Přejít na obsah


Fotka

plastová nádoba na míru


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
165 odpovědí na toto téma

#1 RHx

RHx

    Hrabě kydoň

  • Předplatitel
  • 5 340 příspěvků(y)
  • LocationHK
Reputace: 288

Publikováno 28 listopad 2007 - 10:18:30

nemáte s tím někdo zkušenost?
jestli se to nedá zadat do výroby, sklu bych se rád vyhnul
nejedná se jen o prací vanu, ale dal bych si udělat i něco delšího, kde by byly misky - výv, přeruš, ustal ve vodní lázni a tuto bych v zimním období lehce přihříval nějakou topnou tyčí, třeba tou, co se dává do "žebříků" v koupelně
komoru vytopím na 18-20°C za půl hodiny, ale ty lázně mi "padají" o dva stupně za hodinu a zastaví se asi na 15°C a to se mi zdá na vývojku zima
jistě se dá vývojka temperovat samostatně, leštičkou, miska v misce a přilévání teplé vody apod. ale chci aby řešení bylo komplexní a když budu temperovat jednu lázeň, tak proč to neudělat hned se všemi
a nechci sloty :?
anebo - můžu volat ve vývojce 20°C a přerušovat a ustalovat v 15°C?
to by se velmi zjednodušilo...
ano, včerejším dnem jsem spustil zkušební provoz nové fotokomory :!:
slova, která mě napadají jsou stejná, jako pana Venclovského, když vylezl na druhé straně kanálu z té vody...
  • 0

#2 bzencak

bzencak

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 991 příspěvků(y)
Reputace: 470

Publikováno 28 listopad 2007 - 10:33:21

Na této adrese je nabízena velká novodurová vana s odtokem. Ta by se dala temperovat celá i s miskama. http://www.fotoinfo....hop.php?sekce=3
  • 0

#3 Lavicka

Lavicka

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 143 příspěvků(y)
Reputace: 3

Publikováno 28 listopad 2007 - 10:42:34

Mám podobný problém - nevytápěná komora v malé místnosti na chodbě nad schodištěm. V zimě je tam někdy zima tak, že zamrzá voda v misce. Na uchovávání filmů je to dobré.
Problém s teplotou lázní jsem vyřešil tak, že reguluji teplotu v celé místnosti. Z hlediska regulace to není ideální, ale je to jednoduché a celkem to funguje, ze začátku dlouho trvá, než nastane ustálený stav.
V Baumaxu jsem koupil olejový radiátor z Číny, asi za 1000 Kč, jsou tam 2 výkonové stupně, není tam žádný ventilátor (víření prachu), žádná světélka a signálky.
Zjistil jsem, že ideální je u mne pro vývojku teplota v místnosti cca 23°C - z hlediska kontrastu zvětšenin na papíry Fomaspeed N. Při chladnější vývojce mám zvětšeniny špatné.
Před zahájením práce, když vytopím místnost, ještě vývojku nahřeji v lahví nad topením v běžné místnosti, abych urychlil přechodný stav.
Udělat si dvojité misky - do velké novodurové fotomisky vlepit menší a do mezery nechat cirkulovat teplou vodu z nějakého ohřívaného zásubníku jsem taky uvažoval, ale bylo to složité a nechtělo se mi ničit misky. A ohřívací podložku s regulátorem mám někde na půdě nedokončenou, řešení s regulací celé místnosti je jednodušší.
Před tím jsem měl infrazářič, ale to nebylo ono.
Tohle řešení je velmi primitivní, ale funguje kupodivu dobře.
PL
  • 0

#4 RHx

RHx

    Hrabě kydoň

  • Předplatitel
  • 5 340 příspěvků(y)
  • LocationHK
Reputace: 288

Publikováno 28 listopad 2007 - 10:59:10

ta vana je na praní zvětšenin, potřeboval bych plochou nádobu
poslal jsem dotaz jednomu výrobci zahradních jezírek, možná to bude cesta
topit v komoře na 23°C by bylo o dost dražší a osobně se taky cítím vytemperován na dvacet nejlépe...
co ten rozdíl - 20 vývojka, 15 přerušovač a ust. ?
jistě si to můžu vyzkoušet, ale jestli někdo neví
  • 0

