Přejít na obsah


Fotka

plastová nádoba na míru


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
165 odpovědí na toto téma

#51 Pavel_P

Pavel_P

    Hrabě kydoň

  • Moderátoři
  • 4 203 příspěvků(y)
Reputace: 462

Publikováno 23 září 2008 - 21:02:03

Tož teď se stydím, zedničením se neživím, ale pár zdí už jsem postavil a navíc jsem i synem zedníka :) Tak já nevím, já měl často problémy, když jsem sklo nedal ležmo, jelikož fotka a hlavně páska usychala nerovnoměrně.
  • 0

#52 Eda

Eda

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 026 příspěvků(y)
Reputace: 14

Publikováno 23 září 2008 - 21:05:37

asi bude největší problém v tom, že měl kraken ta skla moc blízko u sebe; vzduch tam neproudil a neodváděl vlhkost
  • 0

#53 kraken

kraken

    Admin pro věci politické, teologické a sociální

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 911 příspěvků(y)
  • LocationOstrata
Reputace: 174

Publikováno 23 září 2008 - 21:09:15

Tož jak sem psál, tož dvě čísla, možná tři ale víc ne!
  • 0

#54 Eda

Eda

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 026 příspěvků(y)
Reputace: 14

Publikováno 23 září 2008 - 21:21:06

krakene a jak moc velká skla to byla? asi dost co? a ten držák, co jsi na ně měl, byl na bocích nějak uzavřený? nebo nedejbože i ze zadní strany?...protože jestli ne, tak mě to "neschnutí" fakt překvapuje
  • 0

#55 kraken

kraken

    Admin pro věci politické, teologické a sociální

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 911 příspěvků(y)
  • LocationOstrata
Reputace: 174

Publikováno 23 září 2008 - 21:33:43

Eduško, skla mám formátu cca 35x45, skla byly na každém rohu vystředěny kostkou 28mm x 28mm (teď jsem to měřil). Zezadu ani z boku to nebylo zaděláno!!!
  • 0

#56 Eda

Eda

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 026 příspěvků(y)
Reputace: 14

Publikováno 23 září 2008 - 21:43:06

teeeda, jsem myslela, že jsi měl skla tak cca 60x70; fakt bych nečekala, že 35x45 vzduch neutáhne...hm je to zajímavé, ještě že tě krakene máme :lol: ty za nás spoustu věcí vyřešíš:wink:
  • 0

#57 kraken

kraken

    Admin pro věci politické, teologické a sociální

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 911 příspěvků(y)
  • LocationOstrata
Reputace: 174

Publikováno 23 září 2008 - 21:46:18

No dyť, všude kde přijdu, tož mi říkajů, že su poklad!!!

Enem mne prej vykopat.
  • 0

#58 papo

papo

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 332 příspěvků(y)
Reputace: 3

Publikováno 24 září 2008 - 11:13:46

Pavel_P, Notorius: Německy die Kante = hrana
  • 0

#59 jkcz

jkcz

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 706 příspěvků(y)
  • LocationValašské království
Reputace: 150

Publikováno 24 září 2008 - 12:12:44

pro prazaky a ty co to maji blizko, vyrobce van
obzor vd
  • 0

#60 RHx

RHx

    Hrabě kydoň

  • Předplatitel
  • 5 340 příspěvků(y)
  • LocationHK
Reputace: 288

Publikováno 24 září 2008 - 12:18:10

Skla se musí sušit na kant... sice o tom prd vím, ale od nějakého praktika sem to zaslech.


ono to sušení je taky proces, co jsem tak zaslech, tak každý provádí jinak, taky má jinou teplotu a vlkost vzduchu, já například suším vodorovně, nevím, jak se to řekne po zednicku
jinak cihla na vejšku byla u nás, když jsme dělali příčky "štorcka"
dle zedníka nar kolem 1930
  • 0

#61 Mamiak

Mamiak

    Hrabě kydoň

  • Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 4 415 příspěvků(y)
Reputace: 116

Publikováno 24 září 2008 - 15:18:32

no jistěé - votroci měli přece vodjakživa štorcku...
  • 0

#62 jkcz

jkcz

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 706 příspěvků(y)
  • LocationValašské království
Reputace: 150

