Přejít na obsah


Fotka

Kamery - 8mm, super 8


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
391 odpovědí na toto téma

#351 taz

taz

    Tlampač (grafoman)

  • Administrators
  • 1 247 příspěvků(y)
  • LocationZittau
Reputace: 200

Publikováno 10 duben 2012 - 08:01:36

Kolegovia osmičkári :)
Rád pomôžem s nákupom, mbcorp ozvi sa mi prípadne na mail.Hlavné je, aby človek z Nemecka zasielal aj do našich končín (to sa dá ukecať, feedback mám dobrý) ale hlavnou podmienkou je platba Paypalom.

Po mojich nedávnych skúsenostiach (sokolvideo vie) - dostal som 4 Nizo kamery rozbité pri preprave :) - už peniaze na účet
neposielam (Uberweisung). Našťastie to dopadlo dobre, ale záruku som nemal, predajca sa zachoval férovo napriek tomu, že nemusel.

P.s. Mám teraz Beaulieu, a chystám sa s veľkou chuťou točiť, akurát (ako býva obvyklé) riešim náhradné napájanie (6xAA).
Osmičky sa nevzdám :)


S tou dopravou mimo nemecko se tolik netrap. Muzes si to poslat ke mě do německa :D
  • 0

#352 Richard7

Richard7

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 78 příspěvků(y)
  • LocationBratislava
Reputace: 15

Publikováno 10 duben 2012 - 11:07:05

Kolegovia osmičkári :smile:
Rád pomôžem s nákupom, mbcorp ozvi sa mi prípadne na mail.Hlavné je, aby človek z Nemecka zasielal aj do našich končín (to sa dá ukecať, feedback mám dobrý) ale hlavnou podmienkou je platba Paypalom.

Po mojich nedávnych skúsenostiach (sokolvideo vie) - dostal som 4 Nizo kamery rozbité pri preprave :smile: - už peniaze na účet
neposielam (Uberweisung). Našťastie to dopadlo dobre, ale záruku som nemal, predajca sa zachoval férovo napriek tomu, že nemusel.

P.s. Mám teraz Beaulieu, a chystám sa s veľkou chuťou točiť, akurát (ako býva obvyklé) riešim náhradné napájanie (6xAA).
Osmičky sa nevzdám :)

Ja som napájanie vyriešil cez 12volt 7,2 AH blei akku,cca 2kg(kupované v Conrad electronic) s redukciou od sony PD170-150. Akku som dal na opasok do malej tašky na doklady. Kamera funguje i keď som zatiaľ nemal čas niečo natočiť. Tiež mám Beaulieu.Ten adapter sa mi už teraz nepodarilo vygoogliť - kupované za doby PAL formátu, ale dá sa to aj zhotoviť. Výhoda je v tom že na to akku môžeš popr zapojiť aj svetlo na kameru. S 35wat. halogénom to svieti 2 hodiny.
  • 0

#353 mbcorp

mbcorp

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 362 příspěvků(y)
Reputace: 70

Publikováno 10 duben 2012 - 14:28:10

Jejda , já tu kameru A8IIa s objektívmi 1,9 nikde nevidím , můžeš mi prosím sokolvideo poslat odkaz ?
  • 0

#354 sokolvideo

sokolvideo

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 466 příspěvků(y)
  • LocationPrešov
Reputace: 200

Publikováno 10 duben 2012 - 18:50:47

Jejda , já tu kameru A8IIa s objektívmi 1,9 nikde nevidím , můžeš mi prosím sokolvideo poslat odkaz ?


Vyzerá to, že bola buď stiahnutá, alebo predaná (sofortkaufen), lebo ani ja som ju nenašiel. Bolo to presne tam, kde ten Canon Scoopic DS8, teda -
Foto@Camcorder - Analoge fotografie - filmkamera
  • 0

#355 sokolvideo

sokolvideo

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 466 příspěvků(y)
  • LocationPrešov
Reputace: 200

Publikováno 11 duben 2012 - 08:37:12

Prešiel som to znovu, kamera bola na prvej strane, to znamená, že do konca aukcie bolo len niekoľko hodín, a kým sme sa spamätali, tak skončil čas vystavenia kamery. Treba sledovať, snáď chlapík kameru vystaví znovu.
  • 0

#356 mbcorp

mbcorp

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 362 příspěvků(y)
Reputace: 70

Publikováno 12 duben 2012 - 20:43:33

měl si pravdu , už sem jí našel ,aukce skončila
http://www.ebay.de/i...=item3a72ce991c
  • 0

