Přejít na obsah


Fotka

Články jako pomoc novým fotokomorníkům


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
92 odpovědí na toto téma

#51 LuzJi

LuzJi

    Tlampač (grafoman)

  • Předplatitel
  • 2 084 příspěvků(y)
  • LocationTábor
Reputace: 715

Publikováno 26 leden 2010 - 12:19:17

.....vycházel jsem z toho, že
Fórum je rozděleno na odbornou a volnou část. V odborné části se ,prosím, zdržujte příspěvků s tématem nesouvisejících. Volná část je naopak „zcela“ otevřena.

že to "zcela" znamená možnost blábolit z opojení - nic proti zábavnému vláknu zdejších občasných pijáků - a neznamená možnost zeptat se, zda je zde odborník určitého oboru je můj chybný výklad pravidel
temná je soukromý prostor a ty jsi doktor, tak čiň jak uznáš

urážlivej nejsem hlavně že to natřu dvěma ze tří tchýní v těch rohlíčkách

a je tam ještě na kávu, tu si taky uvařím poněvadž kávu mám rád a moc kofeinovým tématům nerozumím

Skoro bych s Tebou až souhlasil, ale v Pravidlech je také odstavec :
Server temnakomora.cz by měl sloužit zejména pro vzájemnou inspiraci a poučení. Nepoužívejte ho tedy prosím jako svůj denníček či blog. Pokud máte tuto potřebu, využívejte k ní pouze vlákna k tomu určená, nebo svá vlastní. Nesoutěžíme o počet příspěvků ani členů. Naším cílem je kvalitní server poskytující informace určené zejména pro rozvoj fotografa a jeho autorských prací.

Možná by tu ale mohlo být vlákno určené k dotazům nebo poptávkám, které se téma serveru tak úplně netýká, ostatní komunikace kolem toho by ale měla probíhat formou e-mailů nebo jiných kontaktů. Přeci jen člověk se mnohdy raději na něco zeptá spíš v okruhu lidí, kteří jsou s ním nějak naladěni.
Ovšem otázkou je aby se to uhlídalo v minimálním rozsahu, že.
  • 0

#52 Pavel_P

Pavel_P

    Hrabě kydoň

  • Moderátoři
  • 4 203 příspěvků(y)
Reputace: 477

Publikováno 26 leden 2010 - 12:28:31

Blábolení z opojení vzniklo kvůli uvolnění atmosféry, která tu v onu chvíli mírně zamrzala. Dle mého to bylo potřebné vlákno, které zase dle mého splnilo svůj účel. A zakládal jsem ho opravdu v opilosti, což mě snad alespoň trochu omlouvá. :) Už je neaktivní a asi je tomu dobře, protože opravdu spadá do velmi podobné kategorie o které píšeš. Zatím prostě budeme používat "ostatní" a bude. Jinak volnosti si myslím, že tu je poslední dobou vcelku dost, ne?
  • 0

#53 kraken

kraken

    Admin pro věci politické, teologické a sociální

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 914 příspěvků(y)
  • LocationOstrata
Reputace: 197

Publikováno 26 leden 2010 - 13:03:03

...
možná by se dalo založit vlákno: pomoc s hledáním odpovědí
vycházím z faktu, že všechno už bylo řečeno, jenom běžnej temnokomorník to nemůže najít, ať už zde, nebo jinde po světě v těch tunách písmen a vět - že by se tam dávaly odkazy
já to zakládat nebudu, cojávím jestli sem taková myšlenka patří nebo nepatří v souvislosti s kodexem



To sem samozrejmne patri, ale myslis ze na web o cernbile fotografii patri Vanilkove rohlicky?

Prosim te neurazej se, jen k tomu jdi trochu s rozmyslem.

.D.


Dany, ogaro, zlatý,

patřím samo k těm kteří tady nekecají nesmyslů typu vanilkové rohlíčky. Myslím si, že na tento web patří.
Tím nechci říct, že se nějak spírám (to bych si nedovolil), pouze jen to, že povídání o tchýniných výborných vanilkových rohlíčcích tento virtuální prostor zlidšťuje!!!!!. A tom to podle mne je. Kdyby tomu tak nebylo, už bych sem nechodil, neb, jak tu již někdo napsal vše již bylo řečeno a pro věci které dělám, se již moc nového nedozvím.

Každopádně si myslím, že kdo hledá ten najde a jak napsal Radim, prostě se tady pravověrní poznají, poznají se ti co to myslí vážně. Osobně doporučuju začátečníkům, aby se spíše jak čerpání informací od nezmámých lidí ne síti, dostavili na sraz, podívali se na fotografie autorů fyzicky a hned ví, od koho si nechat poradit. Mě osobně to hodně otevřelo oči. Pak se již jen ptát toho svého autora jak to dělá. Nic míň nic víc.
Toť má rada pro začátečníky.