Publikováno 25 září 2008 - 10:35:20

pro prazaky a ty co to maji blizko, vyrobce van
obzor vd

Takze se mi ozvali z Obzoru - vana z novoduru, rozmer 200x80x15cm cca 4.500czk . Jestli vyresim transport na druhy konec republiky, tak do toho jdu.
  • 0

#63 Pavel_P

Pavel_P

    Hrabě kydoň

  • Moderátoři
  • 4 203 příspěvků(y)
Reputace: 462

Publikováno 25 září 2008 - 11:27:46

A ten nerez nechceš? Přecijen, zbouchá ti to každý klempíř i u vás ve vsi a finančně to asi vyjde mnohem příznivěji. (asi by to šlo i z jiného materiálu)
  • 0

#64 jkcz

jkcz

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 706 příspěvků(y)
  • LocationValašské království
Reputace: 150

Publikováno 25 září 2008 - 12:11:36

A ten nerez nechceš? Přecijen, zbouchá ti to každý klempíř i u vás ve vsi a finančně to asi vyjde mnohem příznivěji. (asi by to šlo i z jiného materiálu)

ted si me znejistil Pavle, ale tak nejak mam zafixovanou predstavu, ze z nerezu to bude extremne drahe, narozdil od toho novoduru. levnejsi by to bylo asi z pozinku, ale do toho bych nesel, ten bude s temi chemickymi svinstvy reagovat a nedopadne to dobre
  • 0

#65 Pavel_P

Pavel_P

    Hrabě kydoň

  • Moderátoři
  • 4 203 příspěvků(y)
Reputace: 462

Publikováno 25 září 2008 - 12:24:59

Nemám čas hledat přesnou cenu, ale z nabídky Ferony na mě vypadlo, že chtějí průměrně 120kč za kilogram. Tzn. abys dosáhl 4500,- musela by ta vana vážit skorem 40kg což asi u nějaké jedničky plechu nemá šanci .)
  • 0

#66 Blekentvajt

Blekentvajt

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 033 příspěvků(y)
Reputace: 9

Publikováno 25 září 2008 - 12:43:55

Nemám čas hledat přesnou cenu, ale z nabídky Ferony na mě vypadlo, že chtějí průměrně 120kč za kilogram. Tzn. abys dosáhl 4500,- musela by ta vana vážit skorem 40kg což asi u nějaké jedničky plechu nemá šanci .)


Mno von není nerez jako nerez. Nerez co nemá zreznout v chemicky agresivním prostředí stojí i 3 stovky za kg. Tejdě sem to tu zrovna řešil.
  • 0

#67 Pavel_P

Pavel_P

    Hrabě kydoň

  • Moderátoři
  • 4 203 příspěvků(y)
Reputace: 462

Publikováno 30 září 2008 - 18:08:59

Tohle mi přijde jako moc pěkné řešení pultu na zvětšování, dávám to sem i kvůli těm zapuštěným vanám.

odkaz
  • 0

#68 kraken

kraken

    Admin pro věci politické, teologické a sociální

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 911 příspěvků(y)
  • LocationOstrata
Reputace: 174

Publikováno 30 září 2008 - 18:34:04

tyjo není na té fotografii Mamiak?
  • 0

#69 Kubikula

Kubikula

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 919 příspěvků(y)
Reputace: 11

Publikováno 30 září 2008 - 19:58:10

Tohle mi přijde jako moc pěkné řešení pultu na zvětšování, dávám to sem i kvůli těm zapuštěným vanám.

odkaz


hmmm, ta je pěkně temná, něco podle mýho gusta!
  • 0

#70 RHx

RHx

    Hrabě kydoň

  • Předplatitel
  • 5 340 příspěvků(y)
  • LocationHK
Reputace: 288

Publikováno 30 prosinec 2009 - 21:06:10

zdá se, že jsem konečně přišel na kloub temperování vývojky v misce v případě, že je v komoře jinak teplota nízká - i pod deset stupnů
v té souvislosti se ptám akvaristů, jestli ty jejich topný tělíska jsou pouze pro ohřev vody, nebo je můžu nechat volně ve vzduchu?
děkuji
  • 0

#71 majla

majla

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 520 příspěvků(y)
Reputace: 2