#357 mbcorp

mbcorp

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 362 příspěvků(y)
Reputace: 70

Publikováno 14 duben 2012 - 22:27:23

Podívejte se sem. Nejsem sám kutil. Nějakej borec předělal kazetovou kameru na DS8.
http://aukro.cz/kame...2264707971.html
  • 0

#358 sokolvideo

sokolvideo

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 466 příspěvků(y)
  • LocationPrešov
Reputace: 200

Publikováno 15 duben 2012 - 09:14:08

Podívejte se sem. Nejsem sám kutil. Nějakej borec předělal kazetovou kameru na DS8.
http://aukro.cz/kame...2264707971.html


To je fakt zaujímavé riešenie, Len ja som skôr išiel opačnou cestou, teda filmy DS8 som si plnil do kaziet S8 a takto ich točil. Išlo hlavne o úsporu materiálu, lebo týmto som mal z jednej cievky DS8 cca 25 metrov filmu (2x12,5 m) namiesto 20 metrov u ORWA, respektíve cca 20 metrov namiesto 15 u Fomy. Keďže som si filmy vyvolával sám, bolo mi to srdečne jedno, v akom sú formáte.
Ináč robím to dodnes, mám ešte asi desať cievok ORWA a kamerku Single 8 Fuji, takže plním filmy aj do týchto kaziet.
  • 0

#359 anry44

anry44

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 387 příspěvků(y)
Reputace: 13

Publikováno 15 duben 2012 - 15:11:35


Podívejte se sem. Nejsem sám kutil. Nějakej borec předělal kazetovou kameru na DS8.
http://aukro.cz/kame...2264707971.html


To je fakt zaujímavé riešenie, Len ja som skôr išiel opačnou cestou, teda filmy DS8 som si plnil do kaziet S8 a takto ich točil. Išlo hlavne o úsporu materiálu, lebo týmto som mal z jednej cievky DS8 cca 25 metrov filmu (2x12,5 m) namiesto 20 metrov u ORWA, respektíve cca 20 metrov namiesto 15 u Fomy. Keďže som si filmy vyvolával sám, bolo mi to srdečne jedno, v akom sú formáte.
Ináč robím to dodnes, mám ešte asi desať cievok ORWA a kamerku Single 8 Fuji, takže plním filmy aj do týchto kaziet.


Sokolíku:mám taky kameru single 8,nemám kazety,nevíš o nějakém zdroji?jinak kazety Kodak si nabíjím sám,vyvolávám sám, všechno si dělám sám.......
  • 0

#360 sokolvideo

sokolvideo

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 466 příspěvků(y)
  • LocationPrešov
Reputace: 200

Publikováno 15 duben 2012 - 18:22:48



Podívejte se sem. Nejsem sám kutil. Nějakej borec předělal kazetovou kameru na DS8.
http://aukro.cz/kame...2264707971.html


To je fakt zaujímavé riešenie, Len ja som skôr išiel opačnou cestou, teda filmy DS8 som si plnil do kaziet S8 a takto ich točil. Išlo hlavne o úsporu materiálu, lebo týmto som mal z jednej cievky DS8 cca 25 metrov filmu (2x12,5 m) namiesto 20 metrov u ORWA, respektíve cca 20 metrov namiesto 15 u Fomy. Keďže som si filmy vyvolával sám, bolo mi to srdečne jedno, v akom sú formáte.
Ináč robím to dodnes, mám ešte asi desať cievok ORWA a kamerku Single 8 Fuji, takže plním filmy aj do týchto kaziet.


Sokolíku:mám taky kameru single 8,nemám kazety,nevíš o nějakém zdroji?jinak kazety Kodak si nabíjím sám,vyvolávám sám, všechno si dělám sám.......


