Přejít na obsah


Fotka

CANON

uživatelé zkušenosti nejlepší přístroj

  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
62 odpovědí na toto téma

#51 shovax

shovax

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 55 příspěvků(y)
Reputace: 13

Publikováno 13 listopad 2018 - 23:54:51

no, to jste mne nepotesili... chtel jsem jednoduhy fotak za par stovek, kde si nasadim jak stavajici AF objektyvy, tak stare na M42. AF ostreni vubec nepotrebuji. Dnes u digitalu to je jedno, hned si zkontrolujete obrazek, ale zaden objetiv AF ani fotak senetrefi do focusu v 100% pripadu, proto radeji bych ostril rucne (i kdyz se taky muzu netrefit, to ale si muzu nadavat na sebe :P ). holt, asi covek chce moc.... EOS 1 nebo 3 fakt si porizovat nebudu. Asi mi zbyva stari Canon a zatracena redukce s cockou.


  • 0

#52 mojtech

mojtech

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 43 příspěvků(y)
  • Locationbratislava
Reputace: 10

Publikováno 14 listopad 2018 - 09:21:55

Neviem o aky Canon za par stoviek mate zaujem, tu je moja skusenost.

na 1D som vratil povodnu AF ciru matnicu, lepsie sa mi ostrilo s MF objektivami, ako s matnou so stredovym ostriacim klinom.

Pri pouzivani MF objektivov sa pri zacloneni stmavi aj obraz v hladaciku, co napr. pri clone f11 v hladaciku nebolo skoro nic vidiet. 

Da sa zaostrit aj pri otvorenej clone, nasledne zaclonit, idealne pri pouziti stativu. Pri foteni z ruky je to neprakticke a hlavne nepresne. 

Mal som analogovy Canon Eos 300, nedalo sa poriadne zaostrit ani na AF, ani manualne, ma maly a tmavy hladacik. Lepsi bol Eos 33, tam je uz hladacik vacsi a jasnejsi.

 

no, to jste mne nepotesili... chtel jsem jednoduhy fotak za par stovek, kde si nasadim jak stavajici AF objektyvy, tak stare na M42. AF ostreni vubec nepotrebuji. Dnes u digitalu to je jedno, hned si zkontrolujete obrazek, ale zaden objetiv AF ani fotak senetrefi do focusu v 100% pripadu, proto radeji bych ostril rucne (i kdyz se taky muzu netrefit, to ale si muzu nadavat na sebe :P ). holt, asi covek chce moc.... EOS 1 nebo 3 fakt si porizovat nebudu. Asi mi zbyva stari Canon a zatracena redukce s cockou.

 

Najlepsi bol Eos 3, bezproblemove ostrenie AF aj manualne s povodnou cirou matnicou spolu s EF objektivom a kontrolu nahladu hlbky ostrosti.


  • 0

#53 kubamk

kubamk

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 3 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 31 prosinec 2020 - 20:50:18

Dobrý den, Měl bych dotaz, dá se pořídit na analogový canon EOS 5 drátová nebo bezdrátová spoušť? Víte o nějaké?


  • 0

#54 Stříbrokaz

Stříbrokaz

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 410 příspěvků(y)
  • LocationModřany
Reputace: 183

Publikováno 31 prosinec 2020 - 22:00:47

Dobrý den, Měl bych dotaz, dá se pořídit na analogový canon EOS 5 drátová nebo bezdrátová spoušť? Víte o nějaké?

Elektrická kabelová (a úplně bezvadná) s aretací je "Canon REMOTE SWITCH 60 T3" Naprosto exotickej konektor pod krytkou vpravo pod tlačítkem převíjení filmu. 

Ještě byla redukce na klasickou drátěnku, ale tu jsem teď nenašel.


  • 0

#55 Stříbrokaz

Stříbrokaz

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 410 příspěvků(y)
  • LocationModřany
Reputace: 183

Publikováno 31 prosinec 2020 - 22:03:06

A vítej na Temný!


  • 0

#56 kubamk

kubamk

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 3 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 31 prosinec 2020 - 22:17:42

 

Dobrý den, Měl bych dotaz, dá se pořídit na analogový canon EOS 5 drátová nebo bezdrátová spoušť? Víte o nějaké?

Elektrická kabelová (a úplně bezvadná) s aretací je "Canon REMOTE SWITCH 60 T3" Naprosto exotickej konektor pod krytkou vpravo pod tlačítkem převíjení filmu. 

Ještě byla redukce na klasickou drátěnku, ale tu jsem teď nenašel.