Publikováno 30 prosinec 2009 - 21:28:36

zdá se, že jsem konečně přišel na kloub temperování vývojky v misce v případě, že je v komoře jinak teplota nízká - i pod deset stupnů
v té souvislosti se ptám akvaristů, jestli ty jejich topný tělíska jsou pouze pro ohřev vody, nebo je můžu nechat volně ve vzduchu?
děkuji


Topný tělísko nelze nechat volně ve vzduchu zapnutý začne se přehřívat a termostat nevypíná. Vycházím ze své zkušenosti když čistím akvárium a odsaju vodu (nechtěně zapomenu vypnout i topné tělísko) začne se přehřívat a termostat nevypína na nastavené teplotě pak už to jen zaškvaří když na to cáknu trochu vody jak je to rozehřáty a po delší chvíli by se asi i spálilo.
  • 0

#72 RHx

RHx

    Hrabě kydoň

  • Předplatitel
  • 5 340 příspěvků(y)
  • LocationHK
Reputace: 288

Publikováno 31 prosinec 2009 - 12:59:09

tedy sháním malá topná tělíska do ovzduší - s termostatem, nebo bez - kolem sto wattů -zatím jsem je nahradil žárovkama, ale radši bych zdroj mírného tepelného záření nad misky nesvítící
  • 0

#73 moskva4

moskva4

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 94 příspěvků(y)
Reputace: 1

Publikováno 31 prosinec 2009 - 13:12:40

RHx
Možná pomůže topný kabel

http://www.svitidla-...&utm_medium=cpc
  • 0

#74 RHx

RHx

    Hrabě kydoň

  • Předplatitel
  • 5 340 příspěvků(y)
  • LocationHK
Reputace: 288

Publikováno 31 prosinec 2009 - 15:01:04

no mohlo by být, ale jedenáct metrů je hodně
spíš nějaká tyčka kdyby byla s malým příkonem
  • 0

#75 RHx

RHx

    Hrabě kydoň

  • Předplatitel
  • 5 340 příspěvků(y)
  • LocationHK
Reputace: 288

Publikováno 11 leden 2010 - 11:26:45

tak ohřátí misek v komoře, kde je jinak při práci (záleží jak se chci dlouho zdržet a podle toho topím) 12-18°C a udržení v akorát stavu jsem nakonec rožšípl tak, že topím zespoda pod vanou s jedním termostatem
a shora nad misky fouká druhé topidlo ovšem s kilowattou uvnitř
celé to spustím a nemusím se zabývat tím, kolik je v komoře na jiných místech stupňů - misky mám akorát
ten spodek je při zvětšování v činnosti trvale, tu horní část pak vypnu, protože jsem si mezitím vytopil komoru celou a shora mi to tak nechladne
a nebo je v komoře "zima" pořád - kvůli jednomu snímku netopím na dvacet - a pak ten vrch sem tam pustím v mezičasech
jestli budete něco takového řešit, pozvěte si odborníka, aspoň na jednu konzultaci
pár týdnů zkoušení můžete ušetřit :roll:
  • 0

#76 RHx

RHx

    Hrabě kydoň

  • Předplatitel
  • 5 340 příspěvků(y)
  • LocationHK
Reputace: 288

Publikováno 11 leden 2010 - 11:28:08

to horní těleso má termostat taky a pracují nezávisle na sobě
  • 0

#77 Tilberien

Tilberien

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 327 příspěvků(y)
  • LocationLouny
Reputace: 106

Publikováno 5 únor 2010 - 21:23:33

to horní těleso má termostat taky a pracují nezávisle na sobě

nevím jestli to není moc off topis, ale teď jsem dodělal vytápění panelákové koupelny - takový ten žebřík a dovnitř topné těleso. V Hornbachu něco přes litr 500 W výkon - tady mají ruzné výkony http://www.otopne-ze...a-tyc-200w.htm. Jde o to, že je vyrobené pro přímý kontakt s vodou, krytí mám pocit IP 67? Musel bych se kouknout. Pokud by se dobře spočítal příkon tělesa, objem a teplota ohřívané vody pod lázněmi, tak by možná ani termostat nebyl potřeba. Třeba by to na ohřev lázní mohlo vyhovovat.
  • 0

