Přejít na obsah

Fotka

Temnokomornický fotookruh

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
402 odpovědí na toto téma

#51 jenda1250

jenda1250

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 3,570 příspěvků(y)
Reputace: 397

Publikováno 8 November 2009 - 14:30:35

všechny nastíněné body jsou otevřené diskuzi, je potřeba všechno tak nějak všeobecně odsouhlasit, protože by nebylo moudré udělat nějaká pravidla, se kterými by většina nesouhlasila. Navrhuji sestavit jakási pravidla a ty přeložit ke schválení budoucím členům. Nemá význam aby pravidla určovali lidi, kteří se akce nehodlají účastnit.

5 členů byl nástřel, chci tím jenom naznačit, že je blbost aby to byla sólová akce. Vycházím z toho, že snad každý má 3 slušné fotky, kterýma by se mohl presentovat, tj 3x5=15. Pokud dají tři lidi dohromady 15 fotek, tak proč ne? Připadá pak ale větší odpovědnost na jednotlivce hodnotit, starat se o chod sekce..., protože když jeden nedorazí, tak je to větší katastrofa než kdyby bylo členů třeba 5 a víc. Optimálně bych viděl počet členů na 4 až 8. Víc znamená zase riziko, že se nemusí na všechny dostat.

Téma volné/určené je tedy námět na úvahu, pro začátek bych byl pro to udělat jeden soubor na volné téma, vzhledem k organizaci je lepší kopírovat školní rok (v létě se nesejdeme, že) a letošní už je v plném proudu, takže je pozdě na vyhlašování společného tématu, stejně by to bylo co archiv dá.

Začátek nultého kola bych viděl na ten leden. Předpokládám v první etapě účast cca 5 skupin, pokud se budeme scházet 1x měsíčně, tak by poslední schůzka byla v květnu nebo červnu. Nějaký další odklad by byl asi problém. Teď je začátek listopadu, do Vánoc bychom to dali do kupy na regionální úrovni, přes svátky to finalizovat a v lednu udělat první setkání.

Co by mohlo být zařazeno do souboru je třeba ještě probrat, na jednu stranu čistě černobílá varianta vypadá dobře a zjednodušovalo by to hodnocení, na druhou stranu bych nerad diskriminoval právě ty, kteří dělají především barvu (i když si myslím, že jich moc není). Je taky otázka, jestli nějak regulovat použité technologie. Akceptovat pouze mokrý proces nebo brát i výstupy z alternativních zdrojů (především by se týkalo asi barvy)?

Členové: ano, bylo by dobré kdyby se začali hlásit lidé, kteří mají zájem se účastnit. Je sice hezké, že se ozvou jednotlivci z různých měst (Mamiak, Gwann, Honza, Ypress, Jirif, já), ale stejně nemohou hovořit za ostatní. Takže prosím nějak jednoznačně se do vlákna vyjádřete za jakou tlupu kdo hodlá kopat a že to myslí skutečně vážně.

Hodnocení bych tedy viděl na bodování ve více otázkách, a to třeba Obsah X zpracování. Je dobré vědět kde ostatní vidí limity a jedno hodnocení by setřelo rozdíl nezi obsahem a formou. Třeba body 1 - 10; čím víc bodů, tím lepší s tím, že 1 a 2 by bylo vyhrazeno pro totální propadáky, 9 a 10 zase pro něco skutečně výjimečného. Nemá význám dávat samé desítky.

Transport souborů bych řešil až budeme vědět, kde se budeme scházet. Celkem reálně vidím přesun Hradec - Brno - Praha - Liberec - s přimhouřeným okem zpět do HK.

Kdo může a nemůže hodnotit bych byl opatrnější, zní to samozřejmě logicky že chci slyšet názor někoho, jehož fotky mám taky k dispozici (ne abych se pomstil, ale abych viděl jak on zvládá stejnou problematiku). Pokud by byl jako tichý společník někdo uznávaný a rozumný, tak nevidím důvod proč jěho názor do hodnocení nezahrnout. Asi bych nebral v potaz někoho, kdo je na srazu poprvé a ostatní nemají tušení, co umí.

Požadavky na formu donesených prací budeme muset ještě nějak prodiskutovat, protože nic není tak jednoduché, jak se může na první pohled zdát. Ze sobeckch důvodů bych byl pro papír 24x30 a fotka ca 18x24, protože to běžně dělám :roll: , ale na druhou stranu je třeba si uvědomit, že na tomto formátu není ještě nic moc vidět a chleba se začne pomaloučku lámat na plném 24x30 a rozhodnou až fotky 30x40. Další otázka zní, zda fotografie presentovat tak, jak to mám třeba já (širší bílý/černý kraj fotopapíru) nebo fotografie lepit nebo jinak upevňovat na předem danou velikost papíru.

Počet fotografií v jedné skupině je taky otázka, 20 je myslím moc vzhledem k často omezenému počtu přezpěvatelů a 10 zase už dost málo pokud se někde sejde lidí víc, takže kompromis - 15.

Jirif: S myšlenkou tak nějak souhlasím, na samostatnou výstavu nemám čas ani dostatečně velké porfolio, se kterým bych byl spokojený. Lepím to párkrát do roka výstavami společnými, tady do toho počinu bych snad něco vecpat dokázal:)

Ano, přesně tenhle cíl mám taky, je tu spousta lidí, kteří mají co ukázat, ale mají toho málo nebo se nikdy na dálku neprezentovali. Pokud chceme někdy dělat nějaké výstavy, musíme si nejdřív vychovat autory.