Občas sa daju kúpiť na eBayi, ale aj Wittner ich predáva, a dokonca aj s ORWOM. Ak by si nezohnal nič, tak ti dve poskytnem, mám ich šesť.
  • 0

#361 sokolvideo

sokolvideo

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 466 příspěvků(y)
  • LocationPrešov
Reputace: 200

Publikováno 19 duben 2012 - 18:58:04

Páni, musím sa pochváliť, ale včera mi doma pristala táto kamerka. Jedná sa o kameru Siemens z 50 rokov, s objektívom Rodenstock -Sironar 2,2:10

Přiložený soubor (y)


  • 0

#362 mbcorp

mbcorp

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 362 příspěvků(y)
Reputace: 70

Publikováno 22 duben 2012 - 10:34:22

Pěkná , doufám že není jenom na výstavu ;)
  • 0

#363 sokolvideo

sokolvideo

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 466 příspěvků(y)
  • LocationPrešov
Reputace: 200

Publikováno 22 duben 2012 - 11:07:21

Mám ešte dve cievky ORWO NP15 2x8mm takže jedna cievka pôjde na skúšku kamery, ináč videl som filmy z tejto kamery, kopíroval som totiž rodinný archív v dĺžke štyri aj štvrť hodiny, a kameru som dostal vlastne ako bonus.
  • 0

#364 mbcorp

mbcorp

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 362 příspěvků(y)
Reputace: 70

Publikováno 24 duben 2012 - 22:26:16

Tady sem našel další samodělku. Upravená Admira 16
http://retronom.hu/node/27095
  • 0

#365 sokolvideo

sokolvideo

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 466 příspěvků(y)
  • LocationPrešov
Reputace: 200

Publikováno 25 duben 2012 - 08:11:10

Tá úprava je dobrá vlastne len na to, aby sa kamera stabilnejšie držala pri použití tele objektívu, ale ináč by mi asi tá pažba pri normálnom točení zavadzala, to radšej už použiť statív.
  • 0

#366 mbcorp

mbcorp

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 362 příspěvků(y)
Reputace: 70

Publikováno 26 duben 2012 - 18:51:16

Tak a teď se zase pochlubím já. Dnes sem pořídil tento aparát , co na něj říkáte ?.

Přiložený soubor (y)


  • 0

#367 sokolvideo

sokolvideo

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 466 příspěvků(y)
  • LocationPrešov
Reputace: 200

Publikováno 26 duben 2012 - 20:54:58

Tak to je paráda, ale ako je riešeny hľadáčik pre širokouhlu predsadku?
  • 0

#368 mbcorp

mbcorp

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 362 příspěvků(y)
Reputace: 70

Publikováno 27 duben 2012 - 11:28:44

Je to jednoduché, pro širokoůhlou předsádku je i předsádka na hledáček.
Až najdu foťák tak to vyfotim.
  • 0

#369 anry44

anry44

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 387 příspěvků(y)
Reputace: 13

Publikováno 27 duben 2012 - 17:29:56

Je to jednoduché, pro širokoůhlou předsádku je i předsádka na hledáček.
Až najdu foťák tak to vyfotim.


Tak tu širokopředsádku i ten nástavec na hledáček mám,ale nějak mi není jasný to zaostřování.Když na objektivu nastavím třeba na 3m,tak na ty předsádce nastavím taky 3m?Nebo se objektiv nastaví na nekonečno a metry se nastaví jen na předsádce?Mám ke kameře manuál,ale tam žádná zmínka .
  • 0

#370 sokolvideo

sokolvideo

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 466 příspěvků(y)
  • LocationPrešov
Reputace: 200

Publikováno 27 duben 2012 - 18:40:14

Podľa mňa sa na predsadke na hľadaku nenastavuje nič, aj tak je to len priblížné zobrazenie, vzdialenosť sa nastavuje len na objektíve. Tak to aspoň funguje u Admiry 8F, kde sa vzdialenosť na predsádke objektívu nastavuje ale na hľadaku nie.
  • 0

#371 anry44

anry44

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 387 příspěvků(y)
Reputace: 13

Publikováno 27 duben 2012 - 19:18:46

Podľa mňa sa na predsadke na hľadaku nenastavuje nič, aj tak je to len priblížné zobrazenie, vzdialenosť sa nastavuje len na objektíve. Tak to aspoň funguje u Admiry 8F, kde sa vzdialenosť na predsádke objektívu nastavuje ale na hľadaku nie.


To si nerozumíme,já nemluvím o hledáčku,tam se samozřejmě nic nenastavuje.Ten základní objektiv na A IIa má zaostřovací stupnici v m.A ta Wide předsádka 0,5 ,kterou našroubuji na zákl. objektiv má taky stupnici v metrech.Tady mi to není jasný,jak zaostřit....
  • 0

#372 sokolvideo

sokolvideo

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 466 příspěvků(y)
  • LocationPrešov
Reputace: 200

Publikováno 27 duben 2012 - 20:27:04


Podľa mňa sa na predsadke na hľadaku nenastavuje nič, aj tak je to len priblížné zobrazenie, vzdialenosť sa nastavuje len na objektíve. Tak to aspoň funguje u Admiry 8F, kde sa vzdialenosť na predsádke objektívu nastavuje ale na hľadaku nie.


