Přejít na obsah


Fotka

Zenza Bronica SQ-A


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
295 odpovědí na toto téma

#101 DavidS

DavidS

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 85 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 24 leden 2009 - 23:29:41

To je blbá situace, nejhorší je, že to znám, sám jsem na tom prodělal nejedny boty, ale vim, že je to nesdělitelná zkušenost :-) Ostatně do dohohle vlákna jsem to napsal už 24. března 2007 :) Musím souhlasit se "všema": dvouočko, dvouočko... a pokud je flexa málo user friendly, jsou i jiný typy.
  • -1

#102 taz

taz

    Tlampač (grafoman)

  • Administrators
  • 1 250 příspěvků(y)
  • LocationZittau
Reputace: 208

Publikováno 24 leden 2009 - 23:32:16

ypress hlavně neměl prodávat Kieva já ho střelil až když byla Bronica doma. Na šumavským srazu jsem fotil Kievem ale Bronica už byla zaplacená a jela ke mě lodičkou(asi).
  • 0

#103 Anonymous

Anonymous
  • Guests
Reputace: 0

Publikováno 25 leden 2009 - 07:58:34

Tož to je má prozatím poslední rada, protože jestli zas zblbneš, bude vidět, že holt si potřebuješ nabít řádně čumec, tož se tedy v tom řádně vykoupej... A jestli dostaneš rozum, tak se s tebou velmi rád zase napiju na nějakém srazu, až mi budeš ukazovat fotky, co jsi tím Pentaxem udělal....


Ty Pavle, prosim te radsi mlc, sice je to vsechno pravda ale od tebe to zni neuveritelne hloupe. Protoze az ty jednou budes ukazovat fotky tak se s tebou taky rad napiju.
  • 0

#104 Pavel_P

Pavel_P

    Hrabě kydoň

  • Moderátoři
  • 4 203 příspěvků(y)
Reputace: 474

Publikováno 25 leden 2009 - 08:59:56

A proc myslis, ze jsem to asi psal. Protoze se v Ypresovi uplne vidim a byl bych hrozne nerad, aby sel po my ceste...
  • 0

#105 ypres_bass

ypres_bass

    Obchodník zbožím prošlým

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 736 příspěvků(y)
  • LocationPardubice
Reputace: 51

Publikováno 30 leden 2009 - 19:22:12

tak, dneska jsem se stal také majitelem bronicy SQA ... sice zatím nemám sklo, ale to je teď na cestě z brna ke mně...

no su z teho vytřepaný jak malé děcko!
  • 0

#106 Blekentvajt

Blekentvajt

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 034 příspěvků(y)
Reputace: 12

Publikováno 31 leden 2009 - 10:09:07

tak, dneska jsem se stal také majitelem bronicy SQA ... sice zatím nemám sklo, ale to je teď na cestě z brna ke mně...
no su z teho vytřepaný jak malé děcko!


Tož to ti gratuluju jako sviňa a modlim se ke všem svatejm, aby ti to všechno chodilo, to jest doufám že to nebyl nějakej "suprvýhodnej" kauf :lol: 8-O
  • 0

#107 ypres_bass

ypres_bass

    Obchodník zbožím prošlým

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 736 příspěvků(y)
  • LocationPardubice
Reputace: 51

Publikováno 31 leden 2009 - 10:31:28

tak, dneska jsem se stal také majitelem bronicy SQA ... sice zatím nemám sklo, ale to je teď na cestě z brna ke mně...
no su z teho vytřepaný jak malé děcko!