Přátelé znažme se být jiní než na ostatních serverech.

PS:
Radime ty tchýniny rohlíčky bych někdy velmi rád ochutnal a v klidu poklábosil nad fotografiemi.

  • 0

#54 kraken

kraken

    Admin pro věci politické, teologické a sociální

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 914 příspěvků(y)
  • LocationOstrata
Reputace: 197

Publikováno 26 leden 2010 - 13:04:34

Žišmarja, nejak mi to celé se mi to nejak tak divno jakože kdyby potrhlo.

Za to sa omlúvám jak sviňa.
  • 0

#55 LuzJi

LuzJi

    Tlampač (grafoman)

  • Předplatitel
  • 2 084 příspěvků(y)
  • LocationTábor
Reputace: 715

Publikováno 26 leden 2010 - 13:23:35

Když už, tak něco k tématu jak to vidím coby věčný začátečník.
Docela určitě, kdo začíná, má spousty možností jak se dostat k informacím jak na to.
Pro úplného začátečníka ale není dobré, aby se prodíral spletí těch tisíců informací, které lze najít nejen zde.
Takže výrazný odkaz na Mamiakovu školku na úvodní straně bych doporučil.
Ostatně je zájem o nové temnokomorníky, tak jim to zjednodušit.

To co navrhuje Pavel_P považuji za dobrou věc, ale už bych tomu nedával náplast jako pomoc začátečníků. Tohle si myslím bude vyhledávat ten, který už bude mít ty první kroky za sebou a hledá další rozvoj.

Osobně nyní po cca 40 letech začátcích začínám mít pocit, že bych už mohl udělat další krok. Tak nějak ve svých letech už začínám chápat na co asi stačím a co bych se ještě mohl zvládnout naučit :) . A možná že právě trocha nahlédnutí do kuchyně těm zkušenějším mi může dát nějaký ten další impulz. Protože co jsem za poslední půlrok pochytil jak tady, tak především při přímém kontaktu s některými z Vás, to mě utvrzuje že v těch knížkách prostě neumím dost dobře číst mezi řádky.
Tím chci říct, že ten osobní kontakt je pro zkušenosti nenahraditelný.

Takže já bych si podobné články pročítal. A pak se autorů třeba ptal dál na detaily, bylo-li by třeba. S tím by museli počítat !!!
Jen si myslím, že by neškodilo těm jednotlivým článkům dát nějakou takovou jednotnou osnovu. Čistě jen pro to, abych jako čtenář, kterého třeba bude zrovna zajímat něco z negativního procesu, nemusel pracně pročítat vždy celý článek, protože každý autor tomu dá jinou fazónu. Třeba by stačilo použít jako schéma zdejší Obsah fóra temnakomora.cz. Každý autor by si pochopitelně vybral jen to o čem chce psát, ale bylo by to tak pro čtenáře přehlednější.

Snad to píšu zbytečně, ale ty švestkový knedlíky k obědu byly dneska fakt dobrý, dostal jsem z nich psavou náladu, tak jsem se vybouřil tady.
  • 0

#56 Anonymous

Anonymous
  • Guests
Reputace: 0

Publikováno 26 leden 2010 - 13:28:26

A az sem zacne nekdo psat o tom jak je ten digital lepsi a podobne jak mu mam ric ze je to tady jen o analogove fotce, kdyz tu najde tema o vanilkovych rohliccich a kave a podobne? I Radim sam na mne vytahl okamzite jakto ze jemu jsem to zasekl ale pomylene blaboleni v opojeni jsem tu nechal.

Zkuste se na to podivat takhle.

Pokud se to nekde zvrhne postupne od debaty o OM masinkach v to ze je moje tchyne umi delat skvelej gulas a ze sem ji u toho minule vyfotil tak to treba necham ale ne ze se budou zakladat takovato temata. Na to zapomente.

.D.
  • 0

#57 Anonymous

Anonymous
  • Guests
Reputace: 0

Publikováno 26 leden 2010 - 13:38:43

Kdyby tomu tak nebylo, už bych sem nechodil, neb, jak tu již někdo napsal vše již bylo řečeno a pro věci které dělám, se již moc nového nedozvím.


Necejtis jak je to egoisticke ty uz si odsud odnesl vsechno, tak pokud to tady ted nebude po tvem tak sem nebudes chodit?

Krakene co blaznis.