PS: za překlepy se omlouvám, říznul jsem se do ukazováčku :) .
  • 0

#52 ypres_bass

ypres_bass

Obchodník zbožím prošlým

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2,736 příspěvků(y)
  • LocationPardubice
Reputace: 51

Publikováno 8 November 2009 - 14:58:15

15 fotek je takový hezký kompromis
Téma volné/určené - je pravda že takhle narychlo by to fakt bylo "výběr z archivů"
rozměr - udělal bych to na 24x30 s tím že si zatím každý jeden určí jaké chce mít okraje nebo jestli bude mít fotku na papíře nebo v paspartě (ikdyž tyhle fičůry mají trochu zvýhodňovací charakter)
Začátek nultého kola - během prosince dat dohromady kolekce aby to v lednu už mohlo fachat
Co by mohlo být zařazeno do souboru rozhodně bych to hodil tak že to musí být vyrobeno nějakou z námi uznávaných technik
Členové: : viz následující příspěvek
Hodnocení aby to bylo itrochu anonymní, tak by měla každá buňka své písmeno a každý její člen číslo - tím by byla označena jeho fotka a tím by také byl označen jako hodnotitel - to by se dalo na papír a buď odeslalo k nějakému koordinátorovi1250 nebo by si to buňka nechala.
Transport souborů s řetězcem Hradec - Brno - Praha - Liberec - s přimhouřeným okem zpět do HK lze souhlasit, ale co když bude vícero buněk?
Kdo může a nemůže osobně bych hodnocení povolil tomu kdo má alespoň jednu fotku v oběhu - kdo nemá tak klidně ať hodnotí také, ale nebude to započteno do hodnocení a bude to spíše informativní.
Požadavky na formu - udělal bych to na 24x30 s tím že si zatím každý jeden určí jaké chce mít okraje nebo jestli bude mít fotku na papíře nebo v paspartě (ikdyž tyhle fičůry mají trochu zvýhodňovací charakter)
  • 0

#53 ypres_bass

ypres_bass

Obchodník zbožím prošlým

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2,736 příspěvků(y)
  • LocationPardubice

Publikováno 8 November 2009 - 15:26:03

- je to jen pro zjištění zájmu
- buňky jsem vymyslel teoreticky na základě mapy TK
- pokud se najde nějaký další shluk, tak nevidím problém, třeba pražáci a brňáci by podle ikonek dali i na dvě skupinky

mám zájem se zapojit (připisujte se formou citace)

A - Pražská
01 -
02 -
03 -
04 -
05 -

B - Jihomoravská
01 -
02 -
03 -
04 -
05 -

C - Jihočeská
01 -
02 -
03 -
04 -
05 -

H - Východočeská
01 - ypres.bass
02 -
03 -
04 -
05 -

L - Liberecká
01 -
02 -
03 -
04 -
05 -

O - Středomoravská
01 -
02 -
03 -
04 -
05 -

P - Západočeská
01 -
02 -
03 -
04 -
05 -

T - Severomoravská
01 -
02 -
03 -
04 -
05 -

V - Východomoravská (Valašská)
01 -
02 -
03 -
04 -
05 -

a teoreticky by podle mapy mohlo být cosi jako BESKYDSKÁ
  • 0

#54 Honza

Honza

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 274 příspěvků(y)
Reputace: 29

Publikováno 8 November 2009 - 17:15:29

všechny nastíněné body jsou otevřené diskuzi, je potřeba všechno tak nějak všeobecně odsouhlasit, protože by nebylo moudré udělat nějaká pravidla, se kterými by většina nesouhlasila. Navrhuji sestavit jakási pravidla a ty přeložit ke schválení budoucím členům. Nemá význam aby pravidla určovali lidi, kteří se akce nehodlají účastnit.

To co jsem napsal bylo myšleno jen jako návrh. Souhlasím s tím, že nejprve sestavit nějaká pravidla a ty potom předložit k diskusi a nakonec ke schválení.
  • 0

#55 jenda1250

jenda1250

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 3,570 příspěvků(y)

Publikováno 8 November 2009 - 17:44:36

To co jsem napsal bylo myšleno jen jako návrh. Souhlasím s tím, že nejprve sestavit nějaká pravidla a ty potom předložit k diskusi a nakonec ke schválení.

Však to ani nijak nekritizuju :roll: nebo jestli to tak vyznělo :) .

Počkáme pár dní a uvidíme co ostatní. Dokud nebude zajištěná základna účastníků, nemá smysl vymýšlet nějaké další krkolomnosti (a to se týká i mě).
  • 0

#56 Honza

Honza

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 274 příspěvků(y)

Publikováno 8 November 2009 - 18:51:42

Jako kritika to nevyznělo, jen jsem tím chtěl podpořit tvoje myšlenky :)

Teď něco k tomu co už bylo napsáno a moje návrhy do diskuze:

1)
Taky jsem pro, aby soutěžící "buňka" měla minimálně 5 členů a navrhuji max. 15 s tím, že každý by mohl soutěžit s 1 až 3 fotkami za předpokladu max. 15 soutěžních fotek z jedné "buňky"

2)
Protože někdo fotí na kinofilm a někdo na svitek, někdo dělá na RC papíry a někdo na baryt z kterýho musí oříznout po uschnutí pásku čímž zmenší rozměr navrhuji že fotky by se lepily na papír o rozměru 24x30 a určil by se minimální rozměr obrazové části fotografie z kinofilmu a ze svitku. Fotografie nalepená na papíře by snížila riziko upatlání od ruk