Tož to ti gratuluju jako sviňa a modlim se ke všem svatejm, aby ti to všechno chodilo, to jest doufám že to nebyl nějakej "suprvýhodnej" kauf :lol: 8-O

jak to říct, sice to nedosahovalo ebayových cen, ale zase je to od zdejšího člena, takže ten rozdíl vyrovnává důveryhodnost zdroje a navíc mi *** vyšel hodně vstříc, takže já jsem nadmíru spokojen...
  • 0

#108 ypres_bass

ypres_bass

    Obchodník zbožím prošlým

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 736 příspěvků(y)
  • LocationPardubice
Reputace: 51

Publikováno 31 leden 2009 - 10:32:55

ne že bych to chtěl kupovat, ale na ebayi jsem našel kompendium k SQA - ale hlava mi nebere k čemu to je a kam se to dává
  • 0

#109 Blekentvajt

Blekentvajt

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 034 příspěvků(y)
Reputace: 12

Publikováno 31 leden 2009 - 10:57:22

jak to říct, sice to nedosahovalo ebayových cen, ale zase je to od zdejšího člena, takže ten rozdíl vyrovnává důveryhodnost zdroje a navíc mi *** vyšel hodně vstříc, takže já jsem nadmíru spokojen...

No tak to 3x sláva!!! Trochu jsem se bál aby to zas nebyl nějakej šrot z ýbeje :lol: 8-O Domácí nákup a ještě od temnýho bratra to je samolitr jiná, vo tom žádná :D
  • 0

#110 Vlcak

Vlcak

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 279 příspěvků(y)
Reputace: 95

Publikováno 31 leden 2009 - 11:30:05

ne že bych to chtěl kupovat, ale na ebayi jsem našel kompendium k SQA - ale hlava mi nebere k čemu to je a kam se to dává


kompendium je mechova clona, ktera se dava na objektivy co maji prumer 67mm, pokreje ohniska od 50mm (pouze S verze objektivu, ktera ma tento zavit) az 250mm.
Krasna skladna vec, jedna clona pro vse.

40mm uz ma clonu integrovanou (S verze). Sirsi sklo uz se na SQ nedela. A Zodiak 30mm pouzit ze Sixe nejde diky centralni zaverce, mimo jine.
  • 0

#111 Vlcak

Vlcak

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 279 příspěvků(y)
Reputace: 95

Publikováno 31 leden 2009 - 11:31:43

tak, dneska jsem se stal také majitelem bronicy SQA ... sice zatím nemám sklo, ale to je teď na cestě z brna ke mně...
no su z teho vytřepaný jak malé děcko!


Tož to ti gratuluju jako sviňa a modlim se ke všem svatejm, aby ti to všechno chodilo, to jest doufám že to nebyl nějakej "suprvýhodnej" kauf :lol: 8-O

jak to říct, sice to nedosahovalo ebayových cen, ale zase je to od zdejšího člena, takže ten rozdíl vyrovnává důveryhodnost zdroje a navíc mi *** vyšel hodně vstříc, takže já jsem nadmíru spokojen...


myslim ze to mas jeste levnejsi nez z Ebeje :D), pokud do toho zapocitas ostatni faktory jako postovne, pripadne clo, etc..
  • 0

#112 klobadysek

klobadysek

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 2 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 31 leden 2009 - 16:22:15

Blahopreji k nakupu - udelals dobre, SQ A dava smysl - velmi slusne ceny a spolehlivy stroj ktery byl prakticky obmenen jen kosmeticky (nepocitam li TTL mereni blesku) Jo bylo by pekny mit posledni vyrobenej model, ale kdyz SQA stoji polovic a foto stejne krasne! 8-O Ja koupil moji v zanovnim stavu s 80mm objektivem a patkou za €150 sakumprdum. O nahradni dily jsem se zatim nemusel starat - krome krytky baterie - na tu bacha ma tendenci se ztracet!
Pokud budes kupovat patky taky pozor - tesneni bejva problem!