Takhle to nejde delat. Kdybych to takhle udelal ja tak jsem tenhle web nikdy nezalozil (treba by to ale udelal nekdo jinej). Protoze po technicke strance mi tenhle web nedal vubec nic. Prinesl mi uzasne lidi a nektere my bohuzel i odnesl, ale to je zivot.
  • 0

#58 RHx

RHx

    Hrabě kydoň

  • Předplatitel
  • 5 704 příspěvků(y)
  • LocationHK
Reputace: 387

Publikováno 26 leden 2010 - 13:44:27

rohlíčky to mají prohrané, nevadí
nedorozumění, jaká se dějí přes klávesnice denně

PS:
Radime ty tchýniny rohlíčky bych někdy velmi rád ochutnal a v klidu poklábosil nad fotografiemi

druhá tchýně právě ten dobrej recept nedá, ale podle zde získaného se budu snažit poslat ochutnávku s miskama, ale avizuj týden předem, že bude předávka, abych stihl zadělat těsto :)
  • 0

#59 Pavel_P

Pavel_P

    Hrabě kydoň

  • Moderátoři
  • 4 203 příspěvků(y)
Reputace: 477

Publikováno 26 leden 2010 - 13:55:11

Krakene, čoveče, já si tím úplně nejsem tak jistý, když o tom tak přemýšlím. Vezmu si za příklad dva konkrétní servery (nefotografické), ale nebudu je jmenovat. Jeden je díky svým omezeným hw nárokům hodně moderovaný a obsahuje hodně pravidel. Druhý je zase maximálně otevřený, můžeš tam takřka cokoliv. Oba znám cca 8 let. Na tom hlídanějším serveru v okamžiku, kdy se téma vyčerpalo tak jako u nás začaly hromadné odchody a přesuny. Trvalo to asi půl roku a lidi se začali vracet. I ten největší kritik totiž uznal jeden ze silných nešvarů těch otevřených serverů. Kvůli své otevřenosti se totiž rozdrobil. Navíc, také díky těm podružným tématům začali přicházet noví lidé. Ono to zní samozřejmě dobře, noví lidé, ale když jsi se nad tím zamyslel, byly to povětšinou lidé, které dané téma až tak nezajímalo, jen si prostě chtěli zpříjemnit den pokecem o věcech, které se jim líbí. Ty řeči však ale byly vlastně úplně prázdné. Já si dal od obou delší pauzu a užíval si zdejší temnou komoru. A co vidím, když se vrátím? Dva svým způsobem extrémy. První server asi umírá, tedy počet jeho členů se víceméně ustálil, dál neroste, je to taková postarší rodina se všemi svými dobrými i špatnými rituály. Stále tam je však ta stará atmosféra a když se sjede sraz, je to super parta. Druhý server je na tom dle mého o poznání hůř. Ta divokost ho dle mého zabila. V přirovnání by se dalo říci, že se tam ve vlákně o vf řeší focení na mobil... Krakene, prostě je to takhle. To, že se téma vyčerpá a server začne umírat je naprosto přirozená věc. Zažilo to už tisíc serverů a větišou se tomu tak stává po těch třech letech existence. Je však velmi těžké určit, jakou cestou se pak vydat. Tobě se teď možná zdá, že recepty na vanilkové rohlíčky (nadnesený příklad) můžou přinést zpět ten pocit ztmelení, který tu vždy byl tak patrný. Na tom serveru o kterém jsem psal to byl RC model helikoptéry... Nevím jak to co tu píšu ukončit. Snad jen, že nic není tak jednoduché a že naprostá demokracie (tedy vláda lidu) není povětšinou tou nejlepší cestou ke štěstí, jak všichni známe z příkladů i mimo tento virtuální svět.

Měli jsme tu vládu pevné ruky(teď myslím spíš na Notoria, který jako rychloraný kolt dával vše do rychtiku), teď se tu sází na otevřenost. Já osobně jsem z toho trochu rozpačitý, jak víte, není to úplně můj šálek kávy. Nicméně uvidíme do budoucna, to bude ta nejlepší odpověď na tyhle všechny táry...
  • 0

#60 kid

kid

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 334 příspěvků(y)
Reputace: 40

Publikováno 26 leden 2010 - 14:37:06

To je těžké určit, co patří nebo nepatří na odborné fórum. Pokud se někdo cítí být členem byť odborného společenství, rád se svěří či poradí i o záležitostech netýkajících se ani náhodou původního tématu fóra. K tomu účelu je na fórech často vyhrazeno místo pro příspěvky typu "zcela mimo mísu". Ovšem pouze tam. A vůbec není na škodu tuto oblast periodicky do mrtě vyčistit.
Jak napsal Kraken, fórum to zlidšťuje a lidi sbližuje. V ostatních vláknech je ovšem třeba dodržovat kázeň. Je škoda se úplně tomu bránit.
  • 0

#61 kraken

kraken

    Admin pro věci politické, teologické a sociální

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 914 příspěvků(y)
  • LocationOstrata
Reputace: 197

Publikováno 26 leden 2010 - 14:45:00

Tááák vy smyci a teďka já :)

Prvně, se tak trošku omlouvám za svoji prchlivost, až nyní jsem otevřel a přečetl nefototéma. Má předchozí úvahy praměnily z toho, že se Radim někde "při řešení jiných záležitostí" spustil a přejel na téma vanilkových rohlíčků. Že se tu někde probíraly recepty na rohlíčky jsem něvědel.

