Přejít na obsah

Fotka

...jen tak...

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
6399 odpovědí na toto téma

#4901 Fill

Fill

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 264 příspěvků(y)
  • LocationTábor
Reputace: 126

Publikováno 24 May 2010 - 19:51:47

upozorňuji, že rozhodně nechci rozpoutávat vášně,- klidně si představím nějaký kino, ale ovšem ne takhle prvočinitelně a s takhle strhujícím komentářem :)
http://www.aukro.cz/..._c640_6mpx.html

Tak to je dobrá perlička, prý: "nejak se mi to celé nepovedlo.":lol: To se často na aukru nevidí. Ale musíme mu uznat, že jeho snaha o opravu vlastně nakonec vyústila ve výsledek, mezi námi takřka vyznamenáníhodný. :lol:

(mimochodem, matura nakonec celkem za 5 bodů :). A ypresoj budu držet zítra palce!)
  • 0

#4902 kelfik

kelfik

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,073 příspěvků(y)
  • LocationOstrov u Macochy
Reputace: 86

Publikováno 24 May 2010 - 21:13:03

Takovej zeseklej objektiv to panečku nasere i kliďase. :)
  • 0

#4903 ypres_bass

ypres_bass

Obchodník zbožím prošlým

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2,736 příspěvků(y)
  • LocationPardubice
Reputace: 51

Publikováno 25 May 2010 - 07:25:24

[A ypresoj budu držet zítra palce!

díky, pomohlo to
  • 0

#4904 tequil

tequil

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 174 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 25 May 2010 - 13:10:11

diky svemu GASu jsem zjistil, ze Yashica MAT 124 a Flexa V je celkem nebe a dudy
  • 0

#4905 kraken

kraken

Admin pro věci politické, teologické a sociální

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2,914 příspěvků(y)
  • LocationOstrata
Reputace: 198

Publikováno 25 May 2010 - 13:31:30

To vis Teqile, nad flexu neni, vo tym zadna :lol:
  • 0

#4906 Anonymous

Anonymous
  • Guests

Publikováno 25 May 2010 - 13:32:44

Tak tak. Flexou řízneš kde co, Yashika se hodí leda tak na focení. :lol:
  • 0

#4907 Tilberien

Tilberien

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,327 příspěvků(y)
  • LocationLouny
Reputace: 107

Publikováno 25 May 2010 - 14:23:55

díky, pomohlo to

Zadařilo se? Tak to gratuluji :lol:
  • 0

#4908 zruda

zruda

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 212 příspěvků(y)

Publikováno 25 May 2010 - 16:16:07

Tak tak. Flexou řízneš kde co, Yashika se hodí leda tak na focení. :lol:

Vždyt to řikam,furt vem to flexou
  • 0

#4909 LukasJ

LukasJ

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,319 příspěvků(y)
Reputace: 4

Publikováno 25 May 2010 - 18:09:33

díky, pomohlo to

Blahopřeji a od teď jen Bc. Ypres_bass. Nicméně, tvoje práce mě tak trošku zajímá, je někde vystavená, nebo musím do knihovny?
  • 0

#4910 ypres_bass

ypres_bass

Obchodník zbožím prošlým

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2,736 příspěvků(y)
  • LocationPardubice

Publikováno 25 May 2010 - 21:44:46

díky, pomohlo to

Blahopřeji a od teď jen Bc. Ypres_bass. Nicméně, tvoje práce mě tak trošku zajímá, je někde vystavená, nebo musím do knihovny?

časem by měla být volně na netu...
  • 0

#4911 Franta

Franta

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 76 příspěvků(y)
Reputace: 3

Publikováno 26 May 2010 - 12:25:02

Po velmi dlouhé nepřítomnosti v místní oáze klidu, analogu a normálnosti udělám na následujících řádcích něco, co jsem ještě nikdy neudělal a asi už nikdy neudělám.

