Přejít na obsah


Fotka

Jaký expozimetr


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
336 odpovědí na toto téma

#51 mahonny

mahonny

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 150 příspěvků(y)
  • LocationKarlovy Vary
Reputace: 592

Publikováno 26 březen 2013 - 13:12:24

Chtěl bych se optat:
Vhodný Expozimetr pro měření světla v krajině, ale i pro noční záběry (město atp).
Pročítal jsem si to tu a někde jsem zaregistroval informaci, že některé expozimetry změří max. 8 minut (ted si nejsem zcela jist těmi 8 minutami - každopádně je tem jisté omezení) .
Doporučíte něco cca do 5 tisíc? Popřípadě poradíte vhodný expozimetr?
  • 0

#52 otik

otik

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 299 příspěvků(y)
Reputace: 119

Publikováno 26 březen 2013 - 15:39:17

Noční záběry většinou vyžadují dlouhé časy. Chceš fotit černobíle nebo barevně? U černoty musíš počítat s švarcšildovým jevem tady je něco http://www.temnakomo...ni/#entry371304
Expozimetr si myslím pokud si chceš udělat radost třeba Seconic, v bazaru se dá sehnat pod 5 tis.
http://www.fotoskoda...statni-produkty
Jinak stačí Lunasix 3 za cca 1500,- tento druh tvorby je spíš o zkušenostech. Mám pocit když ti expozimetr naměří 8min, tak se švárou tam budeš do rána.
  • 0

#53 Pavel_P

Pavel_P

    Hrabě kydoň

  • Moderátoři
  • 4 203 příspěvků(y)
Reputace: 462

Publikováno 26 březen 2013 - 15:46:06

Dle mého skromného názoru není na noční záběry expozimetr potřeba. Čas většinou odhaduji (říká se na cigáro) ale tam samozřejmě záleží na filmu a cloně. Jestli chceš "vědečtější" přístup, tak pro město počítej EV 0, se vzdálenými světly tak EV -3.
  • 1

#54 mahonny

mahonny

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 150 příspěvků(y)
  • LocationKarlovy Vary
Reputace: 592

Publikováno 26 březen 2013 - 15:52:36

Noční záběry většinou vyžadují dlouhé časy. Chceš fotit černobíle nebo barevně? U černoty musíš počítat s švarcšildovým jevem tady je něco http://www.temnakomo...ni/#entry371304
Expozimetr si myslím pokud si chceš udělat radost třeba Seconic, v bazaru se dá sehnat pod 5 tis.
http://www.fotoskoda...statni-produkty
Jinak stačí Lunasix 3 za cca 1500,- tento druh tvorby je spíš o zkušenostech. Mám pocit když ti expozimetr naměří 8min, tak se švárou tam budeš do rána.

Děkuji , ano, fotím černobíle a s"švarcšildem" počítám . Samozřejmě zkušenosti mě ještě chybí :).
Díky
  • 0

#55 mahonny

mahonny

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 150 příspěvků(y)
  • LocationKarlovy Vary
Reputace: 592

Publikováno 26 březen 2013 - 15:57:16

Dle mého skromného názoru není na noční záběry expozimetr potřeba. Čas většinou odhaduji (říká se na cigáro) ale tam samozřejmě záleží na filmu a cloně. Jestli chceš "vědečtější" přístup, tak pro město počítej EV 0, se vzdálenými světly tak EV -3.


Hm.... no ve městě jsem jsem ted něco fotil (Fomapan100, clona 11/16) a máš pravdu že to bylo všechno kolem 2 - 4 minut, což je asi fakt cigáro.
To přepočítávání s EV budu muset nastudovat... :/
Děkuji
  • 0

#56 jirin_ol

jirin_ol

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 737 příspěvků(y)
  • LocationPraha
Reputace: 854

Publikováno 26 březen 2013 - 16:13:41

2-4min. je tak na vytřepanou zorku nebo startku, na pořádné cigáro počítej 20-30 minut.
  • 0

#57 mahonny

mahonny

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 150 příspěvků(y)
  • LocationKarlovy Vary
Reputace: 592