3)
Téma volné, černobílou a barevnou bych neodděloval

4)
Označení fotek jen čísly bez udání autora

5)
Každá ze "soutěžních buněk" by po vyhodnocení všech souborů vypracovala konečnou tabulku hodnocení a tu by poslala předem určenému dobrovolníkovi, který by veškerá hodnocení zpracoval v konečné pořadí
  • 0

#57 jenda1250

jenda1250

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 3,570 příspěvků(y)

Publikováno 8 November 2009 - 19:48:40

Kromě jedničky souhlas se vším. Vylučovalo by to jinak kvalitní skupiny, no a to, že bude v jednom balíčku 5 fotek od stejného autora bych neviděl jako velký problém, navíc kdybychom měli fotografie označené pouze číslem, stejně by se to nemuselo poznat :) - samozřejmě někteří mají silný rukopis...

Jak lepit fotografie na podklad? Je potřeba vyřešit technické řešení, které bude trvalé, jednoduché, lehké a výsledek skladný (nehodlám jezdit s trakařem).
  • 0

#58 jenda1250

jenda1250

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 3,570 příspěvků(y)

Publikováno 8 November 2009 - 19:53:34

přidávám se...

A - Pražská
01 -
02 -
03 -
04 -
05 -

B - Jihomoravská
01 - Jenda1250
02 -
03 -
04 -
05 -

C - Jihočeská
01 -
02 -
03 -
04 -
05 -

H - Východočeská
01 - ypres.bass
02 -
03 -
04 -
05 -

L - Liberecká
01 -
02 -
03 -
04 -
05 -

O - Středomoravská
01 -
02 -
03 -
04 -
05 -

P - Západočeská
01 -
02 -
03 -
04 -
05 -

T - Severomoravská
01 -
02 -
03 -
04 -
05 -

01 -
02 -
03 -
04 -
05 -

PS: proč jsme zrovna my Béčko? :) :roll:
  • 0

#59 majla

majla

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 525 příspěvků(y)
Reputace: 6

Publikováno 8 November 2009 - 20:11:18

Celé se mi to líbí, na fotopivu mít možnost eště vidět práce ostatních z celý republiky by bylo moc příjemný. I poznámky a body k pravidlům se zatím vyvíjejí rozumně. Jen jsem nedospěl do stádia, abych měl co ukázat (aby to bylo technicky aspoň obstojný a eště to mělo nějakej obsah...)
  • 0

#60 jenda1250

jenda1250

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 3,570 příspěvků(y)

Publikováno 8 November 2009 - 21:20:21

Celé se mi to líbí, na fotopivu mít možnost eště vidět práce ostatních z celý republiky by bylo moc příjemný. I poznámky a body k pravidlům se zatím vyvíjejí rozumně. Jen jsem nedospěl do stádia, abych měl co ukázat (aby to bylo technicky aspoň obstojný a eště to mělo nějakej obsah...)

A takových, kteří se podceňují (ať už ze skromnosti nebo oprávněně) tu je celkem dost, skoro mám takový pocit, že bude problém spíš s nasbíráním dostatečného počtu členů než že by jich bylo moc :roll:. Nicméně věřím, že za rok se další přidají, ale někdo musí začít :)
  • 0

#61 majla

majla

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 525 příspěvků(y)
Reputace: 6

Publikováno 9 November 2009 - 09:17:31

Ale ne psychicky jsem na tom dobře takže slyšet, že moje fotka je sračka unesu a myslím, že nějakej ten názor druhých může být pro mě jen přínos jak se posunout o něco dál. Takže se hlásím do HK okruhu.
  • 0

#62 Drevorubec

Drevorubec

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,324 příspěvků(y)
  • LocationPraha
Reputace: 247

Publikováno 9 November 2009 - 18:05:19

Mě se ta myšlenka taky moc líbí, a přihlásil bych se do Pražské sekty. Akorát doufám, že budu mít čas na zvětšování...
  • 0

#63 Mamiak

Mamiak

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 4,416 příspěvků(y)
Reputace: 255

Publikováno 9 November 2009 - 18:59:13

- pokud se najde nějaký další shluk, tak nevidím problém, třeba pražáci a brňáci by podle ikonek dali i na dvě skupinky

A - Pražská
01 -
02 -
03 -
04 -
05 -

B - Jihomoravská
01 -
02 -
03 -
04 -
05 -

C - Jihočeská
01 -
02 -
03 -
04 -
05 -

H - Východočeská
01 - ypres.bass
02 - mamiak
03 -
04 -
05 -

L - Liberecká
01 -
02 -
03 -
04 -
05 -

O - Středomoravská
01 -
02 -
03 -
04 -
05 -

P - Západočeská
01 -
02 -
03 -
04 -
05 -

T - Severomoravská
01 -
02 -
03 -
04 -
05 -

01 -
02 -
03 -
04 -
05 -

• 0

#64 ploci

ploci

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2,159 příspěvků(y)
  • LocationValachy!
Reputace: 208

Publikováno 9 November 2009 - 19:19:59

já jsem taky pro, akorát nevím ke které buňce přísluším, esli do hradca nebo na valachy...

Chceš valaškú po dyni? On sa ptá, kam patří, když vždy pravíval, že je Valach...
  • 0

#65 ploci

ploci

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2,159 příspěvků(y)
  • LocationValachy!