Kompendium - mechova clona je paradni - kryje mi vsechny ohniskove vzdalenosti a za €10 v zanovnim stavu to rovnez nebyl zlej nakup :lol:
Ale vazi, takze nekdy mala gumova clona ma prednost...
  • 0

#113 berraneck

berraneck

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 172 příspěvků(y)
  • LocationPraha/Vsetín
Reputace: 221

Publikováno 31 leden 2009 - 16:37:16

Ha tak přidám jeden poznatek. Závada mojí Bronicy byla v kousnutí jednoho ozubeného kolečka. Prý se jedná o závadu projevující se po cca 5000 snímcích a to z důvodu jakési asymetrie v ústrojí (tlumočím). Takže v podstatě blbina, stačí rozebrat ten bok s navíjecí kličkou, odjistit a jede se dál.

Zde ovšem vyvstává otázka, čím mazat? Je tam jakási vazelína či co, ale přijde mi že mazat to obyčejnou vazelínou nebude z dlouhodobého hlediska košer.
  • 0

#114 bitovod

bitovod

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 480 příspěvků(y)
Reputace: 5

Publikováno 1 únor 2009 - 22:08:25

Zde ovšem vyvstává otázka, čím mazat? Je tam jakási vazelína či co, ale přijde mi že mazat to obyčejnou vazelínou nebude z dlouhodobého hlediska košer.


Já na takovýhle jemnější převody používám takovu divnou srágoru - je to mix řídký silikonový vazelíny s grafitovým prachem (stejnej, co se používal na otisky prstů, mám ho od policajta).

Možná je i něco lepšího, ale všechny moje foťáky tímhle byly mazaný - přesně jednou, nikdy to nebylo potřeba přemazávat, nikdy to nevyschlo. Blbý je, že je to jako mazadlo asi těžko reprodukovatelný, já k tomu došel pokusně, nakonec jsem použil vazelínu, do které se ukládají v dálkových optických kabelech optická vlákna, byly doby, kdy jsem měl přísun materiálu o něco lepší, než dnes.

Samozřejmě tenhle sajrajt příšerně špiní, takže je to jen na věci, co jsou pod deklem - a závěrku bych s tím samozřejmě tak nemazal...
  • 0

#115 Lukas_87

Lukas_87

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 720 příspěvků(y)
  • LocationPraha
Reputace: 44

Publikováno 2 únor 2009 - 00:54:46

grafitová vazelína se normálně prodává

a taky bych to doporučil. onehdá jsem asi před půl rokem promazal clonovej kroužek na jednom skle normální silikonovou vazelínou a před tejdnem to začlo dřít, tak sem to přemáznul grafitkou a uvidím, ale je fakt, že všechny mechanický věci, který v tom byly mazaný, byly mazaný něčim, co se tvářilo jako grafitová vazelína. takže tak.
  • 0

#116 bitovod

bitovod

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 480 příspěvků(y)
Reputace: 5

Publikováno 2 únor 2009 - 06:11:19

No je možný a asi i pravděpodoný, že se grafitová vazelína prodává, já jsem tu svojí dávku míchal nědy v roce 98 plus mínus nějakej rok a tehdy se mi nějak dost nedařilo sehnat cokoli tomu podobné. Od té doby mám vzduchotěsně uzavřenou pixličku a tu a tam z ní ubírám, zatím beze změn kvality.
  • 0

#117 ypres_bass

ypres_bass

    Obchodník zbožím prošlým

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 736 příspěvků(y)
  • LocationPardubice
Reputace: 51

Publikováno 21 březen 2009 - 23:50:10

mám takový dotaz který je asi trošku blbý, ale kdo se nezeptá nic neví

to kolečko na kazetě SQA má nějaký vliv na ISO? protože já jse teď potřeboval fotit v šeru a nevěděl jsem jak to nafotit na 400>800 když žádné měření nemám, takže to jede furt stejně. jak to mám nafotit jako 800? nebo to jenom potom převolat?
  • 0

#118 Vlcak

Vlcak

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 279 příspěvků(y)
Reputace: 95

Publikováno 22 březen 2009 - 01:53:32

mám takový dotaz který je asi trošku blbý, ale kdo se nezeptá nic neví

to kolečko na kazetě SQA má nějaký vliv na ISO? protože já jse teď potřeboval fotit v šeru a nevěděl jsem jak to nafotit na 400>800 když žádné měření nemám, takže to jede furt stejně. jak to mám nafotit jako 800? nebo to jenom potom převolat?


ano ma vliv, ale pouze pokud mas merici hranol, pokud ne tak ti muze slouzit jen jako pomucka abys vedel jake citlivosti mas vlozen film.

