Rozdělím to na kapitoly

1. Film a Negativní proces
A - U nás v labu mi doporučili Ilford PAN400 tak sem dva nafotil, jakej máte názor na tenhle film, hodí se pro začátek ? Někde jsem četl že blbuvzdornej je HP5, nebo mi doporučíte úplně jinej ?
B - Jak vyvolat Ilford PAN400? Je lepší použít vývojku stejné značky nebo je to jedno ? Vybral jsem ID-11 nebo Microphen - která bude lepší ?.
Co mi pořád není jasné je ředění a to jak ovlivní výsledný negativ jestli požiju např. ID-11 1:1 13min nebo 1:3 20min a vývojku vylát nebo stock 7min a slevat zpět a jak prodloužit časy ?
Jestli sem to dobře pochopil přerušovač a ustalovač už takovou roli nehrajou můžu teda použít nějaký levný od fomy např Fomafix a Fomacitro a smáčedlo Fotonal? Jde mi o to že nechci ze začátku moc investovat.
C - Sehnal sem za odvoz komplet vybavení komory a našel jsem tam i chemii. Kyselý ustalovač foma a universální vývojku foma, zajímá me jestli je to použitelné po 15 letech na půdě.
2. Pozitivní process
Přiznám se že do toho moc nevidim. Radši bych si nechal poradit nejakou osvědčenou kombinaci papiru a chemie. Zkusil bych papíry Fomaspeed a vyvojku Fomatol co vy na to ? Přerušovač a ustalovač mužu použít stejny jako u negativu že ?
Pořídil bych je se střední a měkkou gradací.
3. Technika
A - Zadarmo jsem sehnal zvetšováky Axomat 1a Opemus 5a, oba mají objektiv Belar 50/4.5 ale jinou verzi, jeden ma tuším 9lamelovou clonu (u axomatu) a druhy 4lamelovou, který je lepší ?
B - dostal jsem taky osvitoměr Luxtron, manuál jsem četl ale moc jsem to nepochopil. Tak si nejsem jist jestli se tim zabývat nebo se nejdřív naučit proužkovou zkoušku.
Jestli jste to dočetli až sem tak děkuju a máte můj obdiv

Abych jen neloudil zkusím něco nabídnout. Dostal jsem hodně věcí a všechno nevyužiju tak pokud by se vám něco z následujících věcí hodilo dejte vědět.
Dostal jsem asi 15 vyvolavacích tanků různých velikostí a znacek. Největší je nejaký KROKUS asi na 6 filmu a nejmenší je nějakej bakelitovej. Dál mám černé plastove lahve na chemii podobne harmonice - chci chemii skladovat v petkach tak mi asi budou k ničemu.
Taky sem na smetišti našel spodní část Axomatu standart a s belarem 50/4.5 - bez poškození vypadá to pěkně.
To je tak asi všechno, budu moc rád za případné odpovědi.
Ještě mě napadá jestli není na klatovsku nějaký ochotný temnokomorník, který by byl ochotný mi případně ukázal jak na to
Pěkný večer všem. Jirka