Vážený kolego, Zbyňku. "Čas, ani prd nezastavíš". Naše generace 50. let byla svědkem neuvěřitelného vývoje technického pokroku. Omezený přístup k mnoha informacím, technickému vybavení, utvářel určité mýty a symboly dokonalosti. Zažili jsme nedostatek a vážili si každé maličkosti, která byla vyvážena snahou o splnění svých snů. Můj starší kamarád cyklista si na svůj první bicykl, který skládal postupně po jednotlivých součástkách, vydělal sběrem starého papíru. Byl to cestovní Favorit 12, který najezdil více než 35000 Km, než praskla dolní rámová trubka u hlavy řízení. Věci se udržovaly a mladistvé sny se postupně naplňovaly. Italské sedlo, měnič Huret, pak za více něž dvacetiletí vlastní, postupně naplňovaný sen o závodním silničním speciálu. Podobně v oblasti vize o černobílé fotografii. Taxona, Zorki-4, Praktica VLC-2, Praktica BC-1, Prakticar f/1.4. Čas letí, jak splašený kůň a užívám si každého dne, kdy se mohu potěšit z těch pár životních radostí, které mne provázejí od dětství. Nic mne netrápí, užívám si svobody a pohody. Obsedantní záliba ve starém haraburdí, vydávaná za kult soudobé alternativy žití je módní iluzí pro movité rozmazlence. Je vůbec reálný důvod k nákupu spekulativně předražené veteše, jejíž doba je dávnou minulostí? Tahá s sebou v pytli na zádech bakelitový telefon s kruhovým číselníkem nějaký exhib, když se nedá použít? "Šťastni" jsou ti, kteří se rozhodli pro minimalistický svět věčných nomádů. Obdivuji p. Jozefa Koudelku. Kvalitní boty, pevné kalhoty, silná bavlněná košile, kvalitní bavlněná, lněným olejem napuštěná nepromokavá bunda Parker, kabela s Leicou a dvěma výměnnými objektivy, hrst filmů a nekonečná SVOBODA tvůrčího ducha ve své ryzí posedlosti. Život má každý vyměřen jinak, ale není důvod si jej neužít každý po svém. "Park Trvalého oddechu" nerozlišuje, orosená leštěná žula, či chudobkami porostlý rov. Nostalgie po dobách, kdy byla bída, je obdobou těch, kteří, stylizování do vyhulených otrhanců Hippies, platili šeky svých zazobaných movitých fotrů. Těšme se z pokroku, ale nebuďme jeho závislými otroky. Muzika je ideálním průvodcem historií a zároveň sítem její kvality. Oblbivý Muzak s otlemenými Rappery, ověšenými zlatem, samozřejmě za hudbu nemohu nikdy považovat.
S pozdravem z pohovky před vlastním brlohem: "Starý Jezevec" Erik