#78 Tilberien

Tilberien

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 327 příspěvků(y)
  • LocationLouny
Reputace: 106

Publikováno 5 únor 2010 - 21:27:07

pardon - ten odkaz bez tečky http://www.otopne-ze...na-tyc-200w.htm
  • 0

#79 Pentaxista

Pentaxista

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 179 příspěvků(y)
Reputace: 241

Publikováno 5 únor 2010 - 22:05:25

Už jsem to někde psal. Stůl, na něk deka, na něj igelit, na něj misky.
(Při 10stC v komoře to bude asi problém, ale i tak pomůže.)

http://www.eva.cz/od...vyhrivane-deky/
http://www.tvproduct...-vyhrivana-deka
http://www.psikralov...e318dedbcecf1be
  • 0

#80 RHx

RHx

    Hrabě kydoň

  • Předplatitel
  • 5 340 příspěvků(y)
  • LocationHK
Reputace: 288

Publikováno 5 únor 2010 - 22:14:40

no postupným zkoušením vidím základ dole mít pod miskou kolem 25°C a klíč je v temperování vzduchu nahoře
protože i když jsem zespoda topil hodně, tak shora, velkou styčnou plochou s chladným vzduchem to dělalo psí kusy
dečky jsem kdysi prodával, to je zajímavej nápad, ale pro mě ne - taky nejsou zadara
to topný těleso do žebříku je dobrý, silný akorát a bezpečný, ale nejdu nyní cestou ohřátí lázně, ale vzduchu
jedno takový těleso doma v žebříku máme a když mi řekli "300w" řekl jsem "termostat nepotřebuji, budeme ovládat v čase"
ale jedno je za tisíc, jestli si to vybavuju, tak není taky zadara...
no nyní jsem to nakombinoval - ohřívám bez obtíží a spíš se věnuju KONEČNĚ samotnému zvětšování :-)
  • 0

#81 Pentaxista

Pentaxista

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 179 příspěvků(y)
Reputace: 241

Publikováno 5 únor 2010 - 22:14:52

Pokud se rozhodnete pro sloty (Nova nebo jiné stejné kvality), v žádném případě neprohloupíte!
Dlouho jsem se bránil, váhal, špekuloval... Dnes se proklínám, kolik času jsem proplýtval a zbytečného nepohodlí absolvoval :-)
Procesor je zaparkovaný na podstavci (bedně s kolečky vlastnoručně zhotovené) pod pracovní deskou. Chci dělat fotky - "vyjedu" - zapnu do elektriky, nastavím nejvyšší teplotu (45stC) k předehřátí - nachystám vše ostatní - stáhnu teplotu tak, aby lázně měly teplotu cca 24-26stC - dělám. Skončím - vypnu - natáhnu frišfolii - podfouknu vývojkový slot Protectanem - překryju víky - zajedu pod desku -
Vývojku i ustalovač mám ve slotech druhý měsíc, regeneruji podle návodu, přerušovač vyměním při každé seanci, nepozoruji problém.
  • 0

#82 Snek

Snek
  • Guests
Reputace: 0

Publikováno 5 únor 2010 - 22:18:42

Dlouho jsem se bránil, váhal, špekuloval... Dnes se proklínám, kolik času jsem proplýtval a zbytečného nepohodlí absolvoval :-) ...


Pentaxisto, gratuluji ke slotům. Já se zas proklínám, že mě na ně někdo nenavedl dříve. Kdybych o jejich existenci byl býval byl věděl řekněme před 10 lety, nikdy bych na dobu kratší než dočasnou s temnokomorničením neseknul :-)(
  • 0

#83 Punkomat

Punkomat

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 187 příspěvků(y)
Reputace: 152

Publikováno 6 únor 2010 - 12:07:52

Pokud se rozhodnete pro sloty (Nova nebo jiné stejné kvality), v žádném případě neprohloupíte!
Dlouho jsem se bránil, váhal, špekuloval... Dnes se proklínám, kolik času jsem proplýtval a zbytečného nepohodlí absolvoval :twisted:
Procesor je zaparkovaný na podstavci (bedně s kolečky vlastnoručně zhotovené) pod pracovní deskou. Chci dělat fotky - "vyjedu" - zapnu do elektriky, nastavím nejvyšší teplotu (45stC) k předehřátí - nachystám vše ostatní - stáhnu teplotu tak, aby lázně měly teplotu cca 24-26stC - dělám. Skončím - vypnu - natáhnu frišfolii - podfouknu vývojkový slot Protectanem - překryju víky - zajedu pod desku -
Vývojku i ustalovač mám ve slotech druhý měsíc, regeneruji podle návodu, přerušovač vyměním při každé seanci, nepozoruji problém.


