Male Pentaxy (ME Super, Super A, MX) su fantasticke masinky.
Ako ale inde, najde sa pokazeny kus. Treba sa mozno obzriet po inom ...
Publikováno 24 červenec 2017 - 18:36:22
Male Pentaxy (ME Super, Super A, MX) su fantasticke masinky.
Ako ale inde, najde sa pokazeny kus. Treba sa mozno obzriet po inom ...
Publikováno 24 červenec 2017 - 20:55:59
No nic pánové... budu ho muset vrátit. Trhá mi to srdce. Po takové době. Foťáček za 4 stovky... ach jo.
Publikováno 25 červenec 2017 - 15:21:37
nj, za ctyry stovky je to podezrele laciny
Publikováno 25 červenec 2017 - 15:31:58
ME super mám asi od roku 92 a dodnes spoľahlivo funguje, diáky z neho sú jedna radosť, mňam. Viac ako desať rokov som nič iné do rúk takmer nezobral, len teraz ma zradili oči, tak musím AF.
Publikováno 27 červenec 2017 - 10:23:44
Publikováno 27 červenec 2017 - 12:21:10
Já v podstatě souhlasím se vším co tu padlo,i s tím že někomu ME fachá bez škobrtnutí,ten můj prostě zlobil.Koupil jsem si kdysi Pentax MX a je to paráda! Praktica MTL 5 mi vydržela 30 let bez jediného problému,i když má tmavší hledáček,více kope zrcátku,přesto ji zůstane navždy čestné místo.I tak,co je to náraz zrcátka u Prakticy oproti nárazu u mého Pentaxu 67! Všechno to jsou už stroje desítky let staré,kus od kusu to bude jiné,takže prověřit a prostě když je o.k. tak fotit! Není dobrý-vyhodit a nebo do vitrínky! V roce 1988 jsem kupoval expozimetr Sverdlovsk nový za 450,-Kčs do dnešního dne funguje jak má-dvakrát už zažil pád z kapoty auta na asfalt-přežil! Je už totálně bez černé barvy,doškrábaný,ale nezničitelný....Minulý týden jsem koupil z paladixu "nový" k němu za 400,-Kč co kdyby náhodou...
Publikováno 20 únor 2018 - 10:01:40
Přeji vám krásný den pánové a dámy,
včera jsem dofotil film a pri posledních 4 fotkách jsem si všiml, že se závěrka zavírá podle toho jak ji pustím (tzn. moje ME Super funguje jen na bulp). Pan Bohuslav Doležal http://mdolezall.sweb.cz/ mi sdělil, že to je elektronikou a že tohle mi v evropě nikdo neopraví, protože elektronika se do toho už jako náhradní díl nevyrábí. Tudíž by prý bylo lepší sehnat si nový.
Dokázal by mi někdo pomoci i bez nového foťáku (nějak opravit)?
Publikováno 20 únor 2018 - 16:04:58
ja mam doma jeden kde je pokazena mechanika ale elektronika by mala byt ok.
0 členů, 1 návštěvníků, 0 anonymních