To si nerozumíme,já nemluvím o hledáčku,tam se samozřejmě nic nenastavuje.Ten základní objektiv na A IIa má zaostřovací stupnici v m.A ta Wide předsádka 0,5 ,kterou našroubuji na zákl. objektiv má taky stupnici v metrech.Tady mi to není jasný,jak zaostřit....


No neviem, či táto predsádka 0,5x je vhodná k objektívom kamery A8IIa. Predsádky 0,5x a 2x, boli stavané k objektívom kamier od A8F, teda pre kamery, ktoré mali objektív fix-fokus, teda rady Admira 8G, G8Supra a L1(2) Supra (tu 0,65x a 2,4x). Aj keď predsádka tam ide našrubovať, neviem, ako sa táto kombinácia bude správať, to by trebalo vyskúšať. Snáď predsádku nastaviť na nekonečno a zaostrovať objektívom.
  • 0

#373 mbcorp

mbcorp

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 362 příspěvků(y)
Reputace: 70

Publikováno 27 duben 2012 - 21:22:21

Tak já vám to tedy povím, já 0,5x předsádku používám běžně a nedokážu si představit točit bez ní, to zaostřování je tam úplně k ničemu , aď filmuji z daleka nebo z blízka , obraz je furt ostrý. Možná by se to mohlo někomu projevit při cloně 2,8 ale mě ne. Mám tam permanentně 5m a víc neřeším. Může se použít na jakékoliv objektivy s oniskem 12,5 takže i na A8IIa , je to vyzkoušené. No ale pokud by si chtěl pracovat odborně tak prostě nastavíš na obou objektivech stejnou hodnotu a je to. Třeba u kamer A8G jsou také 0,5 předsádky které jsou naprosto totožné s těma klasickýma a už nemají zaostřovací obrubu. Meoptě hold došlo že je to tam opravdu k ničemu. Se podívej na ten objektiv u A8IIa jakou má hloubku ostrosti , už při cloně 5,6 máš ostré vše od nekonečna do 4m a při cloně 11 od nekonečna do 0,6m. Takže závěrem : nebojte se objektivů od Meopty , jsou blbuvzdorné .
  • 0

#374 mbcorp

mbcorp

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 362 příspěvků(y)
Reputace: 70

Publikováno 1 květen 2012 - 21:30:04

Snad sem tohle vlákno nezabil.
Potrebuji poradit co tocit, mam udelat nejake filmecek na "Otisky" a nejsem schopen vymyslet nic rozumneho. Mam k dispozici jen dve herecky (11) a to jeste kdyz jim reknu ze se jde tocit, tak protahnou oblicej ze se musi zvednout od telky.
  • 0

#375 ďuroT

ďuroT

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 747 příspěvků(y)
  • LocationBA, SK
Reputace: 343

Publikováno 1 květen 2012 - 21:56:02

Mb corp: Natoč horor, taký "Blair Witch", to by mohla byť zábava aj pri natáčaní aj pri pozeraní :-P
Akurát veľa z toho spraví zvuk - neviem, či si zariadený?

(ja som inak dnes krútil Kvarckou, tak mám radosť :smile: )
  • 0

#376 sokolvideo

sokolvideo

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 466 příspěvků(y)
  • LocationPrešov
Reputace: 200

Publikováno 2 květen 2012 - 08:47:26

mbcorp, neboj sa, nezabil. K tým objektívom od Meopty, sú skutočne vynikajúce, a pokiaľ niekto do nich nevopchal palce, tak dodnes fungujú spoľahlivo a kreslia perfektne. To asi zistil každý, kto nejakú kameru z Meopty odskúšal v dnešnej dobe a s novými filmami.
Čo sa týka filmu, toč všetko okolo seba, aj keď sa niekto napríklad vzpiera (myslím z rodiny). Až o nejakých desať - dvadsať rokov ľudia prídu na to, že to bol dobrý nápad (ja som mal ten istý problém). A ak chceš urobiť film na súťaž, tak tu to už je horšie, rada je ťažká, treba dobrý nápad, ktorý musíš rozvinuť sám, nakoľko zväčša si kameramanom, strihačom, zvukárom i režisérom zároveň (a možno v dnešnej dobe aj laborantom). Prajem teda veľa dobrých nápadov.
  • 0

