Přejít na obsah


Fotka

Zenza Bronica ETRS


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
300 odpovědí na toto téma

#251 Fire

Fire

    Nováček

  • Předplatitel
  • 391 příspěvků(y)
  • LocationKolín
Reputace: 154

Publikováno 4 říjen 2017 - 15:58:29

No, tu hore niekto tvrdil, že na Mamiyu redukcia existuje!?.
K tým objektívom, aké skúsenosti sú zo základným Zenzanonom 2,8/70?

Základní Zenzanon je 75/2.8 a je velmi dobrý. Na středoformát světelný a kreslí líp jak já fotím.

Dělal se ve více verzích, doporučuji PE. Má filtr 62 mm (verze E II 58, což je pakárna - prakticky všechna ETRSi pevná skla jsou 62 mm) a clony po půl číslech.
  • 0

#252 Popmar

Popmar

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 258 příspěvků(y)
  • LocationLitomyšl
Reputace: 26

Publikováno 11 říjen 2017 - 08:46:26

Ahoj,

 

kolik nafotite snimku na 120 kazetu? Nekde jsem cetl, ze by to melo byt 16, ale me jde jen 15???

 

Dik


  • 0

#253 stamir

stamir

    Nováček

  • Předplatitel
  • 44 příspěvků(y)
  • LocationCífer, Slovensko
Reputace: 7

Publikováno 11 říjen 2017 - 12:51:24

15

16 by možná šlo, ale to by človek musel vyšpekulovat


  • 0

#254 iggi

iggi

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 5 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 12 únor 2018 - 15:16:32

Zdar, čo poviete na tuto zenzu? https://www.ebay.com...em=232656942899

ZENZA BRONICA ETR AE-II Finder w/75mm F2.8 lens From Japan 108

 

Chcem časom kúpiť stredoformát, tak sa mi zapáčila zenza.. 


  • 0

#255 duuri

duuri

    Nováček

  • Předplatitel
  • 409 příspěvků(y)
  • LocationBratislava, SK
Reputace: 83

Publikováno 12 únor 2018 - 15:23:34

pekna, nezabudaj na postovne a clo. to uz sa dostanes na cenu dostupnych v EU. Preco nejdes rovno do 6x6 ?


  • 0

#256 JirkaM

JirkaM

    Tlampač (grafoman)

  • Předplatitel
  • 1 173 příspěvků(y)
  • LocationMoravská Chrastová
Reputace: 1 040

Publikováno 12 únor 2018 - 16:12:17

+ DPH


  • 0

#257 okidoki

okidoki

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 12 příspěvků(y)
  • LocationNové Zámky, Bratislava
Reputace: 0

Publikováno 12 únor 2018 - 16:37:12

Zdravím, vie mi niekto poradiť, kde nájdem manuál pre Bronica SQ? (nie A, nie B, nie Ai). Našiel som len prvých zopár strán avšak chcem si preštudovať komplet celý. Vďaka za info.


  • 0

#258 dravec

dravec

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 302 příspěvků(y)
  • LocationPraha
Reputace: 175

Publikováno 12 únor 2018 - 19:58:45

Zdravím, vie mi niekto poradiť, kde nájdem manuál pre Bronica SQ? (nie A, nie B, nie Ai). Našiel som len prvých zopár strán avšak chcem si preštudovať komplet celý. Vďaka za info.

 

http://www.letmegoog...onica sq manual.


  • 1

#259 dravec

dravec

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 302 příspěvků(y)
  • LocationPraha
Reputace: 175

Publikováno 12 únor 2018 - 20:01:10

sorry, jsem nechtel bejt takovej srandista. Jen jsem si tak hral a odeslal omylem tenhle odkaz.

