víš, ten externí expozimetr ti tu nakonec doporučí každý. nejde o dva tábory, ale o dva přístupy - já mám za to, že potřebuješ nejdříve dostat alespoň jeden solidní negativ, abys poznal, kdy je matrix v koncích. nakonec ten externí má skoro každej u sebe
FE nevím co má, každopádně! matrix modelů jako je f75 je co se týče automatiky o něčem jiném. přeju zdar! a to vyvolání si nech ukázat. uvidíš že to bude inspirativní!
promiň, nerozumím formulaci "měl bys dostat aspoň jeden solidní negativ, abys poznal, kde je matrix v koncích"
mám si to vykládat jako "měl bys naexponovat aspoň jeden negativ správně, abys poznal, že matrix to nezvládne"? to moc nechápu, nedává mi to smysl, leda že by to znamenalo "měl bys naexponovat aspon jeden negativ správně pomocí ručního expozimetru, abys viděl rozdíl oproti těm nepodařenejm expozicím s matrixem" , no stejně to nechápu
Většina negativu bude správně a jenom pár políček, která nafotíš v nějakých vypečených podmínkách, bude mimo mísu. Tohle ti pomůže odhalit, kde používat beze strachu automat a kde mozek.