#377 mbcorp

mbcorp

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 362 příspěvků(y)
Reputace: 70

Publikováno 2 květen 2012 - 21:38:46

ďuroT > tak si představ že mě napadlo úplně to samé. Dokonce sem to i natočil (3 zničené cívky) bylo to nudné nezáživné a drahé . Tenhle styl my prostě nějak nesednul. Rád bych zkusil něco dobrodružnéhe , něco na motiv Artura Ransomeho (Vlaštovky a Amazonky). Jinak při natáčení toho mého oskarového snímku, sem u mě doma líčil herečky na zombíky , které se pak nějak dostaly do nálady a při samém blbnutí a poskakování po pokoji srazily poličku s mojí sbírkou kamer do 120 litrového akvária , dále fotoaparát voigtlander a kameninovej tyglík na tavení zlatého amalgánu kterej urazil roh akvária a jedna čtvrtina jeho obsahu skončila na koberci včetně osmi neonek černých a dvou ancitrusů. Horor to teda byl ale nějak sem úplně zapoměl točit.

sokolvideo > no lidi kolem sebe včetně rodiny točím celkem intenzivně ale nějak se mi nedostává pochopení proč kupuju film za 200,- na 3,5 minuty záznamu když mám digitál. Ale já stejně doufám že jednou příjde nějaká globální katastrofa která svým magnetickým polem zničí všechnu elektroniku a pak moje filmy příjdou vhod :smile: .
  • 0

#378 sokolvideo

sokolvideo

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 466 příspěvků(y)
  • LocationPrešov
Reputace: 200

Publikováno 3 květen 2012 - 07:39:17

Oni to pochopia tak o dvadsať rokov, keď z digitalu nebude nič, alebo takmer nič, ale tie filmy budu stále prevádzkyschopné.
  • 0

#379 sokolvideo

sokolvideo

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 466 příspěvků(y)
  • LocationPrešov
Reputace: 200

Publikováno 3 květen 2012 - 11:22:14

Ďalšie "pochúťky" na eBay, Kamery Bolex H8 reflex, jedna na formát N8 a druhá na formát DS8 na 30metrových cievkach.
  • 0

#380 mbcorp

mbcorp

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 362 příspěvků(y)
Reputace: 70

Publikováno 6 květen 2012 - 23:41:45

Nemá náhodou někdo doma navíc nějakou 35mm kameru ? :mrgreen:
  • 0

#381 sokolvideo

sokolvideo

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 466 příspěvků(y)
  • LocationPrešov
Reputace: 200

Publikováno 7 květen 2012 - 08:22:34

Nemá náhodou někdo doma navíc nějakou 35mm kameru ? :smile:


No, nad 35 som rozmýšľal aj ja, ale keď som si potom prepočítal, že 30 metrov negatívu vyjde na cca 1500 Kč +/-, a to je len negatív na cca jednu minútu, rozmyslel som si to. Ináč nejakú Aatonku som kdesi videl v bazáre, myslím u Škody za cenu cca 65 000,-, ale to bolo asi tak pred rokom. Skús na eBay uk alebo com, tam je toho dosť veľa, hlavne na americkom, aj také vychitavky ako Arriflex 35 za cenu cca 120 000,-, samozrejme dolárov.
  • 0

#382 mbcorp

mbcorp

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 362 příspěvků(y)
Reputace: 70

Publikováno 7 květen 2012 - 11:25:47

Tak sem to nemyslel , chci neco maleho , treba KINAMO . To sem mohl asi pred rokem koupit za 800,- ale zavahal sem a ted me to mrzi. Mam doma 30 metru fomy tak bych to dal na pul. 15negativ 15 kopie. Nebo bych to poslal REDovi a on mi to udela inverzne. Jestli neuspeju tak az dokoncim svoji osmicku, postavim si 35mm , treba repliku lumiera nebo proste nejakou bednu.

Přiložený soubor (y)


  • 0

#383 mbcorp

mbcorp

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 362 příspěvků(y)
Reputace: 70

Publikováno 7 květen 2012 - 11:31:14

Neni to zase takova katastrofa , koukni kolik stoji 30metru

http://fomaobchod.cz...1139]?ItemIdx=3

tocit na 35mm me napadlo kdyz sem objevil tu silenost jako LOMOKINO jenze pro mne je to moc plastu , to chce neco poradnyho.
  • 0

#384 sokolvideo

sokolvideo

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 466 příspěvků(y)
  • LocationPrešov
Reputace: 200

Publikováno 11 květen 2012 - 10:34:47

Neni to zase takova katastrofa , koukni kolik stoji 30metru

http://fomaobchod.cz...39%5D?ItemIdx=3

tocit na 35mm me napadlo kdyz sem objevil tu silenost jako LOMOKINO jenze pro mne je to moc plastu , to chce neco poradnyho.