Na začátku března mě začal už dost zlobit počítač, proč nevím dodnes. Čtrnáct dní předtím mi umřela fleška, kde jsem měl čerstvě a tudíž nezálohovaně pár věcí špendlíčkem vyhrabaných z hlouby internetové stoupy. Defragmentovat ten bordel co se tam vytvořil (vlastně ze dne na den, dost na to dbám) nešel, vypálit dočasné zálohy taky ne. 120 MB chyb na čemkoliv je celkem k ničemu. Na od vánoc nový WD My My Book á 1TB se dala skládáním po malých kouscích udělat celekm pohodlně nefragmentovaná záloha úplně všeho, vypálit ale nešla pořád. Disk jsem v neděli odpojil, překopal důkladně všechny disky a přeinstaloval. V pondělí připojím externí disk-a nic, ani neblikne, leda svítí-i když se točí. Počítač se kouše, souborový systém neznámý. U profi firmy zjištěno, že se cos potento v převaděči SATA-USB a snad i v elektronice disku, takže hlavy najely nad plotny moc brzo a z ploten je mikrogramodeska na 78 otáček. Ten zbytek se můžou pokusit zachránit-za 10k a víc.
Takže v pekle důležité digicvaky dvou vegetačních sezon do příloh diplomky, tři roky sbírané prameny na diplomku, pět let života v digicvacích včetně cvaků, které se ukazují proklatě (téměř existenčně)důležité... Zbytek zálohovaný je, tohle bylo akorát na čtyřech místech tří disků v holé a zabalené formě, protože je to důležité a ty placaté věci slepnou...
O čtyři dny odešel počítač nadobro skrzevá napájení USB, takže tvrdě elektrická závada, způsobená čertvíčím. Podle mravenčího puzzle, které jsem poskládal z reakcí na tyhle disky všude možně zřejmě došlo k tomu, že sem na přelomu srpen/září 209 přišla série, která nemá nic lepšího na práci než po zhruba dvou měsících začít prasit soubory (dával jsem za vinu počítači) a pak zhebnout přesně tímhle způsobem. Výrobce i prodejce samozřejmě za cokoliv týkajícího se dat nijak neručí. Dost se divím, že se na to vůbec dá zapisovat, protože za zapisovatelnost podle formulací podle všeho taky neručí a výměny vadných kusů jsou vlastně jejich dobrá vůle. z aco pak vlastně chtějí ten balík peněz vlastně nevím. Je to, jako by výrobce automobilu neručil a nijak neodpovídal za to, že se v jeho výrobku uprostřed jízdy neodpálí jím zabudovaný autodestrukční systém.
Zhubnul jsem přes týden asi osm kilo, za dva týdny už jsem se začal smát (znáte to-Ten Jackův smích, ten divnej řev...). Školitel to přijal s černým humorem, ve škole se to snad podaří dořešit.
Z posledních peněz jsem koupil slušný základ na práci, ale nakonec jsem po pár desítkách hodin studia o silové stránce počítače, s dírami vypálenými do hlavy skončil s páječkou a letlampou v hloubi té svině, což ji přivedlo zpět k životu a světe div se, zatím spolehlivějšímu než kdy předtím.
Na fatalitě výsledku jakéhosi řetězového procesu se nejvíc podepsaly mizerné kondenzátory stabilisující napájení USB, od nich dostal pekelný kouř i zdroj.
Vemte jako fakt, že ať koupíte dneska jakýkoliv zdroj a porovnáte ho se starými AT zdroji, co šlapou už 20 let ohledně poměru výkon(popř. procházející proud) lomeno filtrační kapacita, jsou všechny od 200,- do libovolně tisíc poddimenzované. I šestkrát. Rozdíl je akorát v tom, jak dlouho by filtrační elektolytické kondenzátory MĚLY vydržet. Ani zdroj za 5000,- není zárukou.
Výměna kondenzátorů zdroje se dá v klidu zvládnout doma-a to i na spoustě desek. Vůbec není od věci filtrační kapacity trochu (i třikrát) zvětšit-ovšem zachovat všude původní poměr (tj. poměry mezi větvemi a vstup-výstup. Vysoká kapacita na výstupu a původní na vstupu akorát rozkmitá zdroj a spíš dřív ho odpálí spolu se VŠÍM ostatním.)

