Přejít na obsah


Fotka

Mikroma


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
9 odpovědí na toto téma

#1 PetrPrejda

PetrPrejda

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 180 příspěvků(y)
Reputace: 98

Publikováno 11 říjen 2015 - 14:13:18

Ahoj, fotí tady někdo na Mikromu? Chci si koupit II a zajímá mě jestli jde u nás koupit negativ? Foma má asi jen ty diaky ne? Díky za info :)
  • 0

#2 meCZoun

meCZoun

    Nováček

  • Předplatitel
  • 300 příspěvků(y)
  • LocationJihlava
Reputace: 39

Publikováno 11 říjen 2015 - 20:38:12

Mě si viděl v Brně ;) Do Mikromy jsem nacpal kus na nataženou ruku dlouhej film ustříženej z filmu do kamery. Ale nepovím ti, jestli to funguje, bo sem ho ještě nevolal...

  • 0

#3 martinsustek

martinsustek

    Nováček

  • Předplatitel
  • 126 příspěvků(y)
  • LocationOstrava
Reputace: 19

Publikováno 11 říjen 2015 - 20:48:34

Mikromu nemám, ale diák by měl jít vyvolat jako negativ a opačně, záleží na procesu (chemii). Takže bych koupil tu R100 a vyvolal v R09 jako klasickou stovku, ale podotýkám, že jsem to nikdy nedělal.
Problém bude v tom, že se R100 prodává jenom v metráži, takže budeš muset stříhat, vkládat a vyndavat film potmě, nevím jestli jsou na to nějaké kazety. Další problém bude s vyvoláním - budeš potřebovat 16mm vývojnici.
  • 0

#4 kaiser

kaiser

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 34 příspěvků(y)
Reputace: 3

Publikováno 11 říjen 2015 - 21:03:17

Nic ve zlém,ale když nevíš,tak neradit. R100 volat jako negativ nejde.Už se to zde probíralo.


  • 1

#5 martinsustek

martinsustek

    Nováček

  • Předplatitel
  • 126 příspěvků(y)
  • LocationOstrava
Reputace: 19

Publikováno 12 říjen 2015 - 09:19:11

Nic ve zlém,ale když nevíš,tak neradit. R100 volat jako negativ nejde.Už se to zde probíralo.

Díky za opravu. Beru zpět.
Já to dělal jenom s barevným diákem, vyšel z toho hnědočerný negativ, zvětšovák to pobral s delším časem.
  • 0

#6 Drevorubec

Drevorubec

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 323 příspěvků(y)
  • LocationPraha
Reputace: 242

Publikováno 13 říjen 2015 - 09:59:32

Tady se dá nějaký 16mm negativ koupit http://www.film1635.cz/


  • 0

#7 PetrPrejda

PetrPrejda

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 180 příspěvků(y)
Reputace: 98

Publikováno 14 říjen 2015 - 00:25:17

Aháá :) moc děkuji
  • 0

#8 VVladimir

VVladimir

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 6 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 13 prosinec 2017 - 11:24:07

Máte někdo zkušenost s 16 mm negativem od http://www.film1635.cz  ?


  • 0

#9 jirin_ol

jirin_ol

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 829 příspěvků(y)
  • LocationPraha
Reputace: 877

Publikováno 13 prosinec 2017 - 13:24:50

vyvolávat procesem Kodak ECN-2. 

Barrandov už to nedělá,  zkus se optat ve Zlíně a v ČT,  jestli  ho dělají. 

http://www.bonton.cz...laboratore.html

http://www.ceskatele...jeji-reference/


  • 0

#10 khorak

khorak

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 77 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 17 prosinec 2017 - 14:56:39

no nevím, jestli by ve filmovém labu (pokud to ještě dělají) zpracovali sotva půlmetrový film z Mikromy.
ECN-2 se dá zvládnout i doma. Taky se ty filmy dají zpracovat normálně doma procesem C41 (byť asi jaksi suboptimálně, je tam mimo jiné odlišná vyvolávací látka) plus změkčit a odplavit antihalační vrstvu.
A nejjednodušší je zkusit prostě černobílý. Mikroma skousne i film bez perforace, jen nebudou pravidelné odstupy snímků. Takže pak stačí použít seříznutý proužek z kinofilmu.


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 členů, 0 návštěvníků, 0 anonymních