A na jaký rozměr ony sloty máš? Zajímalo by mě,nakolik to výjde při rozměru 50x60CM.Kdysi jsem měl sloty ze skla,ale na rozměr 24x30cm.Teď už dělám větší fotografie,tak jej nepoužívám.Ale ta pohodlnost,to bylo super! Přemýšlím o tom opět,ale potřeboval bych to na ten velký rozměr.Ani ne tak kvuli teplotě,ale usnadnění práce.To chystání,nalévání,přelévání,umývání,tak to už mě otravuje a musím se přiznat,že leckdy i odrazuje,abych šel do komory.Jinak teď teplotu moc neřeším.V komoře mám tak 12C,takže i vývojka je uvedené teploty,ale funguje to.Jen se o něco prodlouží doba volání a ustalování.
  • 0

#84 Jimmi

Jimmi

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 222 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 6 únor 2010 - 17:02:19

Sloty jsou misky "na stojato"....?
A jak se tam ten papír dostane, aby se nebránil?
  • 0

#85 Punkomat

Punkomat

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 187 příspěvků(y)
Reputace: 152

Publikováno 6 únor 2010 - 19:59:25

Sloty jsou misky "na stojato"....?
A jak se tam ten papír dostane, aby se nebránil?


No je to něco jako misky na stojato.Takové úzké nádrže na chemii.Papíry se tam dají dostat v klidu pomocí pinzet.Jen s RC jsem měl problémy.Na ty skleněné sloty se mi zevnitř dosti často přisály.Oddělat bez následku to šlo,ale ty nervy,když se vám to chytne tak,že je půlka papíru ve vývojce a druhá nad hladinou :wink:

Tady je o tom něco napsáno:
http://www.paladix.c...oloautomat.html
  • 0

#86 Pentaxista

Pentaxista

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 179 příspěvků(y)
Reputace: 241

Publikováno 6 únor 2010 - 21:13:23

Já mám procesor na FB papíry (ale samozřejmě i na RC) max. rozměru 16x12 palců (= 30x40cm).
Má 4 sloty (vertikální nádrže) - každá o obsahu 2 litry, šířka slotu cca 2,5 cm, všechny umístěné ve "vodním obalu" - ten je vždycky pro 2 sloty. Když se nepracuje, pokládá se na každý slot "víko", což je obyčejná plastová trubka, která jej zavře.
Chemie údajně vydrží ve slotech cca 4 měsíce (pochopitelně - pokud není zcela vyčerpaná a je regenerovaná obyčejným doléváním. To je nutné, protože vývojky samozřejmě "ubývá" - přenáší se do dalších slotů.
"Vodní obal" se jednou naplní a je "nafurt".
Sloty jsou oproti vertikále skloněné cca 30st "vzad", což umožňuje snadnější manipulaci.
Procesor je vyhřívaný - dvě topná tělesa, max. teplota 45stC, přesnost udržení teploty 0,2stC. (Od topidel zabudovaných v tělese procesoru vede kabel ke krabici, na které se nastavuje požadovaná teplota a na které je zástrčka. Protože zástrčka je "anglická" - naprosto nemožná - dodává výrobce s přístrojem i adaptéry.)
Baryty se vkládají do jakéhosi "nosiče, držáku", což je plastová deska (cca 1,5mm silná), na jedné delší straně štěrbina, na druhé delší straně jakési "chňapky", aby se papír nekroutil. Tím se také dociluje toho, že se nelepí na stěnu slotu. (První - vývojkový slot má přední stěnu z hladkého průhledného plexiskla - je možné sledovat průběh vyvolávání.)
"Přechody" mezi sloty jsou šikovně natvarované, zakže lze pracovat i úplně potmě a po zcela krátkém tréningu necamráte chemii.
Pro práci se zkouškami nebo RC papíry jsou k dispozici držáky - modfikované kleštiny, do kterých se papír "zaskřípne" (jsou v nich dvě "jehly", takže nevznikají fleky po pinzetách. Lze použít i běžné pinzety - nerezové nepropadnou do slotu.) Tyhle "Print Agitation Clip" mají ještě na "knoflíku", za který se drží světélkující folii, takže se lze zorientovat i v naprosté tmě.
Protože celý naplněný procesor je velmi těžký a materiál, ze kterého je zhotoven, není až tak pevný, je dobré umístit jej buď "natrvalo" tak, aby se dobře manipulovalo s papíry, nebo (tak to mám já) na "vozík" = kisna s nábytkovými kolečky. Převoz je třeba provádět opatrně, protože rozšplouchaná tekutina může přetéci ze slotu do slotu.