#5 RHx

RHx

    Hrabě kydoň

  • Předplatitel
  • 5 340 příspěvků(y)
  • LocationHK
Reputace: 288

Publikováno 28 listopad 2007 - 11:01:33

no jo vanu potřebuju vlastně taky.... tu teda promyslím
  • 0

#6 Goro

Goro

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 800 příspěvků(y)
  • LocationHradec Králové
Reputace: 8

Publikováno 28 listopad 2007 - 11:07:24

Celou zimu zahřívám pouze vývojku. Kyselinu i ustalovač mám při teplotě těch 15°C. Jen to v něm nechám trochu dýl než 10 minut.
  • 0

#7 RHx

RHx

    Hrabě kydoň

  • Předplatitel
  • 5 340 příspěvků(y)
  • LocationHK
Reputace: 288

Publikováno 28 listopad 2007 - 11:19:11

to jsem chtěl slyšet!
  • 0

#8 matas

matas

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 130 příspěvků(y)
  • LocationÚjezd nad Lesy
Reputace: 16

Publikováno 28 listopad 2007 - 12:28:18

Dodělávám fotokomoru a řeším novodurové vany. Dostal jsem kontakt na výrobce a čekám na ceny. Až prověřím mohu předat informace, nebo pokud se schodneme na rozměrech tak zadat společnou zakázku.
  • 0

#9 RHx

RHx

    Hrabě kydoň

  • Předplatitel
  • 5 340 příspěvků(y)
  • LocationHK
Reputace: 288

Publikováno 28 listopad 2007 - 13:29:18

Až prověřím mohu předat informace, nebo pokud se schodneme na rozměrech tak zadat společnou zakázku.

ale jo, třeba se najde víc zájemců o novodurové vany

zašel jsem do oblíbeného bazaru u skleněné věže a koupil takovou placku na přihřívání jídla - vevnitř je asi spirála a litinová plotna (dle hmotnosti), zvenku jen smaltovanej plech
příkon 800w, termostat to nemá, ale to uhlídám, teplota na pracovní ploše bude tak do 80°C - hádám dle smalt. povrchu
jen přidělat kabel
možná mám ohřev vývojky vyřešen
zaplatil jsem celých
dvacet korun zdejších... :!:
  • 0

#10 kodl

kodl

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 302 příspěvků(y)
  • LocationBratislava
Reputace: 16

Publikováno 28 listopad 2007 - 14:16:49

Plastovou nadrzku mi delali tady:

http://www.centralplast.cz/
  • 0

#11 RHx

RHx

    Hrabě kydoň

  • Předplatitel
  • 5 340 příspěvků(y)
  • LocationHK
Reputace: 288

Publikováno 28 listopad 2007 - 14:43:09

mohu požádat o orientační rozměr a cenu?
výrobců bazenů je mnoho, jenom jak se to pohybuje
  • 0

#12 kodl

kodl

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 302 příspěvků(y)
  • LocationBratislava
Reputace: 16

Publikováno 28 listopad 2007 - 15:11:59

Ta moje byla 70x60x30 s lemem nahore a cena kolem 2700, uz nevim presne.
  • 0

#13 RHx

RHx

    Hrabě kydoň

  • Předplatitel
  • 5 340 příspěvků(y)
  • LocationHK
Reputace: 288

Publikováno 28 listopad 2007 - 15:16:10

díky
levné to zrovna není, ale je to kusová výroba, tak asi proto
  • 0

#14 Pavel_P

Pavel_P

    Hrabě kydoň

  • Moderátoři
  • 4 203 příspěvků(y)
Reputace: 462

Publikováno 28 listopad 2007 - 16:01:08

Vývojku jsem dotemperovával menší fotomiskou s horkou vodou, kterou jsem měl podloženou pod misku normální. Nemusí to tedy nutně být obráceně. Jinak jsem si teď pořídil do komory teplovzdušné topítko, když vývojka chladne, vezmu topítko od nohou k miskám a za chvilinku jsou už pěkně teplé.
  • 0