Pozri na eBay.com, je tam niekoľko 35 použiteľných tak od 2000 USD, a sú tam aj dve perličky "ako stvorené" pre amatérov, 65/70mm kamery za maličkosť cca 65 000 USD
  • 0

#385 sokolvideo

sokolvideo

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 466 příspěvků(y)
  • LocationPrešov
Reputace: 200

Publikováno 20 červen 2012 - 13:08:38

Len tak mimo,
včera sa mi dostali do rúk dva exponované filmy S8 v kazete, exponované niekedy 77-80. Jedná sa o 1ks Agfachrome a jeden kus 3M Color Movie 40, ten je exponovaný čiastočne. Filmy sa mi dostali do rúk spolu s niekoľkými vyvolanými filmami, ktoré budem prevádzať na DVD. Pokúsim sa ich vyvolať. Ta Agfa by nemal byť problém, síce len ČB, o farbu sa ani nepokúšam po tých rokoch, kedysi som ich vyvolával farebne. Skôr ma zaujíma ten 3M. Moje skúsenosti s týmto filmom boli kedysi otrasné, a po natočeni asi dvoch kaziet som ich viac nekúpil.
  • 0

#386 sustrs

sustrs

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 4 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 11 březen 2013 - 22:09:59

A jak je to prosím s předsádkovými čočkami (nemyslím Mariar 0.5x apod.) na Admiru 8IIa?. V originálním návodu je použe zmíňka, že jsou a jak nastavit hledáček, ale jak je to s ostřením?. Předpokládám, že není jedno kam mám na objektivu zastřeno (když to porovnám s prakticky stejným systémem předsádek pro Flexaret). Existuje na něnějakáý ostřící tabulka či solo-návod?
  • 0

#387 sustrs

sustrs

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 4 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 11 březen 2013 - 22:10:54

(myslím "Mirar" samozřejmě, ne Mariar:) )
  • 0

#388 anry44

anry44

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 387 příspěvků(y)
Reputace: 13

Publikováno 12 březen 2013 - 09:02:02

Objektiv nastav na nekonečno.Toť vše.
  • 0

#389 Creepy

Creepy

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 1 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 5 červenec 2013 - 17:10:01

Měl bych jeden takový dotaz na kameru Quarz zoom, v kamerách se zatím moc nevyznám ale tuhle jsem si koupil a při koukání do kukátka mi to přijde docela tmavší a když jsem náhodou do toho koukal a přetočil kameru do strany, tak se to o něco zesvětlilo..na druhou stranu taktéž, ale vzhůru nohama ne...nevíte co s tím? Jestli je to tak u všech nebo ne..byl bych vděčný za jakoukoliv radu/informaci. Děkuji.
  • 0

#390 sokolvideo

sokolvideo

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 466 příspěvků(y)
  • LocationPrešov
Reputace: 200

Publikováno 5 červenec 2013 - 17:25:24

Tak to môže byť problém niekde v systéme hľadáčku, zrejme bude uvolnená niektorá čočka či zrkadielko. Ak to nevadí pri zaostrovaní, teda zaostrená vzdialenosť sedí s tým, čo je na objektíve, aspoň približne, tak by problém nemál byť a kamera by mala točiť normálne.
  • 0

#391 Kladik

Kladik

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 14 příspěvků(y)
Reputace: 7

Publikováno 26 listopad 2013 - 22:14:39

Nechci začínat nové téma.Mám kameru Meopta A8G s objektivem Meopta Mirar 2,8/12,5
Zajímalo by mě jaká je nejbližší vzdálenost od objektivu kdy je obraz ještě dostatečně ostrý?
Díky
  • 0

#392 sokolvideo

sokolvideo

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 466 příspěvků(y)
  • LocationPrešov
Reputace: 200

Publikováno 26 listopad 2013 - 22:49:58

To samozrejme záleží od clony, a pri clone 2,8 je to od 1,85 do 7,92 metra a pri clone 16 je to od 0,66 do nekonečna
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 členů, 0 návštěvníků, 0 anonymních