Cena není vůbec malá, ale pro toho, kdo nemá příliš místa, v podstatě jedno z mála šikovných řešení. Já předpokládám, že až se zbavím komory a budu si dělat v důchodu pouze a výhradně pro radost (teď vlastně také), strčím procesor do skříňky normálně v pokoji...

Pozn.:
4 sloty se dají použít buď k volání ve dvou vývojkách (tvrdá + měkká), nebo pro barvu, nebo (tak jako u mě) v posledním slotu mám "urychlovač praní" (vypadlo mi, jak se to jmenuje...)
  • 0

#87 Punkomat

Punkomat

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 187 příspěvků(y)
Reputace: 152

Publikováno 7 únor 2010 - 09:28:09

A jde to udělat na zakázku u nějaké firmy? Nebo je to koupené už hotové? Zde na foru byly zmíněny Nova sloty,ale když jsem to zadal do googlu,tak mi to našlo akorát slovenského politika a naši komerční televizi :wink:
  • 0

#88 vanourek

vanourek

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 830 příspěvků(y)
  • LocationZlín
Reputace: 123

Publikováno 7 únor 2010 - 09:44:53

Punkomate, je to asi tadyk: http://www.novadarkr..._Processor.html
  • 0

#89 Punkomat

Punkomat

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 187 příspěvků(y)
Reputace: 152

Publikováno 7 únor 2010 - 10:19:16

Díky za odkaz.Tak jsem se díval na ceny a jsou to tedy pořádné pálky! :wink: A to nepočítám poštovné.Pokud bych chtěl sloty na 50x60cm,tak za ty prachy mám parádní VF kameru.
To si asi časem zkusím poskládat svépomoci neo si něco podobného nechat někde udělat.Když jsem si nechal vyrábět ze skla na 24x30,tak mě to stálo u sklenáře 1500Kč.A to jsem si ale nechal dělat 5slotů.Do procesoru stačí 3sloty,takže bych se teoreticky do 5000Kč měl vlízt.
  • 0

#90 fishbed

fishbed

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 152 příspěvků(y)
Reputace: 2

Publikováno 7 únor 2010 - 13:17:44

Máš sakra drahýho sklenáře :D
Před dvěma roky jsem dal za čtyři sloty 24x30 + nádrž 500 Kč
Teď se pravda tváří dráž - 1 slot cca 120 Kč... :?
  • 0

#91 Punkomat

Punkomat

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 187 příspěvků(y)
Reputace: 152

Publikováno 7 únor 2010 - 13:37:33

To teda bylo pěkně předražený.Nechal jsem to dělat v prvním sklenářství v Brně,na který jsem narazil,protože bylo blízko mé práce.Cenu prý neuměli odhadnout a když jsem to šel vyzvednout,tak mě pěkně překvapili :? A to jsem to ještě bral bez dokladu,jinak bych to měl dražší.A navíc jsem doma zjistil,že teče,tak jsem ještě kupoval akvarijní tmel a zalepoval :? :D
Ale já už jsem na tyto excesy zvyklý.Málokdy se mi stane,že bych něco v obchodě koupil a později se mi to nepokazilo nebo pak zjistil,že jsem mohl ušetřit.
  • 0