Teď když sem si to skóknul musím uznat, že toto téma není snad zrovna úplně košer a jako admin bych asi taky zasáhl. Čili to na vysvětlenou v úvodu.

Stále si však stojím na tom, a nikdo mi to nevyvrátí, že výjimka tohoto serveru je v lidskosti (uvítání nového temnokomrníka, neřkuli temnokomornice, rychlé odpovědi na otázky i u začátečníků a celkově lidský přístup) a tímto se TK vymyká všemu jinému.

Na Danyho dotaz: "Necejtis jak je to egoisticke ty uz si odsud odnesl vsechno, tak pokud to tady ted nebude po tvem tak sem nebudes chodit?"

Krakene co blaznis.


To, že je egoistické si nemyslím, stejně jako si nemyslím, že sem si s temné odnesl všechno.
Osobně si myslím, že jsem temné více dal než vzal a to ve zjevném nepoměru. V době kdy temna vznikala jsem byl už aktivním, vystavujícím, temnokomorníkem s vlastním vyzkoušeným procesem!!!
Nechci říct, že mi temné ale nic nedala, ale na mém procesu (temnickém a vyzkoušeném) se to příliš neprojevilo. Toliko k tomu co mi TK technicky dala.
Největší přínos vidím v lidech, které jsem jsem díky TK poznal. Jsou to skutečně lidé s otevřeným srdcem, jsou to mí nejbližší přátelé, je to má druhá rodina a já to tak prostě vidím.
To je ta pro mě největší deviza. Jsou to ty jeji lidské řeči, jejich filosofie, jejich pohled na svět..... nad tím já žasnu a to mě obohacuje, to obohacuje mou fotografii více než otázky, zda je lepší rodinal nebo ID11, jestli kyselý nabo TF2.

Chtěl bych tedy říct, že neapeluju na zmatek a narchii na TK, ale na lidství, onu živočišnost člověka, které se v dnešné době lidí ztrácí...... to je můj obraz temné.........

Snad již jsem byl pochopen. Omlouvám se.....
  • 0

#62 Anonymous

Anonymous
  • Guests
Reputace: 0

Publikováno 26 leden 2010 - 15:00:23

Tááák vy smyci a teďka já :)

........

Snad již jsem byl pochopen. Omlouvám se.....


Byl :), Diky
  • 0

#63 ypres_bass

ypres_bass

    Obchodník zbožím prošlým

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 736 příspěvků(y)
  • LocationPardubice
Reputace: 52

Publikováno 26 leden 2010 - 15:05:42

a já jsem sa v tym úplně ztratil!
  • 0

#64 Anonymous

Anonymous
  • Guests
Reputace: 0

Publikováno 26 leden 2010 - 15:09:07

Timto ustanovuji Krakena jako admina pro veci Politicke a teologicke a socialni.

:):):):)
  • 0

#65 kraken

kraken

    Admin pro věci politické, teologické a sociální

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 914 příspěvků(y)
  • LocationOstrata
Reputace: 197

Publikováno 26 leden 2010 - 15:25:42

ÓÓÓÓóóóóóó, děkuju, zasloužil sem si to :-)
Všimněte si prosím tych hvězdiček, věcej jak major Zeman a generál Svoboda dohromady, Jásetjte a provolávejte slááááávááááááááá Krakenovi.
Tymato svojíma slovami sa nezvratně potrvdilo, že néééésu vúúúúbec žádné egoista!!!!