 

tohle by melo bejt vono

 

http://www.butkus.or.../bronica_sq.htm


  • 0

#260 dravec

dravec

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 302 příspěvků(y)
  • LocationPraha
Reputace: 175

Publikováno 12 únor 2018 - 20:46:33

ehm, tak teprve ted jsem si ten manual prohlidnul a zjistil, ze konci na strance 18. No tak jsem zas holt jednou za vola, no :-D


  • 1

#261 okidoki

okidoki

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 12 příspěvků(y)
  • LocationNové Zámky, Bratislava
Reputace: 0

Publikováno 12 únor 2018 - 21:40:14

ehm, tak teprve ted jsem si ten manual prohlidnul a zjistil, ze konci na strance 18. No tak jsem zas holt jednou za vola, no :grin:

Hej, presne tento manuál som našiel aj ja a zvyšné strany chýbajú : )


  • 0

#262 LuzJi

LuzJi

    Tlampač (grafoman)

  • Předplatitel
  • 1 674 příspěvků(y)
  • LocationTábor
Reputace: 484

Publikováno 12 únor 2018 - 23:27:33

Za nějaký peníz nabízí tady https://www.ebay.com...P-/170476865065

ale pokud bys do toho šel, ptal bych se, zda to třeba nekončí také na té 18.straně ...


  • 0

#263 duuri

duuri

    Nováček

  • Předplatitel
  • 409 příspěvků(y)
  • LocationBratislava, SK
Reputace: 83

Publikováno 13 únor 2018 - 08:49:03

Zdravím, vie mi niekto poradiť, kde nájdem manuál pre Bronica SQ? (nie A, nie B, nie Ai). Našiel som len prvých zopár strán avšak chcem si preštudovať komplet celý. Vďaka za info.

neviem preco si si nezalozil nove vlakno.. ale ked uz SQ nema MLU a nepodporuje AE hladacik. inak je to to iste ako SQ-A (mam doma)


  • 0

#264 iggi

iggi

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 5 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 13 únor 2018 - 14:34:32

Tak ktorú by si mi poradil? 

 

pekna, nezabudaj na postovne a clo. to uz sa dostanes na cenu dostupnych v EU. Preco nejdes rovno do 6x6 ?


  • 0

#265 duuri

duuri

    Nováček

  • Předplatitel
  • 409 příspěvků(y)
  • LocationBratislava, SK
Reputace: 83

Publikováno 13 únor 2018 - 14:52:36

no to je v podstate na tebe..zo 6x6 orezes na 6x4.5...hladal by som sq-a alebo sq-ai :) ak nieco starsie tak S2A alebo ectl


  • 0

#266 dodoxbb

dodoxbb

    Nováček

  • Předplatitel
  • 342 příspěvků(y)
  • LocationBanská Bystrica
Reputace: 170

Publikováno 13 únor 2018 - 15:09:21

Najprv som používal Broňu GS-1 s políčkom 6x7. Ten mi vyhovoval, ale na výšku sa s ňou hodne zle fotografuje. Teraz mám aj Broňu 6x6 SQA a je to teraz môj favorit. Je fajn, že môžem komponovať na štvorec, na výšku aj na šírku a foťák je stále v tej istej polohe. Je pravda, že mám na svitok menej obrázkov ako na 6x4,5, ale to mi stojí za to a aj tých 12 záberov mám často problém dofotografovať :-) 


  • 0

#267 sokolvideo

sokolvideo

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 985 příspěvků(y)
  • LocationPrešov
Reputace: 114

Publikováno 14 únor 2018 - 11:38:36

Len tak trošku mimo, čo poviete na túto kombináciu na bazoš.sk: Inzerát č. 82288754


  • 0

#268 duuri

duuri

    Nováček

  • Předplatitel
  • 409 příspěvků(y)
  • LocationBratislava, SK
Reputace: 83

Publikováno 14 únor 2018 - 11:47:25

Len tak trošku mimo, čo poviete na túto kombináciu na bazoš.sk: Inzerát č. 82288754

 

urcite by to chcelo fotku seriovych cisel. z horneho pohladu pri hladaciku :) a ci je to 6x4.5 to neviem..tych backov som vela nevidel


  • 0

#269 sokolvideo

sokolvideo

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 985 příspěvků(y)
  • LocationPrešov
Reputace: 114