Publikováno 26 březen 2013 - 16:23:57

2-4min. je tak na vytřepanou zorku nebo startku, na pořádné cigáro počítej 20-30 minut.


no, při fotografování ve městě, (osvětlené budovy) je 30 minut hodně ne ? :)
  • 0

#58 jirin_ol

jirin_ol

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 737 příspěvků(y)
  • LocationPraha
Reputace: 854

Publikováno 26 březen 2013 - 16:50:02

já neříkám nic o focení, jen o cigáru :-D (a mezi námi, se zacloněným objektivem, nízkocitlivým filmem, potřebě nakrmit stíny pro měkké vyvolání a s přihlédnutím ke švarzšildovi se o tom taky dá diskutovat)
  • 0

#59 jirin_ol

jirin_ol

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 737 příspěvků(y)
  • LocationPraha
Reputace: 854

Publikováno 26 březen 2013 - 17:10:07

p.s. ony ty hodně dlouhé expozice mají výhodu v tom, že z fotky zmiznou zavazející lidé, pokud zrovna nevystávají ďůlek.
  • 0

#60 jenda1250

jenda1250

    Hrabě kydoň

  • Moderátoři
  • 3 570 příspěvků(y)
Reputace: 394

Publikováno 27 březen 2013 - 08:46:20

Pavel má s těma hodnotama EV asi na mysli technické parametry expozimetrů. Schválně jsem si našel v návodu kolik má Sekonic L408:

dopadající světlo: -1 ~ 20 EV
odražené (spot): 2.5 ~ 23 EV
a dva foťáky:
Pentax 645 (TTL): 3 ~ 19 EV
Fuji GA645Zi (nonTTL): 3 ~ 19 EV

je pravda, že bodově opravdu temná zákoutí nezměřím a expozici tak určuju podle středů a světel. Pokud se expozice nepohybuje v řádu hodin, doporučuju udělat víc variant třeba po 1EV; pokud barevně tak tuplem. A hlavně zkušenost, metoda pokus-omyl je v tomto případě téměř nutností. Po pár probdělých nocích to už budeš mít v oku; něco změřit, zbytek odhadnout.
  • 0

#61 Pavel_P

Pavel_P

    Hrabě kydoň

  • Moderátoři
  • 4 203 příspěvků(y)
Reputace: 462

Publikováno 27 březen 2013 - 08:57:00

Ne, mám na mysli EV jako univerzální označení hodnoty expozice http://en.wikipedia..../Exposure_value
Cit a zkušenost je v tomto případě to nejdůležitější. Expozimetr tahám málokdy a když, tak mi stejně většinou oznámí, že nic nezměří...
  • 0

#62 jenda1250

jenda1250

    Hrabě kydoň

  • Moderátoři
  • 3 570 příspěvků(y)
Reputace: 394

Publikováno 27 březen 2013 - 09:20:22

jo takhle, mě z toho předchozíko příspěvku vyplynulo, že těma 0EV resp -3EV myslíš minimální citlivost expozimetru, ne reálnou hladinu osvětlení (která je v těchto úrovních). Ve výsledku je to ale vcelku jedno, vztáhl jsem to víc na expozimetry, ty na expozici :).
  • 0

#63 kenny47

kenny47

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 2 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 31 květen 2013 - 15:59:21

Dúfam že nebude vadiť keď sa na téme trochu priživím, zohnal som si exposimeter je to Metra Exposit 2, snažil som sa nejde nájsť ku nemu niaky návod no nič som nenašiel a neviem zistiť ako na to s týmto kúskom, ďakujem. :)
  • 0

#64 hidejoshi

hidejoshi

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 736 příspěvků(y)
  • Location49°49'35.080"N, 12°36'21.379"E
Reputace: 429

Publikováno 31 květen 2013 - 18:44:24

Jestli to negůglíš blbě. Není to metra exposimet II?
  • 0

#65 kenny47

kenny47

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 2 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 1 červen 2013 - 06:47:43

áno, všimol som ti teraz ten preklep, teda je to exposimet 2, no stále som nenašiel k nemu žiaden návod.
  • 0