Tož tak :roll: :oops: :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
  • 0

#66 Anonymous

Anonymous
  • Guests
Reputace: 0

Publikováno 26 leden 2010 - 15:30:37

Krakénku milý, slunce naše jasné, gratuluji! Z celého srdéčka. Jistě už jsi zapomněl, jak jsem ti na srazu vyhrožoval smazáním, to byl jenom takový žert, no chápeš, mezi nama jen tak jako ze srandy. :oops: :roll:
  • 0

#67 Pavel_P

Pavel_P

    Hrabě kydoň

  • Moderátoři
  • 4 203 příspěvků(y)
Reputace: 477

Publikováno 26 leden 2010 - 15:32:46

Takže kraken už byl definitivně vypuštěn!
Vložený obrázek
  • 0

#68 RHx

RHx

    Hrabě kydoň

  • Předplatitel
  • 5 704 příspěvků(y)
  • LocationHK
Reputace: 387

Publikováno 26 leden 2010 - 15:42:23

gratuluji!
konečně nějakej admin co má rád sladký :roll:
budeš potřebovat temnej stejnokroj, abys tam dal ty hvězdičky
to by pak byl portrét s tou uniformou
  • 0

#69 kdoco

kdoco

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 070 příspěvků(y)
Reputace: 109

Publikováno 26 leden 2010 - 15:45:37

áááha... tak už víme jak to bylo s tím "naším hradečanem" - pánové si dělali očko. oni vjedió kdo asi půjde k moci....
  • 0

#70 prema

prema

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 558 příspěvků(y)
Reputace: 9

Publikováno 26 leden 2010 - 16:00:35

kid píše : Pokud se někdo cítí být členem byť odborného společenství, rád se svěří či poradí i o záležitostech netýkajících se ani náhodou původního tématu fóra. K tomu účelu je na fórech často vyhrazeno místo pro příspěvky typu "zcela mimo mísu". Ovšem pouze tam. A vůbec není na škodu tuto oblast periodicky do mrtě vyčistit.

Pavel_P píše :Ono to zní samozřejmě dobře, noví lidé, ale když jsi se nad tím zamyslel, byli to povětšinou lidé, které dané téma až tak nezajímalo, jen si prostě chtěli zpříjemnit den pokecem o věcech, které se jim líbí. Ty řeči však ale byly vlastně úplně prázdné.

To je přesně ono. Navíc si myslím, že pro lidský prvek je dost místa i ve věcných debatách. Mnohdy stačí do článku vložená odlehčovací věta, smajlík , a hned je atmosféra debaty někde jinde. To, že se debatuje o konkrétních věcech přeci zdaleka nemusí nutně znamenat suchopárnost. Ale zpět k původnímu příspěvku. Osobně si myslím, že pro vyloženého začátečníka je opravdu zbytečné cokoli dělat. Existují knihovny, kde je ze starší doby kde co, net je plný poměrně slušných návodů ,jak to na základní úrovni dělat. Proces je navíc ve své základní úrovni / t.j. běžné světelné podmínky, malý výstupní formát /natolik primitivní, že jej za jeden víkend musí při troše iniciativy zvládnout i ten největší ignorant. Smysl tohoto specializovaného webu by ale myslím neměl být v babrání se v základech, to bych jaksi očekával, že už to uživatel zvládl samostudiem, ale právě ve vzájemném obohacování se o různé fígle a specialitky, které na masových serverech nebo v knihách většinou nikdo nenajde. Myslím, že odlišnost TK by měla být především v obsahu informací, ne jen ve formě komunikace. Mě osobně by se např. velmi líbila následující forma předávání zkušeností. Autor případného příspěvku by prezentoval jednu fotografii ze své tvorby, kterou považuje za velmi zdařilou a současně něčím po technické stránce zvláštní- např. obtížné , přitom zvládnuté světelné podmínky, práce s vysokou citlivostí s výborným výsledkem, manipulace s tonalitou atp. , prostě věci, které nejsou tak úplně samozřejmé. A k ní by napsal postup vzniku od A do Z se zdůvodněním jednotlivých kroků, tj., proč se rozhodl zrovna tak a ne jinak. Naprosto ideální by přitom bylo současné vložení surové / nenadržované, jednou svícené fotografie / a finálního produktu. Problém vidím jen v té zpropadené digitalizaci, kterou zvládá málokdo / když vidím, co se mi po půlhodinovém ladění na mém domácím monitoru tak, aby to co nejvíce připomínalo reálnou zvětšeninu zobrazí na monitoru jiném, je mi neskutečně stydno/. Klidně bych něco takového zkusil vyprodukovat, kdyby byl zájem, i ten zkalibrovaný monitor bych nějak sehnal, přinejhorším by to skončilo ve zdejším propadlišti dějin.
  • 0

#71 ryunin

ryunin

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 696 příspěvků(y)
Reputace: 1