Publikováno 2 červen 2018 - 19:07:41

Chcem sa opýtať znalých: Bronica ETRSi verzus Fuji GA 645


  • 0

#270 keko

keko

    Tlampač (grafoman)

  • Předplatitel
  • 2 248 příspěvků(y)
  • LocationSlovakia, Alžbetin Dvor 130
Reputace: 681

Publikováno 2 červen 2018 - 19:14:25

Uplne prvy rozdiel je, ze Fuji GA 645 foti vlastne na vysku, ze?
No ale slo by urcite otocit aparat pocas fotenia, kolega jednu ma, zavidim mu ju uz dlho, ale vacsinou pri foteni vystrkuje lavy laket ...
Druha podstatna vec je, ze objektiv nevymenis ... Ale zato je hodne-hodnde dobry. Asi by som povedal, ze je lepsi, ako ten, co mam na Zenze ja. Teda ten z obdobia trias-jura-krieda.

No a nema zrkadlo. Kade chodis, nik ta nepocuje.
Fuji je lahsia, temer vreckova.
Kto to ale mysli s univerzalnostou vazne, buduje si systemovu zrkadlovku Zenaza Bronica ETRS/i.
Resume? Chcelo by to mat obe!


  • 0

#271 keko

keko

    Tlampač (grafoman)

  • Předplatitel
  • 2 248 příspěvků(y)
  • LocationSlovakia, Alžbetin Dvor 130
Reputace: 681

Publikováno 2 červen 2018 - 19:20:29

On je to pravy laket, ale opravit to neviem :(


  • 0

#272 sokolvideo

sokolvideo

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 985 příspěvků(y)
  • LocationPrešov
Reputace: 114

Publikováno 2 červen 2018 - 19:33:32

Keko vďaka, tá Fujica sa mi páči, a ten lakeť hore je jedno ktorý. S Pentagonom SIX 645 fotím tiež tak, aj on je na výšku, a zatiaľ mi to nevadilo, skôr mi vadí to, že to nie je jednooká zrkadlovka


  • 0

#273 oteccasu

oteccasu

    Tlampač (grafoman)

  • Předplatitel
  • 2 360 příspěvků(y)
Reputace: 474

Publikováno 2 červen 2018 - 23:51:26

Bazar nefunguje, tak se ptám zde. Má někdo zájem o Broniku? + doplňky.


  • 0

#274 Popmar

Popmar

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 258 příspěvků(y)
  • LocationLitomyšl
Reputace: 26

Publikováno 3 červen 2018 - 07:05:04

Bazar nefunguje, tak se ptám zde. Má někdo zájem o Broniku? + doplňky.

... nejaky doplnky bych bral ...


  • 0

#275 Luboszz

Luboszz

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 639 příspěvků(y)
Reputace: 103

Publikováno 3 červen 2018 - 07:39:59

Funguje

Bazar nefunguje, tak se ptám zde. Má někdo zájem o Broniku? + doplňky.


  • 0

#276 PetoG

PetoG

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 152 příspěvků(y)
  • LocationTrebišov (SK)
Reputace: 19

Publikováno 3 červen 2018 - 08:45:05

 

Funguje

Bazar nefunguje, tak se ptám zde. Má někdo zájem o Broniku? + doplňky.

 

Tak, tak, ibaže tam nikto nechodí.,  Podobne ako chat. Všimli ste si niekto, že aj to tu je?. Častokrát funguje ako chat práve toto fórum.


  • 0

#277 keko

keko

    Tlampač (grafoman)

  • Předplatitel
  • 2 248 příspěvků(y)
  • LocationSlovakia, Alžbetin Dvor 130
Reputace: 681

Publikováno 3 červen 2018 - 15:19:15

Cat naozaj nemusim.
Este by sa dalo vypozorovat moje neusporiadane myslenie.