 

Díky moc, ještě bych měl dotaz, existuje nějakej web, kde s edá najít veškeré kompatibilní příslušenství ke konkrétnímu canonu? Prostě nějaký accessories datasheet?


  • 0

#57 Stříbrokaz

Stříbrokaz

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 410 příspěvků(y)
  • LocationModřany
Reputace: 183

Publikováno 31 prosinec 2020 - 23:57:06

 

 

Dobrý den, Měl bych dotaz, dá se pořídit na analogový canon EOS 5 drátová nebo bezdrátová spoušť? Víte o nějaké?

Elektrická kabelová (a úplně bezvadná) s aretací je "Canon REMOTE SWITCH 60 T3" Naprosto exotickej konektor pod krytkou vpravo pod tlačítkem převíjení filmu. 

Ještě byla redukce na klasickou drátěnku, ale tu jsem teď nenašel.

 

Díky moc, ještě bych měl dotaz, existuje nějakej web, kde s edá najít veškeré kompatibilní příslušenství ke konkrétnímu canonu? Prostě nějaký accessories datasheet?

 

Canon  na stránkách https://global.canon...ct/film159.html  Mám k němu i příručku v němčině - se skillem "Alles gute" jsem ji přelouskal. 

Objektivy na něj jdou dodneška, starý sigmy a tamrony nejdou na digi (nějak se měnil komunikační protokol). Mezikroužky jdou v pohodě, vertical grip je pohodlnej, batery pack na 4 články D na opasek.


  • 0

#58 Stříbrokaz

Stříbrokaz

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 410 příspěvků(y)
  • LocationModřany
Reputace: 183

Publikováno 1 leden 2021 - 00:54:25

Jo, se současnejma bleskama asi nepojede, buď sehnat funkční speedlite, nebo Metz s 3000 adaptérem. 

Na EOS 5 často odchází kolečko voliče režimů, na to pozor.


  • 0

#59 kubamk

kubamk

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 3 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 7 leden 2021 - 14:11:49

Tak díky za všechno, foták je super a za těch 1500 je to pecka Remote switch a speedlite340 sem koupil za 1300. No učím se vše, ale mám ještě eos 6d, takže si nastavování dost ozkouším tam co to dělá.

 

Mám ještě jednu otázku a prosbu o radu, chci koupit objektiv na focení v noci. Obloha, hvězdy, zasněžená krajina. Opět chci abych to měl jak na digitál, tak ten analog.

 

Je nějaký dovůd vybrat něco jiného? Určitě chci canon. Zaujal mne tento:

Canon EF 50mm f/1.4 USM pn 2515A012AA
  • 0

#60 Stříbrokaz

Stříbrokaz

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 410 příspěvků(y)
  • LocationModřany
Reputace: 183

Publikováno 7 leden 2021 - 14:47:58

No, pokud budeš chtít ušetřit, tak ten 50/1,8 stojí třetinu a kreslí fajn. 


  • 0

#61 Kankrla

Kankrla

    Nováček

  • Předplatitel
  • 102 příspěvků(y)
Reputace: 30

Publikováno 7 leden 2021 - 15:43:52

Přiživím se:

Mám Canon EF s 28/3.5, 50/1.8 a 200/4. Je to na baterky, expozimetr má ručičku. Bohužel mi na baterky nyní přestal fungovat, dobrá zpráva je, že časy 1s-1/1000 s jdou bez baterek.

1. Nevíte, kdo by mi to skouknul, popř. opravil? Musím nosit ext. exp. a je to otrava. :)

2. Nevíte jak na íbeji položit dotaz, aby mi to hledalo objektivy FD, ale nikoliv nové?

Děkuji


  • 0

#62 Kankrla

Kankrla

    Nováček

  • Předplatitel
  • 102 příspěvků(y)
Reputace: 30

Publikováno 10 leden 2021 - 14:02:35

2. - vyřešeno: canon lens FD -new. Nedostatek je v tom, že plno lidí netuší, že FD byly dvě generace.

 

Kdyby mi někdo pomohl s tou 1., byl bych velmi vděčen.


  • 0

#63 Pavel K

Pavel K

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 244 příspěvků(y)
Reputace: 21

Publikováno 10 leden 2021 - 14:39:41

Ty starší FD mají někdy označení Chromring. Někdy je tak ale myšlen přední chromovaný závit pro filtry u nejstarších FD objektivů a někdy ten upevňovací kroužek bajonetu, který je odlišuje od FDn se zácvakem.


  • 0





Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:uživatelé, zkušenosti, nejlepší přístroj

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 členů, 0 návštěvníků, 0 anonymních