#15 RHx

RHx

    Hrabě kydoň

  • Předplatitel
  • 5 340 příspěvků(y)
  • LocationHK
Reputace: 288

Publikováno 28 listopad 2007 - 16:22:04

ještě zajímavost, zkoušel jsem odolnost mg fomabromu na světlo, co vychází z infrazářiče, tak 1970, prostě spirála jako je ve sporáku v kusu plechu zn. aeg a nic to nedělá, to světlo nevadí, tak s tím můžu topit a zároveń osvítit část komory :!:
  • 0

#16 jkcz

jkcz

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 706 příspěvků(y)
  • LocationValašské království
Reputace: 150

Publikováno 30 listopad 2007 - 07:54:46

Vývojku jsem dotemperovával menší fotomiskou s horkou vodou, kterou jsem měl podloženou pod misku normální. Nemusí to tedy nutně být obráceně. Jinak jsem si teď pořídil do komory teplovzdušné topítko, když vývojka chladne, vezmu topítko od nohou k miskám a za chvilinku jsou už pěkně teplé.

Taky jsem dlouhou dobu temperoval další miskou s teplou vodou. Ale nešlo mi to nějak pod vousy, tak jsem přešel na ohřev leštičkou a je to pohoda. nikde žádná nakondenzovaná voda, rychlý, rovnoměrný ohřev. Doporučuji jednostranné modely, chce to menší úpravu - vyrovnat horní plocha(je prohnutá do oblouku). Řešení, které v podstatě zadarmo nahradí komerční ohřívací panely.
  • 0

#17 zajda

zajda

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 888 příspěvků(y)
Reputace: 4

Publikováno 30 listopad 2007 - 08:00:32

tak tohle mě napadlo taky, jen - tu leštičku tím asi odrovnáš co? - já k tomu furt nemám odvahu, ale vím, že asi nikdy leštit nebudu /taky jsem nikdy neleštil/ ;)
  • 0

#18 Karel2Kouril

Karel2Kouril

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 842 příspěvků(y)
Reputace: 1

Publikováno 30 listopad 2007 - 09:01:17

ahoj Radime, četls tohle:

http://www.largeform...ufacturing.html

?
  • 0

#19 RHx

RHx

    Hrabě kydoň

  • Předplatitel
  • 5 340 příspěvků(y)
  • LocationHK
Reputace: 288

Publikováno 30 listopad 2007 - 09:22:22

ne to jsem nečetl, taky tu řeč neovládám ;)
ale jednám s výrobcem takových van a má se vyjádřit korunově, tak potom uvidím¨
mám ještě i jiné možnosti temperování, jestli se mi to podaří vyfotit, tak ukážu v dohledné době
  • 0

#20 jkcz

jkcz

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 706 příspěvků(y)
  • LocationValašské království
Reputace: 150

Publikováno 30 listopad 2007 - 10:29:01

tak tohle mě napadlo taky, jen - tu leštičku tím asi odrovnáš co? - já k tomu furt nemám odvahu, ale vím, že asi nikdy leštit nebudu /taky jsem nikdy neleštil/ ;)

tak zaprvé kolik stojí leštička? více jak stovku bych za ni nedal, většinou se dává zdarma za odvoz. za druhé - mám to udělané tak, že se můžu vrátit k původní funkci leštičky, ale i kdyby ne, ta cena... :)
  • 0