Publikováno 26 leden 2010 - 17:40:41

Já tady do toho nemám moc co mluvit, ale ten nápad Pavla se mi líbí v tom smyslu, že by se v nějakým extra vlákně představili všichni ti, co jsou zasloužilí temnokomorníci a veteráni, ale i třeba nedávní začátečníci, co už se něco naučili a představili svou kuchyni, svý aparáty, svý finty a fígle - ne pro zahlcení informacemi nebo pro to, aby se přeli, čí metoda je lepší, ale prostě aby se podělili s druhými, co fotí, čím fotí a jak to dělaj v komoře a proč - to by bylo fajn pro začátečníky i pro ty z vás, co se znáte, ale třeba jste nevěděli, že ten a ten dělá takovou a takovou konkrétní zajímovou věc - a to si myslím by nebylo proti filozofii temný komory tady, že by to totiž nebyl ani nečí blog, ani deníček, ani spisy o ničem, ale prostě "Nahlídněte do mý vlastní kuchyně fotografa a koukněte se, co tu mám a jak to dělám". To by bylo moc zajímavý po technický, ale i po lidský stránce. Takový přehled lidí, který něco umí a maj co druhým nabídnout, tu asi není. Každej by napsal třeba jenom tři čtyři odstavce a spíš než by opakoval běžný postupy, tak by zmínil nějakou zvláštnost, čím se jeho metoda liší od druhých a proč.
  • 0

#72 LukasJ

LukasJ

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 319 příspěvků(y)
Reputace: 4

Publikováno 26 leden 2010 - 17:47:20

Nápad určitě dobrej. Vono i pro strší "harcovníky" to může bejt zajímavý. Přecijenom, co temnokomorník, to jinej postup. Určitě není naškodu si přečíst, jak to dělá někdo jinej.
Jednoznačně jsem pro.
  • 0

#73 Stříbrokaz

Stříbrokaz

    Tlampač (grafoman)

  • Předplatitel
  • 1 660 příspěvků(y)
  • LocationModřany
Reputace: 284

Publikováno 26 leden 2010 - 18:05:03

Nápad určitě dobrej. Vono i pro strší "harcovníky" to může bejt zajímavý. Přecijenom, co temnokomorník, to jinej postup. Určitě není naškodu si přečíst, jak to dělá někdo jinej.
Jednoznačně jsem pro.

Proto sem navrhoval tu tabulku, na začátku to mít sesumírovaný, v textu rozvedený do plné epické šíře každého komorníka.
  • 0

#74 zdenab2

zdenab2

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 617 příspěvků(y)
  • LocationKopanice
Reputace: 2

Publikováno 26 leden 2010 - 18:22:32

Podotýkám,že nevím jestli je tohle technicky možné.

Co takhle napsat jeden článek a vždycky třeba sekce volání filmu.A popsané dělá se to takhle a Kraken(příklad) být v textu třeba modře to jméno a po kliknutí na něj by to zobrazilo jeho postup při volání filmu.Atd.Pak třeba já nevím ustalování filmu se dělá... a třeba Pavel P to dělá jinak.A při kliknutí na to jméno by se zobrazil postup který dělá Pavel P.
Byl by to vlastně jeden ucelený článek s tím,že když se chce někdo chce dovědět,jak to dělá někdo druhý,tak klikne na jméno a tam se mu zobrazí postup toho dotyčného,který se něčím liší.
Kdo bude chtít jednoduchý,ucelený návod si přečte jen ten základ a kdo bude mít už chuť zkusit to jinak rozklikne odkaz.Nebude to tak začínajícím plantat hlavu.
jestli je to blbost,tak mě smázněte :roll:
  • 0

#75 kraken

kraken

    Admin pro věci politické, teologické a sociální

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 914 příspěvků(y)
  • LocationOstrata
Reputace: 197

Publikováno 26 leden 2010 - 18:26:36

Krakénku milý, slunce naše jasné, gratuluji! Z celého srdéčka. Jistě už jsi zapomněl, jak jsem ti na srazu vyhrožoval smazáním, to byl jenom takový žert, no chápeš, mezi nama jen tak jako ze srandy. :oops: :roll:


Notorie, chápu velmi dobře :wink:
  • 0

#76 LukasJ

LukasJ

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 319 příspěvků(y)
Reputace: 4

Publikováno 26 leden 2010 - 18:28:38

njn, ale škatulkování asi není to co bych chtěl tam vidět.
  • 0

#77 kraken

kraken

    Admin pro věci politické, teologické a sociální

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 914 příspěvků(y)
  • LocationOstrata
Reputace: 197

Publikováno 26 leden 2010 - 18:32:06

Takže kraken už byl definitivně vypuštěn!
Vložený obrázek


Tak tak, ani Ned Land sa nebude chytat :oops:
  • 0

#78 otik

otik

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 300 příspěvků(y)
Reputace: 129

Publikováno 26 leden 2010 - 19:20:09

...historický okamžik. Toho lahváče, co si teď otevřu, dnes vypiji na zdraví Krakenovo, co by nového admina Komory Temné.
  • 0