#92 Pentaxista

Pentaxista

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 179 příspěvků(y)
Reputace: 241

Publikováno 7 únor 2010 - 16:19:30

Punkomat:
Obávám se, že výrobce (Nova) dělá procesory pouze do 40x50 cm.
Cena mi také dělala vyrážky na celém těle, ale zkušenost se sklem (těžké, nebezpečné, křehké) a tečením mám také a rovněž temperování (čerpadlo, topení...) nebylo až tak snadné, jak se někteří snaží předstírat. Tak jsem raději "pobyl v práci" a nechal to za sebe udělat jiného.
  • 0

#93 fishbed

fishbed

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 152 příspěvků(y)
Reputace: 2

Publikováno 7 únor 2010 - 17:59:11

Punkomat:
Obávám se, že výrobce (Nova) dělá procesory pouze do 40x50 cm.
Cena mi také dělala vyrážky na celém těle, ale zkušenost se sklem (těžké, nebezpečné, křehké) a tečením mám také a rovněž temperování (čerpadlo, topení...) nebylo až tak snadné, jak se někteří snaží předstírat. Tak jsem raději "pobyl v práci" a nechal to za sebe udělat jiného.


Tak jest. Přiznávám, že mám obyčejné topení akvarijní a taktéž mrňavé čerpadlo. Celý ten krám je na stole, nikam ho nestěhuju. Teplotu hlídám přes teploměr a občas (už mám trénink s dojezdem) ručně vypínám - termostat na topidle není dost přesný. Ale je to spíš plus minus půl stupně.
A na černobílé fotky mi to zatím stačí. :D
  • 0

#94 Eda

Eda

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 026 příspěvků(y)
Reputace: 14

Publikováno 7 únor 2010 - 19:12:34

To teda bylo pěkně předražený.Nechal jsem to dělat v prvním sklenářství v Brně,na který jsem narazil,protože bylo blízko mé práce.Cenu prý neuměli odhadnout a když jsem to šel vyzvednout,tak mě pěkně překvapili :? A to jsem to ještě bral bez dokladu,jinak bych to měl dražší.A navíc jsem doma zjistil,že teče,tak jsem ještě kupoval akvarijní tmel a zalepoval :? :D
Ale já už jsem na tyto excesy zvyklý.Málokdy se mi stane,že bych něco v obchodě koupil a později se mi to nepokazilo nebo pak zjistil,že jsem mohl ušetřit.

no ono se to většinou kupuje na e-buy...dá se natrefit i na velmi dobrou cenu...
  • 0

#95 Punkomat

Punkomat

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 187 příspěvků(y)
Reputace: 152

Publikováno 8 únor 2010 - 08:14:01

Na stránkách Nova jsem našel jakýsi procesor na 50x60cm.Ale vychází na 27000Kč... :wink:
S procesorem ze skla také nemám dobré zkušenosti.Do toho již nepůjdu.Nechám si pouze udělat skleněné akvárko a sloty slepím z plastu dle návodu na Paladix.cz.Sice to zase bude fušeřina prvního kalibru,ale o vzhled nejde,hlavně,aby to fungovalo.
Co se týče temperování termostatem,tak v tom problém nějak nevidím.Už ve svém prvním procesoru jsem měl jen topné tělísko pod sloty bez cirkulace a tak nějak to fungovalo.A stejně teď vyvolávám při 12C,tak nějaké odchylky už neřeším.
  • 0

#96 RHx

RHx

    Hrabě kydoň

  • Předplatitel
  • 5 340 příspěvků(y)
  • LocationHK
Reputace: 288

Publikováno 8 únor 2010 - 09:49:24

možná by se dala zahájit pátrací akce:
hledají se hotové slotové "misky"
jako se ledaco dá nahradit konfekčním výrobkem - třeba fotomiska nějakou na obalování řízků, tak třeba někdo vyrábí takovou obdélníkovou nádobu dva centimery vysokou a rozměrem na fotopapír 24x30 a větší, která by se jen dala na stojato do nějaký bedýnky
klíč je podle mě v těsnosti těch jednotlivých komor pro jednotlivé lázně a možnost jejich vyndání, nebo kvalitního vypouštění
zbytek je jednoduchá nádoba, ohřev a regulace
pátrejme :-)
-
jinak kdybych to chtěl a někdo mi to do 3 tis nabídl i s fungujícím ohřevem, tak to koupím hotové pochopitelně
  • 0

#97 ďuroT

ďuroT

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 467 příspěvků(y)
  • LocationBA, SK
Reputace: 246

Publikováno 8 únor 2010 - 09:55:59

no ono se to většinou kupuje na e-buy...dá se natrefit i na velmi dobrou cenu...