#21 RHx

RHx

    Hrabě kydoň

  • Předplatitel
  • 5 340 příspěvků(y)
  • LocationHK
Reputace: 288

Publikováno 2 prosinec 2007 - 21:21:05

mám další možnost ohřevu misek, asi jim udělám nějakou podložku, aby to nebylo přímo plast na plech -
jestli se mi podařilo vložit snímek, tak vidíte takovou placku, která byla asi původně na ohřátí jídla, nebo něčeho jiného, nicméně, když se to na 2 min zapojí do sítě, tak to chvíli nedělá nic, pak se to lehce zahřeje na prostředku a pak to začne sálat teplo po celé ploše a trvá to s pomalým ochlazováním asi půl hodiny - ideální plochej zdroj tepla - mám tři kusy co dám pod misky a ten čtvrtý jsem slíbil tajemníkovi
zbývá jen určit koeficient - jak dlouho to pustit, vzhledem k požadovaný změně teploty, ale to nebude nic těžkýho¨
cena za kus je dvacet,-
  • 0

#22 RHx

RHx

    Hrabě kydoň

  • Předplatitel
  • 5 340 příspěvků(y)
  • LocationHK
Reputace: 288

Publikováno 2 prosinec 2007 - 21:23:21

druhý pokus
  • 0

#23 RHx

RHx

    Hrabě kydoň

  • Předplatitel
  • 5 340 příspěvků(y)
  • LocationHK
Reputace: 288

Publikováno 2 prosinec 2007 - 21:27:37

třetí prohlížeč a už poslední pokus o vložení obrázku, zdá se, že to bylo rukama laboranta - tedy mýma....
Vložený obrázek
  • 0

#24 Pavel_P

Pavel_P

    Hrabě kydoň

  • Moderátoři
  • 4 203 příspěvků(y)
Reputace: 462

Publikováno 2 prosinec 2007 - 21:33:31

Dej to na trafo, cca 24V bych to viděl a můžeš topit furt, počítat netřeba....
  • 0

#25 zajda

zajda

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 888 příspěvků(y)
Reputace: 4

Publikováno 3 prosinec 2007 - 00:02:16

radime to je pěkný, odkud to máš?
pavlův nápad se taky hodí,- teda pokud to bsnese takhle pomalej čoud.
p.s.: mám dojem že jsi docela hračička :D -mě se osvědčilo, že když do něčeho jdu, tak to udělám jen aby to splnilo účel a pokud je to vážný, tak to dodělám pořádně. na to zase línej nejsem.
a focení, je to ono, -takže vidím, že na to jdeš z gruntu :lol:
jinak co se týče nové komory, tak už mám vše podstatné, jen mi chybí podstatný detail - elektrika :lol:
  • 0

#26 RHx

RHx

    Hrabě kydoň

  • Předplatitel
  • 5 340 příspěvků(y)
  • LocationHK
Reputace: 288

Publikováno 3 prosinec 2007 - 09:18:39

myslel jsem, že to zapojím do serie - tři spirály po 800W, výkon klesne a reakce nebude tak rychlá, ale to trafo je zajímavej nápad - nenastane ovšem kratké spojeni :evil: :lol:
až zas tolik tomu nehovím
je to z bazaru, který je výjimečný tím, že se tam dá skutečně výhodně koupit, v centru hk - každý týden tam navážejí zboží a už tam jsou zástupy lidí a rabujou
tohoto si naštěstí nikdo nevšiml, taky na co by to potřeboval, když jsou mikrovlnky
to víte, že jsem to vyzkoušel napřímo, misku na to 8-O
samozdřejmě se tvarově poněkud lehce změnila, ale pak se zase vrátila :D
původně to tam měli asi za sto a dvacet byl doprodej, ale třeba se zase nějaký plotny objeví i pro další komorovníky

elektrika se už nějak natáhne!
třeba vod souseda, už kvůli tomu topení, přece jen něco bere... :)
  • 0

#27 zajda

zajda

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 888 příspěvků(y)
Reputace: 4