#79 RHx

RHx

    Hrabě kydoň

  • Předplatitel
  • 5 704 příspěvků(y)
  • LocationHK
Reputace: 387

Publikováno 26 leden 2010 - 19:40:29

...historický okamžik. Toho lahváče, co si teď otevřu, dnes vypiji na zdraví Krakenovo, co by nového admina Komory Temné.

je to on, náš hradečan a admin veselý
Vložený obrázek
  • 0

#80 Pavel_P

Pavel_P

    Hrabě kydoň

  • Moderátoři
  • 4 203 příspěvků(y)
Reputace: 477

Publikováno 26 leden 2010 - 19:47:51

Ryuin mě pochopil velmi dobře. Měl jsem od toho podobný očekávání jaké jsem plánoval při zakládání fotek fotokomory. Člověk kouká na cizí fotky a najednou si všimne malýho zařízení jen tak mimochodem loženýho v rohu. Autora by nikdy nenapadlo, že tohle někdo nezná a přitom!

Nechtěl jsem prostě jen další tisící návod tak jak to vy ostatní vidíte. Ale prostě lidský povídání o určitý cestě a jejím vývoji. A psaný tak, že popisuje celek, ne jen samostatný úseky. Kolikrát tu jen zaznělo, že konkrétní rady jsou neúčiný, protože každej má jinej postup. Mno a tady by to právě bylo se vším všudy i kusem toho lidskýho já....

Asi bylo chybou dát tomu vláknu tenhle název. Ale já to nějak stručně neuměl vyjádřit. A jak je vidět, neumím to ani na sto řádcích :)
  • 0

#81 Vlcak

Vlcak

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 279 příspěvků(y)
Reputace: 96

Publikováno 26 leden 2010 - 20:01:18

...historický okamžik. Toho lahváče, co si teď otevřu, dnes vypiji na zdraví Krakenovo, co by nového admina Komory Temné.

je to on, náš hradečan a admin veselý
Vložený obrázek


ooo a dokonce se svou vernisazovou kravatou, to je slava dvojnasobna! :oops:
  • 0

#82 vanourek

vanourek

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 831 příspěvků(y)
  • LocationZlín
Reputace: 135

Publikováno 26 leden 2010 - 20:07:31

To je krasavec, já som sa zamiloval :oops: Mamiáku, co to máš za pristroj, smím li se optat? :lol:
  • 0

#83 KGB

KGB

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 389 příspěvků(y)
Reputace: 20

Publikováno 26 leden 2010 - 20:10:42

tu fotku chcu nad postel :oops:
  • 0

#84 Pavel_P

Pavel_P

    Hrabě kydoň

  • Moderátoři
  • 4 203 příspěvků(y)
Reputace: 477

Publikováno 26 leden 2010 - 20:52:32

Mamiáku, co to máš za pristroj, smím li se optat? :)

Bronica, co jinýho :)
  • 0

#85 Vlcak

Vlcak

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 279 příspěvků(y)
Reputace: 96

Publikováno 26 leden 2010 - 20:56:14

hele a co trosku jinak, kdyby to napriklad bylo moderovane.
Pokud by se nasel nekdo kdo zna tvorbu daneho autora, a ptal by se napriklad jak byla delana...ze autor nevychrli jak to delal, ale nekdo koho to zajima se doptaval. Mozna by to bylo uzitecnejsi..


ale nevim, mam v sobe lahvinku vina :oops:
  • 0

#86 Pavel_P

Pavel_P

    Hrabě kydoň

  • Moderátoři
  • 4 203 příspěvků(y)
Reputace: 477

Publikováno 26 leden 2010 - 21:04:41

To už mě taky napadlo :) Pokud je mezi námi někdo s reportérskými schopnostmi, můžeme na srazu udělat pár inerview :) Jak v psané podobě, tak v zvukové by to jistě byla velká ehm zajímavost :)
  • 0

#87 Vlcak

Vlcak

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 279 příspěvků(y)
Reputace: 96

Publikováno 26 leden 2010 - 21:13:46

To už mě taky napadlo :oops: Pokud je mezi námi někdo s reportérskými schopnostmi, můžeme na srazu udělat pár inerview :lol: Jak v psané podobě, tak v zvukové by to jistě byla velká ehm zajímavost :lol:


spis pokud znas daneho tvorbu, vyberes si jednu fotku a s dotycnym ji rozeberes...napr. me u par lidi vzdycky probleskne nejaka fotka, pod kterou mam ty dotycne vsugerovane 8-)
  • 0

#88 jenda1250

jenda1250

    Hrabě kydoň

  • Moderátoři
  • 3 570 příspěvků(y)
Reputace: 401

Publikováno 26 leden 2010 - 21:18:02

To už mě taky napadlo :lol: Pokud je mezi námi někdo s reportérskými schopnostmi, můžeme na srazu udělat pár inerview 8-) Jak v psané podobě, tak v zvukové by to jistě byla velká ehm zajímavost :D


..... a pak to hňápnu do teho ustalovača a dám si po kalíšku .....