#66 hidejoshi

hidejoshi

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 736 příspěvků(y)
  • Location49°49'35.080"N, 12°36'21.379"E
Reputace: 429

Publikováno 1 červen 2013 - 11:33:57

Nepočítej s přesností měření. Namiř do měřeného prostoru... Otáčej vnějším kolečkem než zařezává citlivost v DIN s prodloužením ručičky. Odečti vpravo hodnoty clon a časů...
  • 0

#67 Karel Prskavec

Karel Prskavec

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 26 příspěvků(y)
  • Location50°45'35.87"N, 15°05'14.07"E
Reputace: 4

Publikováno 28 srpen 2013 - 18:35:17

Dostal jsem od kolegy Leningrad 6, ale se slabou baterkou. Novou nemůžu sehnat. Poradil byste mi někdo, kam se obrátit.
Díky
Karel
  • 0

#68 hidejoshi

hidejoshi

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 736 příspěvků(y)
  • Location49°49'35.080"N, 12°36'21.379"E
Reputace: 429

Publikováno 29 srpen 2013 - 10:44:46

Hledej náhrada baterie PX625. Tady je to i v článcích.Mercury Batery replacement.
  • 0

#69 Golfista

Golfista

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 584 příspěvků(y)
Reputace: 79

Publikováno 1 září 2013 - 11:57:54

Ahoj všem.
Zvažuji koupi expozimetru včetně spotmetru. Zatím používám ke všeobecné spokojenosti Sekonic L308. Je spolehlivý, ale chtěl bych něco jiného. Nelíbí se mi ta neustála změna clony po změření. Můžete mi poradit a napsat vlastní zkušenosti? Já znám a používám jenom dva. Zmiňovaný sekonic a Sverdldovsk.
Děkuji.
  • 0

#70 jenda1250

jenda1250

    Hrabě kydoň

  • Moderátoři
  • 3 570 příspěvků(y)
Reputace: 394

Publikováno 1 září 2013 - 12:15:12

Nejsem si úplně jistej co máš přesně na mysli tím "neustálá změna clony po změření" (chápu to tak, že rozdílná hladina osvětlení se projeví změnou clony při zachování času). Má tvoje 308 dole na displeji stupnici clon 1-90 a u toho tečku co jsi zrovna naměřil? můj 408 funguje stejně, můžu si ale naměřené údaje uložit a zobrazí se to na té stupnici. Čas zůstává ale stejný a rozdílná měření jsou reprezentována rozdílnýma clonama.
Pokud ti tenhle systém nevyhovuje, nezbývá než se poohlédnout po jiných výrobcích a doufat že zobrazují expozici vhodnějším způsobem. Universálně by mohl fungovat pentax Spotmeter, má akorát kolečka a stupnice, žádnej displej s předdefinovanejma obrázkama.
  • 0

#71 Golfista

Golfista

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 584 příspěvků(y)
Reputace: 79

Publikováno 1 září 2013 - 12:34:31

Většinou už předem vím na kolik chci clonit a tento expozimetr, po každém zmáčnutí změní clonu a čas zůstává stejný. Chi to právě obráceně.
  • 0

#72 Jorge

Jorge

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 259 příspěvků(y)
Reputace: 12

Publikováno 1 září 2013 - 12:56:30

Já myslím že to tam jde navolit, a to velmi jednoduše, jedním zmáčknutím mode. Buď preferuje čas nebo clonu.
  • 0

#73 Jorge

Jorge

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 259 příspěvků(y)
Reputace: 12

Publikováno 1 září 2013 - 13:13:38

Tak se moc omlouvám za dezinformaci, a to jsem 308-ku vlastnil téměř tři roky. Opravdu to tam nejde. Jde pouze volit mezi časem a EV modem. Nyní mě slouží k naprosté spokojenosti 758D.
  • 0

#74 Golfista

Golfista

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 584 příspěvků(y)
Reputace: 79

Publikováno 1 září 2013 - 13:51:57

a ňáké doporučení...?
  • 0

#75 jenda1250

jenda1250

    Hrabě kydoň

  • Moderátoři
  • 3 570 příspěvků(y)
Reputace: 394

Publikováno 1 září 2013 - 14:16:16

moje 408 umí i fixní clonu, jenomže potom tam chybí ta šikovná stupnice a bez ní jsem stracenej. Naučil jsem se s tím existovat a už mi to ani nepřijde.