Publikováno 3 prosinec 2007 - 11:32:01

...se nějak natáhne vtipálku.
právě jsem to byl znovu urgovat, už to mají zadané asi 7 týdnů. ten drzí teletářský elektrikářský učen se smál tak až jsem mu viděl na mandle. člověk aby se tam snad před nima plazil. doprčic práce je to na 2 hodiny, dýl to nemůže trvat mu povídám a on se slovy že nic nestíhaj odešel vařit kafe!
himlfix kdybych já měl takovýhle čekačky tak to můžu rovnou zabalit.
jo a ještě dodal, že dělají maximálně do 15tého prosince.
tak jsem mu řekl že mě to nevadí protože to už bude dávno hotový a šel jsem.
uf tak jsem si trochu ulevil, pardon
  • 0

#28 Lavicka

Lavicka

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 143 příspěvků(y)
Reputace: 3

Publikováno 3 prosinec 2007 - 12:01:13

Dobrý den,
mám jenom drobnou poznámku k "zařízení" na připojeném obrázku:
- doporučuji předběžnou opatrnost při používání z důvodu nebezpečí požáru (vyhřívaná destička na stůl, nezkoušená, neschválená) a z důvodu nebezpečí úrazu elektrickým proudem (miska s kapalinou)

Minimálně podložit tepelně izolující podložkou a napájet s 30 mA proudovým chráničem v instalaci, ale i tak v případě maléru jistě pojišťovna nic nezaplatí s odkazem na instalaci a provozování neatestovaného amatérsky vyrobeného elektrospotřebiče.

V temné komoře jsem naprostý amatér, takže mé příspěvky z oboru foto nelze brát příliš vážně. Ale silnoproudem se živím, a s nebezpečím požáru a úrazu není opravdu žádná legrace.

Petr Lavička
  • 0

#29 RHx

RHx

    Hrabě kydoň

  • Předplatitel
  • 5 340 příspěvků(y)
  • LocationHK
Reputace: 288

Publikováno 3 prosinec 2007 - 13:00:58

pozor jistě dám, ale je to původně kuchyňské a jistě schválené zařízení a ještě k tomu švícarské výroby 8-O
takže z dovozu
kdybych propojoval ty tři do serie, tak se poradím s elektrikářem, protože to bude s demontáží a zásahem do škatule
  • 0

#30 Pavel_P

Pavel_P

    Hrabě kydoň

  • Moderátoři
  • 4 203 příspěvků(y)
Reputace: 462

Publikováno 3 prosinec 2007 - 14:30:42

Do škatule zasahovat nemusíš, propojíš to na kabelech a dáš do nějaké rozvodné skříňky. Nicméně si myslím, že i natřikrát podělený výkon bude i tak až moc vysoký. Co se týče toho trafa - žádné kraťasy čekat netřeba, jediné co je potřeba řešit je výkon trafa - slabé by shořelo.
  • 0

#31 RHx

RHx

    Hrabě kydoň

  • Předplatitel
  • 5 340 příspěvků(y)
  • LocationHK
Reputace: 288

Publikováno 3 prosinec 2007 - 15:04:59

několik traf doma mám, něco je z vlak. návěstidel apod a tam je tuším 24V DC - tak kolik by asi mělo mít A na sek okruhu?
anebo připojit a měřit tamtéž proud a jestli nepřesáhne hodnotu na štítku pro sek okruh?
to bude asi nejlepší
  • 0

#32 jenda1250

jenda1250

    Hrabě kydoň

  • Moderátoři
  • 3 570 příspěvků(y)
Reputace: 394

Publikováno 16 prosinec 2007 - 20:28:12

Někde se to tu probíralo, ale nemůžu najít kde - tématicky to sem tak trochu zapadá; i když...

Našel jsem vaničku v IKEA, vnitřní rozměr 43 x 59 cm, asi cenťák nade dnem to má 45 x 61cm, hlouhka 16cm + asi 1cm nožičky, bílý matný plast, bez prolisu, téměř hladké dno (bude třeba podložit), s rantlem asi 3 cm, a mírně kónickými stěnami. Mají i hlubší verzi a dá se k tomu přikoupit i víko (za 129kč), mělká (16cm) je za 199 a hluboká asi za 299. Mají i menší, ale všechno je to v takových teletářských rozměrech ala 25 x 40 cm...