Poučení:
Ať děláte cokolv, potřebujete počítače dva, v případě, že máte internet-tři. Jeden na internet a nic jiného.
Druhý na filmy, běžnou práci, hry a využití méně informovanými jedinci.
A ten hlavní, ten je jedině na seriosní práci a uložení toho, co potřebujete. Je ve velké, neforemné bedně, i když to žádný server není. Jeho zdroj by dokázal napájet svářečku. Všechny větráky spuštěné na plno by nafoukly balon před startem (jinak se samozřejmě sotva převalují). Před nimi filtry jak na Paříž-Dakar. Vzduch, žádná voda. Spousta malých disků DO 320 GB, ideálně osmdesátky a menší. U těch větších se prudce zvýšila hustota zápisu, resp. se ze 78 otáček stane microgroove na LP a jakýkoliv vakl nebo škrtnutí znamená, že hlavy jsou úplně mimo nebo ohoblují spoustu dat.
Přenos dat jedině kabelově-tedy na disketu nebo flešku, tu do kabely, přenést, vyjmout z kabely a přenést data. Žádné šlauchy, dta se v nich prostě ztrácí, zvlášť pokud jsou delší.

A hlavně, nespoléhejte na tiki techniku, je to spotřební zboží jako toaleťák.
Já to beru jako pomstu moderní "techniky" za to, že jsem ji přinutil sdílet stůl s něčím tak prediluviálním, jako jsou láhve inkoustu a pokoj s hodinami, které si sám opravuji a dávám dokupy.
Tohle je nesourodě vylité srdce, možná to ještě technicky doplním, pokud bude mít někdo něco k zlepšení elektrikářské (ne elektronické) kondice svého 1/0 mrchosviňáka, můžu ho odkázat, snad trochu poradit nebo mu vykecat díru do hlavy.

Včera jsem si aspoň opravil počítadlo snímků, vymetl prach (což zrychlilo exposimetr) a trochu pocajkoval Praktiku, kterou drahá polovička spolužačky na podzim upustila/hodila z výše ramen na hranu obrubníku se slovy "jé, já nevěděl že to v tom (smotek fotopouzder, o kterém jsem tři vteřiny předtím říkal "Bacha foťáky, já si to rozpletu") máš, sory". Uvolněné šroubení objektivu a roztento ostření dal dokupy hned vzápětí pan Maštalíř (za peníze z mé, ne poloviččiny kapsy), ty další věci se objevovaly postupně, včetně ulomené báze pro závěsné očko (2x7 mm duralu vlastně usmyknutých, koukal jsem jak puk). Jakštakš přes jaro (42 brázků) chodila, teď už to dál nešlo a peníze nejsou na důležitější věci, takže "doktor já". Zatím chodí i po mém zásahu, její odchod by mě mrzel, protože co se mnou zažila a vytrpěla by jiný foťák asi úplně nerozdýchal. Dost se divím, že ještě vůbec funguje.
Zítra jedu na vodu do Rakous, tak se snad dám dokupy i přes vyšší stavy.

Mějte se tu hezky a podstatně lépe než já v posledních týdnech.
  • 0

#4912 Anonymous

Anonymous
  • Guests

Publikováno 26 May 2010 - 12:54:22

Nechci tady vyvolávat flame, ale Jako IT technik nemůžu prostě souhlasit s většinou toho, co píšeš v poučení(odstavec první).
To samé v případě zdrojů. Dnešní kvalitní zdroje při svém selhání, většinou(99%) nevezmou do pekla nic dalšího, jako tomu bylo dřív a stále je u lowend zdrojů(Eurocase, Redstar a podobný póvl). Odejít může jakýkoliv zdroj(z praxe např. Tagan za 3500,-), nelze vyrobit produkt, o kterém se dá tvrdit, že vydrží věčnost. V praxi jsem viděl šuntové i kvalitní zdroje, které pracovaly bez problémů 10 let.
Externí disky Western Digital jsou poměrně známé svou nespolehlivostí, to ovšem laik nemůže tušit.
Flashku nebo dokonce disketu(!) na spolehlivý přenos dat? To už je úplně mimo mísu.
Chápu, že taková havárie zamrzí, ovšem nezálohovat si existenčně důležitá data považuji přinejmenším za bláhovost. Jak se říká, každý začne zálohovat až po první havárii.
  • 0

#4913 Snek

Snek
  • Guests

Publikováno 26 May 2010 - 13:59:40

chlapci chlapci, ja vám nevím... napřed se tu brojí proti vanilkovejm rohlíčkům, a teď tohle... :-(
  • 0

#4914 Mamiak

Mamiak

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 4,416 příspěvků(y)
Reputace: 255

Publikováno 26 May 2010 - 14:47:59

a čo je to taký hen ten oný disk?
  • 0

#4915 Anonymous

Anonymous
  • Guests

Publikováno 26 May 2010 - 14:50:53

a čo je to taký hen ten oný disk?