Spotmetrů je poměrně málo na výběr, buďto jsou drahý nebo se nedají sehnat. Pentax spotmeter/digital spotmeter, Minolta spotmeter M/F, Sekonic L408 a vyšší (čísla si nepamatuju, jsou ale větší a hlavně dražší). Ještě něco dalšího na výběr s pravým spotem (=průhledový hledáček a alespoň 5°)?
  • 0

#76 Golfista

Golfista

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 584 příspěvků(y)
Reputace: 79

Publikováno 1 září 2013 - 19:31:02

Co tohle? stojí to za to?
http://www.paladix.c...php?adid=263184
  • 0

#77 Golfista

Golfista

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 584 příspěvků(y)
Reputace: 79

Publikováno 2 září 2013 - 07:26:36

Jak se v těch expozimetrech prohrabávám, koukám, že je nějaký s dotykovým displejem. Pár lidí mě přesvědčuje ať si koupím klasický, ručičkový, ale já chci nějaký modernější, digitální (fůj to je hnusné slovo). No ale dotykový???!!!
  • 0

#78 jenda1250

jenda1250

    Hrabě kydoň

  • Moderátoři
  • 3 570 příspěvků(y)
Reputace: 394

Publikováno 2 září 2013 - 08:00:16

ta 508 vypadá velmi zajímavě. Když uvážím, že za 408 jsem dal necelé 3000Kč tak cena 5000 za pokročilejší model víceméně ujde. O přístroji s dotykovým displejem jsem neslyšel, zní to zajímavě, jestli je to praktický bůh suď, přestal jsem se v tomhle odvětví pohybovat protože jsem spokojenej s tím co mám.
  • 0

#79 otik

otik

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 299 příspěvků(y)
Reputace: 119

Publikováno 2 září 2013 - 14:03:39

Co mám takhle vyzkoušený z dotykových mobilů a jiných hraček, tak tyhle displeje jsou špatně čitelné na slunci. Lepší jsou LCD krystaly.
  • 0

#80 Koudy

Koudy

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 46 příspěvků(y)
  • LocationBrno, sem tam Nová Říše
Reputace: 2

Publikováno 2 září 2013 - 14:15:10

Co mám takhle vyzkoušený z dotykových mobilů a jiných hraček, tak tyhle displeje jsou špatně čitelné na slunci. Lepší jsou LCD krystaly.


Dnes je všechno LCD, mobily, obrazovky k PC, televize, digi hodinky, stopky atd jen je všechno jiná technologie, některá lepší či horší na různá použití. Expozemitrům nerozumím, ale IMHO dotykový bych nebral
  • 0

#81 LuzJi

LuzJi

    Tlampač (grafoman)

  • Předplatitel
  • 1 620 příspěvků(y)
  • LocationTábor
Reputace: 474

Publikováno 2 září 2013 - 14:54:53

Také bych ponechal ten dotyk na něco příjemnějšího než je povrch displeje. Každý už si dosadí to své ... Tak abychom díky těm technologiím neztráceli pomalu cit tam, kde to za to opravdu stojí :)
  • 0

#82 patriot

patriot

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 40 příspěvků(y)
Reputace: 4

Publikováno 2 září 2013 - 16:06:06

Jak se v těch expozimetrech prohrabávám, koukám, že je nějaký s dotykovým displejem. Pár lidí mě přesvědčuje ať si koupím klasický, ručičkový, ale já chci nějaký modernější, digitální (fůj to je hnusné slovo). No ale dotykový???!!!