Jo a jmenuje se to SLUGIS krabice.

Jednu jsem si koupil na praní do budoucí nové stálé komůrečky, tak uvidíme jak se osvědčí. Jenom doufám, že soudruzi neudělali někde chybu B)
  • 0

#33 RHx

RHx

    Hrabě kydoň

  • Předplatitel
  • 5 340 příspěvků(y)
  • LocationHK
Reputace: 288

Publikováno 16 prosinec 2007 - 20:51:22

no u mě to zatím vypadá na nádobu, na míru, takovou nějakou vícečlennou a asi do rohu
až dořeším umístění ohřevu lázní, rázný krok jsem učinil dnes na aukru, tak to nakreslím a donesu výrobci bazénů, se kterým mám toto rozjednáno, ale těžko taková věc bude do 1,5 tis... B) B) :D
prozatím mám navrtanou misku, co jsem sehnal, ale jak se zdá, budu v Té místnosti trávit většinu doma tráveného, volného času, tak to musí být věru dobře uděláno a musí to mít, jak já říkám zákazníkům - "uživatelsky příjemné ovládání"
  • 0

#34 RHx

RHx

    Hrabě kydoň

  • Předplatitel
  • 5 340 příspěvků(y)
  • LocationHK
Reputace: 288

Publikováno 2 leden 2008 - 11:46:58

takže -
na aukru jsem sehnal vyhřívací fotodesku Termokon 1
skvělý výrobek s přesným termostatem
nemám čipopřístroj takže
- je to hliníková škatule asi 30x40 cm vysoká asi 5 cm
uspůsobená na kapající vodu - tedy odpovídající stupeň bezpečnosti na mokrý proces
zleva se připojí kabel, napravo je přepínání na ohřev - signalizace kontrolkou a automat - kontrolka nesvítí - kvůli barevnýmu procesu a deska udržuje teplotu +/- 0,2°C
je tam knoflík se stupnicí od 0 do 10
konkrétní teplota při konkrétním nastavení se musi v každém prostředí ověřit
primárně to není určeno k ohřevu, ale udržení teploty vývojky - příkon je jen 150W
k výrobku mám návod a nevyplněný záruční list
rv asi 1988 a určení pro vyspělé amatéry pro práci s barvou, nebo na čb, kde dosahovaná přesnost "taky není na škodu" tak to tam nějak píšou
tak jestli řešíte teplotu vývojky, toto je ideální řešení
to aukro bylo za 750,- obdobu, nebo stejný kus jsem viděl na paladixu za 1500
  • 0

#35 jkcz

jkcz

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 706 příspěvků(y)
  • LocationValašské království
Reputace: 150

Publikováno 23 září 2008 - 09:35:31

přemýšlím nad pultem (vanou) pro mokrou část fotokomory a jedno z řešení
by bylo zabudovat do stolu sprchové vaničky.
click
  • 0

#36 Mamiak

Mamiak

    Hrabě kydoň

  • Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 4 415 příspěvků(y)
Reputace: 116

Publikováno 23 září 2008 - 10:53:56

už mam na cestě nova procesor a těšim se jak malej jarda - ani ne tak na tu nastavitelnou teplotu lázní , jako spíš na trvale zalitý sloty bez oxidace lázní a nutnosti neustále slejvat a čistit misky, úsporu místa, pořádek, pohotovost....
  • 0

#37 Pavel_P

Pavel_P

    Hrabě kydoň

  • Moderátoři
  • 4 203 příspěvků(y)
Reputace: 462

Publikováno 23 září 2008 - 11:03:35

Hm, že bych do své nové komůrky také něco podobného pořídil? Místa mám dost, ale nenávidím slejvání lázní. Tohle by vyřešilo všechny nectnosti misek vedle sebe. Asi si ten procesůrek o víkendu slepím, skla mám habakuk. Steně jsem chtěl dělat slotový sušák na baryty.... (takový pořadač na skla)
  • 0