Ja som svoje 24x30 B&W tiež kúpil z eBay, no pre zaujímavosť som si nechal posielať aukcie Nova slotov, a poviem vám, za pol roka sa ich v Nemecku veľa neobjavilo - tak do 5 kúskov.

A to ešte veľakrát predajcovia neochotne posielajú (skladnosť, krehkosť), už som sa aj snažil prehovoriť človeka z UK - neúspešne.

Takže tiež nič moc, ako zdroj.

Prikláňam sa k Radimovi - hľadajme "hotové sloty" :-)

Ď.

(ja osobne odkedy mám kombináciu Nova 24x30 + Jobodrum 30x40 / 50x60, ani misky nevyťahujem)
look, i've found this forex trading system
  • 0

#98 Eda

Eda

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 026 příspěvků(y)
Reputace: 14

Publikováno 8 únor 2010 - 10:48:26

no je pravda, že jsem asi měla štěstí, a dobrý kamarády, který mi obchod zprostředkovali..možná to chce taky trošku trpělivosti s čekáním...no, ale chápu v tomto směru určitou nedočkavost :-)
  • 0

#99 Snek

Snek
  • Guests
Reputace: 0

Publikováno 8 únor 2010 - 13:33:36

no ono se to většinou kupuje na e-buy...dá se natrefit i na velmi dobrou cenu...

Ja som svoje 24x30 B&W tiež kúpil z eBay, no pre zaujímavosť som si nechal posielať aukcie Nova slotov, a poviem vám, za pol roka sa ich v Nemecku veľa neobjavilo - tak do 5 kúskov.

A to ešte veľakrát predajcovia neochotne posielajú (skladnosť, krehkosť), už som sa aj snažil prehovoriť človeka z UK - neúspešne.

Takže tiež nič moc, ako zdroj.

Prikláňam sa k Radimovi - hľadajme "hotové sloty" :)

Ď.

(ja osobne odkedy mám kombináciu Nova 24x30 + Jobodrum 30x40 / 50x60, ani misky nevyťahujem)
look, i've found this forex trading system


Doporucuji hledat na ebay-uk, preci jenom dost se jich prodalo v UK, Nova Darkroom je ciste anglicka firmicka.

Prodejce na ebayi kontaktujte a reknete mu, ze si sami zaridite "collection" slotu kuryrem. DHL EURO Standard tarif do CR/SR vas vyjde do 15 kg na 30 liber, coz mi prijde vzhledem k cene a hodnote slotu vcelku prijemne.
Jinak pouzite sloty 12x16 chodi na ebay uk od 110 do 280 liber.
  • 0

#100 papo

papo

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 332 příspěvků(y)
Reputace: 3

Publikováno 9 únor 2010 - 21:33:49

Před časem jsem si udělal tři sloty na 1 litr, asi tak do rozměru 24x30, inspirován tím výše zmíněným článkem na Paladixu. Dělal jsem to z hobbyglass (průhledné lehké desky, dostanou se v Bauhausu a jemu podobných) tloušťky 2mm, úzké obvodové proužky ze 4mm. Problém tam byl trochu s lepením, skončil jsem na epoxidu, ale není to ono, občas jsem musel něco opravovat. Až nedávno jsem přišel na dobré lepidlo (UHU lepidlo na plasty). Jako nádobu na vodní obal používám piknikovou izolační nádobu tuším z OBI. Dělám v tom jenom barvu a z časových důvodů ne moc často, takže roztoky vždy slévám do lahví. Držáky na papíry jsou taky z toho tenkého hobbyglassu.
Není to nic krásného na pohled, ale funguje to. Nějakou korunu to ale také stojí, ten hobbyglass není zrovna za hubičku.
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 členů, 0 návštěvníků, 0 anonymních