 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 6 prosinec 2017 - 23:13:26

Ukázka:

Přiložený soubor (y)


  • 0

#30 stanleyb7

stanleyb7

    Nováček

  • Předplatitel
  • 23 příspěvků(y)
  • LocationOstrava
Reputace: 8

Publikováno 7 prosinec 2017 - 12:42:47

Das ist nicht normal! V tom vašem mjučku bude něco pohnutého, asi dostal nějaký kopanec.


  • 0

#31 jirin_ol

jirin_ol

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 592 příspěvků(y)
  • LocationPraha
Reputace: 822

Publikováno 7 prosinec 2017 - 14:09:50

taky doma  mjúčko s  tilt objektivem nemám. 

má otázka zní:   ten obrázek je  sken  negativu? nebo sken  hotové fotky?  mně se to prostě nezdá...


  • 0

#32 SodaBicarbona

SodaBicarbona

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 8 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 7 prosinec 2017 - 19:27:29

Díky za reakce, které mě ale moc nepotěšily. Předevčírem mi vypršela lhůta 14dní u fotoškody pro vrácení... Negativ jsem před touto lhůtou nechal pouze vyvolat a zkontroloval jestli sedí posuv filmu, je to normálně exponované, nefouká někde světlo atd. Na velké fotky jsem koukl až včera. Je to sken negativu, ne fotek. Přikládám ještě další ukázky, někde jsem tu neostrost označil. Jsou to ukázky v rozlišení 1280x852.

Přiložený soubor (y)


  • 0

#33 SodaBicarbona

SodaBicarbona

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 8 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 7 prosinec 2017 - 19:30:13

Ještě dodávám, že objektiv je čistý a bez škrábanců. 


  • 0

#34 berraneck

berraneck

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 913 příspěvků(y)
  • LocationPraha/Vsetín
Reputace: 138

Publikováno 7 prosinec 2017 - 21:00:48

..a je to chyba nebo vlastnost? :)


  • 0

#35 Halka

Halka

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 34 příspěvků(y)
  • LocationBratislava
Reputace: 1

Publikováno 7 prosinec 2017 - 21:16:18

Minimalne na snimkoch 3 a 4 moze byt neostrost sposobena  nespravnym zaostrenim - tehdajsie kompakty zaostria len na objekt presne v strede zaberu; nie je to ako u tych modernych, ktore si vyberu najblizsi objekt v celej scene. 


  • 0

#36 ďuroT

ďuroT

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 394 příspěvků(y)
  • LocationBA, SK
Reputace: 240

Publikováno 7 prosinec 2017 - 21:41:53

Otázka je, či to nie je prehnutím pri skenovaní.
Chce to kuknúť lupou na negatív.
  • 0

#37 SodaBicarbona

SodaBicarbona

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 8 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 8 prosinec 2017 - 06:43:26

Halka: Ano, u té 3 a 4 si také myslím, že to je zaostřením mimo.

 

DuroT: Nikdy jsem takový problém při skenování nezaznamenal. Ale dnes zkusím naskenovat znovu. Protože je minimálně divné, že by to v případě problému s objektivem nebylo na všech snímcích, což není.


  • 0

#38 SodaBicarbona

SodaBicarbona

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 8 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 8 prosinec 2017 - 07:08:30

I když u té čtyřky je tam také divná neostrost v rohu nebo neostrost v rovině, kde je něco jiného ostré.


  • 0

#39 sokolvideo

sokolvideo

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 781 příspěvků(y)
  • LocationPrešov
Reputace: 98

Publikováno 8 prosinec 2017 - 09:11:07

Len taký dotaz, a nie je to pohybová neostrosť? Ako pozerám všetky fotky boli robené za dosť extrémnych podmienok, zatiahnuté, večer, teda otvorená clona a dlhý čas.


  • 0

#40 KIM

KIM

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 502 příspěvků(y)
Reputace: 106

Publikováno 8 prosinec 2017 - 10:04:59

Pohybová neostrost to není, ta by vypadala jinak. U většiny fotek je neostrost opravdu jako při nezacloněném méně kvalitním nebo starší konstrukce (Tessar atp.) objektivu, přičemž na levé straně je jí tedy nadbytek. Zřetelné u foto: 1, 2 a 4.

Myslím, že jde opravdu o vadný/poškozený kus. Mjůčka jsou pověstné kvalitní kresbou, tohle opravdu není standard.


  • 0

#41 SodaBicarbona

SodaBicarbona

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 8 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 8 prosinec 2017 - 13:54:04

Pohybová neostrost to není, ta by vypadala jinak. U většiny fotek je neostrost opravdu jako při nezacloněném méně kvalitním nebo starší konstrukce (Tessar atp.) objektivu, přičemž na levé straně je jí tedy nadbytek. Zřetelné u foto: 1, 2 a 4.

Myslím, že jde opravdu o vadný/poškozený kus. Mjůčka jsou pověstné kvalitní kresbou, tohle opravdu není standard.

 

Díky!


  • 0

#42 PetrPrejda

PetrPrejda

    Nováček

  • Předplatitel
  • 163 příspěvků(y)
Reputace: 88

Publikováno Včera, 14:53:21

Hodit do kamen a je to ;)
  • 0

#43 SodaBicarbona

SodaBicarbona

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 8 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno Včera, 16:44:10

Volal jsem do Fotoškody, mám to donést a prý mi vrátí peníze. Tak doufám, že nezůstane jen u slov.


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 členů, 0 návštěvníků, 0 anonymních