#38 Eda

Eda

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 026 příspěvků(y)
Reputace: 14

Publikováno 23 září 2008 - 11:08:43

to já spíš přemýšlím, kde vůbec komůrku udělat, protože koupelna je pro mě naprosto odrazující temnokomornický pracoviště ...teda hlavně to chystání a zase sklízení...psychicky to nezvládám :)
  • 0

#39 Pavel_P

Pavel_P

    Hrabě kydoň

  • Moderátoři
  • 4 203 příspěvků(y)
Reputace: 462

Publikováno 23 září 2008 - 11:26:29

A nějaká skříň na míru do koupelny, s pojezdovými pulty by se ti tam nevměstnala? V horní části zvětšovák který ti vyjede. Dole sloty s chemií jako budou mít u Mamiáků. Bylo by to hezké, praktické a naprosto nenápadné.
  • 0

#40 RHx

RHx

    Hrabě kydoň

  • Předplatitel
  • 5 340 příspěvků(y)
  • LocationHK
Reputace: 288

Publikováno 23 září 2008 - 12:22:00

to já spíš přemýšlím, kde vůbec komůrku udělat, protože koupelna je pro mě naprosto odrazující temnokomornický pracoviště ...teda hlavně to chystání a zase sklízení...psychicky to nezvládám :)


tomuhle vyjádření velmi rozumím
"tehdá" jsem komořil v koupelně jednou za dvě neděle a nyní jednou za dva-tři dny
neumím si představit původní stav - pracovat v koupelně
  • 0

#41 jkcz

jkcz

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 706 příspěvků(y)
  • LocationValašské království
Reputace: 150

Publikováno 23 září 2008 - 12:22:29

tady nejde ani tak o usporu mista, oxidaci vyvojky, teplotu atd. sloty mam 30x40, ale je spousta veci, ktere se ve slotech delat neda, resp. musel bych mit tech slotu asi 20 :) - beleni, prani, tonovani, historicke procesy,.... Takze nekam ty misky s tou chemii dat musim a pak je taky nekde musim mit moznost vymyt. No a tady je velka vana dost tezko zastupitelna.
  • 0

#42 RHx

RHx

    Hrabě kydoň

  • Předplatitel
  • 5 340 příspěvků(y)
  • LocationHK
Reputace: 288

Publikováno 23 září 2008 - 12:46:01

doplňuji, že nakonec mi udělal zámečník vanu přesného rozměru z pozinkovaného plechu
v podstatě se jedná o nejjednodušší výrobu, rozměr si přesně určíte, nemusí to být ani obdélník, naletovat nějakej odtok s kohoutem není problém atd.
ohřev doporučuji situovat pod vanu, nemusí se pak temperovací vodou míchat elektricky, ale ev. sem tam rukou, nébo pádlem (verze pro vodáky) :roll:
fotit obdélník asi nemá význam, ale kdyby zde byl zájem, žena má mejdlovku, tak bych to udělal
  • 0

#43 kraken

kraken

    Admin pro věci politické, teologické a sociální

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 911 příspěvků(y)
  • LocationOstrata
Reputace: 174

Publikováno 23 září 2008 - 19:39:05

Hm, že bych do své nové komůrky také něco podobného pořídil? Místa mám dost, ale nenávidím slejvání lázní. Tohle by vyřešilo všechny nectnosti misek vedle sebe. Asi si ten procesůrek o víkendu slepím, skla mám habakuk. Steně jsem chtěl dělat slotový sušák na baryty.... (takový pořadač na skla)


Pavlíku, sušit skla v takém pořaduču sem kdysi skúšal. Měl sem je podložená na sobě vodorovně s asi dvůcetimetrovů mezerů. Dopadl sem jak hubkař. Ani po pěti dňoch nebyly baryty suché a sjížďala s nich emulze. Moselo by to byt asik neco s nejakým nuceným oběhem vzducha. Lebo, kdybyvá to možná bylo položené na kant a ze spoda větralo, možná by to aj fungovalo, vodorovně kažodpádně nedoporučuju.
  • 0