:D


  • 0

#278 oldschooldave

oldschooldave

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 58 příspěvků(y)
  • LocationCeska lipa
Reputace: 1

Publikováno 11 červenec 2018 - 19:05:45

Zdravim kdyz zakladate film do broni tak sipka start naproti cervenym teckam zalozit kazetu a natahovat dokud se nenatahne zaverka? Kdyz to takto udelam tak se zastavim az na 3snimku na pocitadle a tudis mam cely film posinuty o 3 obrazky co delam spatne? Ted sem zalozil novy film a natocil schvalne na c1a film uz byl v okenku ale zaverka se nenatahla
  • 0

#279 duuri

duuri

    Nováček

  • Předplatitel
  • 409 příspěvků(y)
  • LocationBratislava, SK
Reputace: 83

Publikováno 12 červenec 2018 - 08:48:12

no to by nemalo robit..pri snimku jedna zostane stat a natiahne uzavierku. mas viacej kaziet na vyskusanie?


  • 0

#280 oteccasu

oteccasu

    Tlampač (grafoman)

  • Předplatitel
  • 2 360 příspěvků(y)
Reputace: 474

Publikováno 12 červenec 2018 - 14:24:19

Bazar sice možná funguje, ale kdo se na něj dívá?


  • 0

#281 jirin_ol

jirin_ol

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 917 příspěvků(y)
  • LocationPraha
Reputace: 901

Publikováno 12 červenec 2018 - 14:29:24

Bazar sice možná funguje, ale kdo se na něj dívá?

nebuď  škarohlíd,   pokud se  v bazaru  objeví něco,  co zaujmout  může,   určitě  taky někdo reaguje.   Ovšem -  nabídka  je  dlouhodobě  docela  chabá, že :-)   a zájem o  předražené  taky  asi moc  velký  nebude,  že :-D


  • 0

#282 oldschooldave

oldschooldave

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 58 příspěvků(y)
  • LocationCeska lipa
Reputace: 1

Publikováno 13 červenec 2018 - 09:08:13

no to by nemalo robit..pri snimku jedna zostane stat a natiahne uzavierku. mas viacej kaziet na vyskusanie?



Mam jen jednu prave
  • 0

#283 duuri

duuri

    Nováček

  • Předplatitel
  • 409 příspěvků(y)
  • LocationBratislava, SK
Reputace: 83

Publikováno 13 červenec 2018 - 10:11:02

 

no to by nemalo robit..pri snimku jedna zostane stat a natiahne uzavierku. mas viacej kaziet na vyskusanie?



Mam jen jednu prave

 

a ked pretacas kazetu mimo tela ? tak sa to tvari ako ?


  • 0

#284 oldschooldave

oldschooldave

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 58 příspěvků(y)
  • LocationCeska lipa
Reputace: 1

Publikováno 13 červenec 2018 - 10:50:43

Tak tocim ze si muzu zastavit na te 1ce
  • 0

#285 duuri

duuri

    Nováček

  • Předplatitel
  • 409 příspěvků(y)
  • LocationBratislava, SK
Reputace: 83

Publikováno 13 červenec 2018 - 11:34:41

ono to musi zastavi samo na 1.


  • 0

#286 oldschooldave

oldschooldave

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 58 příspěvků(y)
  • LocationCeska lipa
Reputace: 1

Publikováno 13 červenec 2018 - 13:28:25

V kazete kdyz je mimo telo?
  • 0

#287 duuri

duuri

    Nováček

  • Předplatitel
  • 409 příspěvků(y)
  • LocationBratislava, SK
Reputace: 83

Publikováno 13 červenec 2018 - 13:35:31

Ano. Inak silne doporucujem precitat manual. http://www.cameraman...ronica_etrc.pdf strana 28. Citanie manualov sa nepovazuje za osobne zlyhanie ;-)


  • 2

#288 vafo

vafo

    Nováček

  • Předplatitel
  • 34 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 25 srpen 2018 - 20:08:12

Dobrý den mám  dotaz zda je k mání na hranol k ETRS.ce něco jako úhlový hledáček nebo se dá k tomu napasovat něco z jiného fotoaparátu.Děkuji.