Publikováno 9 November 2009 - 19:22:47

Ale jinak se mi ty vaše myšlenky líbí, ne že ne.
  • 0

#66 jenda1250

jenda1250

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 3,570 příspěvků(y)

Publikováno 9 November 2009 - 19:58:08

Přidávejte se, prosím, do následující tabulky, Dík.

A - Pražská
01 - Dřevorubec
02 -
03 -
04 -
05 -

B - Jihomoravská
01 - Jenda1250
02 -
03 -
04 -
05 -

C - Jihočeská
01 -
02 -
03 -
04 -
05 -

H - Východočeská
01 - ypres.bass
02 - mamiak
03 - majla
04 -
05 -

L - Liberecká
01 -
02 -
03 -
04 -
05 -

O - Středomoravská
01 -
02 -
03 -
04 -
05 -

P - Západočeská
01 -
02 -
03 -
04 -
05 -

T - Severomoravská
01 -
02 -
03 -
04 -
05 -

01 -
02 -
03 -
04 -
05 -

• 0

#67 ploci

ploci

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2,159 příspěvků(y)
  • LocationValachy!

Publikováno 9 November 2009 - 20:23:10

[quote]
A - Pražská
01 - Dřevorubec
02 -
03 -
04 -
05 -

B - Jihomoravská
01 - Jenda1250
02 -
03 -
04 -
05 -

C - Jihočeská
01 -
02 -
03 -
04 -
05 -

H - Východočeská
01 - ypres.bass
02 - mamiak
03 - majla
04 -
05 -

L - Liberecká
01 -
02 -
03 -
04 -
05 -

O - Středomoravská
01 -
02 -
03 -
04 -
05 -

P - Západočeská
01 -
02 -
03 -
04 -
05 -

T - Severomoravská
01 -
02 -
03 -
04 -
05 -

01 - ploci
02 -
03 -
04 -
05 -
[/quote][/quote]
  • 0

#68 Mamiak

Mamiak

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 4,416 příspěvků(y)

Publikováno 9 November 2009 - 20:35:58

tož jendo, ty v tom děláš pěknej čurbes. esli ty si brněnskej temnokomorník, tak já sa hlásim k valachom 8-)
  • 0

#69 vanourek

vanourek

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 831 příspěvků(y)
  • LocationZlín
Reputace: 135

Publikováno 9 November 2009 - 20:47:42

já sa hlásim k valachom ;)

tož vitaj, poď mezi nás ogaro, dáme si klobásky a slivovicu a hned budeš náš 8-)
  • 0

#70 jenda1250

jenda1250

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 3,570 příspěvků(y)

Publikováno 9 November 2009 - 20:57:34

tož jendo, ty v tom děláš pěknej čurbes. esli ty si brněnskej temnokomorník, tak já sa hlásim k valachom :!:

V Hradci to vypadá docela už slibně, tady jsme zatím dva, předpokládám :? (nebudu nikoho psát bez vysloveného souhlasu). Několik lidí se tvářilo na projekt pozitivně, ale "závazněji" se zatím nevyjádřili (nepřipsali se do tabulky). Je potřeba aby těch aktivních sekcí bylo víc jak dvě 8-) Z Prahy se zatím napsal jenom Dřevorubec (a Gwann se tváří pozitivně), Liberec zatím určitý náznak od Jirif a Pavla (předpokládám když založil tohle vlákno) a Brno zatím jenom Honza + já. Ostatní lokality se buďto přhlásily nebo mlčí.

počkáme do půlky listopadu jak se situace vyvine, případný přesun členů nevylučuju ;)
  • 0

#71 nojgi

nojgi

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,783 příspěvků(y)
Reputace: 72

Publikováno 9 November 2009 - 21:01:57

Co spíše místo MO vyhlásit jednotné fotografické téma, na příštích srazech porovnávat, diskutovat a vybírat náhledy (18x24) a v závěru (jeden z hlavních srazů) udělat konečnou kolekci. Použití výstava pod hlavičkou TK nebo poslat kolekci (výběr z ní) do nějaké soutěže. Velikost snímků by se pak udělala dle propozic soutěží nebo velikosti rámů. Viva nejen jednotlivcům, ale i serveru temnakomora.cz

Určitě se nebudou hlásit všichni a určitě ne každému bude téma vyhovovat. Krajináři nebudou dělat reportáž, lidé ve velkých městech zase pravděpodobně krajinu...atd. Prostě všichni kdo budou mít chuť se hezky potupem času prostřídají.

Má to jeden háček, dobrou duši, která bude vše evidovat snímky shromažďovat, posílat na soutěže...atd. O konečném výběru fotografií se na srazu určiě shodneme.

To jen tak, aby řeč nestála. Za případně vzniklou Pražkou sekci jsem v MO - Nekázanka a tahat se s dalšími deskami se mi moc osobně nechce. Navíc v tomto případě obvolávat a shánět spolupachatele kdy mají čas, abychom se mohli sejít na hodnocení...atd.
  • 0

#72 jenda1250

jenda1250

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 3,570 příspěvků(y)

Publikováno 9 November 2009 - 21:10:49

Co spíše místo MO vyhlásit jednotné fotografické téma, na příštích srazech porovnávat, diskutovat a vybírat náhledy (18x24) a v závěru (jeden z hlavních srazů) udělat konečnou kolekci. Použití výstava pod hlavičkou TK nebo poslat kolekci (výběr z ní) do nějaké soutěže. Velikost snímků by se pak udělala dle propozic soutěží nebo velikosti rámů. Viva nejen jednotlivcům, ale i serveru temnakomora.cz

Určitě se nebudou hlásit všichni a určitě ne každému bude téma vyhovovat. Krajináři nebudou dělat reportáž, lidé ve velkých městech zase pravděpodobně krajinu...atd. Prostě všichni kdo budou mít chuť se hezky potupem času prostřídají.