Ty vlastně nejseš vystaven TV vysílání. Takže specielně pro Tebe, toto je disk. :-(
  • 0

#4916 Bret3

Bret3

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 971 příspěvků(y)
  • LocationPraha/Brno
Reputace: 9

Publikováno 26 May 2010 - 15:23:08

Ještě tam padla zmínka o deskách 78 RPM - to jsou mimochodem takové ty šelakové, zcela ideově nezávadné, co je jde přehrávat na zcela mechanických gramofonech, zcela bez přístupu elektřiny. 8-O Původně jsem s sebou chtěl vzít kufříkový gramofon s deskami na Temnovlak, ale nepodařilo se mi dořešit náhradu jedné prasklé hřídelky včas. :-( Dokonce k tomu mám mezi jinými jednu desku originál Alexandrovců (bohužel, ne s Kalinkou) 8-O
  • 0

#4917 Jirinol

Jirinol
  • Guests

Publikováno 26 May 2010 - 15:37:09

To Bret3: kdybys ten gramec s sebou vzal, tak vezmu desky z doby, kdy Alexandrovci a spol. byli ještě bezpečně za Volgou i za Donem ... tj. ideově nezávadné - R.A.Dvorského apod.... :-(
  • 0

#4918 Anonymous

Anonymous
  • Guests

Publikováno 26 May 2010 - 15:47:58

To Bret3: kdybys ten gramec s sebou vzal, tak vezmu desky z doby, kdy Alexandrovci a spol. byli ještě bezpečně za Volgou i za Donem ... tj. ideově nezávadné - R.A.Dvorského apod.... 8-O

To bych litoval neúčasti ještě daleko víc. :-(
  • 0

#4919 Blekentvajt

Blekentvajt

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,034 příspěvků(y)
Reputace: 11

Publikováno 26 May 2010 - 16:17:32

[quote name="Notorius"][quote]a čo je to taký hen ten oný ...Takže specielně pro Tebe, toto je disk. 8-O[/quote]

:-( a toto je čo doboha ... Jarmil se štopkama a kosmohentým 8-O
  • 0

#4920 Mamiak

Mamiak

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 4,416 příspěvků(y)

Publikováno 26 May 2010 - 16:18:44

Ještě tam padla zmínka o deskách 78 RPM - to jsou mimochodem takové ty šelakové, zcela ideově nezávadné, co je jde přehrávat na zcela mechanických gramofonech, zcela bez přístupu elektřiny. 8-O Původně jsem s sebou chtěl vzít kufříkový gramofon s deskami na Temnovlak, ale nepodařilo se mi dořešit náhradu jedné prasklé hřídelky včas. :-( Dokonce k tomu mám mezi jinými jednu desku originál Alexandrovců (bohužel, ne s Kalinkou) 8-O

a to je velikánská škoda :D
na druhou stranu, ale zase máme zlepšovatelskej prostor do dalších let :D
  • 0

#4921 Jirinol

Jirinol
  • Guests

Publikováno 26 May 2010 - 16:26:23

To bych litoval neúčasti ještě daleko víc. :-(

lituj... kdybys tušil, že v tom kufru je i Inka Zemánková, Allan Sisters, Melody Boys, Werich+Voskovec, Ježek, Caruso, Destinová, Hašler a dnes již zlidovělé popěvky od Lehára a další skvosty, tak bys pro slzy neviděl... 8-O
  • 0

#4922 Anonymous

Anonymous
  • Guests

Publikováno 26 May 2010 - 16:41:24

To bych litoval neúčasti ještě daleko víc. 8-O

lituj... kdybys tušil, že v tom kufru je i Inka Zemánková, Allan Sisters, Melody Boys, Werich+Voskovec, Ježek, Caruso, Destinová, Hašler a dnes již zlidovělé popěvky od Lehára a další skvosty, tak bys pro slzy neviděl... 8-O