  • 0

#289 oteccasu

oteccasu

    Tlampač (grafoman)

  • Předplatitel
  • 2 360 příspěvků(y)
Reputace: 474

Publikováno 26 srpen 2018 - 00:03:55

Nedá se napasovat nic jiného rozumného, ale dá se koupit originál. Mě osobně šachta připadá mnohem lepší.


  • 0

#290 duuri

duuri

    Nováček

  • Předplatitel
  • 409 příspěvků(y)
  • LocationBratislava, SK
Reputace: 83

Publikováno 26 srpen 2018 - 08:20:28

Dobrý den mám  dotaz zda je k mání na hranol k ETRS.ce něco jako úhlový hledáček nebo se dá k tomu napasovat něco z jiného fotoaparátu.Děkuji.

a skusal si vobec hladat? 


  • 0

#291 vafo

vafo

    Nováček

  • Předplatitel
  • 34 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 26 srpen 2018 - 11:18:01

Projel jsem ebay ale nic takového nenašel.Myslím že šachta bude lepší jesli jí někdo má a nepotřebuje tak ať se ozve-dík.


  • 0

#292 keko

keko

    Tlampač (grafoman)

  • Předplatitel
  • 2 248 příspěvků(y)
  • LocationSlovakia, Alžbetin Dvor 130
Reputace: 681

Publikováno 26 srpen 2018 - 11:40:45

Riesenie je jednoduche. Existuje specialny hladacik:

https://www.camleyph...dition-5e-6173/


  • 0

#293 duuri

duuri

    Nováček

  • Předplatitel
  • 409 příspěvků(y)
  • LocationBratislava, SK
Reputace: 83

Publikováno 26 srpen 2018 - 12:51:19

Projel jsem ebay ale nic takového nenašel.Myslím že šachta bude lepší jesli jí někdo má a nepotřebuje tak ať se ozve-dík.

fakt? 

 

https://www.ebay.com...finder&_sacat=0


  • 0

#294 vafo

vafo

    Nováček

  • Předplatitel
  • 34 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 26 srpen 2018 - 13:09:35

no díky to jsem nějak přehledl když jsem hledal šactu.


  • 0

#295 vafo

vafo

    Nováček

  • Předplatitel
  • 34 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 26 srpen 2018 - 13:17:53

No již to vidím mě po zadání vyjeli jiné stránky jak tobě no tak díky.


  • 0

#296 Popmar

Popmar

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 258 příspěvků(y)
  • LocationLitomyšl
Reputace: 26

Publikováno 27 srpen 2018 - 00:37:48

Dobrý den mám  dotaz zda je k mání na hranol k ETRS.ce něco jako úhlový hledáček nebo se dá k tomu napasovat něco z jiného fotoaparátu.Děkuji.

 

Asi bych mel jeden "prebytecnej" uhlovej hranol ...


  • 0

#297 vafo

vafo

    Nováček

  • Předplatitel
  • 34 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 27 srpen 2018 - 15:43:05

A jaká je cena nemáte také šachtu a převíjecí kličku?


  • 0

#298 Popmar

Popmar

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 258 příspěvků(y)
  • LocationLitomyšl
Reputace: 26

Publikováno 27 srpen 2018 - 16:13:14

A jaká je cena nemáte také šachtu a převíjecí kličku?

 

Kliku nemam, pouze grip ... sachtu taky ne, mam AEIII. Uhlovej nepotrebuju, ale sachta by se hodila, cili nejradeji bych vymenil za sachtu. 


  • 0

#299 vafo

vafo

    Nováček

  • Předplatitel
  • 34 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 27 srpen 2018 - 20:11:16

Tak kolik za to
  • 0

#300 Halka

Halka

    Nováček

  • Předplatitel
  • 101 příspěvků(y)
  • LocationBratislava
Reputace: 8

Publikováno 27 srpen 2018 - 20:20:33

Chalani,toto uz je snad na SZ


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 členů, 0 návštěvníků, 0 anonymních