Má to jeden háček, dobrou duši, která bude vše evidovat snímky shromažďovat, posílat na soutěže...atd. O konečném výběru fotografií se na srazu určiě shodneme.

To jen tak, aby řeč nestála. Za případně vzniklou Pražkou sekci jsem v MO - Nekázanka a tahat se s dalšími deskami se mi moc osobně nechce. Navíc v tomto případě obvolávat a shánět spolupachatele kdy mají čas, abychom se mohli sejít na hodnocení...atd.

Jak se zdá, je dost problém sehnat lidi i na volnou tvorbu, natož určené téma. Obávám se, že by se ti na to všichni (nebo aspoň většina) víš co.

Zdá se, že hledáš spíš výmluvy než možnosti. Kdo tvrdí, že by ses ty musel s něčím tahat nebo organizovat (nepočítám teda přinést pět fotografií na výběr)? Svolat setkání přes samostatné vlákno a hlasování zatím vždycky fungovalo. Jinak myšlenka dobrá. jen se bojím toho, co jsem nastínil už na začátku přízpěvku 8-) .
  • 0

#73 nojgi

nojgi

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,783 příspěvků(y)

Publikováno 9 November 2009 - 21:36:25

Pokud se po mě budou chtít jen fotografie tak není problém.

K MO, dělám mapového referenta a vím jaký to je vopruz včetně vyhlášení. Zatím jsem až tolik každý příspěvek nepročítal, ale horší než se shodnout na bodování je shoda na místě vyhlášení, pohoštění...atd.

Při volném výběru do MO vzniká nehezká bramboračka, aspoń zatím u nás v Nekázance, která se ještě špatně hodnotí. Když dělám reportáž tak neocením krajinu a naopak. Výmluva je spíš v tom, že mi vzniklá věc už nic nového nepřináší. Nic méně, viz úvod. Pokud se po mě budou chtít jen fotografie, finačně půjde rozumě utáhnout (poštovné, vyhlášení)..atd tak proč ne.
  • 0

#74 Honza

Honza

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 274 příspěvků(y)

Publikováno 9 November 2009 - 21:48:06

[quote]
A - Pražská
01 - Dřevorubec
02 -
03 -
04 -
05 -

B - Jihomoravská
01 - Jenda1250
02 - Honza
03 -
04 -
05 -

C - Jihočeská
01 -
02 -
03 -
04 -
05 -

H - Východočeská
01 - ypres.bass
02 - mamiak
03 - majla
04 -
05 -

L - Liberecká
01 -
02 -
03 -
04 -
05 -

O - Středomoravská
01 -
02 -
03 -
04 -
05 -

P - Západočeská
01 -
02 -
03 -
04 -
05 -

T - Severomoravská
01 -
02 -
03 -
04 -
05 -

01 - ploci
02 -
03 -
04 -
05 -
[/quote][/quote][/quote]
  • 0

#75 jenda1250

jenda1250

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 3,570 příspěvků(y)

Publikováno 9 November 2009 - 22:06:32

Noigi: v podstatě se vším musím souhlasit včetně té bramboračky :wink: . Jenom si nemyslím že to proti jiným okruhům nepřinese nějakou výhodu. Máš zajištěno, že fotografie hodnotí lidé, kteří znají proces vzniku a měli by tak dokázat ocenit některé specifičnosti. Prostě názor úzce specializované skupiny diváků. Neříkám ale, že není fajn znát pohled i ostatních fotografů, kteří nedělají klasiku nebo úplných laiků. Sám občas požaduju názor od rodinných příslušníků a překvapivě občas se dozvím zajímavé věci :) .

To Honza:

Díky za trvající přízeň :lol:
  • 0

#76 petr_masek

petr_masek

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 2 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 10 November 2009 - 09:42:33

Náhodou jsem sem zabloudil a koukám, že se tu zakládá nový mapový okruh :wink:
To mě celkem zajímá - dávám dohromady na webu Fotokluby.cz seznam současných i zaniklých mapových okruhů. Takže pokud to rozjedete, dejte vědět - přidám si vás do sbírky :)

Noigi: cos tu psal o prvenství MO Nekázanka je zajímavý - dávám ten seznam dohromady s panem Podvalským a tohle jsem zatím nevěděl. Nechceš o tom napsat krátkej článek? O vašem MO se toho na webu zatím moc nenajde. Taky by mě zajímaly výsledky aktuálních i dřívějších ročníků - kdyžtak mi napiš mail a domluvíme nějakou spolupráci.
  • 0

#77 seykb

seykb

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 148 příspěvků(y)

Publikováno 10 November 2009 - 09:55:18

A - Pražská
01 - Dřevorubec
02 -
03 -
04 -
05 -

B - Jihomoravská
01 - Jenda1250
02 - Honza
03 -
04 -
05 -

C - Jihočeská
01 -
02 -
03 -
04 -
05 -

H - Východočeská
01 - ypres.bass
02 - mamiak
03 - majla
04 -
05 -

L - Liberecká
01 -
02 -
03 -
04 -
05 -

O - Středomoravská
01 -
02 -
03 -
04 -
05 -

P - Západočeská
01 -
02 - seykb
03 -
04 -
05 -

T - Severomoravská
01 -
02 -
03 -
04 -
05 -

01 - ploci
02 -
03 -
04 -
05 -

vedoucí pozici západočeské sekce samozřejmě ponechávám pro mistra Magnoláře...
  • 0

#78 Goro

Goro

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 800 příspěvků(y)
  • LocationHradec Králové
Reputace: 11

Publikováno 10 November 2009 - 11:30:46

Byl jsem vyzván, tak tedy jdu.