Tak to je ale moc pěkně nabitej kufr! :-(
  • 0

#4923 Anonymous

Anonymous
  • Guests

Publikováno 26 May 2010 - 16:51:33

a čo je to taký hen ten oný ...Takže specielně pro Tebe, toto je disk. :D

8-O a toto je čo doboha ... Jarmil se štopkama a kosmohentým
8-O

To měl být pokus o ftip. Zdá se, že pokus skončil nezdarem. :D :-(
  • 0

#4924 kelfik

kelfik

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,073 příspěvků(y)

Publikováno 26 May 2010 - 17:43:31

Ještě tam padla zmínka o deskách 78 RPM - to jsou mimochodem takové ty šelakové, zcela ideově nezávadné, co je jde přehrávat na zcela mechanických gramofonech, zcela bez přístupu elektřiny. 8-O Původně jsem s sebou chtěl vzít kufříkový gramofon s deskami na Temnovlak, ale nepodařilo se mi dořešit náhradu jedné prasklé hřídelky včas. 8-O Dokonce k tomu mám mezi jinými jednu desku originál Alexandrovců (bohužel, ne s Kalinkou) :D

Třeba se najde nějaká pasující a zcela zbytečná hřídelka ve vlaku.Tam jich určitě bude. :-( :D
  • 0

#4925 Mamiak

Mamiak

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 4,416 příspěvků(y)

Publikováno 26 May 2010 - 19:34:01

jistěé, hřídelek máme tři řiti :-(
  • 0

#4926 Jirinol

Jirinol
  • Guests

Publikováno 26 May 2010 - 19:57:50

jistěé, hřídelek máme tři řiti 8-O

au, ...když si představím vyskladnění :-(
  • 0

#4927 Bret3

Bret3

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 971 příspěvků(y)
  • LocationPraha/Brno

Publikováno 26 May 2010 - 20:27:06

No já mám kromě těch Alexandrovců ještě jednu desku s francouzskýma šansonama (jo jo,předválečnou) a kufřík s vážnou hudbou (asi 20 kousků), ta je ale bohužel na "dlouhohrajících", tj. "větších než se do kufříkovýho gramofonu vejde" deskách. K těm mi bohužel chybí gramofon :-( . Zbytek malých desek má bohužel v nejlepším případě olámaný okraje.
No a ta hřídelka - průšvih je v tom, že ta ukroucená, co ji mám, je už jen nějaká náhražka vyrobená nejspíš pilníkem a pilkou na železo z hřebíku. Sice by to takhle šlo spáchat znovu, ale je to za a) prasárna, za 8-O na houby, protože životnost vzhledem k namáhání by se limitně blížila nule. Holt to chce kus poctivé práce, a to nejen ve výrobě, ale i při rekonstrukci podoby původního kusu.(Protože tak blbě, jak byla udělaná ta náhrada ten originál prostě vypadat nemohl.) 8-O
  • 0

#4928 kelfik

kelfik

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,073 příspěvků(y)

Publikováno 27 May 2010 - 04:54:44

jistěé, hřídelek máme tři řiti :lol:

au, ...když si představím vyskladnění :(

Někdo by mohl být nadšen.Typuji tak asi na 4 %. :(
  • 0

#4929 RHx

RHx

Hrabě kydoň

• Předplatitel
  • 5,859 příspěvků(y)
  • LocationHK
Reputace: 445

Publikováno 27 May 2010 - 10:01:03

:(
ano nekoupili mi v práci word, chápu nač za ty tisíce
tak mám nějakej staženej rajtr, funguje podobně
ale
proč irenko :(
proč píšu slovo odsavač, dám mezerník a slovo odsavač se mi změní na savanna - prostě to samo přeskočí a fakt nevím, jak se ta debilita vypíná :lol: :lol: 8-)
a to vypínám jednu automatickou opravu za druhou
vzpomínám na fr. f. čecha, co počítač za trest "polil kafem" mám chuť to udělat taky
grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
  • 0