Je to uplne manualni fotak, at tim budes kroutit jak chces, fotak bude porad exponovat podle nastaveneho casu a clony. Rezim A ti umoznuje az merici hranol.

Pokud chces fotit 400 jako 800, neni problem, akorat to pak musis vyvolat +1. Zalezi jeste na filmu, co to bylo?
  • 0

#119 ypres_bass

ypres_bass

    Obchodník zbožím prošlým

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 736 příspěvků(y)
  • LocationPardubice
Reputace: 51

Publikováno 30 březen 2009 - 17:38:00

lidi v čem nosíte broňku na výlety? začínám se docela bát ju nosit jen tak v batohu - kór když tam mám víc věcí a broňka s hranolem a ještě s gripem je už docela nakrkunemocdobřenositelna.

mám tašku od DSLR kam se mi krásně vlezl kiev88, ale SQA se mi tam vleze hodně složitě a ještě bez gripu.

dík
  • 0

#120 berraneck

berraneck

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 172 příspěvků(y)
  • LocationPraha/Vsetín
Reputace: 221

Publikováno 30 březen 2009 - 18:46:59

Doporučuju koupit si brašnu takovou, aby se do ní pěkně vlezla. Případně můžeš do budoucnosti počítat s místem na další příslušenství, každopádně bych ochranu aparátu stavěl výše než ochranu fotografa;) Ta Bronica, ač se tváří bytelně, přeci jen je jemná mechanika a když si bude hezky hovět, určitě bude sloužit spolehlivěji a déle. Mluvím z vlastní zkušenosti. (Smutné je, že vydržela méně jak notebook.. )
  • 0

#121 otik

otik

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 300 příspěvků(y)
Reputace: 128

Publikováno 16 duben 2009 - 11:36:36

... tady něco pro Bróňaře, aby měli i čem přemýšlet. :)
  • 0

#122 ypres_bass

ypres_bass

    Obchodník zbožím prošlým

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 736 příspěvků(y)
  • LocationPardubice
Reputace: 51

Publikováno 20 červen 2009 - 12:29:26

na ebayi se objevily panoramatické záda na SQ

link
  • 0

#123 Vlcak

Vlcak

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 279 příspěvků(y)
Reputace: 95

Publikováno 20 červen 2009 - 13:19:26

na ebayi se objevily panoramatické záda na SQ

link


no panoramaticka :-), jsou to normalni kino zada, a jeste dost draha.
  • 0

#124 Pavel_P

Pavel_P

    Hrabě kydoň

  • Moderátoři
  • 4 203 příspěvků(y)
Reputace: 474

Publikováno 13 červenec 2009 - 14:48:14

Jaký průměr má díra v kompendiu pro SQ? Chápu dobře, že jde použít už pro objektiv 40mm? Díky...
  • 0

#125 berraneck

berraneck

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 172 příspěvků(y)
  • LocationPraha/Vsetín
Reputace: 221

Publikováno 13 červenec 2009 - 14:50:07

Jaký průměr má díra v kompendiu pro SQ? Chápu dobře, že jde použít už pro objektiv 40mm? Díky...

Jo jde
  • 0

#126 Vlcak

Vlcak

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 279 příspěvků(y)
Reputace: 95

Publikováno 13 červenec 2009 - 14:56:52

Jaký průměr má díra v kompendiu pro SQ? Chápu dobře, že jde použít už pro objektiv 40mm? Díky...