A - Pražská
01 - Dřevorubec
02 -
03 -
04 -
05 -

B - Jihomoravská
01 - Jenda1250
02 - Honza
03 -
04 -
05 -

C - Jihočeská
01 -
02 -
03 -
04 -
05 -

H - Východočeská
01 - ypres.bass
02 - mamiak
03 - majla
04 - Goro, předsedův tajemník
05 -

L - Liberecká
01 -
02 -
03 -
04 -
05 -

O - Středomoravská
01 -
02 -
03 -
04 -
05 -

P - Západočeská
01 -
02 - seykb
03 -
04 -
05 -

T - Severomoravská
01 -
02 -
03 -
04 -
05 -

01 - ploci
02 -
03 -
04 -
05 -

• 0

#79 petr_masek

petr_masek

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 2 příspěvků(y)

Publikováno 10 November 2009 - 11:52:36

Jen ještě jedna poznámka - tento MO bude zcela unikátní :lol:

Například v MO Blatenská růže bylo tuším ještě loni v propozicích, že minimálně 3 fotky z kolekce musí být černobílé a letos tohle pravidlo už vypustili. Vypadá to, že klasické ČB fotky ve fotoklubech už téměř vymizely.

Takže váš MO bude z tohoto trendu hodně vybočovat :) A to je dobře :wink:
  • 0

#80 Mamiak

Mamiak

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 4,416 příspěvků(y)

Publikováno 10 November 2009 - 11:53:37

no, víš, my tu tak nějak celkem dost vybočujeme :wink: :)
  • 0

#81 Anonymous

Anonymous
  • Guests

Publikováno 10 November 2009 - 13:21:20

Byl jsem vyzván, tak tedy jdu.

A - Pražská
01 - Dřevorubec
02 -
03 -
04 -
05 -

B - Jihomoravská
01 - Jenda1250
02 - Honza
03 -
04 -
05 -

C - Jihočeská
01 -
02 -
03 -
04 -
05 -

H - Východočeská
01 - ypres.bass
02 - mamiak
03 - majla
05 -

L - Liberecká
01 - Dany
02 -
03 -
04 -
05 -

O - Středomoravská
01 -
02 -
03 -
04 -
05 -

P - Západočeská
01 -
02 - seykb
03 -
04 -
05 -

T - Severomoravská
01 -
02 -
03 -
04 -
05 -

01 - ploci
02 -
03 -
04 -
05 -

• 0

#82 Pavel_P

Pavel_P

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 4,203 příspěvků(y)
Reputace: 469

Publikováno 10 November 2009 - 14:07:55

A - Pražská
01 - Dřevorubec
02 -
03 -
04 -
05 -

B - Jihomoravská
01 - Jenda1250
02 - Honza
03 -
04 -
05 -

C - Jihočeská
01 -
02 -
03 -
04 -
05 -

H - Východočeská
01 - ypres.bass
02 - mamiak
03 - majla
05 -

L - Liberecká
01 - Dany
02 - Pavel_P
03 -
04 -
05 -

O - Středomoravská
01 -
02 -
03 -
04 -
05 -

P - Západočeská
01 -
02 - seykb
03 -
04 -
05 -

T - Severomoravská
01 -
02 -
03 -
04 -
05 -

01 - ploci
02 -
03 -
04 -
05 -

Tak když už se přidal i nejvyšší, připíšu se taky, ač jsem se vůči této myšlence stal sám velmi skeptickým.
  • 0

#83 nojgi

nojgi

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,783 příspěvků(y)

Publikováno 10 November 2009 - 16:53:54

A - Pražská
01 - Dřevorubec
02 - Nojgi
03 -
04 -
05 -

B - Jihomoravská
01 - Jenda1250
02 - Honza
03 -
04 -
05 -

C - Jihočeská
01 -
02 -
03 -
04 -
05 -

H - Východočeská
01 - ypres.bass
02 - mamiak
03 - majla
05 -

L - Liberecká
01 - Dany
02 - Pavel_P
03 -
04 -
05 -

O - Středomoravská
01 -
02 -
03 -
04 -
05 -

P - Západočeská
01 -
02 - seykb
03 -
04 -
05 -

T - Severomoravská
01 -
02 -
03 -
04 -
05 -

01 - ploci
02 -
03 -
04 -
05 -

• 0

#84 Gorgi

Gorgi

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,780 příspěvků(y)
Reputace: 32

Publikováno 10 November 2009 - 17:08:33

A - Pražská
01 - Dřevorubec
02 - Nojgi
03 - Gorgi
04 -
05 -

B - Jihomoravská
01 - Jenda1250
02 - Honza
03 -
04 -
05 -

C - Jihočeská
01 -
02 -
03 -
04 -
05 -

H - Východočeská
01 - ypres.bass
02 - mamiak
03 - majla
05 -

L - Liberecká
01 - Dany
02 - Pavel_P
03 -
04 -
05 -

O - Středomoravská
01 -
02 -
03 -
04 -
05 -

P - Západočeská
01 -
02 - seykb
03 -
04 -
05 -

T - Severomoravská
01 -
02 -
03 -
04 -
05 -

01 - ploci
02 -
03 -
04 -
05 -

• 0

#85 martins

martins

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 405 příspěvků(y)