Dovoluji si vznést dotaz na zde diskutující týkající se digitálního expozimetru s flashmetrem dle ing. Doležala, jenž mám téměř dohotoven, čekajíc jen na zkalibrování. Má někdo ze zde přítomných pánu o něm povědomí, či dokonce zkušenost, je-li vhodný pro seriózní práci, ke které se mi snad někdy podaří dospět? Cena součástek jest cca 500Kč, snesitelná s tím co umí, což jest však jen můj neodborný názor. Vážím si vašich rad a odborných dobrozdání. Děkuji.
  • 0

#83 Drevorubec

Drevorubec

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 323 příspěvků(y)
  • LocationPraha
Reputace: 241

Publikováno 2 září 2013 - 16:47:46

Dotykový displej je jen pro zlost, se seriózní "prací" to nemá nic společného. Ale jestli chceš naměřené hodnoty okamžitě ládovat na fejsbůk a lajkovoat co naměřili ostatní, může se hodit...
  • 0

#84 patriot

patriot

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 40 příspěvků(y)
Reputace: 4

Publikováno 2 září 2013 - 17:14:36

Co je to lajkovat, a co je to fejsbuk? Jsem starý prďola a těm novotám nerozumím. Zajímá mě expozimetr "samodomo", na nějaký Sekonic nemám a těžko někdy budu mít a můj selénový aparát se již věkem značně unavil a nepodává požadovaný výkon.
  • 0

#85 otik

otik

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 299 příspěvků(y)
Reputace: 119

Publikováno 2 září 2013 - 18:19:15

Jestli ho budete umět oživit a zkalibrovat, nebo teda obecně, jestli máte s bastlením nějaké zkušenosti, tak nevidím důvod, proč by neměl fungovat. Jestli je tedy dobře navržený tišťák a principielně je zapojení funkční. Což v Amáru taky nebývalo pravidlem. Sám ten přístroj neznám ani nemám. Ale vypadá to jednoduše, tak by snad nějaká chyba měla jít opravit. Něco už jsem doma taky spáchal, ale s takhle naprogramovanou epromkou nic, takový možnosti jsem neměl.
  • 0

#86 patriot

patriot

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 40 příspěvků(y)
Reputace: 4

Publikováno 2 září 2013 - 18:53:31

Jestli ho budete umět oživit a zkalibrovat, nebo teda obecně, jestli máte s bastlením nějaké zkušenosti, tak nevidím důvod, proč by neměl fungovat. Jestli je tedy dobře navržený tišťák a principielně je zapojení funkční. Což v Amáru taky nebývalo pravidlem. Sám ten přístroj neznám ani nemám. Ale vypadá to jednoduše, tak by snad nějaká chyba měla jít opravit. Něco už jsem doma taky spáchal, ale s takhle naprogramovanou epromkou nic, takový možnosti jsem neměl.

Je to s PIC16f873a, naprogramování snadné, autor uvolnil i zdroják, DPS jsem navrhnul novou a menší, funguje hezky, jistým problémem může být kalibrace(podle čeho- přesnost?),jak se osvědčí v praxi, mám-li to dotáhnout do finiše (další práce-pěkný futrál), jinak možnost použít součástky na něco jiného, proto můj dotaz.
  • 0

#87 otik

otik

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 299 příspěvků(y)
Reputace: 119

Publikováno 2 září 2013 - 19:11:12

Zkalibrovat by se to mohlo na střední šedou, nebo tak nějak se ta šedá tabulka jmenuje a porovnat s nějakým koupeným expozimetrem. S tím by Vám musel někdo poradit, nedělal jsem to. Mám taky expozimetr koupený. Pak by jste viděl, jak se chová při různých úrovních osvětlení, možná nebude tak citlivý při nízkých, záleží na té fotodiodě. Kompenzace na teplotu jsem koukal tam je.
  • 0

#88 Golfista

Golfista

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 584 příspěvků(y)
Reputace: 79

Publikováno 2 září 2013 - 21:48:20

Jenom jsem se na dotykový ptal. Ani ve snu by mě nenapadlo ho kupovat.
  • 0

#89 matas

matas

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 129 příspěvků(y)
  • LocationÚjezd nad Lesy
Reputace: 16

Publikováno 3 září 2013 - 14:04:23

K velké spokojenosti používám Gossen Starlite. Spot 1°a 5°, kalota plochá, koule a flash.
Napájení 1ks AA.
mt
  • 0

#90 JohnyL

JohnyL

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 62 příspěvků(y)
  • LocationPraha
Reputace: 99