Jo jde



ono zalezi co je to za verzi - Skova ma integrovanou clonu, tam to nedas.
PSko nevim, ale podle me ma uz moc velky prumer.

Myslim ze kompendium je delane na objektivy >= 50mm.
  • 0

#127 berraneck

berraneck

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 172 příspěvků(y)
  • LocationPraha/Vsetín
Reputace: 221

Publikováno 13 červenec 2009 - 15:00:09

Jaký průměr má díra v kompendiu pro SQ? Chápu dobře, že jde použít už pro objektiv 40mm? Díky...

Jo jde

Blbost, nejde bo 40ka má moc velký filtrový závit
  • 0

#128 berraneck

berraneck

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 172 příspěvků(y)
  • LocationPraha/Vsetín
Reputace: 221

Publikováno 13 červenec 2009 - 15:01:48

http://www.tamron.co...prod/sq_acc.asp
  • 0

#129 Pavel_P

Pavel_P

    Hrabě kydoň

  • Moderátoři
  • 4 203 příspěvků(y)
Reputace: 474

Publikováno 13 červenec 2009 - 15:04:09

V návodu je právě naznačeno, že pro oněch 95mm by to mělo jít. Ale třeba ten návod blbě chápu. http://www.cameraman...ica_sq-ai-2.pdf (poslední strana) Jestli ho někdo máte, můžete mi to pro jistotu někdo oměřit?
  • 0

#130 Pavel_P

Pavel_P

    Hrabě kydoň

  • Moderátoři
  • 4 203 příspěvků(y)
Reputace: 474

Publikováno 13 červenec 2009 - 15:06:39

http://www.tamron.com/bronica/prod/sq_acc.asp


Aha, tak to mi je nanic....
Sem si naivně myslel, že by mi to sežralo psixí Flektogon 50/4 + bych to používal do aťasu na Contaxí skla...
dík
  • 0

#131 pancho

pancho

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 10 příspěvků(y)
  • LocationPlzeň
Reputace: 0

Publikováno 20 srpen 2009 - 17:59:03

zdravím. nevíte někdo jak je to s dálkovou spouští u sq-am? schéma zapojení... díky
  • 0

#132 Jaro

Jaro

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 603 příspěvků(y)
Reputace: 36

Publikováno 21 srpen 2009 - 13:44:02

Jasně to chápu, mě taky Yashica neučarovala ale jinak to srovnavat s Flexaretou nejde. Je to uplně o něčem jiném.

Já se taky zamiloval do těla ve tvaru kostky, proto jsem měl Kiev a proto mám teď SQ-Ai ale Bronica je nesmysl pokud máš k dispozici kapitál omezený 4500 korunami. Už z toho důvodu že nemáš stálý příjem bych počkal až budeš mít částku a nabídku která tě uspokojí. Jinak budeš mít doma krám co nefotí a žádný prachy.


Dobré světlo!
Tak jsem na vláknu prošel "iniciační" video ukrajinského výrobce - a měl taky radost! Tedy dodatečně, neboť já jsem oný, kterém ypress prodal svůj poněkud vadný Kiev, samozřejmě to bylo po domluvě. Takže zatím si fotám na "zbylé " časy a to koukání je paráda.
A te\\´d ten dotaz - proč jsi ho dal pryč?? Zlobil?? - v čem? Nebo přeci jen Bronica že je Bronica?!
  • 0

#133 Koca

Koca

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 172 příspěvků(y)
  • LocationOlomouc
Reputace: 21

Publikováno 27 září 2009 - 09:45:18

Tak jsem po ziskanych informacich presel z vlakna Kiev 88 na vlakno Bronica. Zda se, ze je to asi opravdu nejrozumnejsi volba. Jen bych potreboval ujasnit par veci:

1. Jaky je rozdil mezi Brony SQ A, SQ Ai a SQ Am?

2. Fotak je to opravdu dost malicky (zvlast v tom porovnani s RZ67). Ale toto mi asociuje i fakt mensi matnice a sachty a z toho plynouci horsi komponovani a celkovy prehled o sachte (snizeni vyhody SF, ze). Je to tak? Jak moc se to projevuje a jak moc je to zasadni?