#4930 ďuroT

ďuroT

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,861 příspěvků(y)
  • LocationMarianka
Reputace: 401

Publikováno 27 May 2010 - 10:11:50

No Radim,
presne z toho dôvodu používam Notepad :(
Alebo Google dokumenty - odporúčam (ale obchodnú korešpondenciu by som na webe nepísal). :(
  • 0

#4931 RHx

RHx

Hrabě kydoň

• Předplatitel
  • 5,859 příspěvků(y)
  • LocationHK

Publikováno 27 May 2010 - 10:22:53

:(
napsal jsem prostě digestoř, zákazník to pochopí a já mám pokoj :(
šmejdi jedny digitální
  • 0

#4932 Mamiak

Mamiak

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 4,416 příspěvků(y)

Publikováno 27 May 2010 - 11:08:30

jistěé, hřídelek máme tři řiti 8-)

au, ...když si představím vyskladnění :lol:

Někdo by mohl být nadšen.Typuji tak asi na 4 %. :(

áá to sem si moh hnedka myslet. kelfik nemá pežotka, kelfík má lanďáka - je to mačista-fašista. a seš jasnej. určitě už máš zápis v národnim registru homofobů :( 8-) :lol:
  • 0

#4933 kelfik

kelfik

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,073 příspěvků(y)

Publikováno 27 May 2010 - 11:10:32

Já jsem nevinnej :(
  • 0

#4934 Mamiak

Mamiak

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 4,416 příspěvků(y)

Publikováno 27 May 2010 - 11:16:41

nenen pane. teďkonc je jiná doba, teďkonc voni musej prokázat, že nediskryminovali :(
  • 0

#4935 kelfik

kelfik

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,073 příspěvků(y)

Publikováno 27 May 2010 - 11:31:27

Vždyď jsem byl tak vopatrnej.Nejmenoval :(
  • 0

#4936 Anonymous

Anonymous
  • Guests

Publikováno 27 May 2010 - 11:37:38

Vždyď jsem byl tak vopatrnej.Nejmenoval :(

"Řekl jste, že mouchy pokálely Císařepána!"
"Z toho kouká pro každýho takovejch deset let."
"Ježíš Kristus byl taky nevinnej a taky ho ukřižovali. Nikdy nikomu na žádným nevinným nezáleželo."

:( :lol: :lol:
  • 0

#4937 Jirinol

Jirinol
  • Guests

Publikováno 27 May 2010 - 13:45:34

Kelfik by měl za trest veřejně udělat sanitku, já mu dám, lanďáka :(
  • 0

#4938 RHx

RHx

Hrabě kydoň

• Předplatitel
  • 5,859 příspěvků(y)
  • LocationHK

Publikováno 27 May 2010 - 14:13:50

šel jsem po obědě kolem muzea a co nevidím, stativ, malej kardan, dva mladíky
studenti famu při nějaký praxi - hk - gočár
spíš by to radši dělali tou druhou technologií, co jsem tak z nich vyrozuměl :( no aspoň že měli pořádnej širokáč :( na tom navlečenej
  • 0

#4939 Mamiak

Mamiak

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 4,416 příspěvků(y)

Publikováno 27 May 2010 - 14:43:33

Kelfik by měl za trest veřejně udělat sanitku, já mu dám, lanďáka 8-)

:( :lol: :( :lol:
  • 0

#4940 hypnogen

hypnogen

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,162 příspěvků(y)
  • LocationPraha / Rychvald
Reputace: 194

Publikováno 27 May 2010 - 14:54:13

kdyby dneska Gočár žil... dělal by v CADu?
  • 0

#4941 ypres_bass

ypres_bass

Obchodník zbožím prošlým

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2,736 příspěvků(y)
  • LocationPardubice

Publikováno 27 May 2010 - 15:21:58

já myslím že určitě.
pozor heretický názor: stejně tak jako novináři musí dělat na digi, protože v novinách jim prostě film nikdo nevezme. nebo se mýlím
  • 0

#4942 hypnogen

hypnogen

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,162 příspěvků(y)

Publikováno 27 May 2010 - 16:08:07

jakože když jim dáš scan filmu, tak ti to nevemou? hmm.