Publikováno 3 září 2013 - 14:55:37

Já používám Kenko KFM-1100 Auto Digital Meter a mám k tomu dokoupený spot meter 5° (jen se vymění kalota za nástavec se spot meterem). Dá se použít i jako flashmeter. Podle volby stupnice nahoře ukazuje buď clonu ke zvolenému času nebo hodnoty EV. Když na daný čas změřená clona nevyhovuje, zmáčknutím tlačítka se nacvaká čas, který je potřeba a hned se mění adekvátní clona. Má dost dalších funkcí - např. měření na stíny, na světla, průměrná hodnota ze dvou změřených atd. Přitom je relativně levný. Mně vyhovuje, ale jiný jsem nepoužíval, tak nemůžu porovnávat. Napájení taky jeden kus AA.
  • 0

#91 Golfista

Golfista

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 584 příspěvků(y)
Reputace: 79

Publikováno 11 září 2013 - 20:04:59

Zná někdo rozdíly mezi expozimetry:
Sekonic L-758D
Sekonic L-758DR
  • 0

#92 milosm

milosm

    Tlampač (grafoman)

  • Předplatitel
  • 1 398 příspěvků(y)
  • LocationBratislava, Bzenec
Reputace: 1 546

Publikováno 11 září 2013 - 20:11:09

martine,
DR ma vestaveny synchro-radiovy prijimac na blesky
.
do Dcka se da dodatecne dokoupit
  • 0

#93 Golfista

Golfista

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 584 příspěvků(y)
Reputace: 79

Publikováno 11 září 2013 - 20:13:23

Podle Fotoškody, má "DR" rádiový modul a měří s prioritou clony.
"D" modul nemá a měří ss prioritou času. Měl jsem ale pocit, že prioritu měření je možné u tohoto modelu změnit. Je tam i nějaký další rozdíl???
Děkuji
  • 0

#94 milosm

milosm

    Tlampač (grafoman)

  • Předplatitel
  • 1 398 příspěvků(y)
  • LocationBratislava, Bzenec
Reputace: 1 546

Publikováno 11 září 2013 - 20:21:12

ted si s nim kroutim a
Dcko ma pro blesk jenom prioritu casu
.
http://www.sekonic.c...ic-l-758dr.aspx
priorita clony pro blesk mi moc nedava smysl
  • 0

#95 Golfista

Golfista

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 584 příspěvků(y)
Reputace: 79

Publikováno 11 září 2013 - 20:23:12

Nemyslím pro blesk. Ale pro měření vůbec.
  • 0

#96 milosm

milosm

    Tlampač (grafoman)

  • Předplatitel
  • 1 398 příspěvků(y)
  • LocationBratislava, Bzenec
Reputace: 1 546

Publikováno 11 září 2013 - 20:25:20

aha
.
samozrejme ma oboje. prioritu clony i casu
stoji prece dost penez
  • 0

#97 Golfista

Golfista

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 584 příspěvků(y)
Reputace: 79

Publikováno 11 září 2013 - 20:26:19

No právě, ale nemám s ním žádnou zkušenost. Děkuji ti.
  • 0

#98 Golfista

Golfista

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 584 příspěvků(y)
Reputace: 79

Publikováno 12 září 2013 - 13:42:21

Co myslej tímhle?
Pomocí PC kabelu je možná okamžitá kalibrace expozimetru pro získání hodnoty odpovídající dynamickému rozsahu senzoru daného digitálního fotoaparátu, ale i příslušného filmového materiálu. Součástí tohoto programu jsou cíle Sekonic Exposure Profile Target I./II.
Budu muset expozimetr nějak kalibrovat?
  • 0

#99 Jorge

Jorge

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 259 příspěvků(y)
Reputace: 12

Publikováno 12 září 2013 - 16:33:58

Nekalibroval jsem a měří zcela dokonale.
  • 0

#100 Jorge

Jorge

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 259 příspěvků(y)
Reputace: 12

Publikováno 12 září 2013 - 16:43:09

Nastavení priority měření je v uživatelských funkcích. Buď T, F nebo T+F.
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 členů, 0 návštěvníků, 0 anonymních