3. Koukam taky, ze to neni sranda sehnat. Moc jich neni a jeste nejsou nejlevnejsi. Ebay (jak usa, tak uk) je docela drahy. A mimo cenu je tu jeste dalsi problem. Kazdy tam ma ten merici hranol (coz asi taky zvysuje cenu, ze). Na ten kaslu, SF s hranolem pro me nema smysl; minimalne zatim. Kdybych ale tedy koupil neco s hranolem (treba se bude hodit nekdy, nebo ho prodam), bude u toho i sachta? Je to standardni vybaveni tela a plati tedy, ze kdyz koupim telo s hranolem, dostanu automaticky i sachtu?

4. S cenou souvisi i dalsi dotaz. Ono to fakt na tom ebayi neni tak levne, jak jsem cekal (cekal jsem, ze se vejdu se sestavou zada, fotak s sachtou a osmdesatka tak max do 6000, coz je dost utopie). Nicmene vyssi cena by mi pri nejakem cenovem standardu asi nevadila, jen by to oddalilo nakup. V cechach jsem treba nasel tento set: Telo s sachtou, osmdesatka, dvouje 120 zada za 9000 a pripada mi to rozumnejsi, nez koupit na ebayi to same za 7500 a pocitat s postovnym, pripadnym clem a dph a jeste se bat, co prijde. Co myslite vy? Nebo mate nejaky lepsi tip na koupi techto masinek? (Nebo neprodava treba nekdo z vas ten setik, co chci? :lol:)

Diky moc :lol:
  • 0

#134 Pavel_P

Pavel_P

    Hrabě kydoň

  • Moderátoři
  • 4 203 příspěvků(y)
Reputace: 474

Publikováno 27 září 2009 - 11:14:24

- SQ A - možnost měřícího hranolu
- SQ Ai - přidána možnost měření ttl pro blesky, předsklop zrcátka tuším?
- SQ M - napevno přidělaný motor - velké, těžké, možná tak do ateliéru - ale zase většinou levné

Matnice bude velká jako u každé jiné 6x6 mašiny, problém tam rozhodně žádný není

SF stroje šly ted světově nahoru, vše je o dost dražší, ta možnost z čech se mi zdá docela přijemná.
  • 0

#135 Pavel_P

Pavel_P

    Hrabě kydoň

  • Moderátoři
  • 4 203 příspěvků(y)
Reputace: 474

Publikováno 27 září 2009 - 11:20:37

Jo, ted me napadlo, TAZ mi říkal, že bude chtít tu svou SQ A prodat. Mu napiš
  • 0

#136 Jorge

Jorge

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 294 příspěvků(y)
Reputace: 19

Publikováno 27 září 2009 - 11:39:31

Předsklopení zrcátka má i SQA.
  • 0

#137 Koca

Koca

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 172 příspěvků(y)
  • LocationOlomouc
Reputace: 21

Publikováno 27 září 2009 - 12:40:03

super, diky moc! :wink: Takze SQ A se jevi jako nejrozumnejsi volba ;-) Tazovi napisu, diky :-)
  • 0

#138 taz

taz

    Tlampač (grafoman)

  • Administrators
  • 1 250 příspěvků(y)
  • LocationZittau
Reputace: 208

Publikováno 27 září 2009 - 14:22:47

Pavle zatím SQ-Ai neprodávám.
  • 0

#139 berraneck

berraneck

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 172 příspěvků(y)
  • LocationPraha/Vsetín
Reputace: 221

Publikováno 27 září 2009 - 14:25:06

No vidíš Pavle. Takto čeřit vodu. Bronica je fajný stroj. Proto Taze uháním taky:)
  • 0

#140 Koca

Koca

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 172 příspěvků(y)
  • LocationOlomouc
Reputace: 21

Publikováno 27 září 2009 - 16:59:20

Pavle zatím SQ-Ai neprodávám.