#44 Pavel_P

Pavel_P

    Hrabě kydoň

  • Moderátoři
  • 4 203 příspěvků(y)
Reputace: 462

Publikováno 23 září 2008 - 19:43:13

Hm, že bych do své nové komůrky také něco podobného pořídil? Místa mám dost, ale nenávidím slejvání lázní. Tohle by vyřešilo všechny nectnosti misek vedle sebe. Asi si ten procesůrek o víkendu slepím, skla mám habakuk. Steně jsem chtěl dělat slotový sušák na baryty.... (takový pořadač na skla)


Pavlíku, sušit skla v takém pořaduču sem kdysi skúšal. Měl sem je podložená na sobě vodorovně s asi dvůcetimetrovů mezerů. Dopadl sem jak hubkař. Ani po pěti dňoch nebyly baryty suché a sjížďala s nich emulze. Moselo by to byt asik neco s nejakým nuceným oběhem vzducha. Lebo, kdybyvá to možná bylo položené na kant a ze spoda větralo, možná by to aj fungovalo, vodorovně kažodpádně nedoporučuju.


Děkuji ti z celého srdce za ušetření času a materiálu.
  • 0

#45 Mamiak

Mamiak

    Hrabě kydoň

  • Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 4 415 příspěvků(y)
Reputace: 116

Publikováno 23 září 2008 - 20:09:27

tady nejde ani tak o usporu mista, oxidaci vyvojky, teplotu atd. sloty mam 30x40, ale je spousta veci, ktere se ve slotech delat neda, resp. musel bych mit tech slotu asi 20 ;) - beleni, prani, tonovani, historicke procesy,.... Takze nekam ty misky s tou chemii dat musim a pak je taky nekde musim mit moznost vymyt. No a tady je velka vana dost tezko zastupitelna.


šak já ty misky nedam ženě na semeno... :wink: :lol:

já sem prostě jenom línej na to slejvání, čištění, utírání... prostě uklízení, no
  • 0

#46 ToFF

ToFF

    Tlampač (grafoman)

  • Moderátoři
  • 1 377 příspěvků(y)
  • LocationTak někde mezi Plzní a Ostravou
Reputace: 85

Publikováno 23 září 2008 - 20:16:31

Skla se musí sušit na kant... sice o tom prd vím, ale od nějakého praktika sem to zaslech.
  • 0

#47 Pavel_P

Pavel_P

    Hrabě kydoň

  • Moderátoři
  • 4 203 příspěvků(y)
Reputace: 462

Publikováno 23 září 2008 - 20:37:06

Nějak mi ne a ne dojít, co je to ten "kant..."
  • 0

#48 kraken

kraken

    Admin pro věci politické, teologické a sociální

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 911 příspěvků(y)
  • LocationOstrata
Reputace: 174

Publikováno 23 září 2008 - 20:38:36

Tož zvrchudolú.
  • 0

#49 Anonymous

Anonymous
  • Guests
Reputace: 0

Publikováno 23 září 2008 - 20:39:19

Nějak mi ne a ne dojít, co je to ten "kant..."


kant :wink:

Osobně tipuju "okraj, lem, hrana" nebo tak něco..
  • 0

#50 kraken

kraken

    Admin pro věci politické, teologické a sociální

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 911 příspěvků(y)
  • LocationOstrata
Reputace: 174

Publikováno 23 září 2008 - 20:49:23

Chlapi jde vidět, že ste nikdy nedrželi cihlu v ruce. Cihla sa dává na třicítku, patnáctku a na kant. Z teho sa stavijú kantky čehúni říkají nekdy příčky. Tož kant je jako že tu cihlu postavíš no, jak to napsat....... no zkrátka na kant.
A mošeš si tam přidat ten Pavlíků slavný podpis :wink:
  • 0




1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 členů, 1 návštěvníků, 0 anonymních