:oops: :lol:

Asi by to bylo zajímavý i jako demografickej průzkum (zvukový záznam).
  • 0

#89 zdenab2

zdenab2

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 617 příspěvků(y)
  • LocationKopanice
Reputace: 2

Publikováno 26 leden 2010 - 21:21:26

můžeme na srazu udělat pár inerview :lol: Jak v psané podobě, tak v zvukové by to jistě byla velká ehm zajímavost :lol:


Možná,že nad těma pár kalíškama by vznikla velice kvalitní nahrávka :oops: Jde jen o to,jak to pak půjde dekodovat.
  • 0

#90 StanislavPleva

StanislavPleva

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 215 příspěvků(y)
Reputace: 1

Publikováno 26 leden 2010 - 21:22:52

To už mě taky napadlo :oops: Pokud je mezi námi někdo s reportérskými schopnostmi, můžeme na srazu udělat pár inerview :lol: Jak v psané podobě, tak v zvukové by to jistě byla velká ehm zajímavost :lol:


spis pokud znas daneho tvorbu, vyberes si jednu fotku a s dotycnym ji rozeberes...napr. me u par lidi vzdycky probleskne nejaka fotka, pod kterou mam ty dotycne vsugerovane 8-)


Tak to bude něco jako "černý vovce". Taková investigativní žůrnalistika. :D
  • 0

#91 Mamiak

Mamiak

    Hrabě kydoň

  • Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 4 416 příspěvků(y)
Reputace: 258

Publikováno 26 leden 2010 - 23:59:10

ad rohlíčky: velmi se mně ulevilo, už sem v jistym ohledu začínal propadat beznaději. děkuju všem zúčastnejm za projevenou moudrost a těšim se, že na příštim sraze BUDOU ROHLÍČKY k mání v množství většim než malym! :-P
  • 0

#92 Anonymous

Anonymous
  • Guests
Reputace: 0

Publikováno 27 leden 2010 - 08:35:42

ad rohlíčky: velmi se mně ulevilo, už sem v jistym ohledu začínal propadat beznaději. děkuju všem zúčastnejm za projevenou moudrost a těšim se, že na příštim sraze BUDOU ROHLÍČKY k mání v množství většim než malym! :)

"Rohlíčky budou obzvláště vypečené. Pro obvzláště vypečeného císaře." :-P :?
  • 0

#93 ryunin

ryunin

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 696 příspěvků(y)
Reputace: 1

Publikováno 27 leden 2010 - 10:20:40

Ryuin mě pochopil velmi dobře. Měl jsem od toho podobný očekávání jaké jsem plánoval při zakládání fotek fotokomory. Člověk kouká na cizí fotky a najednou si všimne malýho zařízení jen tak mimochodem loženýho v rohu. Autora by nikdy nenapadlo, že tohle někdo nezná a přitom!

Nechtěl jsem prostě jen další tisící návod tak jak to vy ostatní vidíte. Ale prostě lidský povídání o určitý cestě a jejím vývoji. A psaný tak, že popisuje celek, ne jen samostatný úseky. Kolikrát tu jen zaznělo, že konkrétní rady jsou neúčiný, protože každej má jinej postup. Mno a tady by to právě bylo se vším všudy i kusem toho lidskýho já....

Asi bylo chybou dát tomu vláknu tenhle název. Ale já to nějak stručně neuměl vyjádřit. A jak je vidět, neumím to ani na sto řádcích :-P


Co vlákno nazvat "Pohled do mé kuchyně" nebo tak něco
a napsat: oblíbené aparáty a objektivy, a proč
oblíbená témata - co fotím a proč
oblíbené filmy a proč
zvláštnosti při vyvolávání nebo jak se liší můj způsob vyvolávání od běžných metod

oblíbené techniky a materiály pro zvětšování


Prostě takový širší, osobnější profil zdejších veteránů nebo kohokoliv kdo má pocit, že má co druhým nabídnout

pro začátečníky, ale možná i pro ostatní, kdo tak dobře neznají zdejší veterány, by asi bylo fajn se v nich a jejich nádobí a pohledu na fotografii trochu zorientovat - pak by člověk šel na sraz trochu míň vyjevenej a taky by se třeba na konkrétní osoby těšil, protože ho zajímá podobná technika nebo aparáty atd.
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 členů, 0 návštěvníků, 0 anonymních