Aha, tak tu mou sz ignoruj :wink:
  • 0

#141 ypres_bass

ypres_bass

    Obchodník zbožím prošlým

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 736 příspěvků(y)
  • LocationPardubice
Reputace: 51

Publikováno 27 září 2009 - 20:10:49

No vidíš Pavle. Takto čeřit vodu. Bronica je fajný stroj. Proto Taze uháním taky:)

já mám s Broňkama od taze pouze nejlepší zkušenosti :wink:

Jorge: kde?
  • 0

#142 berraneck

berraneck

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 172 příspěvků(y)
  • LocationPraha/Vsetín
Reputace: 221

Publikováno 28 září 2009 - 04:16:21

Jorge: kde?

Předpokládám, že je to stejné jako u SQ-B, čili jedna z těch dvóu páček u kličky.
  • 0

#143 ypres_bass

ypres_bass

    Obchodník zbožím prošlým

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 736 příspěvků(y)
  • LocationPardubice
Reputace: 51

Publikováno 28 září 2009 - 06:44:30

Jorge: kde?

Předpokládám, že je to stejné jako u SQ-B, čili jedna z těch dvóu páček u kličky.

nemám to tělo teď u sebe, ale pokud vím, tak u kličky mám jenom páčku na multiexpozici a čudlík na sundání hledáčku
  • 0

#144 Jorge

Jorge

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 294 příspěvků(y)
Reputace: 19

Publikováno 28 září 2009 - 09:59:44

Ta klička spíš nahoře je na multiexpozici a ta třípolohová je poloha N - normální snímání bez předsklopení, S - je předsklopení zrcátka a C - je kontinuální snímání (zrcátko zůstává sklopené).
  • 0

#145 berraneck

berraneck

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 172 příspěvků(y)
  • LocationPraha/Vsetín
Reputace: 221

Publikováno 28 září 2009 - 13:38:35

Jorge pravdu dí; ypres pokud ví tak blbě ví.

(budu básníkem a napíšu epos o ypresovi)
  • 0

#146 ypres_bass

ypres_bass

    Obchodník zbožím prošlým

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 736 příspěvků(y)
  • LocationPardubice
Reputace: 51

Publikováno 28 září 2009 - 14:03:04

já tam žádné druhé přepínátko nemám, mám tam akorát kliku na natahování, páčku na multiexpozici a pojistku hledáčku. z druhé strany pojistku na objektiv, volič času, díru na drátěnku, tlačítko na výměmu zadku a tlačítko na kontrolu baterií. Holt tam no druhé točítko nemám a podle návodu ho tam na SQ ani mít nemám
  • 0

#147 berraneck

berraneck

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 172 příspěvků(y)
  • LocationPraha/Vsetín
Reputace: 221

Publikováno 28 září 2009 - 14:05:03

Nechceš to vyfotit? Bych dyžtak SQ-B taky blejsknul, to se bude zájemcům hoditi.
  • 0

#148 Jorge

Jorge

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 294 příspěvků(y)
Reputace: 19

Publikováno 28 září 2009 - 14:30:08

To vypadá že máš SQ bez toho A.
  • 0

#149 Koca

Koca

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 172 příspěvků(y)
  • LocationOlomouc
Reputace: 21

Publikováno 30 září 2009 - 22:26:12

jeste mam jeden dotaz 8-O Jak je to se svetlosti matnice? Obecne a v porovnani s mou flexou VI? Diky :-)
  • 0

#150 ypres_bass

ypres_bass

    Obchodník zbožím prošlým

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 736 příspěvků(y)
  • LocationPardubice
Reputace: 51

Publikováno 1 říjen 2009 - 07:41:14

oproti mojí flexe je moje broňa kříšťálová
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 členů, 0 návštěvníků, 0 anonymních