btw. minulý týden se mě máti ptala, jestli bych nemoh nafotit nějaký zatopený sklep u tety pro pojišťovnu.. že od nich tam nikdo nemá digi foťák, že já mám tych foťáků snad 10. tak jsem odpověděl, že u mě taky nepochodí, bo to sou samé filmové a digi mám akorát na mobilu (bez blesku) a ten se do temného sklepa nehodí.

takže jsme v postatě digi-free rodina :]
teda možná jeden bratranec to kazí, ale loni mi jeho lumix bombastik spadl (omylem :wink: ) do písku, když mi ho dal podržet... zřejmě si už ale koupil nový :)
  • 0

#4943 hypnogen

hypnogen

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,162 příspěvků(y)

Publikováno 27 May 2010 - 16:20:52

..přemýšlím, jestli nemám někoho poslat, aby se o něho postaral (myslím "postaral")

"What does Kraken look like?!"
  • 0

#4944 prowler

prowler

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 553 příspěvků(y)
  • LocationTrnava, SVK
Reputace: 10

Publikováno 27 May 2010 - 17:12:28

jakože když jim dáš scan filmu, tak ti to nevemou? hmm.

vezmú..čo by nie.. Ale radšej majú obvykle farbu ako ČB a pre dnešného novinára je film už nemysliteľná záležitosť. V drvivej väčšine menších redakcií býva zvykom, že novinár si článok napíše aj sám k nemu nafotí fotky.. to potom fakt nemá čas sa zdržovať vyvolávaním a skenovaním filmu. A ak náhodou nefotí, tak mu dajú do ruky nejakú malú kameru, nech aspon niečo natočí. Predpokladám, že tak nejak to asi ypres myslel..
  • 0

#4945 Bret3

Bret3

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 971 příspěvků(y)
  • LocationPraha/Brno

Publikováno 27 May 2010 - 19:49:12

Dělal a není o tom potřeba pochybovat. Ale tady je jaksi rozdíl - architekti asi tužku nepustí z ruky nikdy. Neznám nikoho (ehm, jen v blízké rodině mám 5 aktivních, a mám i dost kamarádů, neboť jsem sám "zběhl" až ze školy), kdo by nezačínal práci nad papírem s tužkou v ruce. Co se děje potom, to je jiná věc.
  • 0

#4946 mickael

mickael

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,133 příspěvků(y)
Reputace: 25

Publikováno 28 May 2010 - 16:21:39

Slava, slava, slava!! Bessa je po trech mesicich konecne doma! To je vam takova parada mit konecne svuj fotoaparat, ackoliv mi czring pucil po dobu opravy bessu R4A, tak ten hledacek mi tam pro 35mm ohnisko vubec nesedel, R2A je na tom o mnoho lip. Objektiv vypada ze kresli opravdu hezky, schvalne jsem zkusil udelat porovnani s DSLR (fuj fuj) :-D Jedna se o opravdu velky vyrez...

Vložený obrázek
  • 0

#4947 Jirinol

Jirinol
  • Guests

Publikováno 29 May 2010 - 09:34:30

Slava, slava, slava!! ... Jedna se o opravdu velky vyrez...

Bombastique :-D
  • 0

#4948 RED

RED

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,341 příspěvků(y)
  • LocationOSTRAVA
Reputace: 71

Publikováno 30 May 2010 - 15:25:44

Prave bezi na prime Vrazdy v Midsomeru X....

Tenhle dil by se Vam libil, maji tam pekne masiny (.
  • 0

#4949 tess_red

tess_red

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1,190 příspěvků(y)
  • LocationLitoměřice; občas Ludvíkov u Velké Bíteše
Reputace: 243

Publikováno 30 May 2010 - 15:33:30

Jo, jo. Koukám na to. Nádhera. Chtěla bych mít ten obchůdek, co tam mají se všemi "hračkami", co tam byli. :D :-D
  • 0

#4950 prowler

prowler

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 553 příspěvků(y)
  • LocationTrnava, SVK
Reputace: 10

Publikováno 30 May 2010 - 15:50:40

ale pekne svine tam z digitalistov robia..tak sa priznajte chlapi..kto z vas sa podielal na pisani scenara :-D
  • 0

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních