Ten Penatacon jsem viděl u Blažka za 1900 i s hranolem. Šli byste do toho? Nehrozí riziko, že to tělo bude třeba nějak poškozené a já to nepoznám? anebo ten pán má solidní věci? U Blažka ve Vodičkově na mě působí vždycky příjemně a seriozně, takže... A ta cena dobrý?
Hrozí.
Závada č. 1: posuv filmu. Políčka se překrývají. To bez filmu nevyzkoušíš. Dá se nechat seřídit, opravit. 300,- - 1000,-
Závada č. 2: závěrka, nechodí některé časy(1/125). To poznáš i bez filmu. Dá se nechat seřídit, vyčistit, namazat. 300, - 500,-
Závada č. 3: clona u DDR objektivů poměrně často přestane fungovat, je potřeba ji nechat vyčistit. Dá se poznat taktéž bez filmu. Cca 300,- za vyčištění.
Doporučuju si počíst místní fórum, k SIxům už tady toho bude. Taky doporučuju prostudovat www.pentaconsix.com. Taky máme zde TK.cz návod na založení filmu do Sixe.
p.s. kdybych měl onehdá zkušenosti, co mám dneska, přišetřil bych nějakej groš a koupil Pentax 6x7.
p.s.2: Blažek ve Vodičkově ulici? Není to mýlka? Nebo mi něco uniklo? Znám Fotoškoda a Fotopazdera.