Publikováno 10 November 2009 - 17:26:08

A - Pražská
01 -
02 -
03 -
04 -
05 -
B - Jihomoravská
01 - Jenda1250
02 -
03 -
04 -
05 -
C - Jihočeská
01 -
02 -
03 -
04 -
05 -
H - Východočeská
01 - ypres.bass
02 -
03 -
04 -
05 -
L - Liberecká
01 -
02 -
03 -
04 -
05 -
O - Středomoravská
01 -
02 -
03 -
04 -
05 -
P - Západočeská
01 -
02 -
03 -
04 -
05 -
T - Severomoravská
01 -martins
02 -
03 -
04 -
05 -
01 -
02 -
03 -
04 -
05 -

Tož se hlásím ,snad nezklamu
  • 0

#86 Honza

Honza

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 274 příspěvků(y)

Publikováno 10 November 2009 - 17:41:20

Tak nás pomalu ale jistě přibývá.

Kvůli přehlednosti by bylo dobré vyplňovat vždy poslední tabulku s nejvíce jménama.
  • 0

#87 Enthropy

Enthropy

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 977 příspěvků(y)
Reputace: 8

Publikováno 10 November 2009 - 17:48:48

A teď kterou? Nechce se mi to kompletovat :wink:
  • 0

#88 aesculap

aesculap

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 139 příspěvků(y)

Publikováno 10 November 2009 - 17:49:59

A teď kterou? Nechce se mi to kompletovat :D

Noasituposlední, co máš teď udělat!!! :) :lol: :lol: :wink:
  • 0

#89 Enthropy

Enthropy

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 977 příspěvků(y)

Publikováno 10 November 2009 - 18:01:53

A - Pražská
01 - Dřevorubec
02 - Nojgi
03 - Gorgi
04 -
05 -

B - Jihomoravská
01 - Jenda1250
02 - Honza
03 - Enthropy
04 -
05 -

C - Jihočeská
01 -
02 -
03 -
04 -
05 -

H - Východočeská
01 - ypres.bass
02 - mamiak
03 - majla
05 -

L - Liberecká
01 - Dany
02 - Pavel_P
03 -
04 -
05 -

O - Středomoravská
01 -
02 -
03 -
04 -
05 -

P - Západočeská
01 -
02 - seykb
03 -
04 -
05 -

T - Severomoravská
01 - martins
02 -
03 -
04 -
05 -

01 - ploci
02 -
03 -
04 -
05 -

• 0

#90 martins

martins

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 405 příspěvků(y)

Publikováno 10 November 2009 - 18:07:54

A - Pražská
01 -
02 -
03 -
04 -
05 -

B - Jihomoravská
01 -
02 -
03 -
04 -
05 -

C - Jihočeská
01 -
02 -
03 -
04 -
05 -

H - Východočeská
01 - ypres.bass
02 -
03 -
04 -
05 -

L - Liberecká
01 -
02 -
03 -
04 -
05 -

O - Středomoravská
01 - martins
02 -
03 -
04 -
05 -

P - Západočeská
01 -
02 -
03 -
04 -
05 -

T - Severomoravská
01 -
02 -
03 -
04 -
05 -

01 -
02 -
03 -
04 -
05 -

jelikož jsem si až pozdě všiml že je zde i středomoravská sekcia ,tož sa opravujem to jen pro trochu zmatku
  • 0

#91 Enthropy

Enthropy

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 977 příspěvků(y)

Publikováno 10 November 2009 - 18:09:30

Soudruhu, to uz si snad děláš prdel, ne? :wink: Cituje se poslední, nejvíc vyplněná tabulka.
  • 0

#92 Honza

Honza

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 274 příspěvků(y)

Publikováno 10 November 2009 - 18:19:42

Soudruhu, to uz si snad děláš prdel, ne? :wink: Cituje se poslední, nejvíc vyplněná tabulka.

Upřesňuji:
1) v určitých případech to může být i předposlední
2) stále ale platí, že to musí být ta, kde je nejvíce jmen
  • 0

#93 otik

otik

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,301 příspěvků(y)
Reputace: 129

Publikováno 10 November 2009 - 18:31:40

A - Pražská
01 - Dřevorubec
02 - Nojgi
03 - Gorgi
04 - Otik
05 -

B - Jihomoravská
01 - Jenda1250
02 - Honza
03 - Enthropy
04 -
05 -

C - Jihočeská
01 -
02 -
03 -
04 -
05 -

H - Východočeská
01 - ypres.bass
02 - mamiak
03 - majla
05 -

L - Liberecká
01 - Dany
02 - Pavel_P
03 -
04 -
05 -

O - Středomoravská
01 - martins
02 -
03 -
04 -
05 -

P - Západočeská
01 -
02 - seykb
03 -
04 -
05 -

T - Severomoravská
01 -
02 -
03 -
04 -
05 -

01 - ploci
02 -
03 -
04 -
05 -

...taky se hlásím, prdnout mezi středo a severomoravu západní čechy, to chce odvahu :wink:
  • 0

#94 ToFF

ToFF

Tlampač (grafoman)

• Moderátoři
  • 1,377 příspěvků(y)
  • LocationTak někde mezi Plzní a Ostravou
Reputace: 90

Publikováno 10 November 2009 - 19:41:01

Tož chlapi, citím povinost zvednout prapor Ostravsko-Beskydsko-Jesenické frakce. Tím vyzývám všechny z této lokality co mají chuť se zapojit, aby mne kontaktovali, buď přes temnou nebo na Sraze Fotografů v Ostravě, a společně jsme dohodli taktiku jak porazit ostatní :wink:
P.S.: No nejlépe ti co mají pořádné fotky, když já sem zatím schopen dodat bojovného ducha.

A - Pražská
01 - Dřevorubec
02 - Nojgi
03 - Gorgi
04 - Otik
05 -

B - Jihomoravská
01 - Jenda1250
02 - Honza
03 - Enthropy
04 -
05 -

C - Jihočeská
01 -
02 -
03 -
04 -
05 -

H - Východočeská
01 - ypres.bass
02 - mamiak
03 - majla
05 -

L - Liberecká
01 - Dany
02 - Pavel_P
03 -
04 -
05 -

O - Středomoravská
01 - martins
02 -
03 -
04 -
05 -

P - Západočeská
01 -
02 - seykb
03 -
04 -
05 -

T - Severomoravská
01 -
02 -
03 -
04 -
05 - ToFF

01 - ploci
02 -
03 -
04 -
05 -

• 0

#95 Vladik

Vladik

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,221 příspěvků(y)

Publikováno 10 November 2009 - 20:34:10

Tak ja se taky hlasim, jen nevim, do ktere skupiny bych se mel prihlasit. Osobne se citim byt nekde na pomezi Severomoravske a Stredomoravske skupiny. Asi bych to tedy spise nakonec videl na tu Stredomoravskou.

Jestli by nebylo lepsi to rozdelit podle kraju :wink:
  • 0

#96 Acer

Acer

Nováček

• Předplatitel
  • 470 příspěvků(y)
  • LocationBruntálsko
Reputace: 269

Publikováno 10 November 2009 - 20:46:11

Neboj, my tě v tom nenecháme vymáchat samotného.

Tož chlapi, citím povinost zvednout prapor Ostravsko-Beskydsko-Jesenické frakce. Tím vyzývám všechny z této lokality co mají chuť se zapojit, aby mne kontaktovali, buď přes temnou nebo na Sraze Fotografů v Ostravě, a společně jsme dohodli taktiku jak porazit ostatní :wink:
P.S.: No nejlépe ti co mají pořádné fotky, když já sem zatím schopen dodat bojovného ducha.

A - Pražská
01 - Dřevorubec
02 - Nojgi
03 - Gorgi
04 - Otik
05 -

B - Jihomoravská
01 - Jenda1250
02 - Honza
03 - Enthropy
04 -
05 -

C - Jihočeská
01 -
02 -
03 -
04 -
05 -

H - Východočeská
01 - ypres.bass
02 - mamiak
03 - majla
05 -

L - Liberecká
01 - Dany
02 - Pavel_P
03 -
04 -
05 -

O - Středomoravská
01 - martins
02 -
03 -
04 -
05 -

P - Západočeská
01 -
02 - seykb
03 -
04 -
05 -

T - Severomoravská
01 -
02 -
03 -
04 - Acer
05 - ToFF

01 - ploci
02 -
03 -
04 -
05 -

• 0

#97 jenda1250

jenda1250

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 3,570 příspěvků(y)

Publikováno 10 November 2009 - 21:35:18

Především je potřeba se připsat někam, kde se hodláte účastnit setkání, jinak by to nemělo moc velký smysl.

Moc děkuji za pozitivní ohlasy, už jsem se začínal bát, že jsme opravdu jenom čudlíkáři :)

Jestli dobře počítám, máme 3 skupiny hotové a dalším dvěma chybí jeden člen do tří. i když pro tentokrát bychom nemuseli být tak přísní :wink:. Ten, kdo zůstane ve skupině osamocen, má vpodstatě tři možnosti:

1. sehnat další dva účastníky a vytvořit skupinu
2. přidat se k nějaké existující (maximální počet členů zatím neomezen)
3. a nepopulární krok - oželet účast.
  • 0

#98 Vladik

Vladik

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,221 příspěvků(y)

Publikováno 10 November 2009 - 22:08:57

Ach jo, kdyz to prave vezmu z toho hlediska setkavani, tak to mam kousek do Olomouce k Martinsovi (45 minut), kousek k Acerovi k Rymarovu (45 minut), ani ten Hradec neni daleko (80 minut), ale treba k Toffovi do Ostravy uz to z ruky je. A konec koncu, jsem vlastne i z toho Brna :-D Toz, babo, rad!!

Nezavedete mi nejakou pozici "plovouciho clena" ruznych okruhu? :-D
  • 0

#99 KGB

KGB

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 389 příspěvků(y)
Reputace: 19

Publikováno 10 November 2009 - 22:21:04

toz to volim volbu 3 a ozelim ucas
  • 0

#100 ypres_bass

ypres_bass

Obchodník zbožím prošlým

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2,736 příspěvků(y)
  • LocationPardubice

Publikováno 10 November 2009 - 23:29:35

toz to volim volbu 3 a ozelim ucas

jestli je ten tvůj průsečík Humpl, tak dojeď do hradca to nemáš daleko...
  • 0

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 členů, 1 návětěvníků, 0 anonymních